Jermen
- el.presidento
- ON™®
- Reactions:
- Kraj:: Ivančna Gorica
- Kontakt:
Re: Jermen
Malenkost
. Super
.
www.atv.si
2019 - Access 850
2015 - SMC Jumbo 720R
2014 - Cectek 600, Aeon Cobra S 330
2013 - Access Outback 400, Adly 400xs
2012 - SMC Jumbo 720R
2011 - CF Moto Z6, SMC Jumbo 720R
2010 - SMC Jumbo 360R, Dinli 700 Monster
2009 - SMC Stinger 520RR
2008 - Adly 300xs
2007 - SMC Captain 300 Tuning
2006 - Barossa Silverhawk 250R Tuning
2005 - Barossa Cheetah 250
2019 - Access 850
2015 - SMC Jumbo 720R
2014 - Cectek 600, Aeon Cobra S 330
2013 - Access Outback 400, Adly 400xs
2012 - SMC Jumbo 720R
2011 - CF Moto Z6, SMC Jumbo 720R
2010 - SMC Jumbo 360R, Dinli 700 Monster
2009 - SMC Stinger 520RR
2008 - Adly 300xs
2007 - SMC Captain 300 Tuning
2006 - Barossa Silverhawk 250R Tuning
2005 - Barossa Cheetah 250
Pri 13.000 prevoženih km sem preventivno zamenjal jermen s to znamko http://www.ebay.com/itm/ATV-DRIVE-BELT- ... f1&vxp=mtr.
Pozor
Včeraj mi je pri 15.000 km, po 2.000 km, sredi gozda dobesedno razpadel, pokrov ves črn...skratka "bullshit". Ta šola me je stala cca 110€ in kar nekaj šraufanja, ker nisem ravno vešč. Danes grem po original v Trzin in nikoli več ne kupim nobene kopije](./images/smilies/eusa_wall.gif)
Pozor
Včeraj mi je pri 15.000 km, po 2.000 km, sredi gozda dobesedno razpadel, pokrov ves črn...skratka "bullshit". Ta šola me je stala cca 110€ in kar nekaj šraufanja, ker nisem ravno vešč. Danes grem po original v Trzin in nikoli več ne kupim nobene kopije
AC 700 4x4
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: http://goeasttour.com/
- Kontakt:
To je še poceni šola.
Lahko bi recimo na olju "prišparal" 1,5EUR/liter....posledice pa....

Lahko bi recimo na olju "prišparal" 1,5EUR/liter....posledice pa....
Original v Trzin? Še enkrat razmisli! Sam sem na svoji AC 366 imel Daycota, ki je po slabih 200 km (ja, 200 in ne 2000) razpadel na nešteto koščkov. Moped je bil zaradi pregleda variomata pri jaku, ki je klical tudi v Trzin za original jermen. Mogoče bo on dal bolj točno informacijo, vendar po mojem spominu so takrat za original jermen hoteli nekaj čez 300€. Seveda se nisva odločila. Kasneje sem naročil tale jermen, cena s poštnino in vsemi uvoznimi dajatvami vred pa 61€. Zaenkrat z njim prevoženih sicer (samo) 500 km, ampak do tu zelo zadovoljen 
Verjetno res ni original ampak verjamem, da na servisu ne nabavljajo neke slabe robe, ker bi imeli preveč reklamacijGHost14 napisal/-a:Original v Trzin? Še enkrat razmisli!...
AC 700 4x4
-
councilxvb32
- Začetnik
- Reactions:
- Kraj: New York
- Kontakt:
Je imet fino dve renomirani znamki v enem motorju in iščeš original dele za motor tam kjer je ceneje. V mislih imam AC - Kavasaki in AC -Suzuki.
Zdravo!
Sem novi na tem forumu in skoraj nov glede uporabnikov ATV-ja.
Imam Arctic Cat 366 letnik 2008 in po 3 mesecih uporabe se mi je strgal jermen. Motor ima 5200 km in na motorju naj bi bil to že tretji jermen. Predzadnji naj bi se strgal 500 km pred mojim nakupom, po uporabi 500 km, pa je do strganja ponovno prišlo.
