Jermen

Odgovori
ac atv
Začetnik
Reactions:

Jermen

Odgovor Napisal/-a ac atv » 05 Jun 2010, 21:35

No fino. Po rednem servisu gre še jermen. Zanima me kje bi se ga dalo dobiti čimhitreje po pametni ceni. Gre pa za 400-tko, aut., let. 2006?
Zadnjič spremenil ac atv, dne 06 Jun 2010, 07:40, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
hurco
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: škofja loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a hurco » 05 Jun 2010, 22:38

Pri cvt štirikolesnikih je fino imeti en jermen vedno na zalogi. Original jermen v Editradu te bo prišel okrog 250 eurov. Jaz sem ga dobil iz ZDA (ebay) za 80 eurov, vendar traja ene 2 tedna. Lahko preveriš in preizkusiš jermen od firme Gates, v Tehimpex-u pride 55 eurov + ddv, ampak boš verjetno tudi čakal kak teden. Svetujem ti, da se obrneš na kakega serviserja ki popravlja različne znamke atv-jev, imajo gotovo kaj na zalogi ter po pametni ceni, ker isti jermeni včasih pašejo na več različnih znamk in modelov.

ac atv
Začetnik
Reactions:

jermen

Odgovor Napisal/-a ac atv » 06 Jun 2010, 07:44

Ok, hvala. Sicer se tu po forumu sprehajam redko oz. ko imam kaj za vprašati, zato tudi poznam bolj malo uporabnike oz tiste ki se ukvarjajo tudi s servisiranjem :?

Torej, če je kod tu na forumu, ki se ukvarja s servisiranjem, naj se mi prosim javi, če ima morda na zalogi jermen za AC 400 4x4 aut oz jermen ki bi pasal.

Hvala vsem in Hurco tudi tebi .

rožle
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rožle » 18 Jun 2010, 15:00

Hurco, a ti si že moral jermen menjati na svojem?

lp

Uporabniški avatar
hurco
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: škofja loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a hurco » 19 Jun 2010, 00:22

Pri 8900 je še prvi noter, nabavil sem novega za rezervo, oz. takojšnjo zamenjavo v primeru strganja.

rožle
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rožle » 20 Jun 2010, 19:44

Vprašam zato ker se mi je ćudno zdelo da bi ga že menjal. Moj je notri pri 11.000 km še prvi.

ravno danes sem pogledal variomat, pa ne kaže še potrebe po kakšni menjavi.

lp

Uporabniški avatar
delorto1
Obiskovalec
Reactions:

Re: Jermen

Odgovor Napisal/-a delorto1 » 04 Okt 2012, 12:51

Pozdravljeni!
Včeraj mi je na furi kapituliral pogonski jermen na 400(376) 4x4 2007 letnik veliki model( cca slabih 9000),no za enkrat razen na servisu ga nimajo nikjer :ufff: ,kod zakleto imajo za vse modele razen za tega ne.Me pa zanima ,če je znano, če bi se dalo uporabiti od katerega drugega AC modela ali drugega tipa štirikoleskika.Hvaležen bi bil tudi informacije ,če je kje na zalogi jermen ,kje bi lahko še iskal ali naročil,kakšen teden dva lahko tudi počiva .
Morda informacija kako se delovne ure pretvori v kilometre,ker jermen je malo hitro izdal na kilometre.
Zadnjič spremenil delorto1, dne 04 Okt 2012, 14:03, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ruše

Odgovor Napisal/-a jay886 » 04 Okt 2012, 13:02

za kateri model se gre?

2011 Shineray 300 xy hitro prodan..
2012 Can Am outy 800r max..... bo kr nekaj časa ostal...

Slika

Uporabniški avatar
delorto1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a delorto1 » 20 Feb 2013, 21:11

:oops: Ops malo zaspal, jermen sem nabavil prek Ebay-a,hitrost dostave me je presenetila pozitivno.Ker AC 400 ni dosegal hitrosti ,kod jo je nekoč cca 3 leta nazaj,ko je bil prvič moj,sem le upal na istrošen jermen in ,da bo novi to popravil,žal ni razlike .Bo treba napako iskati drugje.Aja ne vem ali so jermen kaj menjali med tem ,ko AC ni bil moj :D
se je pa utrgal pri cca 8,500 km.Kasneje ugotovil,da to ne drži,saj,ko sem dal dnevni števec na nulo ugotovil ](*,) ,da je bilo 8500 km na dnevnem števcu in ,da je pravo število prevoženih cca16.000 km.Tako, je bil jermen menjan pri cca 16,000 km :whistle:Pa ne okol govort #-o

Uporabniški avatar
delorto1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a delorto1 » 06 Maj 2013, 17:20

So morda komu znane dimenzije valjčkov variomata za Artic cat 400 4x4 avt.376 motor.Sumim ,da je lahko en od razlogov da atv ne doseže tovarniške hitrosti močno zrabljeni valjčki.

