Brute Force 750ccm

Odgovori
Uporabniški avatar
krono
Začetnik
Reactions:
Kraj: notranjska

Odgovor Napisal/-a krono » 19 Feb 2011, 18:57

Branko napisal/-a:Ta, da prodajalci nabijajo maržo v recesiji, je malce bosa in za lase privlčena.
Oz. se širi po principu rekla kazala...

Tukaj je razlike 30%.
Poleg tega se je pri nas dvignil še DMV za 5%.

Res je zelo bosa saj se nobeden Japonski avtomobil v zadnjih dveh leti ni podražil za 30% .

Uporabniški avatar
Branko
Ižanc
Reactions:
Kraj: IG
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Branko » 19 Feb 2011, 23:39

Napisal sem dejstva, ki jih lahko preveriš.

Kako so prodajalci in proizvajalci japonskih avtomobilov kompenzirali rast jena pa ne vem. :roll:

WWW.COLN.SI
Kaj nej pa jest napišem? ....
Moped ni. Žival ni.
Ima štiri kolesa in gas na palec - se pravi, da je to to! :twisted:

Uporabniški avatar
Bohorc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Mirna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bohorc » 20 Feb 2011, 00:44

In za "male pare" boš dobil dober stroj, vprašanje pa je, ali se bo splačalo potem kupiti nov moped, če boš lahko dobil za "smešen " denar kvaliteten in preizkušen motor :?:.

Kamor ne prideš peš-
prideš z ATV-jem :twisted:
Arctic Cat Cruiser 700 4x4
Gladiator Quad Riders

vojkoc
Začetnik
Reactions:

razlika v ceni

Odgovor Napisal/-a vojkoc » 08 Mar 2011, 19:28

2010 Kawasaki Brute Force 750 4x4i Specs
Engine: Liquid-cooled, 90-degree, four-stroke V-Twin
Displacement: 749cc
Starting system: Electric
Bore x stroke: 85 x 66mm
Compression Ratio: 8.8:1
Fuel injection system: DFI; (2) 36mm Mikuni throttle bodies
Ignition: TCBI with digital advance
Transmission: Continuously variable belt-drive transmission with high and low range, plus reverse, and Kawasaki Engine Brake Control
Final drive: Selectable four-wheel drive with Variable Front Differential Control, Shaft
Frame: Double-cradle, high-tensile tubular steel
Front suspension / wheel travel: Dual A-arm / 6.7 in.
Rear suspension / wheel travel: Fully Independent, dual A-arm / 7.9 in.
Front tires: AT25x8-12
Rear Tires: AT25x10-12
Front brakes: Dual hydraulic 200mm discs with 2-piston calipers
Rear brake: Sealed, oil-bathed, multi-disc
Length / Width / Height: 86.4 in / 45.9 in / 48.5 in
Seat height: 35.6 in
Wheelbase: 50.6 in
Ground Clearance: 9.7 in
Lighting: (4) 40W headlights, 5W taillight, 21W stoplight
Rack Capacity (front / rear): 88 / 176 lbs.
Towing Capacity: 1,250 lbs
Curb weight: 652.7 lbs
Fuel capacity: 5.0 gal
Instruments: Speedometer, odometer, dual trip meters, clock, hour meter, fuel Gauge, 2x4/4x4 indicator, neutral indicator, reverse indicator, low Fuel warning light, low oil warning light
Colors: Woodsman Green, Metallic Nocturne Blue, Super Black and Dark Royal Red
MSRP: $8,699 - $9,049

Uporabniški avatar
Hunter66
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Nova Gorica

Odgovor Napisal/-a Hunter66 » 09 Mar 2011, 00:39

:?:

Po Slovenskih smrtno nevarnih cestah varno samo še z ATV-ji !!!

