Koliko razsiriti BF 750
Koliko razsiriti BF 750
Odlocil sem se nabaviti lita platisca za mojega BF 750 in tudi dobil ugodno ponudbo ITP platisc .
Po malo temeljitejsem pregledu podatkov in zbiranju informacij sem ugotovil da najbolj prodajana platisca 2+5 v mojem primeru pomenijo razsiritev vozila za 10 cm kar je po mojem mislenju za moje potrebe prevec ,ter brezpotrebno izpostavljanje kolesnih lezajev preobremenjenosti in okvaram ter izzivanje mozev v modrem...
Ugotovil sem da bi moral dobiti platisca 3+4 kar bi zneslo nekako 6 centimetrov sirse vozilo. Te pa je pri ITP za 12 col in 110 razmakom med vijaki problem jih dobiti.
Gledam tu:
http://www.mondomotor.com/ATV%20Mercian ... CHIONI.htm
in tu:
http://www.racegeneration.it/catalogo/p ... .asp?cat=5
Kaksno je vase mislenje in izkusnje z drugimi znamkami platisc in ne ravno ITP -jevih.
Vozim pa v glavnem po makadamu in asfaltu,blato in hard teren me ne zanima.
Po malo temeljitejsem pregledu podatkov in zbiranju informacij sem ugotovil da najbolj prodajana platisca 2+5 v mojem primeru pomenijo razsiritev vozila za 10 cm kar je po mojem mislenju za moje potrebe prevec ,ter brezpotrebno izpostavljanje kolesnih lezajev preobremenjenosti in okvaram ter izzivanje mozev v modrem...
Ugotovil sem da bi moral dobiti platisca 3+4 kar bi zneslo nekako 6 centimetrov sirse vozilo. Te pa je pri ITP za 12 col in 110 razmakom med vijaki problem jih dobiti.
Gledam tu:
http://www.mondomotor.com/ATV%20Mercian ... CHIONI.htm
in tu:
http://www.racegeneration.it/catalogo/p ... .asp?cat=5
Kaksno je vase mislenje in izkusnje z drugimi znamkami platisc in ne ravno ITP -jevih.
Vozim pa v glavnem po makadamu in asfaltu,blato in hard teren me ne zanima.
Po Slovenskih smrtno nevarnih cestah varno samo še z ATV-ji !!!
Moja ugotovitev je sledeča:
- platišča pri teh ponudnikih so približno 30% dražja kot v Sloveniji
- med ITP in DWT ni bistvene razlike v kvaliteti, edina razlika je da nekomu bolj ugajajo modeli DWT, drugemu od ITP
- res je glede offseta, 2+5 razširi motor za cca. 10 cm, 3+4 malce manj. Pred kratkim sem jih dobaliv za Outlanderja in sicer črne SS108.
Sicer ima DWT na voljo:
- RattleSnake 12x7 4+3 4/110
- Spyder 12x7 4+3 4/110
- Rhythm 12x7 3+4 4/110 - na zalogi
- ...
Ni pa nujno, da proizvajalci proizvajajo platišča za vse modele v vseh offsetih. Recimo v 4/137 ali 4/156 jih ni taka težava dobiti.
- platišča pri teh ponudnikih so približno 30% dražja kot v Sloveniji
- med ITP in DWT ni bistvene razlike v kvaliteti, edina razlika je da nekomu bolj ugajajo modeli DWT, drugemu od ITP
- res je glede offseta, 2+5 razširi motor za cca. 10 cm, 3+4 malce manj. Pred kratkim sem jih dobaliv za Outlanderja in sicer črne SS108.
Sicer ima DWT na voljo:
- RattleSnake 12x7 4+3 4/110
- Spyder 12x7 4+3 4/110
- Rhythm 12x7 3+4 4/110 - na zalogi
- ...
Ni pa nujno, da proizvajalci proizvajajo platišča za vse modele v vseh offsetih. Recimo v 4/137 ali 4/156 jih ni taka težava dobiti.
@Enx se popolnoma strinjam da so veliko drazji v Italiji in jih tam 100% ne bom kupil,linka sem prilepil samo zaradi opisa ,mer in slik.
(Pogled na priporoceno ceno BF750 v Italiji pove vse http://www.klmotors.it/scheda-prodotto. ... F750%204X4 )
@czy ja saj verjemem ker pravis, ampak 10 cm se mi zdi prevec priporocili so mi tam do 6 cm rezsiritve in vec raje ne. Prav zaradi tega sem odprl temo da slisim se mnenja tebe in ostalih ki imajo stroje razsirjene.
(Pogled na priporoceno ceno BF750 v Italiji pove vse http://www.klmotors.it/scheda-prodotto. ... F750%204X4 )