Ko sem razdrl variomat, je bil jermen v koščkih, poleg jermena pa je bila poškodovana še pogonska jermenica na delih, kjer je gnana preko jeklenega dela in plastičnih drsnikov preko zobate gredi. Plastični drsniki so bili tudi povsem poškodovani (v koščkih).
NAročil sem torej nove dele, za katere sem smatral da so slabi, torej zunanji del pogonske jermenice, plastične drsnike (ne vem kako se pravilno imenujejo) in seveda tudi jermen.
Danes sem prejel kose in ko sem sestavil, se mi med rahlim zagonom motorja jermen ni hotel postaviti med jermenice v pravi položaj (na vrhu gnane jermenice je bil vdrt v jermenico za cca 1,5 cm, na spodnji strani jermenice pa je jermen gleden ven). Rekel sem OK, se bo jermen že postavil v prav položaj ko se bom malo peljal. Pokril sem variomat in se odpeljal na testno vožnjo. Med rahlim speljevanjem sem že čutil da nekaj ni OK, kljub temu sem se odpeljal cca 100 m. Motor še vedno ni deloval pravilno, slišalo se je tudi da nekaj ni OK, zato sem zapeljal nazaj v garažo. Ko sem odprl pokrov variomata, jermen še vedno ni bil na pravem mestu (skoraj enako kot pred testno vožnjo). Ponovno sem razdrl jermenice, pri tem pa opazil da se mi na ohišju nabirajo nekakšne alu špene. Poškodovanih delov variomata ni bilo opaziti. Ko sem še naprej razdrl gnano jermenico sem opazil da ima zračno v aksialni smeri gredi (pred testno vožnjo tega ni bilo opaziti)...
Sedaj mi ni nič več jasno, kaj naj naredim oz. kaj je narobe in kaj naj še preverim...
Prosim za komentarje.
Hvala, LP
Sem novi na tem forumu in skoraj nov glede uporabnikov ATV-ja.
Imam Arctic Cat 366 letnik 2008 in po 3 mesecih uporabe se mi je strgal jermen. Motor ima 5200 km in na motorju naj bi bil to že tretji jermen. Predzadnji naj bi se strgal 500 km pred mojim nakupom, po uporabi 500 km, pa je do strganja ponovno prišlo.
Ko sem razdrl variomat, je bil jermen v koščkih, poleg jermena pa je bila poškodovana še pogonska jermenica na delih, kjer je gnana preko jeklenega dela in plastičnih drsnikov preko zobate gredi. Plastični drsniki so bili tudi povsem poškodovani (v koščkih).
NAročil sem torej nove dele, za katere sem smatral da so slabi, torej zunanji del pogonske jermenice, plastične drsnike (ne vem kako se pravilno imenujejo) in seveda tudi jermen.
Danes sem prejel kose in ko sem sestavil, se mi med rahlim zagonom motorja jermen ni hotel postaviti med jermenice v pravi položaj (na vrhu gnane jermenice je bil vdrt v jermenico za cca 1,5 cm, na spodnji strani jermenice pa je jermen gleden ven). Rekel sem OK, se bo jermen že postavil v prav položaj ko se bom malo peljal. Pokril sem variomat in se odpeljal na testno vožnjo. Med rahlim speljevanjem sem že čutil da nekaj ni OK, kljub temu sem se odpeljal cca 100 m. Motor še vedno ni deloval pravilno, slišalo se je tudi da nekaj ni OK, zato sem zapeljal nazaj v garažo. Ko sem odprl pokrov variomata, jermen še vedno ni bil na pravem mestu (skoraj enako kot pred testno vožnjo). Ponovno sem razdrl jermenice, pri tem pa opazil da se mi na ohišju nabirajo nekakšne alu špene. Poškodovanih delov variomata ni bilo opaziti. Ko sem še naprej razdrl gnano jermenico sem opazil da ima zračno v aksialni smeri gredi (pred testno vožnjo tega ni bilo opaziti)...
Sedaj mi ni nič več jasno, kaj naj naredim oz. kaj je narobe in kaj naj še preverim...
Prosim za komentarje.