The driver
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a The driver » 09 Mar 2011, 16:58

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 09 Mar 2011, 17:32

Bohorc napisal/-a:In za "male pare" boš dobil dober stroj, vprašanje pa je, ali se bo splačalo potem kupiti nov moped, če boš lahko dobil za "smešen " denar kvaliteten in preizkušen motor :?:.
Tega najbolj ne razumem?? Kateri dober stroj pa dobiš za male pare?

Denis kawasaki
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Denis kawasaki » 21 Mar 2011, 13:41

Lep pozdrav,
na Brute Forcu 750 se mi je pojavila težava, da motor v prostem teku, se pravi brez gasa kar počasi leze naprej, oz. nazaj odvisno v kateri prestavi je, bi kdo kaj vedel kaj bi to bilo, meni se tudi ne sanja ne
Hvala.

Uporabniški avatar
Drago
Član kluba
Reactions:
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Drago » 21 Mar 2011, 15:54

Znižaj prosti tek motorja.

Slika

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Škofa Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 21 Mar 2011, 16:22

Resetiraj esp.

Denis kawasaki
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Denis kawasaki » 21 Mar 2011, 18:23

Prosti tek sem že preveril, vendar ni..dozdeva se mi, da tisti motorček nad variomatom nekaj štrajka :)
Civava napisal/-a:Resetiraj esp.
Lep pozdrav, mi lahko prosim napišeš postopek

Že v naprej hvala :hoj:

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 21 Mar 2011, 19:15

Pod sedežem maš varovalke mislim ,da je ena tistih , ki so bližje prednjemu koncu ne vem točno katera v glavnem daj kontakt pa jo vzemi ven, če je prava boš videl po tem ko vse mrkne. Če ne bo nič boljše potem pa pelji Tonetu v Cerknico on zna ugotoviti kaj je narobe. Gre za tri stvari ki so soodvisne in je treba zadevo izmeriti in na podlagi mneritev se ugotovi katera od teh treh zadev je fuč lahko se tudi naredi , da so vse tri za zamenjati. Meni se je to zgodilo enkrat pa sem resetiral in od takrat je u redu. Pomembno je tudi da ko daš kontakt pustiš motorju da konča ciklus in šele potem vzgeš. ( tisti čudni zvoki ko daš kontak morajo utihniti).

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 21 Mar 2011, 19:25

Stran 11 V temi BF 750
Kot že veste ima BF 750 na armaturi kontrolno lučko jermena. Ta lučka posveti caa vsakih 100 ur delovanja motorja in pomeni , da je ob servisnem intervalu potreben vizualni pregled jermena. Če pa se ta lučka prižge med servisnim intervalom pa pomeni, da je senzor jermena zaznal poškodbo le tega ali pa istrošenost. Če se to lučko ignorira se po določenem času računalnik spravi v rezervni program in dopusti samo 3500 rpm. Seveda če se jermen normalno obrabi in se zaradi tega prižge kontrolna lučka seveda ne pomeni, da je vožnje konec apak je potrebno tak jermen čimprej zamenjati z novim. Resetiranje poteka na sledeči način. Ko se lučka ne ugasne več pri zagonu motorja je potrebno ugasniti motor. Kontakt ne sme svetiti. Nato odstranimo sedež. Pod sedežem se nahaja beli konektor.
Ta konektor je potrebno odpreti in ga spojiti z konektorjem , ki se nahaja na zadaj na desni strani v smeri vožnje.
Ta beli konektor paše samo v tega črnega tako, da napake niso možne.
Ko so konektorji spojeni se da kontakt. Takrat mora lučka za jermen pričeti pospešeno utripati. Ko se to zgodi izklopimo senzor za jermen. Konektor le tega se nahaja tik nad pokrovom jermena.
Ko se konektor izklopi prične lučka jermena utripati zelo počasi. Pustiti jo je potrebno utripati 5 sek. ali pa počasi preštejemo do šest. Nato kontakt ugasnemo. Konektorje se priklopi nazaj v prvotno stanje in resetiranje je opravljeno. Povdarjam , da omenjeno metoda pride prav nekje ko smo na vožnji drugače pa redno preverjajte jermen.
Upam, da vam bo v pomoč.

