kfx450r težava

Odgovori
ojgn
Obiskovalec
Reactions:
Prispevkov: 88
Pridružen: 26 Feb 2009, 19:29
Kraj: ŠMARTNO NA POHORJU
Kontakt:

kfx450r težava

Odgovor Napisal/-a ojgn » 13 Okt 2009, 15:38

prijatelj im težave z omenjenim motorjem star je leto in pol na momente motor ne potegne -max 105 km/h drugič pa dobesedno znori na 130 km/h.Motor je še v garanciji in oni ga fopajo da je vse ok da je to normalno itd :?: pozna gdo kakšnega "stručkota" za to zadevo osebno mislim ,da je težava z vbrizgom goriva-računalnik :?: prosim za pomoč ;)
motor ima 3000km



ro-bi
Obiskovalec
Reactions:
Prispevkov: 498
Pridružen: 18 Jan 2009, 19:34

Odgovor Napisal/-a ro-bi » 13 Okt 2009, 20:46

Toliko vzrokov je možnih, da je joj.
Naj na pooblaščenem servisu vztraja!!



alesss
Obiskovalec
Reactions:
Prispevkov: 95
Pridružen: 21 Maj 2008, 16:12

Odgovor Napisal/-a alesss » 14 Okt 2009, 10:17

Menim da motor (agregat) ni za na cesto (vožnja z polnim plinom v 5 prestavi), če se vozi po cesti je še čudež da je naredil 3000 km brez generalne oziroma menjave bata. Ta motor je za na kros progo oziroma offroad ne pa za na cesto. To sem napisal samo za informacijo kje je razlog napake bi pa težko rekel glede na napisano.
Moje mnenje če se motim me popravite.



Enoslednik
Obiskovalec
Reactions:
Prispevkov: 110
Pridružen: 21 Maj 2008, 07:57
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Enoslednik » 15 Okt 2009, 07:47

Motiš se in z veseljem te bomo ob prvi priliki popravili.



Enx
Poznavalec
Reactions:
Prispevkov: 1473
Pridružen: 14 Apr 2006, 18:50
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Enx » 15 Okt 2009, 08:42

Če je homologiran iz Italije je razlog v tem, da ima nova elektronika (zaradi homologacije) omejitev obratov na 5.600. Popravi to, pa bo šel ko šus!



Uporabniški avatar
davor92
Obiskovalec
Reactions:
Prispevkov: 60
Pridružen: 12 Maj 2009, 11:54

Odgovor Napisal/-a davor92 » 15 Okt 2009, 11:32

Pa mislite da na DKS-ju dajo originalni tisti elektronski čip...enega poznam ko mu je BF cukal pa so mu zamenjali z elektroniko nehomologiranega in homologirano je lahko vseeno obdržal za tehnični pregled...drugače pa niti nima slmisla, ker je veliko boljše za motor da je polno odprt..bolše za mašino


Lp



ro-bi
Obiskovalec
Reactions:
Prispevkov: 498
Pridružen: 18 Jan 2009, 19:34

Odgovor Napisal/-a ro-bi » 15 Okt 2009, 20:33

Če so delali naknadno, potem je zelo velika možnost, da je samo ena škatlica dodana, original CDI pa je ostal enak.
Malo poglej , če je na žici, ki vžiga tuljavo (in gre gor na obratomer ter na stikalo za ugasnit) zvezana kaka "after made" škatlica. Mora imeti tudi napajanje speljano notri.
Italjani radi dodajajo kar z "klipsnami" na žice, to je spojka, ki jo z kombinirkam stisneš in dobiš dodatno vejo tiste žice. Tega original ni nikjer in lahko ti pomaga.

lp
Robi



ojgn
Obiskovalec
Reactions:
Prispevkov: 88
Pridružen: 26 Feb 2009, 19:29
Kraj: ŠMARTNO NA POHORJU
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ojgn » 17 Okt 2009, 06:18

ro-bi napisal/-a:Če so delali naknadno, potem je zelo velika možnost, da je samo ena škatlica dodana, original CDI pa je ostal enak.
Malo poglej , če je na žici, ki vžiga tuljavo (in gre gor na obratomer ter na stikalo za ugasnit) zvezana kaka "after made" škatlica. Mora imeti tudi napajanje speljano notri.
Italjani radi dodajajo kar z "klipsnami" na žice, to je spojka, ki jo z kombinirkam stisneš in dobiš dodatno vejo tiste žice. Tega original ni nikjer in lahko ti pomaga.

