Can-Am 2018 OUTLANDER MAX DPS 570 ABS

Odgovori
Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Re: Can-Am 2018 OUTLANDER MAX DPS 570 ABS

Odgovor Napisal/-a BIF » 06 Apr 2020, 22:02

Če moje mnenje še kaj šteje dam glas absolutno Ceross-kam. Moje izkušnje z njimi so odlične. Imam pa slabe izkušnje z kopijami...tako kopijo Ceroosk kot BH....

BigOne
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a BigOne » 07 Apr 2020, 07:06

Super!
Hvala za dobro razlago, bomo dali kar ceroske gor in standard dimenzije! :D Sem našel komplet za 380€

Uporabniški avatar
RaptorR
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a RaptorR » 07 Apr 2020, 11:00

Mimogrede, ima kdo izkušnje z Maxxis Coronado?
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id ... et%2025-12

Delujejo kot vmesna opcija med Ceros in BigHorn, so pa 8 platne. Cena tudi zanimiva, ne najdem pa veliko izkušenj uporabnikov...

2008 Can-am DS 450X - sold
2014 Arctic Cat XC450i - sold
2017 Can-am Renegade 570 XXC

BigOne
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a BigOne » 07 Apr 2020, 18:39

Mene bolj zanima razlika v praksi med ceross in bighorn, rad bi z novimi naredil vsaj 8000km, kar bi moglo it brez težav, glede da sem zdaj na orginalnih nažgal 6000. :P

Uporabniški avatar
RaptorR
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a RaptorR » 07 Apr 2020, 20:11

BigOne napisal/-a:
07 Apr 2020, 18:39
Mene bolj zanima razlika v praksi med ceross in bighorn, rad bi z novimi naredil vsaj 8000km, kar bi moglo it brez težav, glede da sem zdaj na orginalnih nažgal 6000. :P
Po moje definitivno ceroske. Če pogledaš njihov profil imajo precej več gume za kontaktno površino, več "mesa" ali pa profila recimo. Kar pomeni, da se sile lepše razdelijo in jo manj "radira". Pa še nekaj bi sklepal, manj groba guma bo boljša za driftanje po makedamskih ovinkih (oz. hitrosti zdrsa so nižje)... :twisted:
Bighorn zdržijo veliko km - ampak za terensko gumo, kar pa težko primerjaš z cestno. Po forumih imaš ogromno uporabnikov, ki trdijo, da so z ceros naredili preko 10.000km.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 07 Apr 2020, 21:31

Pri Ceross in BH gre za dva poponoma različna tipa gum. Ceross so bolj all-terain gume namenjene kar se da različnim podlagam...BH je mud- terrain guma...torej namenjena prvenstveno za blatne terene. 99% slovenskih lastnikov atv-jev v celoti ne izkoristi lastnosti Ceross gum. BH pa je pri nas dejansko neuporabna. BH je pri nas (in mogokje drugje) popularna predvsem zaradi videza, saj z svojim izrazito grobim profilom deluje zelo "mačistično". Drugače pa je to precej neuporabna guma....obupen oprijem na cesti, slaba vodljivost, trese zaradi grobega profila, na makedamu težko vodljiva in skoraj brez oprijema, na terenu zelo dojemljiva za prebadanje, ker je precej odprta, na kamnitem terenu se hitro uničuje, ker se profili trgajo, sam profil pa te prrej spravi v težave kot te iz njih reši, v mokrem smrtno nevarna guma...torej ostaja za uporabo tistemu 1% slovencev, ki pač rad brodla po blatu...je pa "mačo" guma po izgledu. In to je povprečnemu uporabniku atv-ja v sloveniji najpomembneje.

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: bela krajina

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 08 Apr 2020, 04:30

za 90% atv-jev je ceroska zakon.ker je za vse dobra. par procentov se jih vozi izključno sam po cesti in je bolje imet dober cestni profil.. je pa par procentov norcev ki mamo abuzke al stagice. sam pri teh ne gledaš na kilometre ampak na oprijem na terenu. ponavadi so na 3kkm že za zamenjat ker je premalo grifa. čeprav z lahkoto še lahko voziš še lep čas.usaj 6k boš naredil z njimi.sam ne grabijo več terena. z ceroskami pa z lahkoto prek 20k narediš.10k sem jaz naredil z njimi pa bojo še za lep čas.