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 21 Mar 2011, 19:48

tuki imas se izvlecek iz service manuala za KVF750
KVF750-A1-A7F_English_eBook_Rev.pdf

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
Hunter66
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Hunter66 » 21 Mar 2011, 19:54

Hunter66 napisal/-a:Glede reseta EBS sistema sem ta napotek zasledil pred casom na italianskih forumih.
se si verificasse un errore del EBS lo noteresti in due maniere.

1 il quad tende ad andare avanti da solo un po come se avesse il minimo alto.
2 con le 4x4 inserite sul displey incomincierebbero a lampeggiare in alternata le scritte 2wd 4wd
in questi casi la soluz. migliore e spegnere il motore e togliere il fusibile del EBS che si trova sotto la sella e poi rimetterlo in questo modo fai un reset del EBS e dovrebbe tornare apposto.
Clovek pravi takole ,da se napaka na EBS pokaze takole da:
1. Quad sili naprej sam kot da bi imel prosti tek motorja previsok
2. Z uklopljenim 4x4 na displeyu zacejo izmenicno utripati napisi 2WD-4WD
V teh primerih je najboljsa resitev ugasniti motor ,odstraniti varovalko EBS-a ki je pod sedezem in jo spet dati na svoje mesto,na ta nacin opravis reset EBS-a in stvar bi se morala postimati.

Slika

Se pravi odstranimo varovalko B.

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 22 Mar 2011, 08:02

Ma se ne spomnim natačno mislim pa , da sem odtranil tisto 30 ampersko. Pa pri meni ni utrilpalo 2wd in 4wd lahko se pa tudi to dogaja kot sem že rekel so tri stvari povezane z tem.

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Pa je šel variomat

Odgovor Napisal/-a Civava » 19 Apr 2011, 20:49

Pri 20 000 km ali 600 ur je razbilo variomat. Jermenička , ki poganja vilice se je obrabila do te mere in ja padla skozi potem je pa naredilo rusvaj po variomatu.

Slika

Slika

Na osovini motorčka je ni več

Slika

Prej kot v 24 urah dobil nov variomat in jermenice zrihtal Tone iz Cerknice.

:bravo:

Cena naj ostane skrivnost , da ne bo fovšije :twisted:

Slika

Slika

Če ne bi Japonci vtaknili tiste zavore v pokrov variomata , do tega nikoli ne bi prišlo . Najbolj me pa jezi ker motor popolnoma enako zavira sedaj ko je prej pa čeprav sedaj te zavore sedaj ni. Se spomnim , da sem že kmalu potem , ko je bil nov imel neko težavo pa se sedaj ne spomnim za kaj je šlo spomnim pa se , da sem takrat to zavoro odklopil pa se ni nič poznalo in sem bil že tedaj v dilemi ali to sploh deluje ali ne. Zatorej lastniki Bf jev bodite pozorni na to kajti sam sem imel pokrov variomata kar nekakrat dol in sem to vsakič očistil in namazal zato predpostavljam , da če so to bolj poredko maže je treba okvaro pričakovati še kaj prej.

l.p.

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 19 Apr 2011, 23:01

Nič bat. Za tole ti ne bo nobeden fovš.
No, pa bo za naslednjih 20taužnt mir.

Kaj je pa z jermenom naredilo?

LP!

Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 20 Apr 2011, 06:03

Stanjšalo ga je pod dopustno mero in zato motor ni več razvil normalne brzine.

