Prva tezava na Outlanderju 800 ?!

Odgovori
Uporabniški avatar
delorto1
Obiskovalec
Reactions:

Re: Prva tezava na Outlanderju 800 ?!

Odgovor Napisal/-a delorto1 » 12 Avg 2015, 11:58

freshslo napisal/-a:
krigl napisal/-a:Tako kot pri vsakem... glavo dol, ker je verjetno zataknjena v utoru med glavo in cilindrom... zato pa ne rabi vijakov.
Vsakic sem mu napisal, da je treba podreti vrhnji del, pripel sliko malce visje, kjer se vidi proti vrhu zatic na vodilu, ampak bi se kar rad dobil vodilo ven skozi glavo...

Goran ni polovicarsko naredil, ker v 99% kar sem jih podrl je to vodilo, s katerim imas zdaj probleme kot novo in ni nobene potrebe po menjavi. Ce ze noces biti POLOVICARSKI potem menjaj obe ketnice, ki sta tovarnisko izboljsani, pod drugo katalosko stevilko, ker naj bi se ta ketnica, ki je v tvojem agregatu stegovala;)
Mene bega ,ker je utor za vodilo verige videti samo na pol cm pri cilindru na notranji strani proti batu na zunanji strani vodila verige je vidno cca 5 cm utor in vodilo lahko premikaš skoraj za polovico njegove širine levo desno in sem sklepal da, ko vodilo stisneš čisto zunanji steni, da je tu kaka, caka ,da se odpne in izvlečeš.
Sem se šalil ne dvomim ,da sta se prav odločila z Goranom , se vama opravičujem .
Tudi mojim zadnjim vodilom verige ni hudega tu, ko je veriga delala štalo je naredilo par površinskih praskic nič omembe vrednega drugo je kod novo. V Celju so zelo skrivnostni in ne dajo nič ifo.
Za verigo sem se pa tudi sam zamislil mater, ko sem jo odstranil se lomi trda kod neka zarjavela, suha, pretegnjena pogonska veriga, ki ni videla olja 10 let. Tako ,da bosti obe verigi novi. Hvala Grega in Goran hvaležen sem za vsak nasvet in informacijo ,ki mi jo zaupata in vaju bom še v prihodnosti prosil za pomoč ,če vam ne bo odveč. Morda res včasih stiskam z mojih 260 eur mesečnega priliva dobro premislim kako ji bom uporabil .

( Sicer imam slike doma na računalniku in ti jih ne morem posredovati ker sem na morju.)

Goran, ko boš prišel z morja bi prosil za tole, ko dobim dele in bom sestavljal mi bo prišlo prav.

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 12 Avg 2015, 12:10

Zakaj ne razstavljas po service manualu? Notri imas razlozeno skoraj vse.

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
delorto1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a delorto1 » 12 Avg 2015, 13:14