BigOne
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a BigOne » 08 Apr 2020, 07:25

Hvala vsem trem za pošten odgovor! :)

cut4ever
Začetnik
Reactions:
Kraj:: Slovenija
Kraj: Nova Gorica

Odgovor Napisal/-a cut4ever » 08 Apr 2020, 09:38

To so tako dobri odgovori in komentarji, da si zasluzijo premik v ločeno kategorijo o gumah.

BigOne
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a BigOne » 08 Apr 2020, 12:42

Res je, ali pa nekam za vedno napiše, da se ne ponavljajo vprašanja.

Morda še samo razčistimo razliko med maxxis ceros mu03/04 diagonalne, mu07/08 radialne?

cut4ever
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a cut4ever » 08 Apr 2020, 13:02

Radialne pnevmatike omogočajo:
- boljše trenje (boljši stik s podlago)
- bolj učinkovito porabo goriva
- manjše zbijanje tal oziroma manjše poškodbe zemljišča (radialne pnevmatike imajo 15-25% večji odtis kot diagonalne)
- daljšo življenjska doba in
- zagotavljajo bolj udobno vožnjo.

Razlika med diagonalno (bias) in radialno (radial) pnevmatiko

Slika

Zgornja slika prikazuje razliko v vožnji med diagonalno in radialno pnevmatiko. Diagonalne pnevmatike (Bias) zdržijo večji pritisk, težji tovor, bolje prenašajo slabši teren in so primerne za slabe vremenske razmere. Hkrati predstavljajo manjšo skrb za voznika in manjšo potrebo po vzdrževanju. Po drugi strani radialne pnevmatike nudijo udobje med vožnjo, boljši nadzor in vožnjo ter imajo daljšo življenjsko dobo. Hkrati, da bi lahko iz pnevmatike izkoristili čim več, zahtevajo več vzdrževanja.

vir: povezava

Tako da bi jaz rekel: če ne vozite na njemu nekega ekstremnega tovora, vedno radialne. Diagonalna je odlična za prikolice.
Zadnjič spremenil cut4ever, dne 08 Apr 2020, 13:02, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 08 Apr 2020, 14:48

BigOne napisal/-a:
08 Apr 2020, 07:25
Hvala vsem trem za pošten odgovor! :)
Z veseljem. Saj da ne boš mislil, da smo mi pametni. Vsi smo šli čez neko šolo in zdaj pač lahko pišemo iz izkušenj. Tudi sam sem drajsal na začetku BH gume...pač drajsaš in se loviš. Zdi se ti da s takimi gumami si na ternu neustavljiv...da gre lahko vse druga narobe ampak guma (BH) pa je zakon. S časom se naučiš vozit, spoznaš lastnosti motorja in jaz sem po nekem naključju nataknil ceross-ke. In glej hudiča....veliko bolje, lepše in kontrolirano se ja dalo z njimi vozit po vseh terenih kjer sem vozil z BH...manj je bilo prebadanja in obrabe. Na koncu pač spoznaš da so BH gume bolj ali manj neprimerne za vožnjo kjerkoli pri nas. Pa da se razumemo...BH guma je odlična guma...vendar za svoj specifičen namen.

BigOne
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a BigOne » 09 Apr 2020, 08:23

Vrhunski odgovori. Hvala. Zato pa sprašujemo, da nebi preveč mimo pihnili, BH zgledajo res hudo na mopedu. :D

https://quadsquad.si/index.php?route=pr ... uct_id=194

Te so BIAS, prodajalec pravi, da jih proda več, jih tudi bolj priporoča za ATV, tega ranga. Zaj pa res več nevem kaj vzet, po vaših menenjih skledam da ste bolj za radialne.

