p-codes

Odgovori
rene500
Obiskovalec
Reactions:

p-codes

Odgovor Napisal/-a rene500 » 02 Avg 2016, 07:50

zdravo
Na svoji 500-ki letnik 2010 se mi pojavlja težava z vžigom,in sicer mrzel se prizge in takoj vgasne,to naredi 1x do 2x potem pa dela normalno naprej,lahko cel dan.se je pa tudi naredilo že da mu je med vožnjo zmanjkalo moči kot bi mu zmanjkalo iskre.pregledal sem kode napak na displeju in izpisala se je koda P-1654 (oil shorted to battery lamp).
svečke pregledan menjane vse ok,filter spucan čist,bencina dovolj(pumpa lepo vleče).
Pozna kdo omenjeno kodo?
hvala za pomoč.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Re: p-codes

Odgovor Napisal/-a BIF » 02 Avg 2016, 09:16

Najmanj kar lahko narediš sam je to da odklopiš akumolator, očistiš kontakte in zvežeš nazaj. Sicer morda nima neposredne povezave po kodi....pa vendar....nič nisi naredil narobe in čisto možno je, da bo potem ok.
Bolje da to narediš sam kot da ga voziš na servise, kjer bi morebiti naredili enako in izpadeš bedak.
Lahko pa tudi kar ne zahteva velikega posega snameš bencin filter ga očistiš in vrneš (če je zunanji model). Praviloma bi ga moral menjat na 6000km, če se prav spomnim.
Včasih sama koda napake nima veze z dejansko zadevo. Nič ne stane če to narediš. Za nadaljne akcije je še vedno čas.

rene500
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rene500 » 02 Avg 2016, 09:25

Bif; ja akumulator je bil prva stvar na katero sem pomislil, sem naredil tocno to kar si napisal, vse OK, akumulator ima dovolj moci.filtra za bencin naj bi menjali na zadnjem uradnem servisu, je pa vec kot 6000km nazaj, zdaj ga servisiram v lastni režiji z originalnimi deli.
Kje se nahaja filter? Zunanji ni to sem 100%, drugace bi ga ze menjal.hvala.

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 02 Avg 2016, 11:45

Pod zicem. Ampak zaradi svinjarije v bencin filtru ti ne bi izpisalo to napako. Kakorkoli bo najlazja diagnoza priklop na tester, kjer bo dosti bolj detajlno izpisalo napako.

@Bif tukaj tvoja teza drzi kot pribito! Servisira v lastni reziji z original deli, a ne ve kje je filter za bencin...to je osnova pri servisiranju!! In tako tudi lahko postane BRP iz sredine delovne izmene, petkova izmena :)

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 02 Avg 2016, 14:09

@freshslo....rana večine lastnikov ...ne samo v sloveniji. Ampak ok...sem na to temo napisal že toliko da se že sam sebi zdim bedak, če bi ponavljal.
Ampak pustimo to....
@Rene500...žal nisem razbral iz tvojega odgovora....ali je sedaj z motorjem vse v redu, ali pa si naredil kar sem svetoval in še vedno ni ok?

rene500
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rene500 » 02 Avg 2016, 21:01

fresh:hvala za izčprpne informacije.glede na tvojo vsestrasko poznavanje vsega bi mogoče lahko pomislil da je filter V TANKU ,se drži skupaj z pumpo,in kot sem napisal ni zunanji.ampak najbrž nimam prav je tako? hotel sem samo info ali ima kdo izkušnje s tem.sicer pa fresh ce nimaš namena deliti kako koristno informacijo,lahko brez problema preskočiš temo.
bif:pri mrzlem vžigu še vedno "umre"enkrat ali dvakrat potem dela normalno,no vsaj zadnjo furo je bilo tako.najbolj me moti napaka,kar je tudi poglavitno vprašanje teme.

rene500
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rene500 » 02 Avg 2016, 21:01

fresh:hvala za izčprpne informacije.glede na tvojo vsestrasko poznavanje vsega bi mogoče lahko pomislil da je filter V TANKU ,se drži skupaj z pumpo,in kot sem napisal ni zunanji.ampak najbrž nimam prav je tako? hotel sem samo info ali ima kdo izkušnje s tem.sicer pa fresh ce nimaš namena deliti kako koristno informacijo,lahko brez problema preskočiš temo.
bif:pri mrzlem vžigu še vedno "umre"enkrat ali dvakrat potem dela normalno,no vsaj zadnjo furo je bilo tako.najbolj me moti napaka,kar je tudi poglavitno vprašanje teme.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 03 Avg 2016, 07:48

