AC 550 PS TRV

Odgovori
Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Rakek
Kontakt:

Re: AC 550 PS TRV

Odgovor Napisal/-a notranjc » 10 Feb 2012, 12:42

BIF napisal/-a: In kot rečeno sem pred nakupom BRP-ja že imel doma res korekten predračun za AC Panther 700, a sem se iz nekih (osebnih) razlogov odločil tako kot sem se! Do sedaj lahko le rečem (in trkam ob les), da sem se prav odločil in mi ni žal!
Ok Bif korektno, brez vključenega ega :) , zanemarimo, da je bil AC nov, BRP pa rabljen, napiši prosim v čem je BRP 650 boljši. Jaz nisem vozil BRP, ti pa AC verjetno si.

AC 700 4x4

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ruše

Odgovor Napisal/-a jay886 » 10 Feb 2012, 12:58

Se lahko jaz malo vmešam ( sem tudi gledal 700tko). Sam sem pogrešal še eden valj pri tej teži in kubaturi. Enostavno 650tka ga prekaša v vseh pogledih (teža, moč, pospeških, podvozju in na koncu ceni, ampak pustimo to ...) Tudi en čas je na trgu in so stvari dosti bolj preverjene.

Bi pa ga na salonu v LJ sigurno vzel , če bi še cena bila malenkost nižja, ko sem potegnil komplet črto. Velikost in design mi je pri ac še vedno med top tri.. pa še cene rednih servisov /delov so dokaj ugodne za naše razmere.

Gretje ročk pa si veži na kontakt in boš imel miren spanec =D>

2011 Shineray 300 xy hitro prodan..
2012 Can Am outy 800r max..... bo kr nekaj časa ostal...

Slika

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 10 Feb 2012, 13:42

Kot prvo....vedno bi raje vzel rabljenega BRP-ja kot novega AC-ja! Moj BRP je letnik 2008 stock 650-ka..skratka od daleč gledano-nič posebnega!
Bom poskusil čim bolj nepristransko opisat.
Prej sem imel Kitajca 500ccm...ko sem poskusil AC-ja se mi je zdelo, da sedim na enakem motorju...zvok, krmilo, šasija,vodljivost....skoraj enako...skratka nič kar bi me pritegnilo...kup železa in plastike brez osebne note-POZOR moji osebni občutki...takrat se mi ni niti sanjalo, da bom kupil BRP-ja! Sprehod po "salonu" in "servisni delavnici", dvorišče kot na kramarskem sejmu.... :( Je pa bila še ena zadeva v ozadju, ki pa je ne želim razkrirti a sem se iskreno trudil potlačiti jo v ozadje, tako, da pri odločitvi ni imela bistvenega vpliva a je malce tudi pomagala pri odločitvi!
Z ne preveč rožnatimi občutki, sem tehtal kaj narediti...seveda me je mikal tudi BRP a kot mnogim je bil pač nedosegljiv oz. o rabljenem nisem razmišljal.
In je naneslo, da se je "moj" pojavil na net-u. Oglas, ki ga 10x pogledaš...ne odreagiraš a "grize". Seveda sem BRP-je poznal saj sta dva moja prijatelja vozila BRP-je odkar se poznamo. Vrašanja..."kaj mislita" so vedno znova in znova dajala enak odgovor..."go for it"....in sem ga šel poskusit....in je zdaj moj...in ne bom vozil druga kot BRP!
Težko opišem kaj je tako očitno in nenadno prevagalo....zato vedno svetujem vsakemu naj vsak motor poskusi...nakupi preko oglasov, slikic, nasvetov, "izkušenj" so za naivne!
Ko sem sedel na BRP-ja sem preprosto "vedel", da je to mototr, ki so ga delali za mene...upam, da razumete kaj želim povedat...če poskusim opisat....oblika, občutek varnosti, kompaktnosti, zvok motorja, ki je garantirano najlepši med vsemi mototrji in ki daje občutek, da bo raztrgal tla po teboj, ergonomija....enostavno se zliješ z motorjem in veš, da je to to!
Seveda je še kup "drobnarij" a je forum prekratek :mrgreen: ! Dejstvo pa je, kdor je vozil BRP-ja (Brinovc ne mislim tiste pred letnikom recimo 2006 :D ) se težko kasneje odloči za kar-koli drugega! Morda bo temu kdo oporekal in dopuščam možnost da je to moja subjektivna presoja...a v resnici argumenta ki bi temu oporekal preprosto NI!
In še enkrat...da je BRP po moji presoji najboljši med najboljšimi seveda ne pomeni, da so ostali v bistveno slabši!
Mnogo je odličnih motorjev in AC je zagotovo med njimi...a verjameš ali ne-brez ego note...BRP je MNOGO boljši...poskusi in gotovo boš razumel, kaj sem želel povedati!
In še nekaj...tudi neka namigovanja so bila v tej smeri.....jaz nikoli nisem bil ali sem v kakeršnikoli povezavi z katerimkoli delom BRP-ja! Moje mnenje o BRP-ju je izkjučno moje osebno mnenje in od tega nisem imel, nimam in verjetno nikoli ne bom imel prav nobene koristi! Pri SS-u v kolikor ne pogledajo v bazo strank sploh ne vejo kdo sem!
Se pa dobro poznava z Markom Jagrom vendar kot navijač in občudovalec njegovega znanja in obvladovanja vožnje štirikolesnika!
To sem napisal zato, ker sem že slišal namigovanja, da "delam reklamo za SS"! To je čisti kretenizem! Zaradi mene lahko SS in vsi ostali BRP dealerji jutri zaprejo vrata...mi čisto dol visi! Vem pa da bi naslednjega BRP-ja pač kupil v tujini :D Bi pa bil BRP :drinkers:

rbalohs1
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rbalohs1 » 10 Feb 2012, 14:52

BIF, zelo lepo prdstavljen BRP, na to bi moral reagirat SS se ve kako. Sem že popolnoma prepričan kaj nabavit. Hvala za korektno napisan sestavek. =D> =D>. Dosti varnih kilometrov vsem ne glede na znamko 4cikla in tu in tam :drinkers: .Lp

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 10 Feb 2012, 15:19

Hvala "rbalohs1"! A povdarjam, za razlago zakaj BRP in ne kaj druga je forum prekratek!
Od SS-a ne pričakujem in ne želim nič! Zame so pač očitno uspešno podjetje, ki ima "v rokah" pravo stvar. Vse kar si želim od njih je to, da ohranijo (vsaj do mene do sedaj) korekten odnos, opravijo svoje delo korektno in jaz sem za to pripravljen korektno plačat. Do sedaj je bilo tako in upam, da tako tudi ostane!
Morda še ena zanimivost...kot veste sem eden od ustanovnih članov kluba K4K! In najožje članstvo vozi pester nabor motorjev različnih znamk (res je sicer da prevladujejo BRP-ji), toda znamka ni NIKOLI bila tisto kar nas druži...druži nas strast do voženj in iskreno prijateljstvo. Atv-ji so le material, ki nam je dal neko večjo dodano vrednost v življenju. Kandačani, Kitajci in Američani so le orodje s katerim pač preživljamo naše čudovite trenutke na vožnjah!
In še to...ne glede na znamko...vedno smo vsi šli na furo in vedno smo se skupaj tudi vrnili...VEDNO!
Tako da....znamka je stvar okusa, nekega osebnega odnosa....več, mnogo več štejeo odnosi med lastniki...zato je meni prav vseeno kaj kdo vozi....glavno je, da vozimo :drinkers: !
Podrobneje zakaj tako pa v tem članku: :oops:
http://www.moto-sport.si/2010/08/30/kon ... -not-padu/

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Škofa Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 10 Feb 2012, 15:38

Glede občutkov na Brp ju se popolnoma strinjam z Bifom. Sem ga enkrat imel priliko vozit 800 z servo belanco in moram reči , da je odličen. Roko na srce vozil sem tudi Ac ja 1000 in tudi ta ni slab in če bi se še enkrat odločal za nakup bi izbiral med tema dvama odločale bi pa malenkosti in občutki.

