Ploščice AC 650

Uporabniški avatar
delorto1
Obiskovalec
Reactions:

Ploščice AC 650

Odgovor Napisal/-a delorto1 » 12 Sep 2011, 11:37

Nekaj sem zasledil pisanega o zavornih ploščicak.Že dalj časa poslušam struženje ko pogledam vidim da je še nekaj materijala.
No bilo je nekaj nezadovolstva nad prvo ugradnimi ploščicami.Pri nas v naših trgovinah se Dobijo samo Lucas cca 45 eur za spredaj.Spraševal sem pri Sinterju v LJ. imajo nekaj dražje vendar sem pozabil proizvajalca.Katere ugrajujete,zakaj cena in kje je možna nabava?

rožle
Obiskovalec
Reactions:

Re: Ploščice AC 650

Odgovor Napisal/-a rožle » 12 Sep 2011, 12:34

original diski in ploščice AP racing.

Uporabniški avatar
hurco
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: škofja loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a hurco » 12 Sep 2011, 18:57

Ploščice ap racing dobiš pri Sinterju. V tem primeru moraš obvezno namontirati nove diske ali pa stare pobrusiti, da bodo poplnoma gladki.

AC 400 trv 4xgrebe

rožle
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rožle » 12 Sep 2011, 21:13

Če originalne ploščoce (med 3-in 5. k ) pravočasno menjaš ni potrebno nikakršno brušenje diskov.

No če pa že ruži kot navaja on , pol je pa drugo, parkrat se disk zavrti pa je na njem kot bi oral..

Torej redno vdrževanje pa bo ta stvar brez problemov delala.,

lp

Uporabniški avatar
delorto1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a delorto1 » 15 Sep 2011, 09:08

Sem bil pri Sinterju pa žal nimajo več na zalogi teh ploščic in jih letos tudi ne bojo imeli,Jih je pa v glavnem pokupil serviser.Tako, da se bom moral zadovoljiti z Lucsovimi za cca 44 eur par

Uporabniški avatar
hurco
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a hurco » 15 Sep 2011, 09:35

Ups! Lucasove ploščice ne bodo delale na original diskih! Če boš vzel tudi lucasove diske bo šlo, drugače pa ne!

AC 400 trv 4xgrebe

rožle
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rožle » 15 Sep 2011, 16:37

delorto1 napisal/-a:Sem bil pri Sinterju pa žal nimajo več na zalogi teh ploščic in jih letos tudi ne bojo imeli,Jih je pa v glavnem pokupil serviser.Tako, da se bom moral zadovoljiti z Lucsovimi za cca 44 eur par

Mi je mal čudno da jih sinter nima (govorimo o ploščocah AP racing), no ne vem, pa tud da jih je serviser v glavnem pokupu mi je čudno (no že ve zakaj).

Te plošcice so na mojem zmontirane že cca 7000 km in se original skrije proti njim.

V drugem postu navajaš probleme z diferencialom, pa me zanima kakšen bo odgovor na servisu še glede predmetne zadeve (plošcice + diski), če ga seveda želiš objaviti.

lp

rožle
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rožle » 15 Sep 2011, 17:07

hurco napisal/-a:Ups! Lucasove ploščice ne bodo delale na original diskih! Če boš vzel tudi lucasove diske bo šlo, drugače pa ne!
Ja to je pa res. :idea:

Uporabniški avatar
delorto1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a delorto1 » 15 Sep 2011, 19:23

rožle napisal/-a:
delorto1 napisal/-a:Sem bil pri Sinterju pa žal nimajo več na zalogi teh ploščic in jih letos tudi ne bojo imeli,Jih je pa v glavnem pokupil serviser.Tako, da se bom moral zadovoljiti z Lucsovimi za cca 44 eur par

Mi je mal čudno da jih sinter nima (govorimo o ploščocah AP racing), no ne vem, pa tud da jih je serviser v glavnem pokupu mi je čudno (no že ve zakaj).

Te plošcice so na mojem zmontirane že cca 7000 km in se original skrije proti njim.

