Ja če pa majo porabe 20l... je pa kar vredu zadeva. pa še lep je tudi kar.Civava napisal/-a:Če misliš kupit novega podi raje po Ac ja 1000 za jurja več boš dobil bistveno več!
A mi lahko še kdo kaj priporoča in predlaga?? RES NEKAJ RABIM...
Pa ni tako hudo okoli porabe kot strašijo. Sosedu se giblje okrog 10, 11 litrov.esmo napisal/-a:Ja če pa majo porabe 20l... je pa kar vredu zadeva. pa še lep je tudi kar.Civava napisal/-a:Če misliš kupit novega podi raje po Ac ja 1000 za jurja več boš dobil bistveno več!
AJA? Če pa sem bral one komentarje pa piše 20l. pa kak je to mišleno? teren, cesta al kombinirano??? kaj pa glede okvar? se kaj ve???hurco napisal/-a:Pa ni tako hudo okoli porabe kot strašijo. Sosedu se giblje okrog 10, 11 litrov.esmo napisal/-a:Ja če pa majo porabe 20l... je pa kar vredu zadeva. pa še lep je tudi kar.Civava napisal/-a:Če misliš kupit novega podi raje po Ac ja 1000 za jurja več boš dobil bistveno več!
Sej bi ampak me skrbi kaj se je z tem quadom delalo... vsak ki si ga kupi, si ga kupi za divjanje... AL? Zato si bi raje kupo novega, in bi vsaj vedo kaj imam...Branko napisal/-a:http://www.atv.si/forum/viewtopic.php?t=4666
Ja ja pol pa svizec zavije čokoladoesmo napisal/-a:Ja če pa majo porabe 20l... je pa kar vredu zadeva. pa še lep je tudi kar.Civava napisal/-a:Če misliš kupit novega podi raje po Ac ja 1000 za jurja več boš dobil bistveno več!
Pokliči ga, se zmeni za ogled in testno vožnjo. Tako kot ti je že BIF svetoval.esmo napisal/-a:Sej bi ampak me skrbi kaj se je z tem quadom delalo... vsak ki si ga kupi, si ga kupi za divjanje... AL? Zato si bi raje kupo novega, in bi vsaj vedo kaj imam...Branko napisal/-a:http://www.atv.si/forum/viewtopic.php?t=4666
Da AC 1000 porabi 20l/100 km sem te verjetno jaz zavedel v enem postu. To ni preverjen podatek. Podatki Civave, Hurcota so boljši in verjetno preverjeni.esmo napisal/-a:Ja če pa majo porabe 20l... je pa kar vredu zadeva. pa še lep je tudi kar.Civava napisal/-a:Če misliš kupit novega podi raje po Ac ja 1000 za jurja več boš dobil bistveno več!
Esmo....šel sem še enkrat prebirat tvoj prvotni post!esmo napisal/-a:jaz imam eno prošnjo!!! kolkor vidim se spoznate na štirikolesnike... jaz bi proso če mi lahko svetujete glede mojega prvega nakupa štirikolesnika...
Ampak more bit stroj za po cesti in za teren. zaenkrat se mi zelo dopade ta BRUTE FORCE 750, in kolkor sem bral se tudi ne kvari dosti.
Če je Kateri doma v moji bližini, bi prosil za eno probno vožnjo... jaz sem iz murske sobote, maribora in ormoža. imam več bivališč zaradi službe.
zahvaljujem se za vsak odgovor in priporočilo
LP Bojan
BIF napisal/-a:Esmo....šel sem še enkrat prebirat tvoj prvotni post!esmo napisal/-a:jaz imam eno prošnjo!!! kolkor vidim se spoznate na štirikolesnike... jaz bi proso če mi lahko svetujete glede mojega prvega nakupa štirikolesnika...
Ampak more bit stroj za po cesti in za teren. zaenkrat se mi zelo dopade ta BRUTE FORCE 750, in kolkor sem bral se tudi ne kvari dosti.
Če je Kateri doma v moji bližini, bi prosil za eno probno vožnjo... jaz sem iz murske sobote, maribora in ormoža. imam več bivališč zaradi službe.
zahvaljujem se za vsak odgovor in priporočilo
LP Bojan
Moje osebno mnenje je:
Kupuješ svoj prvi 4kolesnik.....pa ciljaš na 1000-ko????
Si sploh poskusil vozit recimo zadeve 500ccm pa navzgor (govorim o recimo bolj znanih znamkah...da ne bo kdo spet užaljen)...recimo po cesti, terenu....
Ne vem sicer kaj misliš počet ampak verjemi da si z 1000 nimaš kaj počet. Če boš izkoriščal teh 1.000ccm na polno ti ne bodo vzdržale ostale komponente motorja....že 800 tka je ajde ajde za tiste, ki mislijo, da zmorejo več (pa na koncu vidijo, da motor zmore mnogo več kot je cohones)...
Ne vem no morda je res dobro da poskusiš različne modele na različnih terenih. Namreč niti 1.000-ka niti 800 ka, 750-ka, 650-ka....ti ne bodo pomagale v pravem terenu, če se boš zanašal samo na svoj palec.