lp
Robi
hvala bova preverila ampak fora je v tem da na momente gre normalno mislim je prava zverina ko pa začne zezat pa zeza v eno in ga je treba po 10krat štartat da sploh vžge :roll:potem pa znori.Zadeva deluje nekako tako če v prvi prestavi ne potegne kot je treba (se čuti)in vse do 5 prestave max 105 km/h,če pa v prvi potegne pa vse prestave vlečejo normalno in je končna preko 124km/h :?:



Uporabniški avatar
BB
Obiskovalec
Reactions:
Prispevkov: 88
Pridružen: 30 Jul 2007, 21:54
Kraj: Dolenjc

Odgovor Napisal/-a BB » 17 Okt 2009, 13:35

Ugotovi ali ima blokado brzine za vzratno vožnjo!(skoraj sigurno)
Preglej kontakte na stikalu itd.
To se včasih zgodi in potem imaš blokado za naprej in nazaj.



ojgn
Obiskovalec
Reactions:
Prispevkov: 88
Pridružen: 26 Feb 2009, 19:29
Kraj: ŠMARTNO NA POHORJU
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ojgn » 21 Okt 2009, 08:56

BB napisal/-a:Ugotovi ali ima blokado brzine za vzratno vožnjo!(skoraj sigurno)
Preglej kontakte na stikalu itd.
To se včasih zgodi in potem imaš blokado za naprej in nazaj.
nima nič nažalost :roll:



ro-bi
Obiskovalec
Reactions:
Prispevkov: 498
Pridružen: 18 Jan 2009, 19:34

Odgovor Napisal/-a ro-bi » 22 Okt 2009, 06:27

BB napisal/-a:Ugotovi ali ima blokado brzine za vzratno vožnjo!(skoraj sigurno)
Preglej kontakte na stikalu itd.
To se včasih zgodi in potem imaš blokado za naprej in nazaj.
To je tudi ena od zelo verjetnih možnosti.



monster1
Začetnik
Reactions:
Prispevkov: 37
Pridružen: 19 Maj 2010, 03:51

Odgovor Napisal/-a monster1 » 18 Okt 2010, 12:22

ro-bi napisal/-a:
BB napisal/-a:Ugotovi ali ima blokado brzine za vzratno vožnjo!(skoraj sigurno)
Preglej kontakte na stikalu itd.
To se včasih zgodi in potem imaš blokado za naprej in nazaj.
To je tudi ena od zelo verjetnih možnosti.
Smo ugotovil napako motor je imel namontirane ksenonske luči obe, in zgleda, da ja bil odvzem štroma prevelik za foro smo odkolpili konektorje, in motor je začel delovat normalno nakar smo zmontirali originalne luči ,in od takrat dela kot mora:lol:



alesio
Obiskovalec
Reactions:
Prispevkov: 105
Pridružen: 20 Mar 2010, 09:55
Kraj: toti kunec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a alesio » 15 Dec 2010, 10:47

kolko km pa vzdrži tak agregat-glede na to ,da se eni čudite da še vedno dela pri 3000 km.kakšen je strošek generalke(npr:bat,tesnila,...)



Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Prispevkov: 7580
Pridružen: 22 Jan 2006, 22:08
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 15 Dec 2010, 16:53

Načeloma so 450 ccm agregati namenjeni tekmovanju in ne nekim dolgotrajnim obremenitvam in priganjanju po cestah itd...
Tukaj imaš slikovne dokaze, kaj se zgodi z takim agregatom (Yamaha yfz 450), ki so ga fantje tiščali po vasi gor in dol.
Škoda, ki so jo povzročili je znašala (samo rez.deli) 1.281,73 eur.


Slika

Slika

Slika

Ker vidim, da se zanimaš za rotaxa (DS 450), razmisli, kakšen bo tvoj način vožnje. Tekmovanja OK, off road OK, nikakor pa daljše cestne vožnje, potovanja itd...



alesio
Obiskovalec
Reactions:
Prispevkov: 105
Pridružen: 20 Mar 2010, 09:55
Kraj: toti kunec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a alesio » 15 Dec 2010, 20:12

hvala za slikovni odgovor.uuu,lep strošek.ja,tud ds me zanima uporabljam pa ga oz ga bi samo za of road in mogoče kakšno dirko.iščem nekaj za okrog 5 t.e



Odgovori