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: bela krajina

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 10 Feb 2012, 16:33

Evo eno uprašanje.spet.včeraj sem zapeljal motor iz garaže lepo osušen ven pod nadstrešek kjer imam ponavadi parkiranega.v garaži je tako lepo kresnil brez dodajanja gasa.niti vonja po bencinu nisem začutil.no danes zjutraj pri ppibližno - 12 pa ni hotu lepo zalaufat in sem mogu dodajat gas da je zalaufal in pote, je takoj crknil če sem spustil gas.je pa prav smdrelo po bencinu.po dobri minuti laufanja je pa tut pod štantgasom laufal.cevka je pa lepo nataknjena in ne curi.vsaj videt ni nič narobe da bi curelo..danes je blo pa itak premrzlo da bi ga šel sprehodit.bom jutri.a mislite da je kaka cevka malo napoknjena da mi zasmrdi po bencinu al bo blo to od čoka?

Uporabniški avatar
Berti
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: brežice

Odgovor Napisal/-a Berti » 10 Feb 2012, 18:39

Meni tud kymco težje vžiga pri teh nizkih temperaturah. Mu tudi moram pomagati z gasom in nekaj časa držati dokler se ne segreje.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 10 Feb 2012, 18:51

Ok verjetno so pogji vžiganja trenutno res neugodni vendar se mi zdi da ima Bugi vseeno kak večji problem. Vonj po bencinu zagotovo pomeni, da gorivo nekje izteka ali kaj podobnega...lahko je tudi kaj na fergazerju...nimam pojma...samo ugibam. :(
Mah karkoli je res ti želim, da to rešiš ! :?

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 10 Feb 2012, 20:00

najbol mi je zanimivo to da v garaži na toplem ni blo zaznat vonja po bencinu.zunaj se ga je pa vohalo.motor je bil suh tako da ni blo leda nikjer.sam mrzlo je blo pa ko svina.mi je sosed reku da je blo 16..ne sam 12 ko sm mislu.sam pomoje je moj efi malo bogi in on jebe komplet situacijo.grem se jutri malo zapeljat pa bom vidu kako se bo obnašal.pa tista hitra spolka na tistem šlaufku mi je sumljiva ki je bila zadnjič staknjena.mogoče je spojka zanič pa mal zrala vleče in bencin pušča ko je mrzlo.si moram na listek napisat kaj mora na servisu pod nujno pogledat.če bo motor zdržal do servisa brez okvar.upam da bo.

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 11 Feb 2012, 13:49

Evo naredu eno furo zdaj.ugotovitev......nekaj je narobe s tem motorčkom.noče laufat pod štantgasom pa da ga na glavo postaviš.ker je bil zunaj sem imel na začetku sploh probleme da sem ga obdržal zalaufanega.ampak tut potem ko se je definitivno segrel ni hotel laufat pod štantgasom tako da sem malo zajlo našponal da je sploh laufal.zdej sem ga pa v garažo parkiral pa da vidim jutri kako bo delalo.upam da ne zapade še snega ker že danes sem mel probleme.ga je mal preveč.rahlo nasedam.

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 11 Feb 2012, 16:29

V kolikor si vonjal bencin po nekaj casa zaganjanju agregata je dokaj normalna posledica. Ker EFI vsakic, ko spustis gumb za zagon motorja ponovno potegne bencin iz rezervoarja. To tudi slisis, ce pozorno poslusas (enako je pri avtomobilih).

Prosti tek agregata nastavlja EFI in je fiksen (ga ni mozno nastavljati). Ne vem z kaksno zajlo ti nastavljas prosti tek ?! Ce je to zajla za gas potem mora biti nastavljena tako, da ima rocica gasa cca. 2-3mm prostega hoda na zacetku.