Z glavo se tudi z "slabšim" motorjem včasih dlje pririne!
Pač malce razmisleka! Zdi se mi škoda razprave o tem koliko litrov kateri motor spije....atv-ji niso igrače za tiste z bolj praznimi žepi. Vzdrževanje ipd. tudi nekaj (dosti) stane, tako da je poraba goriva več ali manj irelevanten podatek. Poleg tega ti jaz na 40km. mirno spraznim rezervoar...si pač najdem tak teren...preveč je komponent, ki vplivajo na porabo!
Odmisli porabo, poskusi čim več različnih motorjev na različnih terenih, prespi predvsem pa se odloči za tistega, ki ti najbolj "sede".
Važno je da se na motorju dobro počutiš, da ti vliva zaupanje in občutek varnosti....tistih par litrov več ali manj pa boš že preživel.
Če imaš 10, 11, 12, 13 K EUR za motor.....kdo še vpraša za ceno bencino?
kot jaz na primer, ko sem v štirih letih kupil 3 motorjefreshslo napisal/-a:Ce je to njegov prvi ATV bo pac zacel bolj pocasi in z glavo, kar se mi zdi se vedno bolj pametno, kot pa da kupi enga BRPja 400 in potem cez pol leta proda in kupi 800, ter pri nakupih in prodajah izgubi par tisoc eur.
Tukaj je pa razlika med AC in BombandierjemČe boš izkoriščal teh 1.000ccm na polno ti ne bodo vzdržale ostale komponente motorja....
Jaz pa v enem letu 3notranjc napisal/-a:kot jaz na primer, ko sem v štirih letih kupil 3 motorjefreshslo napisal/-a:Ce je to njegov prvi ATV bo pac zacel bolj pocasi in z glavo, kar se mi zdi se vedno bolj pametno, kot pa da kupi enga BRPja 400 in potem cez pol leta proda in kupi 800, ter pri nakupih in prodajah izgubi par tisoc eur.
Namenoma nisem preferiral nobene znamke! Vsak pač svojega konja hvali. Jaz sem samo napisal, da če bo v terenu potreboval vseh 1000ccm mu bo šlo hudičevo za nohte!hurco napisal/-a:Tudi ja z ti svetujem da v prvo udariš pravilno, kajti vsaka menjava bo stala kar nekaj eurov. Če si le kaj motoričen tip se boš moči hitro navadil, gre pa se zato da ne matraš motorja ko se prevažaš z potovalno hitrostjo npr. 90km na uro, oziroma da takrat motor teče z "potovalnimi" obrati ki so precej nižji od končnih.
BIF je napisal:Tukaj je pa razlika med AC in BombandierjemČe boš izkoriščal teh 1.000ccm na polno ti ne bodo vzdržale ostale komponente motorja...., seveda v AC-jevo korist.
Nisem mislil preferirat katerokoli znamko. BRP 400 mi je ravno prisel v misli. Bolj sem ciljal na moc in prostornino agregata.BIF napisal/-a:Namenoma nisem preferiral nobene znamke! Vsak pač svojega konja hvali. Jaz sem samo napisal, da če bo v terenu potreboval vseh 1000ccm mu bo šlo hudičevo za nohte!hurco napisal/-a:Tudi ja z ti svetujem da v prvo udariš pravilno, kajti vsaka menjava bo stala kar nekaj eurov. Če si le kaj motoričen tip se boš moči hitro navadil, gre pa se zato da ne matraš motorja ko se prevažaš z potovalno hitrostjo npr. 90km na uro, oziroma da takrat motor teče z "potovalnimi" obrati ki so precej nižji od končnih.
BIF je napisal:Tukaj je pa razlika med AC in BombandierjemČe boš izkoriščal teh 1.000ccm na polno ti ne bodo vzdržale ostale komponente motorja...., seveda v AC-jevo korist.
Razlika med AC in BRP....eh nima smisla izgubljati besed.....najenostavneje je probat oba in potem je odločitev jasna!![]()
Sploh pa jaz itak nikoli ne bom razumel zakaj bi kupil "delavca" za vožnjo po cesti.
Dobiš kakšen kabrio za manj denarja za užitke vetra v laseh ali pa cestni motor za hitrost!
Na terenu pa, če znaš uporabljat motor, je 650ccm vrh glave!
Jaz imam komaj za kruh in vozim malega BRP-ja.BIF napisal/-a: Dokler bo zdravje in še kakšen cvenk pri hiši bom jaz vozil BRP-ja!
Ko pa ne bo niti za kruh več.....bom pa vozil malega BRP-ja...
Kakšno tehnoogijo pa ima kanarček (tistih par konjev), da je toliko let pred yamaho?Yamaha Grizzly 700 EPS....probal bolj na malo...sva se hitro poslovila...mnogo predrag za zastarelo tehnologijo
Kupiš hayabuso pa je problem rešen."Moj predlog"Jaz si želim nekaj močnega in funkcionalnega