LP

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 09 Apr 2020, 11:58

Jaz sem vozil Mu07&08...zdaj ostalih ne bi komentiral ker ne poznam. Prodajalec pa običajno priporoča tisto kar ima na zalogi, ali pa ne more prodat...ne vem...samo na glas razmišljam.

cut4ever
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a cut4ever » 09 Apr 2020, 12:50

Enako, sem kupil 07/08 in nimam pojma, kaksne so precne. Sem prebral, da so vozne lastnosti radialnih boljse in da je zivljenska doba daljsa. To me je prepricalo.
Zadnjič spremenil cut4ever, dne 09 Apr 2020, 12:50, skupaj popravljeno 1 krat.

mihado
Začetnik
Reactions:
Kraj:: Savinjska

Odgovor Napisal/-a mihado » 09 Apr 2020, 12:53

Kako grejo pa te gume po snegu?

Uporabniški avatar
marholt
Začetnik
Reactions:
Kraj:: Župečja vas
Kraj: Župečja vas

Odgovor Napisal/-a marholt » 09 Apr 2020, 14:39

Seveda več bias gum proda, če so cenejše. No marsikdo pogleda samo ceno, ne vidi pa, da bi z dražjimi več km naredil in bi bile na koncu cenejše, ne samo na začetku. Verjetno marsikdo tudi ne pozna prave razlike med ceros 03/04 in 07/08 gumami, pa na koncu vzame cenejše.

Moja delavnica ni razmetana, je samo taktično urejena

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 09 Apr 2020, 15:32

mihado napisal/-a:
09 Apr 2020, 12:53
Kako grejo pa te gume po snegu?
Dobro vprašanje. Jaz sem z njimi recimo plužil brez težav. Drugače pa kolikor se spomnim, v globokem snegu je itak vseeno...ko en krat nasedeš na podvozje tudi ketne ne pomagajo. Dokler pa je tam do kakšnih 20cm. kar gre. Sicer je v tem primeru BH v nekaj večji prednosti, ker je bolj odprta za izmetavanje snega in bolj lopatasta.... Po drugi strani pa se Ceross zaradi manj agresivnega profila ne začne tako hitro pogrezati...

BigOne
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a BigOne » 10 Apr 2020, 07:23

Sem vzel 07-08! Poročam :D

Uporabniški avatar
RaptorR
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a RaptorR » 10 Apr 2020, 08:36

No zdaj pa obvezno kakšno sliko gor, da vidimo kako zgleda z novimi čevlji :)

BigOne
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a BigOne » 10 Apr 2020, 10:53

20.4 bi naj komaj prišle, pa še potem par dni predn dobim.. :D

Sem pa klical za disk ploščice:
Orginal 1 komplet: 60€
Cenejše: 28€
Še cenejše pri drugemu prodajalcu: 17€

(govorimo za en disk)

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 10 Apr 2020, 13:02

Jaz sem uporabljal tele...srednja cena odlična kvaliteta. Sem jih pa jemal pri moto-navtiki...
https://www.cl-brakes.com/?page_id=693&lang=en

matjaz67
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Cerknica
Kraj: Cerknica

Odgovor Napisal/-a matjaz67 » 02 Maj 2020, 11:03

Z znancem kupila skupaj Outlander L max, on z originalnimi gumami, jaz že od prvega km MU07/08. Sam imam 17126km še vedno gor, prednja 1mm nad omejevalcem, zadnja 4mm. On je v dobrih 4000 km znucal originalne, nato je dal MU03/04. Njemu niso bile všeč, ker je veliko vozil dolge ture v dveh in je dejal, da preveč grabijo na asfaltu. Sam mislim, da je to ker imajo mnogo več naležne površine, za razliko od OE, kjer so v stiku z asfaltom le tisti mali čepki. V sneg, kot je že napisano do 20cm, potem nobena, saj vozilo nasede, gume pa grabijo le zrak, predvsem, dokler se guma vdira. Za strjen,zlizan sneg pa tudi v dežju na asfaltu pa ima vsaka avtomobilska guma boljši oprijem. Ploščice pa sam priporočam TRW sintrane(bolj prijazne do obrabe diskov, ne vem pa kako se obnašajo na vozilh, ki jih vozite v blatu in vodi, to bo kdo drug povedal), preizkušena kvaliteta, jih prodajam dvem serviserjem motorjev, nobenih pripomb, pa so na motorjih mnogo bolj obremenjene.

