Zračnost prvega diferencijala AC 650

Uporabniški avatar
delorto1
Obiskovalec
Reactions:

Zračnost prvega diferencijala AC 650

Odgovor Napisal/-a delorto1 » 12 Sep 2011, 10:28

Pozdravljeni!
Sem lastnik AC 650 in pri vožnji po asvaltni cesti (namesto mopeda) čutim določene vibracije ,ki se čutijo na belanci in nogah .Ker imam občutek ,da se to stopnjuje sem začel iskati vzrok vibracije.Nisem našel nič razrn zračnost na prvih rokah in na kardanu ,ki povezuje prvi diferebcijal z pogonskim agregatom.Zasledil sem , da ima osovina,ki prihaja ven z prvega digerencijala in je nanjo pritrjen kardan z agregata kar nekaj zračnosti sedaj ne vem ali zračnost mora biti?Ali pešajo ležaji na osovin?No,če to ni tovarniško gibljivo po tem je čisto hin ležaj ker zračnosti ni malo..Baje pa ,da je nekaj tu okoli tega že odpovedalo prejšnjem lastniku in je bilo kao odpravljeno .Ker pa so te vibracije,od kar se vozim napaka ni bila 100 % odpravljena.Ima kdo že take iskušnje in kako je to odpravil?No Ac je še v garanciji,vendar prejšnji lastnik naj bi obiskoval servise vendar je knjižica prazna baje ni nikoli imel z seboj?Ker me pot malokrat zanese vLJ. sem bil pri Ediju ravno ,ko je bil servis zaprt dobra gospa, ki pa je bila tam ,pa je lahko samo preverila če je bilo kaj delano na Ac ju kaj več pa ni znala povedati?No našla je ravno odpravljnje napake na diferencijalu V garanciji.

Me pa moti še ena zadeva in sicer ventilator hlajenja agregata imam občutek, dela skoraj neprestano deluje.Kadar koli se ustavim vrti v križišču vrti in tudi po minimalni prevoženi poti vrti.Sem preverjal vodo čistil hladilnik on vrti .No slišal sem da ventilatorji pri AC vrtijo kar pogosto ???
Kakšne iskušnje imate ?

rožle
Obiskovalec
Reactions:

Re: Zračnost prvega diferencijala AC 650

Odgovor Napisal/-a rožle » 12 Sep 2011, 12:38

Kaj spa kupu na silo (sem ti spomlad na ZS ju vse povedal)).

Pri dif. ni nobene zračnosti pri mojem.

Ja ventilator pa kar laufa, ampak naj te to ne moti in ne bo nobene sile. Tako in tako imaš še dodatni hladilnik olja.

Uporabniški avatar
delorto1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a delorto1 » 15 Sep 2011, 10:15

No ni bilo na silo Ac je čisto ok sicer mi pa povej za en kvaliteten štirikolesnik?Če obstaja?
Zadnjič spremenil delorto1, dne 16 Sep 2011, 07:52, skupaj popravljeno 2 krat.

rožle
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rožle » 15 Sep 2011, 11:05

delorto1 napisal/-a: 10.000 kilometrov pol štirikolesnika je zamenjano pa se tolčemo po prsih kako je kvaliteten?Ne bom imenoval se prodaja kvaliteten atv z maloveč kilometri dobrih 20.000 in je malo drugače samo še homologacija originalna.Kje je kvaliteta?
Tukaj se pa ne strinjam popolnoma s tabo. Kako dolgo bo ATV delal je odvisno od načina vožnje, vdrževanja no tudi od sreče (lahko ATV za 20k že prvi dan "umre").

Pri mojem AC je prevoženih 11.000 cestno makedamskih voženj, in je vse original še prva vgradnja noter, razen jermena - pa še ta je bil menjan preventivno, dize ter igle, ter potrošni materjal (olja filtri, svečke in končniki spredaj in zavorne plošcice, ).

Sicer pa navajaš da je AC še v garanciji, kar na servis z njim glede zračnosti diferenciala (saj je to tema a ne).

Me zanima kakšen bo odgovor.

lp

Uporabniški avatar
hurco
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: škofja loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a hurco » 15 Sep 2011, 11:20

Pri mojem AC je prevoženih 11.000 cestno makedamskih voženj, in je vse original še prva vgradnja noter, razen jermena
.

Tudi pri meni isto pri 12.500, menjan je bil le del auspuha in popravljen končnik.