V drugem postu navajaš probleme z diferencialom, pa me zanima kakšen bo odgovor na servisu še glede predmetne zadeve (plošcice + diski), če ga seveda želiš objaviti.

lp

No bil sem na servisu in so imeli samo en komplet ploščic AP-racing na zalogi si z njemu ni kaj pomagati uvoznik itak jih nima in nima namena letos nabaviti in tudi na servisu cena precej drugačna kod pri Sinterju.Pač bojo morale Locasove zadovoljiti ker drugih ni brez zavor ne morem biti to so edine ploščice ,ki se ,da dobiti na našem koncu.Motor sem fural kar precej let in zamenjal kar precej ploščic različnih proizvajalcev.Ploščice so različno zavirale in različno obrabljale vendar zavirale. Pa malo pri drugačnih hitrostih in situacijah kod pri traktorju pardon štirikolesniku prvo je menda treba malo ,da se uležejo po tem pa se privadiš.Take so večletne iskušnje na motorju.Tu pa itak ni nič prijelo ,da slabše ne mora biti.Razlaga je bila pri Sinterju ,da je konec sezone in ,da ne more naročiti samo ta model ploščic ampak bi morala biti določena količina in, ker nima samo teh ploščic bi bila prevelika investicija za nekaj kar ne rabi in bi se prodajalo šele pomladi.
Ker ni bilo na servisu ploščic se omenil serviserju,da se bom moral zadovoljiti z Lucas ni bilo nobenih pripomb samo, da nimajo iskušenj z njimi.Za diferencijal pa razmišljam o popravilu v domači režiji.

Uporabniški avatar
hurco
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a hurco » 16 Sep 2011, 17:28

Lucasove ploščice zaribajo na teh diskih, že pri prvem zaviranju, ni prava trdota , žal. Take izkušnje imam jaz. Upam na boljši rezultat.

AC 400 trv 4xgrebe

Uporabniški avatar
delorto1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a delorto1 » 16 Sep 2011, 18:54

Upam da bom imel več sreče i, da so druge trdote kod so bile tvoje.

rožle
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rožle » 16 Sep 2011, 19:09

Dobr, pa kaj zdej komloiciraš. Na foromu si dobil točen odgovor od dveh ki imata AC-je ter veliko izkušen z njimi.

Navajaš, da je serviser pokupil (menim da gre za uradnega) vse ploščice AP racing, torej naj ti jih zamenja ko boš šel na servis (pa ne tlači lukasa gor ker na tem mootju ne bo v redu).

Če ti je pa na sevisu predrago ali je kakšen drug razlog je pa še možnost nakupa prek interneta.

ajd

Uporabniški avatar
delorto1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a delorto1 » 17 Sep 2011, 18:06

rožle napisal/-a:Dobr, pa kaj zdej komloiciraš. Na foromu si dobil točen odgovor od dveh ki imata AC-je ter veliko izkušen z njimi.

Navajaš, da je serviser pokupil (menim da gre za uradnega) vse ploščice AP racing, torej naj ti jih zamenja ko boš šel na servis (pa ne tlači lukasa gor ker na tem mootju ne bo v redu).

Če ti je pa na sevisu predrago ali je kakšen drug razlog je pa še možnost nakupa prek interneta.

ajd
Sem tudi navedel, da ima samo en komplet in ,da se z njim ni kaj pomagati.Vem kako primejo original ploščice, ne vem kako primejo AP-racing ,vem pa ker boljših nisem imel so Lucas najbolše veliko bojlše od originalnih.Sem z njimi več kod zadovoljen.No cenim tvoje iskušnje žal sta tu preterala moja iskušnja po prvem porabljenem rezervarju je več kod dobra zavira kod še nikoli.

Uporabniški avatar
delorto1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a delorto1 » 22 Sep 2011, 10:41

hurco napisal/-a:Lucasove ploščice zaribajo na teh diskih, že pri prvem zaviranju, ni prava trdota , žal. Take izkušnje imam jaz. Upam na boljši rezultat.
Moram priznati ,da imam včasih tudi jaz občutek,da zavore ne spustijo takoj vendar ,ko postanem pozoren na to se mi zdi vse normalno .Mislim, da se to pojavi pri prvih dveh zaviranjih tretjič že nisi več prepričan, da kaj nenormalno.Tako fanta, da sta imela prav in se vama opravičujem .Vendar je to tako malo ,da ni moteče zavira veliko bolje od originalnih in tudi , če z Ac hitiš in je obremenjen in je potrebno zadevo ustaviti to zadovoljivo naredi.Pri originalnih pa kod bi imel repo namesto ploščis ročka nekako mehka in dolga zavorna pot.

