nakup ac-ja 700 uprašanje.

Odgovori
Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Re: nakup ac-ja 700 uprašanje.

Odgovor Napisal/-a jaka » 24 Jan 2014, 17:31

rožle napisal/-a: Glede na to od kot si doma pa predvidevam da poznaš tebi najbližji off tudi Iško,lp
V najboljših letih sem bil doma na Gorenjskem in kot lastnik Defenderja 110, kasneje Patrola (dolga varianta) še kasneje Nive 1700 imam pač precej izkušenj iz terenske vožnje, tehnike obstoječih vozil itd..itd.. Stabilizator pri terenski vožnji je za večino (ti si pač izjema) zelo, zelo pomemben element, tudi pri štirikolesnikih.
In če je tebi stabilizator moteč element je pač tako saj ni problema, večini ni, tudi inženirjem, tehnikom, tekmovalcem itd...pa to predstavlja kar pomemben element. :k:

rožle
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rožle » 24 Jan 2014, 17:50

BIF napisal/-a:Kot rečeno se strinjam s teboj. Prav zato na vseh najtežjih preizkušnjah v off-road-u prepričljivo vodijo AC-ji, in tudi udeležba le teh je izjemno visoka.
...share our pasion...za tipkovnico....
Za rumenkote pa smo že davno ugotovili, da so jajca za na cesto, pa še to baje samo v levi ovinek...desni je že baje sporen!
Drugače pa je to po tvojih navedbah res krasen motor (AC)...če se greš off-road, pač malo šraufaš moped in pobereš dol nekaj delov (npr. stabilizatorje), ki jih na cesti namestiš nazaj...res krasna in napredna tehnologija!
Ne vem če si ne bom res enega kupil (AC)...da mi ne bo pri dveh Can-Am-ih dolgcajt v garaži.
Ja Bif da ti ne bo dolgcajt kar kupi AC-ja.

Obnavljaš meharkansko znanje, pri elektriki ter elektrroniki pa pazi da te ne strese (ni AC fensi kot kot tvoj).
Pri tvojmu mora bit" drat" vsaj 2.5 kvadrar (itak veš kaj je to), o softveru pa durgič.

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ruše

Odgovor Napisal/-a jay886 » 24 Jan 2014, 17:52

ac je 10 let za cf moto.

No vsaj variomat imata enak.

2011 Shineray 300 xy hitro prodan..
2012 Can Am outy 800r max..... bo kr nekaj časa ostal...

Slika

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 24 Jan 2014, 17:55

rožle napisal/-a:Ja Bif da ti ne bo dolgcajt kar kupi AC-ja.
Ne more oz. ne sme, sponzorstvo (zlatarji) pač zahteva svoj davek in povsem razumljivo je, da ga mora zagovarjat. :k:

rožle
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rožle » 24 Jan 2014, 17:59

BIF napisal/-a:Kot rečeno se strinjam s teboj. Prav zato na vseh najtežjih preizkušnjah v off-road-u prepričljivo vodijo AC-ji, in tudi udeležba le teh je izjemno visoka.
...share our pasion...za tipkovnico....
Za rumenkote pa smo že davno ugotovili, da so jajca za na cesto, pa še to baje samo v levi ovinek...desni je že baje sporen!
Drugače pa je to po tvojih navedbah res krasen motor (AC)...če se greš off-road, pač malo šraufaš moped in pobereš dol nekaj delov (npr. stabilizatorje), ki jih na cesti namestiš nazaj...res krasna in napredna tehnologija!
Ne vem če si ne bom res enega kupil (AC)...da mi ne bo pri dveh Can-Am-ih dolgcajt v garaži.
Kar se tipkovnioce tiče ne skrbi.

Nisem tičino ki se hvali če se pelje v sosednjo vas.

Motor imam za delo in osebno zadovoljstvo.

rožle
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rožle » 24 Jan 2014, 18:22

jay886 napisal/-a:ac je 10 let za cf moto.