GoranP napisal/-a:
delorto1 napisal/-a:
GoranP napisal/-a:Spodaj odviješ vijak na vodilu in gre vodilo ven, seveda pa moraš odvit dol tud avtomatski španar če še nisi (timing chain tensioner). Ko pa delaš skupaj moraš pa to pravilno nastavit, drugače je lahko pi*darija. Tu sem js najprej bil v temi, po nekaj prebranih tujih forumih, posvetih z uporabniki foruma in posnetkih pa sem uspel zadevo urediti kot mora bit. Sicer imam slike doma na računalniku in ti jih ne morem posredovati ker sem na morju.
Meni se zdi, da se ne zastopiva dobro?
Torej si ti menjal samo eno vodilo na cilinder? He he polovičar.
Kod vidiš na sliki to kar opisuješ nimam več na motorju. Mene zanima kako odstraniti tisto vodilo zadnje drugo vodilo ,ki je še na motorju ,ki ni nič privito z vijakom ?Torej jaz želim menjati ve štiri vodila dva na prvem in dva na zadnjem cilindru.
Če si pogledaš verigo se vidi ,da je poškodovana in je to tako uničilo napenjalec ,da je preskočila veriga. V fazo sem postavil drugi zdravi cilinder,ta pa ni ker je preskočila veriga in zato,ker sem vrtil odmično preverjal ,če vse giblje,če so kje kake poškodbe,preverjal ,če ventili tesnijo, če so morda kake poškodbe na batu,itd. Kaj se mi je zgodilo ravno ni za hvaliti in ne obešam na veliki zvon in ne bi vsakemu razlagal na dolgo in široko .Se oproščam, če sem morda nerazumno napisal pač bolje ne znam. Počasi smo prišli do bistva,za gotovo nihče ne ve,ker nihče ni imel do sedaj potrebe po menjavi teh vodil. Serviserji na Ski doo ne moreš do njih, da bi jih vprašal. Torej tudi ta vodila pri meni žal ostanejo stara vse ostalo pa bo novo na obeh straneh. Najbrž ,da res, da mi manjka znanja za to pa zbiram informacije žal Angleščina ni moja dobra stran tako, da si z tujimi forumi ne pomagam dosti in zato sprašujem vas, ki imate to prednost. Res ,da ne delam v avto delavnici je pa bil pred dobrimi 10 let še to moj poklic 10 in več let tako,da čisto vse še nisem pozabil.
Fanta ne se jezit na mene samo šalil sem se in se še enkrat opravičujem. Tudi jaz sem včeraj pojedel samo pol klobase in sem polovičar.
Suljo se vraća kući mrtav pijan.
Fata s vrata: "Alkoholičaru, PIJANDURO, sad dolaziš kući i to pijan?"
Na to će Suljo:" Čekaj Fato polako, reci mi koliko sam te puta jebo
ove nedelje?
Pa bogami pet puta!
A koliko sam se puta napio?
Jednom!
Pa CENZURA ti materina, što me onda ne zoveš JEBAČ, nego alkoholičar?

Ok, pol sem pa polovičar, ker nisem menjal vodil ki so še kot nova. Ravno zadnjič sem na avtu menjeval vodila za pomik stekla, ker je zajlo utrgalo, in sem spet naredil polovičarsko ker nisem menjal vsa 4 :-k

Sem še enkrat prebral vse tvoje poste kar si napisal in ugotovil, da v bistvu še sam neveš kaj govoriš. Govoriš o zadnjem vodilu in ker sm na brzino pogledal sliko, sem mislil da imaš razdren zadnji cilinder in bi tam rad ven dobil zadnje vodilo. V bistvu pa imaš razdren sprednji cilinder in bi rad dobil ven sprednje vodilo :-k

Slika

Potem spet gledam slike, in vidim da motor sploh ni v fazi ](*,)

Slika

To je pa res polovičarsko, če se že gremo tak. Nevem če se sploh spoznaš kaj na te stvari, ker iz @Freshslo-jevega posta je razbrati da si mu na zs napisla da ti je preskočla ketna, meni se pa samo zdi da si naredil isto kot zdaj da nisi imel v fazi, se ti je malo premaknalo, ker ti je mogoče kompresija malo potisnala bat in si dal ketno gor v tistem položaju. Nevem, samo sklepam, po videnem in napisanem, da ti manjka nekaj znanja.... Napisal sem pa vse to samo dobro namerno.

Aja in za tisto vodilo kot ti sprašuješ, nevem postopka ker ga nisem menjeval, ker ni bilo niti približno potrebno (po 22.000km)
Zadnjič spremenil delorto1, dne 12 Avg 2015, 15:05, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
delorto1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a delorto1 » 12 Avg 2015, 13:28

freshslo napisal/-a:Zakaj ne razstavljas po service manualu? Notri imas razlozeno skoraj vse.
He he ko sem hodil v šolo je bila tovarišica za Angleščino bolna.

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 12 Avg 2015, 13:30

delorto1 napisal/-a:
freshslo napisal/-a:Zakaj ne razstavljas po service manualu? Notri imas razlozeno skoraj vse.
Je bila pa zelo bolna, da je potem tudi umrla :lol:

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Rakek
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a notranjc » 12 Avg 2015, 13:55

freshslo napisal/-a:
delorto1 napisal/-a:
Je bila pa zelo bolna, da je potem tudi umrla :lol:
"A ja sam siguran, da zna srbski da priča." :lol:

AC 700 4x4

Uporabniški avatar
delorto1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a delorto1 » 12 Avg 2015, 14:51

A ja sam siguran, da zna srbski da priča." :lol:[/quote]
Ja Srbski mi ide al ne pomoaže kod Engleskoh he he.