Uporabniški avatar
hurco
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a hurco » 22 Sep 2011, 10:49

Pri tej kombinaciji spremljaj obrabo diskov. Kolikor sem jaz testiral (sicer samo 500 metrov, ker sem imel že pri sebi tudi AP ploščice) , sem dobil občutek ,da bi bil lahko to problem.

AC 400 trv 4xgrebe

Uporabniški avatar
tomozaki
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Ploščice AC 650

Odgovor Napisal/-a tomozaki » 28 Mar 2014, 15:25

Pozdravljeni.

Zanima me, če se kje drugje v Sloveniji dobijo zavorne ploščice AP Racing LMP 422 AOR?
Pri Sinterju jih nimajo, ker dobavitelj ni resen ](*,) ](*,) ](*,), našel sem jih v Nemčiji sam je poštnina malo veliko :eur.

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 28 Mar 2014, 16:49

Lucas ali TRW ti ne odgovarja ?

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 28 Mar 2014, 19:14

Na zalogi 2 para.
Off road - kategorija enduro, quad
Material - sinter ali organic.

Slika

Uporabniški avatar
tomozaki
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a tomozaki » 29 Mar 2014, 11:48

Lucasove niso vredu za originalne diske. Kak pa se obnesejo TRW oz. kaj svetuješ? Aja pa važna stvar, koliko €?

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 29 Mar 2014, 21:47

tomozaki napisal/-a:Lucasove niso vredu za originalne diske.
Kdo je to rekel ?

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 29 Mar 2014, 22:15

tomozaki napisal/-a:Lucasove niso vredu za originalne diske. Kak pa se obnesejo TRW oz. kaj svetuješ? Aja pa važna stvar, koliko €?
Voziš mašino vredno nekaj tisoč € in se treseš za nekaj eurov,centov- tistih rdečih bronzijev ? Pa vsi vemo,da ti zavore tudi rešujejo življenje. Zdaj pa za bremze nimaš namena dat kak evro več ? :-k

Uporabniški avatar
tomozaki
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a tomozaki » 30 Mar 2014, 12:25

Žal se ne tresem za par €, sam hočem vedet kaka je cena. Glede zavor pa morajo delat tak kot je treba.
Morda so se Lucasove izboljšale pred leti niso bile vredu. Kako pa se obnesejo TRW?

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 30 Mar 2014, 18:14

Lucas nima ploščic samo iz ene vrste materiala, zato sem ti napisal : sinter ali organic. Ne vem, ali vi "domači mojstri", ki vse znate, ki so vam serviserji pre-dragi itd..itd..sploh veste, kaj montirate, kakšne lastnosti ima določen nadomestni del, za kaj se uporabljajo določene trdote ploščic itd..itd..
Sicer imam na zalogi tudi AP racing, žal samo za moje redne stranke, ki ne "buzerirajo" / :eur :eur :eur :eur / in ki znajo ceniti svojega serviserja.
In ko smo že pri AC-jih, prav danes sem izvedel, da zvok v agregatu, opisan mi je bil kot "tak,tak,tak" povzroča odstranjen katalizator v izpuhu. ](*,) Mi je kar malo žal, da sem kupca poslal k prodajalcu za katerega sem bil prepričan, da ne bo takih traparij govoril. :k: Bumbar jaz. ](*,)

Uporabniški avatar
tomozaki
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a tomozaki » 31 Mar 2014, 00:15

Se globoko opravičujem za vprašanje. Zanimalo me je, ali jih lahko dobim v Sloveniji. Očitno jih bo bolje iz Nemčije naročit pa dat za poštnino mal več.
A ni forum za to, da si mal med sabo pomagamo?

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 31 Mar 2014, 08:40

Zdaj sem pa jaz kriv, ker ne veš, da imajo Lucas ploščice - material sinter, popolnoma isti material, kot AP-Racing ploščice, ! :shock:
Srečno pri nakupu. :hoj:

Odgovori