No vsaj variomat imata enak.
Eh jay, jay- ček, tudi to ni res, vsi deli ne grejo skupaj. Enostavno nabijaš.

rožle
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rožle » 24 Jan 2014, 18:36

jaka napisal/-a:
rožle napisal/-a: Glede na to od kot si doma pa predvidevam da poznaš tebi najbližji off tudi Iško,lp
V najboljših letih sem bil doma na Gorenjskem in kot lastnik Defenderja 110, kasneje Patrola (dolga varianta) še kasneje Nive 1700 imam pač precej izkušenj iz terenske vožnje, tehnike obstoječih vozil itd..itd.. Stabilizator pri terenski vožnji je za večino (ti si pač izjema) zelo, zelo pomemben element, tudi pri štirikolesnikih.
In če je tebi stabilizator moteč element je pač tako saj ni problema, večini ni, tudi inženirjem, tehnikom, tekmovalcem itd...pa to predstavlja kar pomemben element. :k:

Nekje sva istih let. Pri njivi In kar so terenci svojega časa prebavli, to ne velja za štirikolesnike, ker so le ti enostavno bolj prilagodljivi.

V vojski sem se najraje vsedel v kompanjolo (sok 230 - dda) in z njo marsikam prišel.
Pa še nekaj ti terenci so imeli drugqačen vbrizg goriva kot upljinjač (forgazez).

Ajde, Bif pa Jay, povejta kaj je to?

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 24 Jan 2014, 19:18

Ah vseved...kaj je forgazez nimam pojma! Odkrito...me ne zanima.
Vsekakor pa gre očitno za še eno od vrhunskih (opuščenih) tehnologij. Meni in večini proizvajalcev na svetu je EFI čisto dober.
Pa nič ni treba dol odmontirat, da se lahko voziš!
Glej...ne ljubi se mi več razpravljat iz Mercedesa o lojtrnem vozu. Že trditev, da je stabilizator na off-road-u ovira me odbija v nadaljnih debatah...ker je to milo rečeno, neresno!
Vozi se varno v svojih "sam svoj mojster" verzijah!

rožle
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rožle » 24 Jan 2014, 19:36

BIF napisal/-a:Ah vseved...kaj je forgazez nimam pojma! Odkrito...me ne zanima.
Vsekakor pa gre očitno za še eno od vrhunskih (opuščenih) tehnologij. Meni in večini proizvajalcev na svetu je EFI čisto dober.
Pa nič ni treba dol odmontirat, da se lahko voziš!
Glej...ne ljubi se mi več razpravljat iz Mercedesa o lojtrnem vozu. Že trditev, da je stabilizator na off-road-u ovira me odbija v nadaljnih debatah...ker je to milo rečeno, neresno!
Vozi se varno v svojih "sam svoj mojster" verzijah!
Bifek, sva upam pršla do dejstva, kar sem ti že rekel pred kar nekaj časa nazaj ne prodajaj oz. zagovarjaj svoje znamke na foromu.

Sploh pa kaj delaš na AC foromu, kot mešaŠ DREK? Do sedaj nisi dal enega uporabnega nasveta za moped AC.

Če moraš odplačevat precenjen mopet, tvoj problem.

Jaz od tebe kupil ne bom. Pa verjem Mercedesi so svoje cajte precej na avtovleki

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 24 Jan 2014, 20:19

rožle napisal/-a: Bifek, sva upam pršla do dejstva, kar sem ti že rekel pred kar nekaj časa nazaj ne prodajaj oz. zagovarjaj svoje znamke na foromu.
Sploh pa kaj delaš na AC foromu, kot mešaŠ DREK? Do sedaj nisi dal enega uporabnega nasveta za moped AC.
Jaz od tebe kupil ne bom. Pa verjem Mercedesi so svoje cajte precej na avtovleki
Bom po vrsti:
-Kekec...Can-Am ni moja znamka-ŽAL! In NIČ ne prodajam...še najmanj diletantom.
-Sploh pa to ni AC forum...je WBC forum, ki je odprte oblike in lahko sodelujejo vsi. Tisto pa, da v temi AC mešam DREK...to pa ti dam prav.
Pa ga ne bi, če vsake toliko ne bi kak "modrec" tvojega kova s palčko mešal po tem DREKU. In dal sem že uporaben nasvet za moped AC...nekateri so ga že upoštevali in se zdaj vozijo.
-Moped imaš morda ti. Moj-a štirikolesnika sta precenjena predvsem za tiste, ki si jih ne morejo privoščit. In ničesar mi ni treba odplačevat. Izbrano-kupljeno-plačano! Pa četudi bi moral odplačevat...odplačal bi s svojim denarjem.
-Ker nič ne prodajam, tudi kupit ne moreš...sploh pa ga vsakemu tudi prodal ne bi..."nije žvaka za seljaka"!