@czy ja saj verjemem ker pravis, ampak 10 cm se mi zdi prevec priporocili so mi tam do 6 cm rezsiritve in vec raje ne. Prav zaradi tega sem odprl temo da slisim se mnenja tebe in ostalih ki imajo stroje razsirjene.
Po Slovenskih smrtno nevarnih cestah varno samo še z ATV-ji !!!
Nimam glih BF imam pa na Grizzu zmontirane ITP SS108 ali pa SS212 (razlika je samo v dizajnu) off set 2+5 in s temi platišči vozim skoraj 90% off roada nobenih problemov z končniki,ležaji in podobno.Lega motorja je pa fenomenalna, ko sem dal nazaj originalna platišča sem še prehitro naredil rollover
tak, da jaz jih ne dam nikol več gor.

Hello I'm back 

razširitev
Ali je možno na original platišča 25x8x12 spredaj in 25x10x12 zadaj montirati gume 26x9x12 in 26x11 (12) zadaj 

odgovor
@ Enx, hvala za odgovor, ja je pa res da sem se narobe izrazil
.
kaj pa bi mi svetovali glede Carlisle A. C. T X/Lr ali maxxis big horn 2.0

kaj pa bi mi svetovali glede Carlisle A. C. T X/Lr ali maxxis big horn 2.0
gume
Evo danes zamenjal gume na svojem Kawiju in sicer nanj dal BH M917 26x9x12 spredaj in BH M918 26x12x12 zadaj.Ju3 pa še distančnike 45 mm. Zgleda hudoba
))

[/img]

Re: gume
Živ.
Emm, a je z namenom odvijačen vijak na prednjem kolesu?
Lp, B
Lp, B
gregor2346 napisal/-a:Evo danes zamenjal gume na svojem Kawiju in sicer nanj dal BH M917 26x9x12 spredaj in BH M918 26x12x12 zadaj.Ju3 pa še distančnike 45 mm. Zgleda hudoba))
![]()
Re: gume
ja to je zato da še KR GRE!!zasavc napisal/-a:Živ.
Lp, B
gregor2346 napisal/-a:Evo danes zamenjal gume na svojem Kawiju in sicer nanj dal BH M917 26x9x12 spredaj in BH M918 26x12x12 zadaj.Ju3 pa še distančnike 45 mm. Zgleda hudoba))
![]()

dobra reg.tablica!

vijak
Ne ni z namenom
Vulkanizer je med vijačenjem preveč zategnil in vijak je odletel. Čakam na novega, katerega pa dobiš samo originalnega.

- jevi
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj:: Kozjanski park
- Kraj: Kozjanski park
Tudi jaz imam razširjenega za 9cm, ti vijaki ki so zraven distančnikov so pa slabi - tudi jaz sem enega utrgal. Ampak že imam novega.
LP Jevi
-------------------------------------------------
2009-2015 Kawasaki Brute Force 750 4x4
2016-2017 Polaris sportsman 570
2017-2020 Polaris sportsman 850
2022-????? Stels Guepard 850
------------------------------------------
-------------------------------------------------
2009-2015 Kawasaki Brute Force 750 4x4
2016-2017 Polaris sportsman 570
2017-2020 Polaris sportsman 850
2022-????? Stels Guepard 850