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 08 Maj 2013, 18:31

Lahko se oglasiš in jih pomeriš, pregledaš, stehtaš. No ja, tam spodaj, nasproti delavnice bova "poračunala" :drinkers:
Do petka imaš čas.
Slika

Uporabniški avatar
delorto1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a delorto1 » 09 Maj 2013, 08:11

\:D/ Hvala se glasim.

Uporabniški avatar
delorto1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a delorto1 » 10 Maj 2013, 07:56

:cry: Sva z Jakatom primerjala valjčke variomata in to ne bo razlog izgube hitrosti,tu ni videti odstopanja.
Se pa še spominjam , da pri čiščenju uplinjača nisem bil dosti pazljiv,in pri sestavi sem imel dve enake dize različnih vrednosti, za katere nisem vedel kera vrednost kam paše.Logično mi je bilo, da gre večja diza na del,kjer se z ročko plina prek žice na batek z iglo v uplinjaču dodaja plin,ko sem vprašal serviserja mi je to potrdil.Ker mi zmankuje idej kje se je izgubila hitrost(Valjčki niso, Jermen ni novo,uplinjač ščiščen,zračni filter čist,sesalno koleno celo,zavore ne držijo,ventili nastavljeni,)začenjam dvomiti o moji logiki,da sem morda napačno razumel serviserja in morda napačno namestil dize?Res pa kolikor se spomnim je tako velika razlika v vrednostih diz,da sem sklepal,če bi jih zamenjal,težko, da bi delovalo ,kaj ,da bi še AC normalno deloval in manjkalo samo cca 6 km?So kakašne iskušnje sem prav namestil dize?Kje bi še lahko iskal izgubljene kilometer?

rožle
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rožle » 11 Maj 2013, 19:16

Ja kaj sprašuješ forum, saj si bil pri mojstru.

Uporabniški avatar
delorto1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a delorto1 » 12 Maj 2013, 15:20

rožle napisal/-a:Ja kaj sprašuješ forum, saj si bil pri mojstru.
Mojster Jaka se nesebično razdaja in svetuje ,deli svoje izkušnje , ni pa vsemogoč tako,da za odpravo nestandardnega odstopanja tudi on potrebuje več kod le opis težave. Ne dvomim,če bi mačko videl v živo preizkusil in poškilil okoli motorja bi našel tudi kaj takega,kar sem spregledal. Mojstru sem zelo hvaležen za odgovore na moja SMS sporočila in za porabljen čas,ki ga je lahko vzel za mojo težavo. Iz dobljenih podatkov ni brez vozila sem žal odšel domov brez novih idej. Sem kupil mačko in takoj servisiral,pred servisom imel samo cca 15 km mokre poti po ovinkasti cesti .Tako,da še sedaj ne vem točno je servis vzrok odstopanja,ali je že prišel k hiši podhranjen. V glavi imam ,da ne ,kaj je pa res pa ne vem več :k: . To niti ni več moteče in se normalno vozim,me pa daje črviček,in upam ,da z vašo pomočjo v prihodnosti to odpravim. Vem ,da ste večina menja, da hitrost ni pomembna (se čisto ne strinjam ampak pustimo to) vendar,če pa motor ne gre toliko kod bi moral iti pa je nekaj ni prav. To je ravno tako , kod ,da je motor na prestave in vse normalno razen v 5 prestavo se ne prestavi . Mislim ,da bi šla večina v popravilo,pa ,če prav gre zaradi tega samo cca 5/8 kmh manj. Če nadaljujem pri temi,sem odstranil katalizator, je AC odzivnejši,predvsem glasnejši nič hitrejši. Zavaril tiste dve luknjice ,ki jih je omenjal član foruma in gladko zbrusil var,ni čutiti sprememb. Sprašujem,ker poleg ostalega naj bi bil tudi to namen foruma.Ko me kaj pot nese v lj.bom mojstra prsil,da preiskusi mačko he he pa naj košta kolikor hoče :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :partyman: važo, da je na koncu zmaga he he :bbb: :juhu: :1:

Uporabniški avatar
sandii
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Škofja Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a sandii » 12 Maj 2013, 17:19

Kaj pa gume velikost in obraba vse se pozna lahko tudi za 5-8-kmh.