Uporabniški avatar
delorto1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a delorto1 » 26 Avg 2015, 10:01

Pozabil poročati BRP ima za seboj prvih cca 200 km deluje odlično .Grega, Goran. Marko, Zoran hvala za pomoč.

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 26 Avg 2015, 21:19

A si dele potem narocil pri Zoranu v moto-nautiki? So bili dosti cenejsi kot v ski&sea?

Skoz je nekaj...pri mojem je vakum tank toliko skupaj potegnil, da je spodaj pocil in spustil bencin. Bravo za BRP kvaliteto! Zadnji cas, da yamaha nekaj pametnega ven vrze.

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
delorto1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a delorto1 » 29 Avg 2015, 22:09

freshslo napisal/-a:A si dele potem narocil pri Zoranu v moto-nautiki? So bili dosti cenejsi kot v ski&sea?

Skoz je nekaj...pri mojem je vakum tank toliko skupaj potegnil, da je spodaj pocil in spustil bencin. Bravo za BRP kvaliteto! Zadnji cas, da yamaha nekaj pametnega ven vrze.
Sem dele naročil kar v Celju v moto-nautiko nisem nič spraševal tako ,da ne vem kje je ceneje.

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 29 Avg 2015, 22:38

delorto1 napisal/-a:
freshslo napisal/-a:A si dele potem narocil pri Zoranu v moto-nautiki? So bili dosti cenejsi kot v ski&sea?

Sem dele naročil kar v Celju v moto-nautiko nisem nič spraševal tako ,da ne vem kje je ceneje.
So ene 10-15% cenejsi kot v zlatarni SS.

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 30 Avg 2015, 08:50

freshslo napisal/-a: Skoz je nekaj...pri mojem je vakum tank toliko skupaj potegnil, da je spodaj pocil in spustil bencin. Bravo za BRP kvaliteto! Zadnji cas, da yamaha nekaj pametnega ven vrze.
Rešitev "problema" se imenije "check valve"....to je valvula, ki jo najdeš (seveda če jo želiš sploh najti) pod sedežem na Y-psilonu , kjer pride cev za gorivo iz rezervoarja. Ta skrbi za to, da ne pride do vakuum-a in se ne zgodi to kar navajaš. V njej pa se najde tudi mini integrirana mrežica, ki skrbi za to, da svinjarija (blato, prah ipd.) ne vstopa v rezervoar. In kadar je ta pot zamašena....seveda lahko pride do vakuma...za kar pa je kot kaže "kriv" BRP...ki je to valvulo namestil zato, da so z njo same težave...za tiste, ki to želijo to tako videti.
Tega seveda nihče nikoli ne kontrolira, kaj šele menja saj stane celih cca. 10EUR-ov.
Najlepše je potem laični javnosto napisati kako zanič je BRP (čeprav so vzroki za negodovanje nad BRP-jem čisto drugje).
Kdor ne pozna zadev bo takim navedbam seveda verjel...tisti pa, ki kdaj pogledamo še kaj drugega kot tlak v gumah pa vemo da je vzrok počenega rezervoarja bolj kot ne, premalo pozornosti na omenjeno....da ne rečem šlamparija.
To je približno tako kot da ne bi nikoli menjal zračnega filtra....in ko pride do problemov....je seveda kriv proizvajalec...najbolj priročno je seveda, če je to BRP.
Sicer pa se strinjam z navedbo da je zadnji čas da Yamaha nakaj pametnega vrže ven...tega dne se bo marsikdo veselil.
Le da takrat takšne zadeve najverjetneje sploh ne bodo več problematične...kajti rojena bo popolnost... :?
"Genialna" Japonska rešitev vakuuma v rezervoarju pa bo najverjetneje kar izvrtana luknja na najvišji točki rezervoarja...naslednji "upgrade" v njihovem stilu pa bosta dve luknji.

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 30 Avg 2015, 10:58

Eni bi res lahko sli za vedezevalce, ker tocno veste kaj se je dogajalo.

