Mene bega ,ker je utor za vodilo verige videti samo na pol cm pri cilindru na notranji strani proti batu na zunanji strani vodila verige je vidno cca 5 cm utor in vodilo lahko premikaš skoraj za polovico njegove širine levo desno in sem sklepal da, ko vodilo stisneš čisto zunanji steni, da je tu kaka, caka ,da se odpne in izvlečeš.freshslo napisal/-a:Vsakic sem mu napisal, da je treba podreti vrhnji del, pripel sliko malce visje, kjer se vidi proti vrhu zatic na vodilu, ampak bi se kar rad dobil vodilo ven skozi glavo...krigl napisal/-a:Tako kot pri vsakem... glavo dol, ker je verjetno zataknjena v utoru med glavo in cilindrom... zato pa ne rabi vijakov.
Goran ni polovicarsko naredil, ker v 99% kar sem jih podrl je to vodilo, s katerim imas zdaj probleme kot novo in ni nobene potrebe po menjavi. Ce ze noces biti POLOVICARSKI potem menjaj obe ketnice, ki sta tovarnisko izboljsani, pod drugo katalosko stevilko, ker naj bi se ta ketnica, ki je v tvojem agregatu stegovala;)
Sem se šalil ne dvomim ,da sta se prav odločila z Goranom , se vama opravičujem .
Tudi mojim zadnjim vodilom verige ni hudega tu, ko je veriga delala štalo je naredilo par površinskih praskic nič omembe vrednega drugo je kod novo. V Celju so zelo skrivnostni in ne dajo nič ifo.
Za verigo sem se pa tudi sam zamislil mater, ko sem jo odstranil se lomi trda kod neka zarjavela, suha, pretegnjena pogonska veriga, ki ni videla olja 10 let. Tako ,da bosti obe verigi novi. Hvala Grega in Goran hvaležen sem za vsak nasvet in informacijo ,ki mi jo zaupata in vaju bom še v prihodnosti prosil za pomoč ,če vam ne bo odveč. Morda res včasih stiskam z mojih 260 eur mesečnega priliva dobro premislim kako ji bom uporabil .
( Sicer imam slike doma na računalniku in ti jih ne morem posredovati ker sem na morju.)
Goran, ko boš prišel z morja bi prosil za tole, ko dobim dele in bom sestavljal mi bo prišlo prav.