AC 400 trv 4xgrebe

Uporabniški avatar
delorto1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a delorto1 » 16 Sep 2011, 08:24

Očitno imamo različne pojme o kvaliteti?Ne vem kakšna vezo ima 10.000 kilometrov z kvaliteto?Pričakoval bi tako hvalo pri 100.000 kilometri.Zasledil sem na netu ,da se prodaja stirikolesnik na z dobrih 20.000 km in je skoraj samo še homologacija originalna ostalo je vse zamenjano.Kaj je to kvaliteta?Po mojem bi bila kvaliteta ,če bi to delovalo do 100.000 km brez kaki večjih posegov razen rednih servisov in to ne na 1500 ampak vsaj pr cca 6.000 kod se delajo pri motorjih, ki so večinoma bolj tarča grdega ravnanja(navijanje mrzlega agregata) in z lahkoto naredijo 100.000 km. Žal pa po števcu redko kateri pride to te številke.To je pa druga zgodba.

No kod smo rekli ni to tema. Res je Štirikolesnik še v garanciji,vendar sem bil opozorjen ,da jim lahko zavrnejo garancijo da se lahko tudi to zgodi, ker je tik pred iztekom garancije (cca še 2 meseca) in lahko pade vse na mojo grbo.Ker predvidevam ,da ta poseg ne more biti poceni,lahko to sami opravimo veliko po zmernejši ceni.Pri ogledu sheme diferencijala predvidevamo ,da je lahko problem samo v ležajih,kar lahko dobimo v trgovinah z ležaji,v skrajnem primeru ,če so izvenstandardne mere tudi naročimo zlate na servisu.In tudi ko bomo šli v akcijo bom minimalni čas kolikor se da nevozen,kar na servisu zna prekleto trajati.
Zadnjič spremenil delorto1, dne 16 Sep 2011, 12:55, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Branko
Ižanc
Reactions:
Kraj: IG
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Branko » 16 Sep 2011, 08:41

delorto1 napisal/-a:...Res je Štirikolesnik še v garanciji,vendar sem bil opozorjen ,da težko da bodo to priznali garancijo tik pred iztekom in bo itak padlo vse na mojo grbo....
Opozorjen s strani koga? Si vprašal na pooblaščenem servisu? Pri uradnem prodajalcu? ;)

WWW.COLN.SI
Kaj nej pa jest napišem? ....
Moped ni. Žival ni.
Ima štiri kolesa in gas na palec - se pravi, da je to to! :twisted:

Uporabniški avatar
delorto1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a delorto1 » 16 Sep 2011, 08:48

Ravno tam.
Zadnjič spremenil delorto1, dne 16 Sep 2011, 12:45, skupaj popravljeno 1 krat.

rožle
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rožle » 16 Sep 2011, 09:31

delo... Jest pa mislim da ti mal preveč svoje izjave spreminjaš.

lp

Uporabniški avatar
delorto1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a delorto1 » 16 Sep 2011, 12:58

Kaj čem jezik hitrejši od misli in morda ispade žaljivo in raje izbrišem.
Se opravičujem ,če se bil žaljiv ni to bil moj namen.

rožle
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rožle » 16 Sep 2011, 18:38

Jaz bi vstrajal na uveljavitvi garancije pa tudi če je 24 ur pred iztekom, (seveda če se je prejšnji lastnik držal predpisanega servisa).

In kaj so rekli glede zračnosti? (čemu je vzrok)

lp

Uporabniški avatar
delorto1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a delorto1 » 16 Sep 2011, 18:50

Nismo na slepo nič govorili sem bil tam z avtom .Ko se oglasim z AC-jem bomo videli po ogledu kako naprej.
Zadnjič spremenil delorto1, dne 05 Mar 2012, 17:31, skupaj popravljeno 1 krat.

rožle
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rožle » 16 Sep 2011, 18:57

Do sedaj pritožb na servis nisem slišal (govorim o servisu v Trzinu), tudi sam imam pozitivne izkušnje.

Torej AC naloži, pa čim prej k njim.

Garancija mora biti priznana, če:

- ni potekla,

- se je z vozilom ravnalo po navodilih proizvajalca, ter

- ni bil uporabljern za dirke (mogoče še kaj kar se ta trenutek ne spomnim).

lp

Uporabniški avatar
delorto1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a delorto1 » 18 Sep 2011, 08:49

Ne vem kaj je počel prejšnji lastnik pri meni mu ni sile,kod sem nekje omenil v glavnem namesto mopeda in izlete po naravi.Če pride situacija 5,10 kilometrov nazaj ali morda čez vlako naprej in izberem durgo varianto naletim na blato grem naokoli, če se le da.Vitel sem ekrat razvil in nazaj navil kod je treba.Če pa bi vede, da je tako malo razlike med veliko 400 in 650 (navit merilec hitrosti in malo moči) ne bi šel v menjavo.Škoda ,ker nisem prelistal foruma pred menjavo.Če me pot prinese na glavno cesto in se moram po njej peljati je bilo zaželjeno,da se uključim v promet in ,da mi za to ni treba tiščati do konca.Morda bi pozabil teh 15 kilometrov laži, če me ne bi garmin na to opozarjal.Pa še na jetra mi gre grem z kolegom na furo on gre počasi 85 jaz pa hitro 100 in se lepo skupaj peljeva in tudi, ko upoštevaš laž pri porabi je še večji požerug.Upam ,da bodo nekoč naredili štirikolesnik kateri bo pri 30.000 kilometrih še smatran kod nov in brez težav naredil kilometre kod povprečen avto dokler pa bodo delali take vampe brez izjem ne žalino izraz kvlitetno.