Hvala, LP
OK, bom razdrl in pregledal. Kaj pa zračnost na gnani gredi, ali je to normalno, po mojem mnjenju ni, vendar ne vem kaj bi na tem mestu lahku ukrepal, saj bi moral podreti skoraj cel motor (?).
Slike dodam jutri...
Slike dodam jutri...
Slikaj pa narisi kje je zracnost za lazjo predstavo.
Ce je lezaj gredi gane jermenice na poti v kanto, je potrebno agregat na pol dat ja, da se do menjalnika pride.
Ce je lezaj gredi gane jermenice na poti v kanto, je potrebno agregat na pol dat ja, da se do menjalnika pride.
Živjo!
Ko sem podiral gnano jermenico sem dobil en del v glavo, in sedaj hodim na okoli z razsuto glavo
.
Sedaj, ko sem razdrl tudi to jermenico sem našel vzrok špen. Notranja stran gnane jermenice je v luknji poškodovana, tako da bom moral naročiti tudi nov ta del.
Slik pa ne znam kopirat...??
Ko sem podiral gnano jermenico sem dobil en del v glavo, in sedaj hodim na okoli z razsuto glavo
Sedaj, ko sem razdrl tudi to jermenico sem našel vzrok špen. Notranja stran gnane jermenice je v luknji poškodovana, tako da bom moral naročiti tudi nov ta del.
macesnovc napisal/-a:Živjo!
Ko sem podiral gnano jermenico sem dobil en del v glavo, in sedaj hodim na okoli z razsuto glavo.
Shrani.si. prilepiš sliko veliko 800 x800 in kopiraš link
Prav rad bi videl glavo

Gred, kamor gre ta del, pa ima v aksialni smeri nekaj zračnosti. Ali je to OK?
Na čelu pa imam 8 šivov
Moje iskreno sočutje za bolečine ter ostalo kalvarijo.... ampak a ti ni na pamet padlo, da malo čuvaj nase... fedr ni tam not zastonj, ampak da drži pritisk na nekaj...
Bi pa tudi jaz rad šive videl ja
Bi pa tudi jaz rad šive videl ja
aja... zračnosti ne sme bit. Notranji del te gnane jermenice se mora brez zračnosti lepo pomikati po osi, zunanji del pa je fiksiran.
Ja, ja to vem da je vzmet notri zato da dela pritisk. Nisem pa vedel da ga drži samo vzkočnik. Bi se pripravil drugače
.
OK, prilagam še sliko, da bo razumljivo kaj hočem vprašati glede gnane gredi. Naredil sem v slikarju, ampak mislim da bo dovolj jasno. Zeleno označeno pomeni da zračnosti ni, rdeče pa da je, zraven sem napisal ?.

OK, prilagam še sliko, da bo razumljivo kaj hočem vprašati glede gnane gredi. Naredil sem v slikarju, ampak mislim da bo dovolj jasno. Zeleno označeno pomeni da zračnosti ni, rdeče pa da je, zraven sem napisal ?.

Pomoje je to ok... ce se vrti gladko v nevtralni sta ježaja kul verjetno.
Vsak ma nekaj lufta.
Vsak ma nekaj lufta.
- gregor.dolenec
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Kamnik okolica
Ko smo že pri jermenu. Včeraj sem po delu v gozdu šel mačko malce na grobo očistit v malo večji potok. Višina vode je prišla nekje do nožne zavore,nato sem z roko postrgal večje kepe blata. Pri speljevanju pa bi kmalu ostal v potoku, saj je jermen drsel,kasneje ko se je ogrel je bilo spet normalno. Ali je lahko kaj narobe.
Najverjetneje je voda prodrla v ohišje variomata. Odpri pokrov in očisti, daje pa boš sam videl zakaj je do tega prišlo in kaj je z jermenom
- gregor.dolenec
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Kamnik okolica
Aha torej mi verjetno pokrov ne tesni.Na kaj pa moram biti pozoren, a lahko prespricam z silikonom razen tam kjer je jermen.
Ne. Ker se ti zna zaradi temperatur pocediti na jermenice in zna bit škoda precejšna. Novo tesnilo, če tole staro ni več ok.