AC 550 PS TRV

Odgovori
bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: bela krajina

Re: AC 550 PS TRV

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 28 Sep 2012, 09:38

Ja tut prodal bi ga za dober denar.:)zdaj upam da je popravljen kot mora bit.:) Bo pa čas pokazal če je res kot mora bit.

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 10 Okt 2012, 17:00

Mojstri imam eno uprašanje.A je normalno da imajo zadnji ležaji pri 4700 km toliko lufta da kolo opleta?No saj nima veliko.za kak centimeter opleta.:) Najbrž normalno za ta motor. :twisted: Kot luft na servo balanci. :?

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 10 Okt 2012, 17:20

Noben ležaj ne sme imeti nič zračnosti oz. jo ima vendar se to meri v tisočinkah milimetrov.

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 10 Okt 2012, 17:24

bugimajstr napisal/-a: da kolo opleta?No saj nima veliko.za kak centimeter opleta.:) :?
Ej bugimajstr ?!
Zdaj pa že krepko pretiravaš. Očitno bom spremenil mnenje o tebi kot vozniku. Do sedaj sem z zanimamnjem prebiral tvoje objave in se čudil vsem napakam tvoje mačke in tvojemu trudu za njihovo odpravo. Menil sem, da si pravi dec, da kljub vsemu napisanemu vstrajaš na mački.

Toda tole; ...no saj nima veliko.za kak centimeter opleta... je pa že od sile. Da kolo opleta 1 cm. in to zate ni veliko? In se še kar voziš naokoli?

Lahko se torej zelo motim (in nekoliko upam da se), toda menim, da ti delaš z mačko kot svinja z mehom in si eden tistih, ki bi še sredi peščene puščave z golimi rokami železno kroglo razbili.

Samo moje mišljenje in brez zamere.

LP!

Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ruše

Odgovor Napisal/-a jay886 » 10 Okt 2012, 18:17

Nebi se strinjal. Poznam ljudi, ki dosti bolj na hard vozijo in nimajo niti približno teh problemov, vsaj do 5000km sigurno ne. Še tekmovalci se ne soočajo s takšnimi težavami in na tekmi NOBEDEN ne vozi turistično. Žal je tako, da so ti modeli, sploh po letu 2010 vsi z rakom rojeni. Pri 4700km prevoženih ATV, ki stane skoraj 10čukov nebi smel "mrdnit". ](*,)

2011 Shineray 300 xy hitro prodan..
2012 Can Am outy 800r max..... bo kr nekaj časa ostal...

Slika

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 10 Okt 2012, 18:52

Lažaj odpove naenkrat, brez kakršnih koli informacij (ponavadi je to lom itd..) ali pa počasi dobiva zračnost, le opazovati je treba in pred ali po vsaki vožnji kakšno stvar malce pogledati, preveriti, prekontrolirati itd...Če je ATV narejen za teren in vse mogoče obremenitve to ne pomeni, da bo večno vozil še manj pa da ne bo okvar. Včasih je potrebno (to naredi vesten, dober gospodar) kakšen del tudi preventivno (kljub temu, da je dober) zamenjati itd..itd..in povsem se strinjam z brinovcem. Tudi sam sem že napisal (pa je bugimajstr) fejt zameril in v zrak skočil, ni vedno za vse AC kriv.

Uporabniški avatar
hurco
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: škofja loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a hurco » 10 Okt 2012, 20:50

Verjetno imaš luft med pestom in vilicami, ne pa v ležaju.