rožle
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rožle » 24 Jan 2014, 20:42

BIF napisal/-a:
rožle napisal/-a: Bifek, sva upam pršla do dejstva, kar sem ti že rekel pred kar nekaj časa nazaj ne prodajaj oz. zagovarjaj svoje znamke na foromu.
Bom po vrsti:
-Sploh pa to ni AC forum...je WBC forum, ki je odprte oblike in lahko sodelujejo vsi. Tisto pa, da v temi AC mešam DREK...to pa ti dam prav.
Pa ga ne bi, če vsake toliko ne bi kak "modrec" tvojega kova s palčko mešal po tem DREKU. In dal sem že uporaben nasvet za moped AC...nekateri so ga že upoštevali in se zdaj vozijo.
-Moped imaš morda ti. Moj-a štirikolesnika sta precenjena predvsem za tiste, ki si jih ne morejo privoščit. In ničesar mi ni treba odplačevat. Izbrano-kupljeno-plačano! Pa četudi bi moral odplačevat...odplačal bi s svojim denarjem.
-Ker nič ne prodajam, tudi kupit ne moreš...sploh pa ga vsakemu tudi prodal ne bi..."nije žvaka za seljaka"!

rožle
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rožle » 24 Jan 2014, 20:46

rožle napisal/-a:
BIF napisal/-a:
Bom po vrsti:
Grem po albertr kekse. :D

rožle
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rožle » 25 Jan 2014, 18:49

Bif nič se ne oglasiš. No v glavnem moj motor je lepši in boljši od tvojga :D

tomy30
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a tomy30 » 25 Jan 2014, 19:56

Vsake oči imajo svojega malarja

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ruše

Odgovor Napisal/-a jay886 » 25 Jan 2014, 19:58

drži se artic cata, ker počasi boš z njim zanimiv... Zakaj? Ker jih kmalu ne bo več :finga: :axe:

prdala od agregatov vključno z serviserji in uvoziki zapakirano. Eden od 10tih dela dobro.

Še danes sem bogu in zemlji hvaležen, da nisem kupil tega ac-ja katerega je kasneje bugi kupil. Ali bi sedel danes nekje na hladnem zaradi uvoznika ali pa bi moped enostavno zakuril. Kanta, krš u tri pizde materine.

Samo mačke se izogibat, vse drugo je precej boljše.

grem zaj spat :mrgreen:

2011 Shineray 300 xy hitro prodan..
2012 Can Am outy 800r max..... bo kr nekaj časa ostal...

Slika

Uporabniški avatar
Bohorc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Mirna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bohorc » 25 Jan 2014, 20:08

jay886 napisal/-a:...Samo mačke se izogibat, vse drugo je precej boljše...
Jaz z mojo nimam težav, je pa že nekajkrat prav mačka vlekla "boljše" :butthead:

Kamor ne prideš peš-
prideš z ATV-jem :twisted:
Arctic Cat Cruiser 700 4x4
Gladiator Quad Riders

rožle
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rožle » 25 Jan 2014, 20:13

[quote="jay886"]drži se artic cata, ker počasi boš z njim zanimiv... Zakaj? Ker jih kmalu ne bo več :finga: :axe:

prdala od agregatov vključno z serviserji in uvoziki zapakirano. Eden od 10tih dela dobro.

Ja, hvala bogu da je nekdo po tolikih besedičenjih na foromu to pogruntal. V glavnem AC je zastarel jajc, ker tam nimaš kej popravlat in ga vozit na računalniške teste.

A kdo kupi, se moram čimprej rešit nečesa ki mi ne nagaja in z njim nimam nobenga dela (razen olja in bencina).