Ta vakum ventil je bil zamenjan pred 2 letoma, preventivno, ker je star ustvarjal cudne zvoke in takrat je bil tank se popolnoma cel. In ta doticni ventil tudi danes deluje kot mora. In ce ze pises, da zavajam splosno javnost bi se lahko pred pisanjem pozanimal o tem problemu in si ogledal service bulletine oz. vpoklice, kjer so pod garancijo menjali tanke goriva. In tudi ta tank, ki sem ga narocil ima po brpjevih kataloskih dvakrat popravljeno, kar pomeni, da so ga dvakrat popravili ali izboljsali.

Te povabim na pivo in spotoma pihnes cez ventil, da se na lastne oci prepricas kako lepo deluje, vsaj ventil.

In se vedno trdim, da si take slamparije BRP za cene kot jih ima nastavljene ne bi smel privoscit...

Pred raznimi komentarji bi se lahko vsaj pozanimali zakaj kaksna stvar sluzi in ne bos verjel tudi inovativni BRP uporablja cev za oddusek na cepu goriva
http://www.atvgraphicman.com/?DFR-Facti ... cs&id=3791

Ni za verjet, da tako modern stiricikl kot je BRP uporablja cep z odduskom. In ocitno bedaki pri KTMu in drugih vrhunskih firmah tudi nimajo pojma kako se lahko pri kros motorjih naredi oddusek.

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 30 Avg 2015, 17:29

BIF napisal/-a: To je približno tako kot da ne bi nikoli menjal zračnega filtra....in ko pride do problemov....je seveda kriv proizvajalec...
Ej, jaz sem tudi tisti, ki še ni menjal zračnega filtra na Yamahi. In zato je seveda KRIV proizvajalec...ker je naredil tak zračni filter, katerega ni treba menjati. Treba ga je le očistiti.

...In ja nimam problemov, da bi mi rezervoar skupaj vleklo...mi skupaj vleče denarnico, kadar grem grizza tankat...

...in danes se je pod (dvemi) kolesi zvetelo cca 360 km... kaj čmo, lep dan pač.

LP!

Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

Uporabniški avatar
delorto1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a delorto1 » 30 Avg 2015, 19:14

freshslo napisal/-a:
delorto1 napisal/-a:

So ene 10-15% cenejsi kot v zlatarni SS.
He he zdaj poveš??
No jaz se hotel naročiti odzunaj pa tam ,ko sem kontaktiral ni bilo dosti ceneje, ko sem pa zdilal v Celju nekaj popusta se pa že ni več izplačalo .

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 30 Avg 2015, 20:13

Tako laično....v posodi, ki ima izpravne odduške (ali kakor koli se imenujejo) je nemogoče ustvariti vakum.
In če lahko pri "izpravnih" odduških ustvariš vakum....aleluja za odlične pumpe goriva.
In ja, poznam bulletine in dobro vem zakaj so opozorili na serijo rezervoarjev....in ni bil vzrok v vakumu, temveč v slabem spoju , kar se je zgodilo mojemu kolegu in so mu rezervoar v garanciji brez težav zamenjali.
Pa nenazadnje mi je za vse skupaj vseeno....moti me to, da se navede pavšalni vzrok in se ga okarakterizira kot generalno dejstvo za celotno znamko, kar ni res.
Opis se bere, kot da kar povprek vleče rezervoarje BRP-jev skupaj za kar je kriv BRP.
Ne poznam nikogar, ki se bi mu to zgodilo (tudi na drugih znamkah ne)...torej gre za po mojem mnenju za posamezen primer in še vedno trdim, da ni vzrok v rezervoarju....je pa priročna zadeva za "urejanje" nekih starih zamer.
V glavnem pa...ja prav imate.

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 30 Avg 2015, 20:44

Registriraj se na can-amforum in v iskalnik vtipkaj fuel tank in verjemi, da bos zacuden kako je samo meni tank skupaj potegnilo ;) Ce bi bil res seznanjen z buletini kot navajas potem bi vedel, da ni vzrok slab spoj pac pa toplotno segrevanje izpusne cevi iz zadnjega cilindra in ker je plastika vroca, jo tudi manjsi vakum deformira. Nekaj podobnega kot sem imel tudi samo jaz tezavo z zadnjo plastiko za cvt jermenicam, ki jo je pravtako toplota deformirala, ker so uporabili zanic plastiko.

In verjetno imam tudi samo jaz tezave z lezaji v menjalniku, ki tulijo?!