L.P.Sandii

Uporabniški avatar
delorto1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a delorto1 » 12 Maj 2013, 18:57

sandii napisal/-a:Kaj pa gume velikost in obraba vse se pozna lahko tudi za 5-8-kmh.

L.P.Sandii
:D Sandi hvala za namig,nekoč sem ime izrabljene prvo vgradne gume in je
AC zmogel cca 84/85 kmh. Sedaj imam precej nove Duro Power Grip 25 col
In se težko približam 80 kmh. He he pa pravijo , da se navzdol tu drek hitro kotali, za
mojega AC-ja prosim,to ne drži he he,pri 80 kmh zid.Tako to naj ne bi smel biti problem :k:

Uporabniški avatar
stane
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a stane » 12 Maj 2013, 19:34

Tudi sam imam na svoji 650-tki te gume in opažam da po ravnini ne dosegam
take hitrosti kot sem jo z originalnimi. Tako da je verjetno to vzrok.

Uporabniški avatar
delorto1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a delorto1 » 13 Maj 2013, 10:17

stane napisal/-a:Tudi sam imam na svoji 650-tki te gume in opažam da po ravnini ne dosegam
take hitrosti kot sem jo z originalnimi. Tako da je verjetno to vzrok.
Pri določenem obsegu nove gume naj bi števec hitrosti delal točno. Če imamo izrabljene gume ali nižji profil gum bo vozilo lažje hitreje prišlo do maksimuma vozilo bo počasneje,števec hitrosti bo kazal več kod je dejanska hitrost. Če damo gume višji profil je vozilo bolj leno,težje doseže maksimum hitrost je večja kod dejansko kaže števec hitrosti. Se pravi ,da z višje profilnimi gumami po ravnini izgubim moč in ne morem doseči maksimum,bi po tem maksimum hitrost dosegel po klancu navzdol. Torej,če je sedaj zaradi gum po ravnini izguba moči in 5 kmh ,bi po klancu navzdol,ko bi bila moč in obrati v maksimumu moral doseči vsaj blizu ti stih njegovi 85 kmh ,če že po števcu ne ,kar se pa pri moji mački ne zgodi,pri slabih 80kmh zid ne gre več. Po mojem razmišljanju, so večje gume lahko vzrok za malo odstopanje, ne bi pa smelo biti tako velikega odstopanja hitrosti .Nekoč smo z kolegi furali bili nekako enakovredni,sedaj gredo po ravnini in navzdol po klancu z istimi atv-ji kod takrat očitno mimo mene.To je zgolj moje razmišljanje,če se motim me popravite. :D
He he za AC -je ni gum,da bi kazal števec točno.
Zadnjič spremenil delorto1, dne 23 Maj 2013, 09:16, skupaj popravljeno 1 krat.

rožle
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rožle » 13 Maj 2013, 10:59

Delo sem ti že enkrat odgovoril na tvoje nakladanje (poišči moj zadnji odgvor na tvojo temo, men se ne da). In pa če druzga ne, si se naučil pisati razumljivo.

Ajd..

Uporabniški avatar
Turk
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Lučarjev Kal

Odgovor Napisal/-a Turk » 13 Maj 2013, 18:17

:D

Uporabniški avatar
delorto1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a delorto1 » 13 Maj 2013, 19:22

rožle napisal/-a:Delo sem ti že enkrat odgovoril na tvoje nakladanje (poišči moj zadnji odgvor na tvojo temo, men se ne da). In pa če druzga ne, si se naučil pisati razumljivo.

Ajd..
Hvala za pomoč :prayer: če se še česa spomniš pa kar dopiši. :butthead:

Uporabniški avatar
delorto1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a delorto1 » 14 Maj 2013, 06:27

rožle napisal/-a:Delo sem ti že enkrat odgovoril na tvoje nakladanje (poišči moj zadnji odgvor na tvojo temo, men se ne da). In pa če druzga ne, si se naučil pisati razumljivo.

Ajd..
Začni prebirati Cicibana,če ti bo še to pretežko pa prosi mamo za pomoč. :finga:

rožle
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rožle » 18 Maj 2013, 08:07

Sem raje na "pionirčku", saj veš kaj je to a ne? :D

Uporabniški avatar
delorto1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a delorto1 » 18 Maj 2013, 08:17