AC 400 trv 4xgrebe

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 10 Okt 2012, 21:14

No da pojasnim.Brinovc škoda da me ne poznaš.Motor čuvam kolkor se le da.Med vožnjo sem "ziheraš" se pravi ne dirkam do skrajnosti.Peljemo se lepo.Motor je bil na servisu in so na tej strani menjali manšeto.So morali razdret da so dobil polosovino dol.Ker se ni dalo odšraufat tistega šraufa na sredini z nobeno pištolo je mehanik uporabil fino mehaniko.Malo macolico in tavelik ključ z meterskim podalškom.Potem pa vse bremze stisnit na moč in 2 na motor da je lahko skakal po podalšku da je odpustilo..Ja fabriško zategnjeno kakih 10 kil preveč.In takrat sem bil prepričan da se bo vse skup raspadlo kako se je vse zvijalo.no potem je tudi šrauf popustil.Mogoče je takrat dobilo luft.Sam tega sploh nebi imel na brigi če nebi včeraj bil pri meni serviser za traktor in nekaj gledamo motor pa ga porukam po gumi in mi pove da je tukaj verjetno na ležaju luft.Zato sem napisal da je verjetno ležaj.Sam tega nevem. Plus tega..kaj imaš na motorju sam za preverjat če je pod garancijo?olje in vodo..ok pa bremze..vse ostalo lahko sam vizualno pogledaš.popravljat nesmeš sam ker zgubiš garancijo..zdej bodite pa pametni pa me popljuvajte....No pa še to ko že ravno pišem.Ne me grajat kako vozim če me ne poznate.tudi jaz vas večine ne poznam pa ne pišem čez nobenega nič.Sam sem kriv da se mi kvari motor edino s tem.Da sem kupil zanič motor.Z ničimer drugim mislim da nisem sam zafrknil.Če se motim naj me moji serviserji popravijo.

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 10 Okt 2012, 22:02

Lepo, da si pojasnil zadevo.

V moji prejšnji objavi sem pustil prostor moji morebitni zmoti oz. napačnemu razumevanju, toda še vedno me nisi povsem prepričal, ker seti 1 cm. lufta na kolesu ne zdi veliko.

Kakorkoli že, vseeno menim da imaš debele bakrene živce in upam v tvojo rešitev tudi te -luftarske- težave.

LP!

Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Rakek
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a notranjc » 11 Okt 2012, 06:55

bugimajstr napisal/-a:Ja tut prodal bi ga za dober denar.:)
Bugimajstr, ta forum "živi" precej po tvoji zaslugi. Ne vem zakaj meni AC 700 po cca 10.000 km deluje praktično brezhibno, AC 550 kot ga imaš ti, večini tudi deluje dobro. Verjetno ima delno Brinovc prav, delno pa imaš po mojem ti nesrečo. Resno ti predlagam, da moped, ki je še v garanciji in ima že ogromno delov zamenjanih, prodaš in kupiš BRP. Kupi rabljenega, pa nekaj malega dodaj :-k .
Teorija o vrhunski kvaliteti teh strojev se mora dokazati v praksi, tudi pri tebi. To bi še rad doživel na tem forumu. V kolikor se ti BRP ne bo kvaril, bom za večno prenehal [-( primerjati kvaliteto BRP z drugimi.

AC 700 4x4

Uporabniški avatar
svrklar
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a svrklar » 11 Okt 2012, 08:13

Jaz pa vem kako je to če se neka stvar kvari, Mi smo mel Nissana Teranota II v dveh letih pa pol je bil avto osem mesecev na servisu uradnem pol je pa šel od hiše. Pa da ne naštevam kaj use je blo treba zamenjat. Delno je kriv tut servis k ga niso znal popravit edina dobra stvar je da so jim uzel zastopstvo. In od takrat ni več nissana pri hiši.

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 11 Okt 2012, 10:57

No ta luft ki ga omenjam je recimo tako da ko gumo primeš in jo zazibaš levo desno kleca za kak cm.K temu verjetno pripomore tudi kaka zračnost na samih pušah.samo tudi na samem upetju feltne je lufta tako da se vidi da kleca. Tega kar se pa tiče mojih objav sem pa verjetno edini ki se upa vse napisat.Je več motorjev ki imajo tudi veliko težav samo so bol pametni kot jaz in o tem ne pišejo.Ker bi radi enkrat motor prodali.po normalni ceni seveda.Mojega nebo nihče prišel niti pogledat če je kdaj videl ta forum ali pa če se bo kaj pozanimal okoli.edino ga lahko prodam kakemu stricu ki nima pojma kaj je internet in da ne pozna nikogar ki bi karkoli vedel o motorjih.možnosti da ga prodam so torej minimalne.Bom pa kupil BRP-ja ko bo kaka financa več da vidim na lastni koži če je res toliko bolši.:)Ampak roko na srce.tudi veliko AC-jev se vozi brez težav.Pomojem je moj res sestavljan konec tedna in iz delov ki so jih čez teden dajali na stran ker niso bili čisto ok. Za primer ta semering ki mi je puščal nonstop.je nehal puščat šele zdaj ko je mehanik zamenjal celo stran pokrova od mašine na kateri je ta semering.se pravi da je bila napaka že na samem ohišju. Pa da se čeljust od ročne zavore zlomi je tudi nenormalno..sicer je pa še skoraj eno leto garancije.tako da...forum še nebo zamrl.usaj tema o moji mački.:)