Se popravlam ni le olje in bencin, na leto moram prvovgradnjemu akumolatorju staremu 6 let dodati cca 1 dcl destilirane vode. Tukaj je pa spet delo brez vesolske tehnike,.kar pa danes v modernem času ne potegne.

Aja pa puše sem podmazoval z vsaj 50 let staro pištolo. Jebemti to pa res moram zamenjat, ker se enostavno ne spodobi da v tem času nimam kaj novga za isti cilj. Moram nekaj nabavt bolj všečenga (modern dizajn - po možnosi Hofer al Lidel), ki se po 14 dneh kej zlomi. Zraven na polici je pa še zobna krtača, ter nedvomno domača slovenska kmečka salama (vse v akciji). Pa sej človek mojega kova z nekaj denarja res ne ve kaj bi?

Ah nič, grem na politanke. Še zima mi nagaja - nimava z JAJ- ac jem kaj plužit.

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 26 Jan 2014, 09:28

Mislim,da tale pogovor že malce presega meje dobrega okusa in hvala bogu za tipko > označi za prebrano< kadar vidim določenega avtorja.
Malce se je včasih potrebno zamislit,kje so meje kulture,dobrega okusa,žaljivosti,ciničnosti,osebnih zamer...
Nikomur se ni potrebno dokazovati,poveličvati saj je forum ni temu namenjen in tako naj prosim tudi ostane.

rožle
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rožle » 26 Jan 2014, 11:10

Ti kar tipkaj določene avtorje. Pa tudi meja dobrega okusa, cinizma in podobnih prispodob kar si napisal je pri vsakemu mal drugačna.

Če prebereš moje prispevke od dne ko sem se včlanil na forum, pa lahko zase trdim da sem vedno vse povedal pošteno, ter nikoli spreminjal izjav, da bi bil nekomu na foromu všečen. (v glavnem sem tip ki kar reče oz. napiše za tem tudi stoji, preden pa kaj zinem vklopim tisto v glavi).

Sory Lakl (mislim da to ni tvoje ime - ali pač je), jaz uporabljam na foromu tistega ki so mi ga dali ob rojstvu. In sem vesel ker je teh imen malo in se ne skrivam pod psevdonimi. Pri mojih 54 letih se pač ne bom pustil nekomu ki naj bi pri 30 letih vse vedel - ker sem že pred časom pogruntal da tudi jaz ne vem vsega in tudi ne bom.

Tak da, če me daš kao med prijatelje al sovražnike na računalniku, mi pač glede tega zelo malo maha.
Mam nedorasle otroke doma, tak da mi tega vašega razmišlanja ni "mus poslušat še na foromu, rad pa kej preberem in se nasmejim (recimo tvoji teoriji glede valčkov pri Pandi - ko si jo še imel).

Najamanj se mi pa je potrebno dokazovati glede štirikolesnika (kot nekateri). Imam tisto kar zame prav pride, in če sem s tem nekomu na foromu ciničen je pač njegov problem.
Zadnjič spremenil rožle, dne 26 Jan 2014, 11:45, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 26 Jan 2014, 11:44

Kdo pa tebe omenja? Zakaj pa tebe boli ?

rožle
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rožle » 26 Jan 2014, 11:47

lakl napisal/-a:Kdo pa tebe omenja? Zakaj pa tebe boli ?
Aha bereš vse, no tudi jaz.

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 26 Jan 2014, 12:03

Pa kje ste moderatorji???

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

rožle
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rožle » 26 Jan 2014, 12:17

Zakaj?

Daj povej zakaj cenzura.?

Žalili se nismo, prodajali tudi ne, smo si pa povedali svoje.

Uporabniški avatar
Jam
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Selnica ob Dravi

Odgovor Napisal/-a Jam » 26 Jan 2014, 12:34

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 26 Jan 2014, 12:41

@rozle: ker ste skrajno zasli iz naslova teme v medsebojno prepucavanje o znamkah, ki nikomur nic ne koristi, sploh obiskovalcem, ko to berejo. Tako debato bi bilo bolj smiselno odpreti v offtopic "kdo ima vecjega".

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Odgovori