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 02 Maj 2020, 12:43

Gume so znanost. Predvsem se je potrebno posvetiti podlagi po kateri se večino voziš in šele takrat izbrati pravo pnevmatiko. Pnevmatika tipa Big horn ima profil, kateri izgleda res strupeno, smrekica liči bolj na kak traktor, cestne ala spearz pa na delovnem modelu izgledajo bolj žalostno. Pa pustimo izgled, ker ta ima še najmanjši faktor.
Pnevmatika mora imeti dober oprijem in to v praksi ne pomeni, da mora biti s velikimi štoflci. Sama izbira pnevmatike narekuje nek optimum med grobostjo profila, odprtostjo in bočnim oprijemom. Seveda je faktor tudi sama podlaga. Kdaj in kje katero pnevmatiko uporabljat pa je druga stvar. Pri nas se zaradi cen pač kupi pnevmatika in vozi po vseh podlagah do iztrošenosti.
V moji praksi se je pokazalo, da grob profil ne pomeni boljšega oprijema. Primer! Z mud profilom se je vkopal prej kot z cerosko. Zakaj? Več vrtenja v prazno in več materjala izmetanega izpod koles.Mud profil je tudi bolj odprt in posledično bolj izpostavljen pred predrtjem. Ko je količina blata dovolj globoka in se zalepiš z vozilom ti niti veriga več ne pomaga. Stojimo in se vitlamo vsi.
Na makadamu ala kramparca slabše nalega od ceros profila saj se ne zapiči v podlago in posledično lebdi le na štoflcih, kateri so redkejši in manjši. Pustimo tisto, ko priletiš postrani v ovinek in z polnim plinom narediš lep okrogel jarek. Govorim o samem oprijemu, kdaj katera guma začne izgubljati oprijem.
Na asvaltu res ceros profil bolje nalega in ima večje trenje. Zato je krmilo tudi težje. Ampak je pa tudi oprijem na podlago boljši . Enako lahko primerjam pnevmatike na enoslednih vozilih. Sam imam adventure pnevmatiko, katera je na videz popolnoma cestno asvaltnega videza. Kolega je pa na enak motor obesil kramparce 50% asvalt 50. % makadam. Videz je lep, agresiven a to ne pomeni, da je zadel bistvo. Ker se njegova pnevmatika na makadamu ne piči v podlago dovolj nima pravega občutka in prav tako na asvaltu ima manj oprijema, ker je manjše naleganje na podlago. Kljub njegovi precej večji praksi, večji izkušenost od mene sem se peljal veliko bolj suvereno in pod kontrolo. Ob menjavi vozila je po nekaj sto metrih zatrdil, da po koncu karantene takoj zamenja pnevmatike.
To so moje izkušnje in zato sem namerno govoril le o obliki profila in ne o sami znamki.
Sama izbira znamke ter oblika profila še vedno ostane na samem uporabniku, kateri si naj izbere pnevmatiko glede na podlago, izkušnje...

Trv zavore so super, prav tako Lorean carbone.

BigOne
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a BigOne » 03 Maj 2020, 10:31

Cela znanost!
Jaz še novih čevljev nisem obul. Bom pa v tem tednu ziher menjal gume. Po prvem filingu, so kljub številkam, nižje kot pa orginal od canama? Ali pa morda zdaj tako deluje, ker niso napihnjene.

Ploščice sem tudi uspel menjat, bile so totalno zanič. Je pa ena zanimiva zgodba.. Odločil sem se, da bom nabavil cenejše ne orginalne ploščice, slišano, da jih dobim pri podjetju Saplex. Cena na spletu okoli 17€ po koli.. Pridem tja, iščema in nisma našla pravilnih.. Ok, kličem na Tipom, če majo na zalogi, majo, ok, pridem iskat, ker je blo res nujno.. (26€ po koli) :lol: Cel srečn se peljem domov.. pa pogledam na zadnjo stran pakiranja od ploščic, kjer je pisalo: Dobavitelj: Saplex.. :roll: #-o :lol: :lol:

Čaka me drugi servis, v dobrem letu sem nabral 6300km, kar je več kot pa prej z vsakim motorjem.. :mrgreen:

Kaj naj rečem, res sem zadovoljen z nakupom! Mogoče proti koncu leta menjam za 1000 :twisted: Pa še to bolj, al manj, zarad izgleda.. :lol: :tonqe:

Slika

Slika

Slika

Odgovori