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jay886 » 11 Okt 2012, 12:21

Notranjc: tukaj ne teče tema o kvaliteti BRP-jev. ŠE predobro vsi vemo, da se je BRP v svetu dovolj dokazal med samimi uporabniki in sploh na vseh možnih tekmovanjih po vseh celinah, ni potrebe še na tem forumu še kaj dokazovati, ker potem pridemo iz točke v minus! Nevem zakaj pol ne tekmujejo z cofkoti. Menda ne tekmujejo z brp-ji zaradi znamke in visoke cene, ter da sami sebe tolažijo kako dober stroj imajo ? Pol morajo res vsi bit čudni.

Problem pri večini je ta, da naredijo eden model in drugo leto ponovno naredijo "nov" model pa še starega niso izpopolnili. Samo, da prodaja raste za uporabnike pa marsikateri kitajski firmi dol visi.

Samo norec pa bo trdil, da se brp ne kvari. Kvari se tudi dobri stari mercedes, vprašanje pa je kaj in predvsem koliko krat. Sam vozim opla, rade volje bi audija pa vse skupaj ne znese. Vem pa zanesljivo, da ima dosti več napak kot audi, sploh na plehu in podvozju in vem, da je vreden več denarja.

In roko na srce v naši regiji se vozi vsaj 10 BRP-jev, ki jih osebno poznam in se tudi skupaj vozimo pa ti odkrito povem, da eden ni imel niti približno teh simptomov.Če pa hočeš vedet je največ problemov na podvozju (polosovine) in še ti pridejo zaradi pretiranih skokov, katere normalen uporabnik niti ne izvaja. Dosti krat je zaradi umazanije, vlage itd kak senzor error. Motor je zadnje kaj bo spustilo pri tej znamki. So pa bili tudi uprabniki, ki so imeli več problemov kot bugimajstr. Če pogledaš tuje forume od vsake znamke posebej, ni konca branja o težavah.. potem nebi nobenega stroja več kupil.

Sam pa tudi vidim kako določeni uporabniki vozijo in predvsem vzdržujejo svoj motor. Sam zelo redno kontroliram tekočine, mažem itd Olje še včasih prej kot na 100h menjam.. drugi to počnejo na celih 3000km, ker se jim prej ne zdi pomembno oz bo še servis pregledal. Tukaj pa spet se odpre debata.. :-$

Slika

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 11 Okt 2012, 12:55

bugimajstr napisal/-a:Tega kar se pa tiče mojih objav sem pa verjetno edini ki se upa vse napisat.da...
Ne bo držalo [-X [-X [-X

Preberi: http://www.moto-sport.si/2012/08/16/izk ... izzly-660/

LP!

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jay886 » 11 Okt 2012, 13:06

super članek :arrow: :) Pri 30k km še jaz pošljem na moto-sport :) Od rogija, jakata in še marsikoga bi tudi bilo fajn videt

Slika

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 11 Okt 2012, 13:41

bugimajstr napisal/-a: Tega kar se pa tiče mojih objav sem pa verjetno edini ki se upa vse napisat.
Ne da smo samo pisali, tudi slike so bile zraven.
jay886 napisal/-a:super članek :arrow: :) Pri 30k km še jaz pošljem na moto-sport :) Od rogija, jakata in še marsikoga bi tudi bilo fajn videt
Glede na to, da spletna stran zahteva za vsako reklamo "donacijo" me zanima, koliko bi bil plačan moj prispevek.
No če bi dobil za potopis, ki sem ga že prispeval vsaj kakšen "kurc te glede" bi bil zadovoljen, tako pa še tega ni bilo. [-(