Ni nobenih starih zamer, pac pa sem imel res veliko razlicnih znamk raznih vozil in vem kaj sem pri kaksnih in koliko popravljal in do sedaj nisem imel slabsega vozila kot brp, razen kitajca.

Enako je bilo tudi pri vodnih skuterjih z seadoojem, ampak tam se je na sreco kawasaki izkazal z 310KM, da je bila menjava jasna.

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 31 Avg 2015, 07:37

Ne vem...nimam teh težav in tudi ne poznam nikogar s temi težavami (no zdaj poznam ;) ), razen kot sem povedal... na spoju počenega tanka, ki je bil menjan v garanciji.
Glede na to pa, da imam doma oba modela G1 in G2...in še posebaj G1 je bil izpostavljen vsem mogočim torturam...in je od vročine lani na tour-u razpizdlo spray za pneumatike v predalu nad rezervoarjem....rezervoar pa je nespremenjen...jah očitno imam samo jaz srečo, ali pa sem jaz izjema...ali pa lažem, tajim ipd.
No tisti, ki me poznajo in moj motor...bodo vedeli kaj je res.
Sicer pa gremo zdaj s temi "dizastri" od motorjev konec tedna na novi daljši Balkanski tour...za razliko od mnogih drugih zvenečih znamk, ki se prašijo v varnem dosegu zavarovalniških asistenčnih centrov, lastniki pa hvalijo njihovo kvaliteto .... ;)
Na koncu koncev pa....za BRP-ja se vsaj kaj napiše tukaj...ostalo pa me ne zanima.

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 31 Avg 2015, 08:33

Ce verjames ali ne, bi raje bral prispevke o okvarah od koga drugega...

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 31 Avg 2015, 09:13

Ja...bi bilo gotovo veliko za prebrat...ampak...no, saj veš kako je... ;)
Ampak roko na srce....prispevek o počenem "keslu" na BRP-ju je še vedno boljši kot..."zdravo. Sem novi lastnik xyžšnmhj 250ccm. Kolega mi je rekel, da mu leti 140km/h...meni pa le 82km/h. Pa nekaj mi čudno tolče v agregatu, pa kolesa malo čudno stojijo in pa zavore primejo neenakomerno. Kaj pa vi pravite?. rad bi to popravil, ampak me skrbi cena, ker baje stanejo deli tudi 10 EUR in več....".... :mrgreen:

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 31 Avg 2015, 09:15

Hehe, kaj pa vem... za kitajca so rezervni deli napol zastonj. Tukaj pa je tank goriva 375 EUR.

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: bela krajina

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 31 Avg 2015, 10:09

sej moj 650 tudi dela vakum..pa poka in tuli vse ko pri norcih..samo itak ma garancijo in to pokanje in tuljenje je menda normalno.:) sem se navadil in preslišim vse..po prevoženih 1000km še vedno zmeraj vžge in me po furi pripelje do doma.:) medtem ko sem mel mačko pri teh kilometrih že eno 10x na servisu. :evil:

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 31 Avg 2015, 10:30

Kot sem že napisal....dokler ruži, poka in tolče...je ok. Hudič nastane ko vse skupaj utihne.... :?

janezsko
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a janezsko » 31 Avg 2015, 14:23

očitno smo vsi ki vozimo kitajce..ali korejce za 2-3-4 k euro...za vas druga liga..ampak sem kar vesel ker pri cf motu imam 17 000 km brez ene velike okvare..ja končnke sem menjal ene 4 x pa jermen enkrat...pa normalno potrošni materijal...drugega NIČ...se pa nagibam k nakupu bolj renomirane znamke...ampak res dvomim da bom tako zadovoljen kot z tem k imam sedaj....smo pač več tipov ljudi..nekateri ko za vsako malenkost skočite v luft..ostali ki se pač ne sekiramo če malo bolj ropoče....gre pa!!

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 31 Avg 2015, 14:58

Seveda imaš prav.
Tudi sam sem vse to dal skozi, zato poznam. Ampak z menavo motorja menjaš tudi mnenje.
Super, da te dobro služi in si zadovoljen, ko boš pa menjal agregat pod ritjo boš vedel o čem govorimo :D

Odgovori