Števec - preveliko odčitavanje

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 06 Jul 2011, 06:51

Civava napisal/-a:Saj ni problem , da bi se prehitro peljal ravno obratno vedno se pelje počasneje kot števec kaže. Verjetno so pri AC ju vedeli kakšen zakon bo pri nas pa so pravočasno ukrepali :twisted:
Previdnost je mati modrosti! Če bi bila previdna ne bi bila mati!

Uporabniški avatar
Bohorc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Mirna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bohorc » 06 Jul 2011, 07:23

Razlike med navgacijo in števcem so takšnele:

Navigacija Števec na motorju

50 km/h +8 km/h
60 km/h +10 km/h
70 km/h +11-12 km/h (niha)
80 km/h +13 km/h
90 km/h +14-15 km/h (niha)
100 km/h +16 km/h
107 km/h +17-18 km/h (niha)

Kamor ne prideš peš-
prideš z ATV-jem :twisted:
Arctic Cat Cruiser 700 4x4
Gladiator Quad Riders

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Rakek
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a notranjc » 06 Jul 2011, 09:35

Bohorc napisal/-a:Razlike med navgacijo in števcem so takšnele:

50 km/h +8 km/h
60 km/h +10 km/h
80 km/h +13 km/h
100 km/h +16 km/h
Zanimivo, meni je z originalnimi gumami (25 col), gas do konca, kazal proti rahlemu vetru 109 km/h, v drugo smer z vetrom pa 119 km/h. Zgleda, da imajo različne števce ti modeli.

LP

AC 700 4x4

Uporabniški avatar
Jam
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Selnica ob Dravi

Odgovor Napisal/-a Jam » 06 Jul 2011, 22:35

Bohorc napisal/-a:Razlike med navgacijo in števcem so takšnele:

50 km/h +8 km/h
60 km/h +10 km/h
80 km/h +13 km/h
100 km/h +16 km/h
Tudi na 550tki so podobni rezultati :)

Uporabniški avatar
Bohorc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bohorc » 27 Jul 2011, 21:09

Malce pozno, pa vendarle: na motorju so gume MAXXIS CEROS "26, odčitavanje števca je še vedno preveliko glede na GPS, vendar se je nekoliko zmanjšalo laganje. Sem pričakoval nekoliko večje zmanjšanje razlike odčitavanja števca napram GPS-ja, vendar sem nekoliko razočaran, me pa zato toliko bolj veseli vožnja s temi gumami. Res da so te gume kar precej drage, do sedaj(po prevoženih cca 1500 km) sem z gumami več kot zadovoljen, ni mi žal niti enega centa za investicijo, obraba zelo majhna, še sedaj se vidijo čepki na njih, po suhem je vožnja prečudovita, motor se drži kot na tirnicah, k temu pripomorejo tudi platišča, vse skupaj motor razširi za cca 10 cm, Andreji se ni treba tako ekstremno nagibati v ovinkih, kot prej, čeprav ji je to ostalo v navadi(dobra navada). Mogoče moti samo tuljenje gum, a sam na to nimam opazk, saj imam ponavadi s sabo sopotnico, ki stalno nekaj "reglja" po interkomu, če pa ona utihne, imava vedno s sabo radio, prikonektan na čelade in zvoka gum sploh ne slišim. Po mokrem se do sedaj nisem vozil veliko, pa vseeno lahko rečem, da se guma dobro drži tudi na mokrem cestišču, še več, nad lego sem na mastni cesti bil pozitivno presenečen nad oprijemom gume z asfaltom. Makadam je spet poglavje zase: guma nenormalno dobro prijema, vodljivost fantastična, z sopotnikom praktično asfaltna vožnja, skoraj nemogoče driftanje - to me sicer malce jezi, a odtehta samo vodljivost in odziv motorja na makadamu, medtem, ko je z solo vožno driftanje pravi užitek, gume se je treba samo malce privaditi in jo "začutiti" kdaj bo prijela.
Lepo prosim vse uporabnike teh gum za njihovo mnenje in izkušnje z njimi, predvsem me zanima "blatna" vožnja, če je že kdo kaj poizkušal s temi gumami ;)