Uporabniški avatar
delorto1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a delorto1 » 18 Sep 2011, 11:05

Uporabniški avatar
delorto1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a delorto1 » 20 Sep 2011, 12:53

No bolj točno kje je zračnost .Po sliki sodeč ne bo tako strašen poseg z malo sreče morda samo akso?
Slika
Slika

Uporabniški avatar
delorto1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a delorto1 » 22 Sep 2011, 10:18

Bil sem na servisu smo pogledali napako hvala bogu kod sem že prej prišel do zaključka ni neki stražni poseg .Fantje so mi šli na roko z informacijami .Dobil se tudi vse potrebno za zamenjavo,pri uskladitvi kilometrov in zadnjem opravljenem servisu pri njih je bilo preveč odstopanja tako ,da tu nismo izgubljali časa.Moram se zahvaliti fantom za nesebično pomoč.
Zadevo pa bom porihtal pri prvem slabem vremenu.

rožle
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rožle » 23 Sep 2011, 16:10

delorto1 napisal/-a:Bil sem na servisu smo pogledali napako hvala bogu kod sem že prej prišel do zaključka ni neki stražni poseg .Fantje so mi šli na roko z informacijami .Dobil se tudi vse potrebno za zamenjavo,pri uskladitvi kilometrov in zadnjem opravljenem servisu pri njih je bilo preveč odstopanja tako ,da tu nismo izgubljali časa.Moram se zahvaliti fantom za nesebično pomoč.
No fino, da si zadovoljen z povedanim na servisu. Ko boš razdiral predlagam da razedereš še vse puše na rokah in jih namažeš.

Koliko prevoženih pa ima ta tvoj AC? IN pa čemu je vzrok zračnosti, ter koliko te je prišel material na servisu?

lp

Uporabniški avatar
delorto1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a delorto1 » 13 Okt 2011, 18:14

rožle napisal/-a:
delorto1 napisal/-a:Bil sem na servisu smo pogledali napako hvala bogu kod sem že prej prišel do zaključka ni neki stražni poseg .Fantje so mi šli na roko z informacijami .Dobil se tudi vse potrebno za zamenjavo,pri uskladitvi kilometrov in zadnjem opravljenem servisu pri njih je bilo preveč odstopanja tako ,da tu nismo izgubljali časa.Moram se zahvaliti fantom za nesebično pomoč.
No fino, da si zadovoljen z povedanim na servisu. Ko boš razdiral predlagam da razedereš še vse puše na rokah in jih namažeš.

Koliko prevoženih pa ima ta tvoj AC? IN pa čemu je vzrok zračnosti, ter koliko te je prišel material na servisu?

lp
Prve roke sem itak že odstranil, ker so kar veslale, ko sem dal nove terenske gume nanj in dal premerit in narediti bromaste puše,ko sem pa že imel dol sem zavrtal in namestil za podmazovanje in dobro podmazal.Ker se nisem nič vozil in se prah nabira v garaži bom sedaj bo več deževja zamenjal puše in uredil diferencijal.Prevoženih imam cca 7.500 km. Vzrok zračnosti ??kdo bi vedel???? Najbrž je vsem jasen ne bom naglas.Ne vem kako je bilo prej pri meni ne trpi,če dobro premislim mislim,da ne vem, če sem dvakrat uklopil štiripogon ,reduktor,vitel ali blokado nisem pa nikoli.

Uporabniški avatar
MitjaP
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Selnica ob Dravi
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MitjaP » 13 Okt 2011, 20:53

Zato te pa j..e :!: :!:
Všaltaj vse možne špere in blokade ter teraj mačko do zadnjega diha..... :D