@freshslo je napisal tako ker so bili v večini teh modelov filtri za gorivo zunaj (na desni strani v smeri vožnje pod sedežem)....tako je bilo dolgo....je pa res, da so ravno okrog letnika 2010 začeli z menjavami in tako najdeš pri tem letniku modele z zunanjim filtrom in notranjim.
Torej če sem razmel ni v redu. Malo mi to izgleda kot, da na začetku ne bi dobil goriva...oz vžge kolikor ga je še od prejšnjič, potem pa spet trja dokler niso cevi polne in potem laufa....po domače...kot da gorivo čez noč pade?
Hm...morda je problem v nepovratni valvuli, ki jo najdeš običajno na izhodu cevke iz tanka in ena cev nadaljuje proti mašini na Y pa se odcepi še ena kratka, ki ima na koncu nepovratno valvulo. Če ta valvula malenkost spušča obstaja možnost, da potegne malo lufta kar zadostuje da gorivo steče po cevkah nazaj v tank, če motor dlje časa (čez noč) stoji.
Poskusi potem ko bo motor normalno laufal to valvulo zamašit in naslednji dan ponovno poizkusi. Če bo vžgal normalno je to to.
Skušam samo pomagat z zadevami ki bi bile eventuelno možne in lahko sam poizkusiš. Lahko pa da potegne malo lufta kjerkoli drugje na sistemu. Povdarjam...samo ugibam, ker mi glede na to, da sicer motor dela v redu vse skupaj izgleda kot neka banalna malenkost.
No, kot rečeno...poizkusi še s tem in v kolikor res ne gre bo treba kot pravi @freshslo res na detalno odčitavanje napake.

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 03 Avg 2016, 13:53

@Rene500: Tvoja napaka pomeni "Fault code P1654 Service Throttle Soon Lamp Ctrl Circ" !! Torej bi predvideval brez testerja, da je napaka nekje na throttle body-ju! Pa veliko veselja ob sprobavanju z glavo skozi zid.

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

matjaz67
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Cerknica
Kraj: Cerknica

Odgovor Napisal/-a matjaz67 » 03 Avg 2016, 19:53

Eno stvar lahko sprobaš z malo stroška. Ni nujno, da bo pomagalo, škoditi pa ne more. Snameš cev zraka in z carburator clener-jem očistiš loputo.
Meni se je to 2-3x zgodilo pri avtomobilu, sicer ne pri vžigu, ampak, ko se pripeljen do kakega postanka, pa minimum niha pod normalnih 700, kdaj pa celo ugasne. Ko očistim loputo, ker se na robovih naberejo saje in nečistoče in ne zapre popolnoma, ko spustim plin, pa vozilo deluje narmalno, sicer ne takoj, saj mora računalnik zaznati nove parametre. V enem primeru sem imel potem kake 3 dni 1400 obratov min.

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 04 Avg 2016, 07:45

matjaz67 napisal/-a:Eno stvar lahko sprobaš z malo stroška. Ni nujno, da bo pomagalo, škoditi pa ne more. Snameš cev zraka in z carburator clener-jem očistiš loputo.
Meni se je to 2-3x zgodilo pri avtomobilu, sicer ne pri vžigu, ampak, ko se pripeljen do kakega postanka, pa minimum niha pod normalnih 700, kdaj pa celo ugasne. Ko očistim loputo, ker se na robovih naberejo saje in nečistoče in ne zapre popolnoma, ko spustim plin, pa vozilo deluje narmalno, sicer ne takoj, saj mora računalnik zaznati nove parametre. V enem primeru sem imel potem kake 3 dni 1400 obratov min.
To verjetno govoris za diesel avtomobil?

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

matjaz67
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Cerknica
Kraj: Cerknica

Odgovor Napisal/-a matjaz67 » 04 Avg 2016, 09:22

Ne, bencin. Prvič sem pomislil na motorček prostege teka, pa mi je en mehanik svetoval, naj očistim loputo in to je bilo.

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 04 Avg 2016, 11:14

Verjetno je nekaj takega tudi tukaj... Ali loputa ali motorcek prostega teka na throttle bodyju.

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

rene500
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rene500 » 04 Avg 2016, 21:18

@bif: ja tvoja razlaga se mi zdi možna za moj problem, bom poskusil najti če je kje vleče zrak v sistem.sem mogoče ob priložnosti ali dveh zavohal bencin,vendar iskal kje bi lahko puščal in našel nič...bom pregledal celoten sistem če je kje kakšna cevka prepareta...sem pa ravno danes spet nekaj preizkušal in opazil da ko motor "crkne" znova bencinska pupma začne vrteti,potem deluje normalno naprej,možno tudi da bo bencinskam pumpa "počakala",ali pa je dejansko filter toliko zabit.
@fresh: ja,tudi ta opis napake sem našel na internetu pod omenjeno kodo,težko reči katera je pravilna saj na ameriških forumih zašlediš obe omembe.
@matjaž67: hmmm spet ena od možnih varijat...bom probali tudi s čiščenjem lopute.
Smo pa po mojem istega mnenja da gre za neko banalno napako,samo odkriti jo je treba :-k .hvala za predloge.

Odgovori