Kamor ne prideš peš-
Gladiator Quad Riders

lozinka
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lozinka » 27 Jul 2011, 22:34

Bohorc napisal/-a:Malce pozno, pa vendarle: na motorju so gume MAXXIS CEROS "26, odčitavanje števca je še vedno preveliko glede na GPS, vendar se je nekoliko zmanjšalo laganje. Sem pričakoval nekoliko večje zmanjšanje razlike odčitavanja števca napram GPS-ja, vendar sem nekoliko razočaran, me pa zato toliko bolj veseli vožnja s temi gumami. Res da so te gume kar precej drage, do sedaj(po prevoženih cca 1500 km) sem z gumami več kot zadovoljen, ni mi žal niti enega centa za investicijo, obraba zelo majhna, še sedaj se vidijo čepki na njih, po suhem je vožnja prečudovita, motor se drži kot na tirnicah, k temu pripomorejo tudi platišča, vse skupaj motor razširi za cca 10 cm, Andreji se ni treba tako ekstremno nagibati v ovinkih, kot prej, čeprav ji je to ostalo v navadi(dobra navada). Mogoče moti samo tuljenje gum, a sam na to nimam opazk, saj imam ponavadi s sabo sopotnico, ki stalno nekaj "reglja" po interkomu, če pa ona utihne, imava vedno s sabo radio, prikonektan na čelade in zvoka gum sploh ne slišim. Po mokrem se do sedaj nisem vozil veliko, pa vseeno lahko rečem, da se guma dobro drži tudi na mokrem cestišču, še več, nad lego sem na mastni cesti bil pozitivno presenečen nad oprijemom gume z asfaltom. Makadam je spet poglavje zase: guma nenormalno dobro prijema, vodljivost fantastična, z sopotnikom praktično asfaltna vožnja, skoraj nemogoče driftanje - to me sicer malce jezi, a odtehta samo vodljivost in odziv motorja na makadamu, medtem, ko je z solo vožno driftanje pravi užitek, gume se je treba samo malce privaditi in jo "začutiti" kdaj bo prijela.
Lepo prosim vse uporabnike teh gum za njihovo mnenje in izkušnje z njimi, predvsem me zanima "blatna" vožnja, če je že kdo kaj poizkušal s temi gumami ;)[/quote
Najprej da pohvalim tvoj moped izredno mi je všeč in je moja velika želja (točno tak, zdi se mi da je idealen za vožnjo v tandemu).
A bi se dalo kako slikico od teh gum pripopat, če slučajno imaš?

PS. A smo se mi slučajno srečal na Uršnih selih cca mesec dni nazaj, jst sem odvijal desno iz smeri Laz v dvorišče enemu prijatlju, dva na AC (kot tvoj) sta se pripeljala nasproti?? 8)

Uporabniški avatar
Bohorc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bohorc » 28 Jul 2011, 03:47