Je pa v takih temperaturah kaksno stvar treba tudi malce v zakup vzeti. Samo primer... aprilia pegaso z rotaxovim agregatom ni variante, da v teh temperaturah brez pomoci kresne. Je treba cunjo malce pomocit v bencin in jo poloziti na sesalni kanal, potem pa vzge v trenutku. Se malce zgresili pri nacrtovanju povezovalne cevi fergazarja na agregat. Rotax :)

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 11 Feb 2012, 22:29

prosti tek sem malo navil na zajlici za gas.in vseeno danes ni lepo laufalo.pomoje je moj efi nekaj zahinavil.oziroma ni nekaj ok z njim.bom videl kaj bo jutri rekla mašinca ko jo zalaufam na toplem u garaži.vonja po bencinu pa danes ni blo zaznat toliko kot učeraj.je pa res da je učeraj skoraj takoj delal pod štantgasom danes pa nikakor..ko da nebi dobival dost goriva..vglavnem..meni to smrdi.pa ne po bencinu ampak po menjavi efija.

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 12 Feb 2012, 00:11

bugimajstr napisal/-a:prosti tek sem malo navil na zajlici za gas.in vseeno danes ni lepo laufalo.pomoje je moj efi nekaj zahinavil.oziroma ni nekaj ok z njim.bom videl kaj bo jutri rekla mašinca ko jo zalaufam na toplem u garaži.vonja po bencinu pa danes ni blo zaznat toliko kot učeraj.je pa res da je učeraj skoraj takoj delal pod štantgasom danes pa nikakor..ko da nebi dobival dost goriva..vglavnem..meni to smrdi.pa ne po bencinu ampak po menjavi efija.
Mocno dvomim, da je za to kar se tebi dogaja kriv EFI, prej kaksen senzor prostega teka ali temperature. Najlazje pa bi bilo tako odpraviti napako, ter zamenjati EFI z vsemi povezanimi senzorji, ampak hej, se lazje bi bilo zamenjati kar celoten ATV za novega ](*,) Dvomim, da se bodo serviserji strinjali s tem.

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

krigl
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Kamnik

Odgovor Napisal/-a krigl » 12 Feb 2012, 12:26

Verjetno se boste temu v večini primerov smejali, ampak rahel nasvet za mrzle dni...

Res da moj dinli nima EFI-ja, ampak prav tako imam rahle probleme glede prostega teka, dokler se stvar ne segreje.

Če imaš možnost, uporabi tisti fen, ki greje do 600 stopinj, pa segrej uplinjač pred vžigom s tam nekje 200 temperature, da bo topel na oprijem z roko, potem pa laufaj.

Jaz imam namen okoli uplinjača napeljati grelec od gospodinjskega aparata, ter vklopit pred vžigom. grelec je gibljiv, in ima podobne lastnosti kot navaden vodnik za elektriko. Porabi pa 4W, tako da to ni ne vem kakšen zalogaj za akumulator. Lepo bom dal še stikalo za vklop in izklop in potem ne bo več problemov. Bom poročal, ko se tega lotim, trenutno je premrzlo.

Princip sem že večkrat potestiral in pri meni deluje in s tem tudi odpraviš konstantno nastavljanje "zauga" med segrevanjem motorja (v tvojem primeru to EFI naredi namesto tebe).

LP

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 12 Feb 2012, 13:24

Poizkusi najprej nekaj narediti na krivini, ki gre od fergazarja do cilindra. V tem kotu tici zajec ;) Ali je predolga ali prevec robata...skratka defektna. Bolj, ko bos fergazar priblizal cilindru, lazje ti bo zalavfal.
krigl napisal/-a:Verjetno se boste temu v večini primerov smejali, ampak rahel nasvet za mrzle dni...

Res da moj dinli nima EFI-ja, ampak prav tako imam rahle probleme glede prostega teka, dokler se stvar ne segreje.

Če imaš možnost, uporabi tisti fen, ki greje do 600 stopinj, pa segrej uplinjač pred vžigom s tam nekje 200 temperature, da bo topel na oprijem z roko, potem pa laufaj.