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 11 Okt 2012, 14:46

:dober

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a notranjc » 12 Okt 2012, 06:38

jay886 napisal/-a:Notranjc: tukaj ne teče tema o kvaliteti BRP-jev.
Dobro, dobro, nič slabega nisem mislil. V tvojem prejšnjem prispevku sem zaznal rahlo degradacijo AC-ja. Ker ga imam tudi jaz, je verjetno normalno, da ga branim. Pri BRP me pa moti samo cena. Ampak o tem smo že veliko razpravljali....
Kar se pa tiče nabave avtov, takoj izločim znamke Mercedes, BMW in Audi,...., ker so za moje pojme precenjeni.
Pri hiši pa imamo 2 Opla :D , zanimivo a ne. Upam, da razumeš kaj sem hotel povedati.

AC 700 4x4

Uporabniški avatar
hurco
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: škofja loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a hurco » 12 Okt 2012, 14:57

Jaz ne razumem, ker si izključil BMW iz izbora :-({|= :lol:

AC 400 trv 4xgrebe

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a notranjc » 15 Okt 2012, 06:34

hurco napisal/-a:Jaz ne razumem, ker si izključil BMW iz izbora :-({|= :lol:
Ta mi je še najbolj šarmanten, mogoče starega, za malo denarja, športni pridih, zadnji pogon....Ravno sem naredil prostor v garaži za kakšnega Z3 ali MG :whistle: , trenutno ne pride v poštev, moram počakati na kakšno večjo željo žene 8)
Ampak, ne smeva smetiti teme :)

AC 700 4x4

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 17 Okt 2012, 11:34

@notranjc: MGFa sem imel v lasti 3 leta, kupil sem ga z 33.000km, prodal z 48000km. In ti po pravici povem, da sem bil veliko bolj vesel, ko sem ga prodal, kot ob nakupu ! To je res kriz od avta. Res je kar pravijo, da iz angleza mora olje kapljati na tla, drugace ni olja v motorju. Menjal sem tesnilo na glavi, lezaje v menjalniku, elektronski servo motor za volan, starter, regulator prostega teka in se kar nekaj stvari. Dosti podobne izkusnje sem imel z dvema BMWjema, ki sta bila tudi zelo veliko na uradnih servisih (oba prodal preden sta dopolnila 100.000km). Z zvezdo pa moram potrkati, da po prevozenih 60000km se nic.

Sicer bolj svoh slika, ampak:
http://shrani.najdi.si/?c/10f/2SZxMCgw/img4289.jpg
http://shrani.si/f/2n/u4/4a8IAjDI/img3781.jpg

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a notranjc » 17 Okt 2012, 11:46

freshslo napisal/-a:.... Z zvezdo pa moram potrkati, da po prevozenih 60000km se nic.
hvala, torej "zvezda", te kontaktiram na ZS, ko bom enkrat na tem :D , da ne bova smetila teme.

AC 700 4x4

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 17 Okt 2012, 21:16

Mojstri tema so motorji.:)hehe ni panike.:)No meni se zdi da se je levo zadnje kolo (sfukalo) ko so na servisu menjali manšeto in skakal po podalšku da so losali zadevo.ker je luft res samo na tem kolesu.Bo treba ob prvi priložnosti odpeljat na servis ker se po cesti res neda več vozit.Na ovinkih ga kar odnaša.Balanca ima pa itak luft in menda je to normalno na servo balancah.Naj še kaj dodam?? Aja moram pa pohvalit motor da zdaj nikjer nič ne pušča.:)Ok rosenje u mejah normale.:)

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 17 Okt 2012, 22:06

@bugimajster: Je treba malce previtrit temo, ti pises skoz o nekih problemih :)

Pa da ne bos to resno vzel ;)

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jay886 » 18 Okt 2012, 12:24

more edi imet kr biznisa z reševanjem garancij :twisted:

Slika

Odgovori