lozinka napisal/-a:
Bohorc napisal/-a:Malce pozno, pa vendarle: na motorju so gume MAXXIS CEROS "26, odčitavanje števca je še vedno preveliko glede na GPS, vendar se je nekoliko zmanjšalo laganje. Sem pričakoval nekoliko večje zmanjšanje razlike odčitavanja števca napram GPS-ja, vendar sem nekoliko razočaran, me pa zato toliko bolj veseli vožnja s temi gumami. Res da so te gume kar precej drage, do sedaj(po prevoženih cca 1500 km) sem z gumami več kot zadovoljen, ni mi žal niti enega centa za investicijo, obraba zelo majhna, še sedaj se vidijo čepki na njih, po suhem je vožnja prečudovita, motor se drži kot na tirnicah, k temu pripomorejo tudi platišča, vse skupaj motor razširi za cca 10 cm, Andreji se ni treba tako ekstremno nagibati v ovinkih, kot prej, čeprav ji je to ostalo v navadi(dobra navada). Mogoče moti samo tuljenje gum, a sam na to nimam opazk, saj imam ponavadi s sabo sopotnico, ki stalno nekaj "reglja" po interkomu, če pa ona utihne, imava vedno s sabo radio, prikonektan na čelade in zvoka gum sploh ne slišim. Po mokrem se do sedaj nisem vozil veliko, pa vseeno lahko rečem, da se guma dobro drži tudi na mokrem cestišču, še več, nad lego sem na mastni cesti bil pozitivno presenečen nad oprijemom gume z asfaltom. Makadam je spet poglavje zase: guma nenormalno dobro prijema, vodljivost fantastična, z sopotnikom praktično asfaltna vožnja, skoraj nemogoče driftanje - to me sicer malce jezi, a odtehta samo vodljivost in odziv motorja na makadamu, medtem, ko je z solo vožno driftanje pravi užitek, gume se je treba samo malce privaditi in jo "začutiti" kdaj bo prijela.
Lepo prosim vse uporabnike teh gum za njihovo mnenje in izkušnje z njimi, predvsem me zanima "blatna" vožnja, če je že kdo kaj poizkušal s temi gumami ;)[/quote
Najprej da pohvalim tvoj moped izredno mi je všeč in je moja velika želja (točno tak, zdi se mi da je idealen za vožnjo v tandemu).
A bi se dalo kako slikico od teh gum pripopat, če slučajno imaš?

PS. A smo se mi slučajno srečal na Uršnih selih cca mesec dni nazaj, jst sem odvijal desno iz smeri Laz v dvorišče enemu prijatlju, dva na AC (kot tvoj) sta se pripeljala nasproti?? 8)
Ja, čisto možno, da smo se srečali, zadnje čase sem kar pogosto v tistih koncih, motor bi se verjetno rad sparil z prijateljevim, jih kar precej vleče skupaj :smeeeh: :haha .
Tole pa imam do sedaj poslikano, kar se gum in platišč tiče:
Slika
Slika

Kamor ne prideš peš-
Gladiator Quad Riders

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a notranjc » 10 Avg 2011, 12:34

Bohorc, vidim , da si tisto "fajfico" na izpušnem loncu odmontiral. Ali ni motor preglasen, kaj pa sosedje...? Mene že brez tega nekateri grdo gledajo :( .

LP

AC 700 4x4

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Škofa Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 10 Avg 2011, 14:00

Pa to je prva stvaar , ki jo spraviš proč pri novem. Če imaš to gor ti motor samo trpi. Za sosede se pa ne sekiraj tisti , ki te že zdaj grdo gledajo bi te tudi , če bi se z novim BMW jem vozil okoli in te še slišali ne bi . Fovšija slovenski nacionalni šport.

david
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: okolica nove gorice
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a david » 10 Avg 2011, 17:10

Ko odstraniš tisto fajfico, tudi ventilator bolj počiva kot prej.

2007-Adly 300s

Uporabniški avatar
Bohorc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bohorc » 10 Avg 2011, 19:45

Tako kot sta napisala Civava in david je šla fajfica na izpuhu ven na prvem servisu. Doma sem v manjšem blokovskem naselju, do sedaj še ni bilo pripomb, tudi če bodo bom vsem, ki me bodo na to opozarjali pokazal :butthead:, na njej tudi ni fajfice.

Kamor ne prideš peš-
Gladiator Quad Riders

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Škofa Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 10 Avg 2011, 19:51

Je pa pred njo ha ha :D

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a notranjc » 11 Avg 2011, 06:43

Bohorc napisal/-a:Doma sem v manjšem blokovskem naselju, do sedaj še ni bilo pripomb, tudi če bodo bom vsem, ki me bodo na to opozarjali pokazal :butthead:, na njej tudi ni fajfice.
:smeeeh:

AC 700 4x4

rožle
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rožle » 11 Avg 2011, 07:00

rožle
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rožle » 17 Avg 2011, 09:24

saj imam ponavadi s sabo sopotnico, ki stalno nekaj "reglja" po interkomu,

He he, zato pa je moder tehnik pogruntal gumb of/on, ti pa sam kimaj (no to je po 24 letih zakona) :D

lp

Odgovori