MAX je na dvorišču :D

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 14 Okt 2011, 09:27

Brez zamere ampak ta debata o tej zračnosti je že patološka. Pišeš kronologijo nekih absurdnih dogodkov in se več ali manj pogovarjaš sam s seboj. Tvoj AC ima zračnost diffa!!!! Pa kaj. Kaj želiš pravzaprav slišat? Da je AC šrot in je to normalno.....ne boš slišal, ker ni res. Da je to itak pri vseh normalno....ni res....se pa zgodi. Pa tisti stavki o tem kako lepo da delaš z njim...vitlo si enkrat lepo razvil in nato pospravil nazaj...4x4 praktično nikoli nisi vklopil.....pa lepo prosim no! Kupiš delavca...ga jahaš po cesti in zdaj se čudiš da je v diff-u nekaj lufta....pa puše so boge!
Porihtaj si te zadeve....poženi ta pecikl v blato, teren, luknje, skale.....za to je narejen, pa boš hitro nehal gledat kaj vse te moti.
Če imaš dobro babo jo dobro rihtaj...sicer jo bodo drugi!
Enako je z "delavci". Vozi ga tam za kjer je narejen pa bo vse v redu. 100x lahko vse "porihtaš"....pa bo čez čas spet nekaj narobe!
Pošraufaj in vozi!

Uporabniški avatar
MitjaP
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Selnica ob Dravi
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MitjaP » 14 Okt 2011, 09:46

BIF napisal/-a: Če imaš dobro babo jo dobro rihtaj...sicer jo bodo drugi!
!
:finga: \:D/ :ANAL: :D

MAX je na dvorišču :D

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 14 Okt 2011, 18:31

BIF napisal/-a:Brez zamere ampak ta debata o tej zračnosti je že patološka. Pišeš kronologijo nekih absurdnih dogodkov in se več ali manj pogovarjaš sam s seboj. Tvoj AC ima zračnost diffa!!!! Pa kaj. Kaj želiš pravzaprav slišat? Da je AC šrot in je to normalno.....ne boš slišal, ker ni res. Da je to itak pri vseh normalno....ni res....se pa zgodi. Pa tisti stavki o tem kako lepo da delaš z njim...vitlo si enkrat lepo razvil in nato pospravil nazaj...4x4 praktično nikoli nisi vklopil.....pa lepo prosim no! Kupiš delavca...ga jahaš po cesti in zdaj se čudiš da je v diff-u nekaj lufta....pa puše so boge!
Porihtaj si te zadeve....poženi ta pecikl v blato, teren, luknje, skale.....za to je narejen, pa boš hitro nehal gledat kaj vse te moti.
Enako je z "delavci". Vozi ga tam za kjer je narejen pa bo vse v redu. 100x lahko vse "porihtaš"....pa bo čez čas spet nekaj narobe!
Pošraufaj in vozi!

Pa še res je!
Teraj mačko - saj boš pol vsaj vedel zakaj je kaj v okvari!

Uporabniški avatar
delorto1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a delorto1 » 24 Okt 2011, 15:15

BIF napisal/-a:Brez zamere ampak ta debata o tej zračnosti je že patološka. Pišeš kronologijo nekih absurdnih dogodkov in se več ali manj pogovarjaš sam s seboj. Tvoj AC ima zračnost diffa!!!! Pa kaj. Kaj želiš pravzaprav slišat? Da je AC šrot in je to normalno.....ne boš slišal, ker ni res. Da je to itak pri vseh normalno....ni res....se pa zgodi. Pa tisti stavki o tem kako lepo da delaš z njim...vitlo si enkrat lepo razvil in nato pospravil nazaj...4x4 praktično nikoli nisi vklopil.....pa lepo prosim no! Kupiš delavca...ga jahaš po cesti in zdaj se čudiš da je v diff-u nekaj lufta....pa puše so boge!
Pošraufaj in vozi!
Poznaš kak ATV ,ki ni šrot ??? No res ga imam namesto moprda vozim pa se tudi po makedamskih poteh planinske ,lovske koče in podobne zadeve vabijo :drinkers: ,če mi pot preseka se tudi vlake lotim,v snegu bo užitek tu bom potreboval 4x4 .Blato me pa res ne zanima, če ne gre drugače grem raje okoli .Blato se rado posuši ni zapeče na hladilniku sploh, če je ilovica in ga je skoraj nemogoče odstraniti a ker ni dovol pretoka ventilator vrti nonstop in lahko pride do pregrevanja .
Vitel z preprostega razloga ne uporabljam,ker si potem hitro pešak,sploh, ko je zima ,ko moč akumolatorja pade,se že hodil pozimi reševat,se je kolegu sesedel akumolator pri vitlanju.Sem porihtal diferencijal zračnost odpravljam.Glede babe he,he bo pa Mujo povedal pesmico.
Mujo piše dnevnik.
"Ova kiša pada već danima. Fata je skroz depresivna zbog toga, samo stoji i gleda kroz prozor!
Ako kiša nastavi padat još koji dan, morat ću Fatu pustit u kuću!"

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 24 Okt 2011, 16:49

BIF napisal/-a: Pišeš kronologijo nekih absurdnih dogodkov!
A to misliš tale absurd :oops: :oops: :oops: :oops:
Slika

Slika

Odgovori