Jaz imam namen okoli uplinjača napeljati grelec od gospodinjskega aparata, ter vklopit pred vžigom. grelec je gibljiv, in ima podobne lastnosti kot navaden vodnik za elektriko. Porabi pa 4W, tako da to ni ne vem kakšen zalogaj za akumulator. Lepo bom dal še stikalo za vklop in izklop in potem ne bo več problemov. Bom poročal, ko se tega lotim, trenutno je premrzlo.

Princip sem že večkrat potestiral in pri meni deluje in s tem tudi odpraviš konstantno nastavljanje "zauga" med segrevanjem motorja (v tvojem primeru to EFI naredi namesto tebe).

LP

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

sanco
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a sanco » 12 Feb 2012, 14:04

krigl napisal/-a:Verjetno se boste temu v večini primerov smejali, ampak rahel nasvet za mrzle dni...

LP
Jst sem za dinlija v hoferju kupil kalorifer. Pol ure gretja mašine in pali 8) :twisted:

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 12 Feb 2012, 14:10

Zmanjšaj čas ogrevanja tako,da pokriješ vse skupaj z cerado. Pokriješ motor z cerado in pod njo postaviš kalorifer. Primerno predvsem za tiste,katri imamo motorje zunaj parkirane in jih po "mokri" vožnji ne moremo drugače posušit,da pa ne zmrzne vse skupaj je pa Bauhausova cerada za 8€ in kaloriferček zelo uporabna zadeva. \:D/

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 12 Feb 2012, 16:13

Ali pa preprosto nabaviš motor ki deluje.. :evil:

Uporabniški avatar
gavry
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Bela krajina

Odgovor Napisal/-a gavry » 12 Feb 2012, 16:48

CF moto :-({|= :lol:

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jay886 » 12 Feb 2012, 17:45

tolk le glejte, da se nebo samo skadilo pri motorju :D

Slika

krigl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a krigl » 12 Feb 2012, 17:51

Pametni imamo gasilni aparat v kufru \:D/
Pa v avtu tudi :D

Nikdar ne veš za kerim vogalom te čaka ajmer tolkca (prevod: vedro mošta.... nekak tako)

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 12 Feb 2012, 19:09

Jao... saj ne morem verjeti kaj eni delate, da lahko vzgete ATVja :)

Morda samo za razmislek: To je tudi ena razlika med kitajci in brand name ;)

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

krigl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a krigl » 12 Feb 2012, 19:26

Pa kdo je reku da se stvar ne da vžgat... Stara tehnologija zahteva malo iznajdljivosti.
Vžge v prvo kamot, to še nikdar ni bil problem.

Mraz je problematičen, kaj čmo... Se pač prilagodimo.
Navaden uplinjač ti bo verjetno pri dosti nižji temperaturi delal, kot pa efi, pri katerem ima elektronika omejitev pri temperaturi blizu -20 (je tudi odvisno, kaj so dali noter, nekatere zdržijo več druge manj). Najbolj zanimivo je to, koliko se performanse teh elektronik znižajo pri nizkih temeraturah.

Če ma stvar EFI je to uporabniku lažje, se pa stvar zakomplicira če kj crkne, ker ne veš kaj iskat, pol smo pa vsi pametni po vrsti. Stari dobri uplinjači so zakon, pa si misli kar češ. Pogledi lado nivo... še dj jih delajo, pa čeprav je stara tehnologija, je pa najbolj zanesljiva, če mene vprašaš.

Nimam nič proti efi sistemu, ampak videt pri tej temi ni najbolj posrečeno. Upam da se uporabniku težave čimprej popravijo in da bo lahko naprej užival v vožnji.

LP

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jay886 » 12 Feb 2012, 19:43

Če EFI dobro dela oz ni samo "marketinško gor nabit" more kresnit BREZ PROBLEMA! Ni to stari dojcov dizel. Če bi tako bilo bi danes vsi sodobni motorji bili brez EFI-ja, ker imajo "ogromno napak". Rešitve so v podrobnostih, med drugim, da tipala pravilno odčitavajo podatke...
Zadnjič spremenil jay886, dne 12 Feb 2012, 19:50, skupaj popravljeno 1 krat.

Slika

Odgovori