Uporabniški avatar
Hunter66
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Hunter66 » 20 Apr 2011, 10:26

Civava napisal/-a:Prej kot v 24 urah dobil nov variomat in jermenice zrihtal Tone iz Cerknice.
Cudno in se enkrat cudno.
Januarja mesec pred iztekom garancije sem mojega peljal se na zadnji servis pred iztekom le-te.
Takrat mi je bila odobrena garancija za zamenjavo izpusnega lonca ,ker notri v njem ropota (Italiani lonec unicijo ker ga odprejo in dodajo noter dodaten dusilec zaradi homologacije in potem to vseskupaj razpade)
Veckrat sem ze kontaktiral serviserja , ta je kontaktiral Dks, Dks kontaktiral Italiane.......dejstvo je da danes 3 mesece po tem auspuha se nisem dobil,kdo me ima zanorca bom ugotovil te dni ker sem na bolovanju in imam cas to resiti.
Skratka Dks je dokaj neresen,kolikor sem uspel izvedeti imajo serviserji z njimi precej tezav ker na vsak nacin iscejo da se uveljavlja cim manj garancij.
Koliko casa je potrebno za dostavo dela iz garancije pa sploh ne bi omenjal....serviser da prosnjo ta je ce je odobrena v enem tednu ali vec,sele sedaj sledi narocilo dela ,ki se opravlja enkrat tedensko...sledi dobava dela iz Italije spet okrogel teden ali vec....
Zaradi ene banalne napake v garanciji se zna zgoditi da bo Kawasaki na servisu 3 ali celo 4 in vec tednov.
Resnicno pohvale vredno.
Delam na Mercedes servisu v Italiji,garancija je odobrena v tekocem dnevu ali najkasneje naslednji dan,deli se dobavljajo dnevno,iz tovarne pa maximalno 48 ur.....Ce se zgodi da se zatakne se del odmontira iz novega vozila v salonu......
Balkane moj Slovenacki.

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 20 Apr 2011, 10:48

Hunter66 napisal/-a:
Balkane moj Slovenacki.
Nej cejla Slovenija na balkani.

LP!

Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 20 Apr 2011, 11:04

Saj veste kaj bi najraje napisal.....pa ne smem! :oops:

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 20 Apr 2011, 11:20

Zdenko ne sekiraj se preveč variomat sem dobil hitro samo zato , ker se je eden valjal naokoli drugače je pa res poden od podna tole naročanje. Če ujameš ravno prav termin si resnično lahko brez rezervnega dela 3 do 4 tedne. Kar se pa garancij tiče je pa razumljivo do sedaj so prodali kar nekaj motorjev in sedaj so se pač težave začele in , ko so videli , da je z tem kar precej stroškov so začeli iskati dlako v jajcu. Zanimivo pri tem je , da na tisto kar so delali Italijani za homologacijo dajo garancijo oni za ostalo pa matična firma Kawasaki.Italijani pa na lonec ne dajo več garancije , ker trdijo če je motor odprt ta lonec ne more zdržati in zato ni garancije ( pa še prav imajo) tako , da v DKS su sedaj dosledno zahtevajo dokazila , da je motor zaprt. Če pa bi v matični firmi vedeli , da nekdo šari po motorju z namenom zadušitve le tega potem oni ne bi dali garancije na noben motor.
Skratka balkanska posla kot praviš :roll:

esmo
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a esmo » 10 Maj 2011, 00:10

jaz imam eno prošnjo!!! kolkor vidim se spoznate na štirikolesnike... jaz bi proso če mi lahko svetujete glede mojega prvega nakupa štirikolesnika...
Ampak more bit stroj za po cesti in za teren. zaenkrat se mi zelo dopade ta BRUTE FORCE 750, in kolkor sem bral se tudi ne kvari dosti.
Če je Kateri doma v moji bližini, bi prosil za eno probno vožnjo... jaz sem iz murske sobote, maribora in ormoža. imam več bivališč zaradi službe.
zahvaljujem se za vsak odgovor in priporočilo

LP Bojan

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 10 Maj 2011, 07:27

Če misliš kupit novega podi raje po Ac ja 1000 za jurja več boš dobil bistveno več!

Odgovori