Bombardier Renegade 800

mihovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Janče

Re: Bombardier Renegade 800

Odgovor Napisal/-a mihovc » 05 Sep 2016, 14:19

Samo zna bit to kar hudič... zablokira kolesa, zna bit se kaksna nesreča zaradi tega.

2011 Linhai HyTrack 420 4x4
2015 Can-Am Renegade 800

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 05 Sep 2016, 14:45

V kolikor tega še nisi delal (podiranje variomata), daj to nekomu ki zna. Vprašanje kam ti je namotalo vlakna jermena, da so blokirala zadnja kolesa.
Po moje bo treba podret cel variomat in dobro pogledat one-way, valjčke, drsnike, da o piramidi ne govorim.
Sicer to ni nek kunšt za tistega, ki zna...sicer pa lahko tudi precej škode narediš, če boš zadevo šlampasto reševal. Samo malo spihat zadevo in nataknit novi jermen ne bo šlo.
Je pa vprašanje zakaj je jermen utrgalo....kar tako zagotovo NE. Lahko da si kaj fasal v variomat skozi lukno zajema (zato je vedno dobro imeti zaščitno mrežico)....v kolikor pa bi zadevo vsake toliko (na cca. 1500km) odprl in spihal, bi verjetno pravočasno odkril da z jermenom ni nekaj v redu.

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 05 Sep 2016, 18:05

A si bil jezen sam nase, ker ne skrbis dovolj za vozilo? Verjetno v tem primeru ne mores biti jezen na vozilo, ali pac?

Hehe...

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

mihovc
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a mihovc » 05 Sep 2016, 18:23

Vozilo je bilo ustrezno servisirano. Kakor piše po servisni knjižici in od 7500 od kar sem ga kupil..

2015 Can-Am Renegade 800

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 05 Sep 2016, 19:11

So kaj? Skoz tezave?

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

mihovc
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a mihovc » 05 Sep 2016, 19:17

Do sedaj ne. Zato mi je čudno. Razen slab akumulator - malo tezje užiga zadnje čase. Drugo je b.p.

2015 Can-Am Renegade 800

Uporabniški avatar
kiwi
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Haloze
Kraj: Haloze
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a kiwi » 05 Sep 2016, 21:09

Mogoce sem res prevec pavsalno napisal. Iz tvojega vprasnja je razbrati da variomata se nisi podiral. Zato je mogoce boljse da das pregledat komu ki se na to spozna. Je par stvari na katere moras se posebej paziti. Recimo na koliko Nm zategnes jermenice. Potem ce razstavis primarno jermenico si oznaci na obeh delih kako je bilo sestavljeno. Skupaj morata biti enak valjcek in kladivce kot pred razstavljanjem drugace ne bo vredu. Pegledati jermenice in oneway itd itd... Precej informacij se najde tudi tukaj na forumu. Na Youtubu pa je precej videov glede tega. Ampak ce nisi se nikoli delal tega je najbolje res da ti to naredi nekdo ki zna in da ti mogoce dovoli da si zraven.
Lp

mihovc
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a mihovc » 06 Sep 2016, 19:16

ali bi bilo pametno, da bi zamenjal kar komplet variomat?

2015 Can-Am Renegade 800

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 06 Sep 2016, 19:24

Neee.!!! Vprašanje če je sploh kaj narobe v variomatu. Lahko je le utrgalo jermen. Kar je pomembno je to, da ga je dobro podret v celoti, dobro očistit, odstranit morebitna vlakna jermena, ki se znajo kam namotat ali zagozdit, nataknit novi jermen in je to to. Seveda je možno, da je fasal kak drsnik, mogoče valjček....NIKAKOR pa zato ni potrebe da bi menjaval variomat.
Kot sem napisal...ni nobena velika maša za nekoga, ki je to že delal...da bi se pa v tej situaciji sam učil in odkrival toplo vodo pa ni potrebe.
Pa brez panike..

mihovc
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a mihovc » 06 Sep 2016, 19:40

Ne, saj nebi sam menjal to stvar seveda. Danes sem samo odstranil pokrov in ja.. jermen je v 100 delih in navit. Se sploh nisem trudil ga kaj preveč stran jemat, ker je zataknjen vmes. Kaj če so drsniki kaj poškodovani? In kako se mora kaj vrteti pogonski variomat (oz. karkol se temu reče :D )

2015 Can-Am Renegade 800

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 06 Sep 2016, 20:13

Kot rečeno...brez panike. Tisti, ki ve bo znal pogledati če je kak drsnik poškodovan...in tudi vse ostalo bo očistil in pregledal. Zelo velika verjetnost pa je, da boš moral zamenjati le jermen.
Jaz bi ti to naredil...ampak ne vem če se ti splača motor vlačit do mene.

Uporabniški avatar
RaptorR
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a RaptorR » 16 Nov 2016, 21:48

Ker je tema ravno o Renegade-u, kakšen sistem diferenciala pa ima zadaj? Jaz sem bil prepričan da ima kot avto, torej tako da se gume vrtita v ovinku neodvisno, pa malo berem da je "zaklenjen". Pomeni bo podoben občutek kot pri DS450, ko sta gume fiksno vpete na osi?

2008 Can-am DS 450X - sold
2014 Arctic Cat XC450i - sold
2017 Can-am Renegade 570 XXC

Tomok
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Lj-Šentvid

Odgovor Napisal/-a Tomok » 16 Nov 2016, 22:29

Zadnji prenos je kotni in ne diferencial. Obe zadnji kolesi se ves čas vrtita enako .

Smc ram 520 rr
Smc Jumbo 301
Ligier be four 220

Uporabniški avatar
kiwi
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Haloze
Kraj: Haloze
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a kiwi » 17 Nov 2016, 11:55

Tomok napisal/-a:Zadnji prenos je kotni in ne diferencial. Obe zadnji kolesi se ves čas vrtita enako .
Tako je. :D In to ni tako samo pri Renegade-u. Več ali manj imajo vsi zadaj kotni prenos in ne diferencial. Sicer pogovorno večkrat rečemo zadnji diferencial vendar je poimenovanje napačno.

Lp Boštjan

Tomok
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Tomok » 17 Nov 2016, 18:41

Diferencial je imel Cectek če prav vem pa 1000 ccm tgb se mi zdi da tudi.
Za ziher bi pa gospod predsednik vedel ker jih prodaja pa še en mup drugih bi se našlo, ki se spoznajo na te zadeve.

Smc ram 520 rr
Smc Jumbo 301
Ligier be four 220

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 17 Nov 2016, 21:27

Tomok napisal/-a:Diferencial je imel Cectek če prav vem pa 1000 ccm tgb se mi zdi da tudi.
Za ziher bi pa gospod predsednik vedel ker jih prodaja pa še en mup drugih bi se našlo, ki se spoznajo na te zadeve.
Prav imas :)

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
RaptorR
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a RaptorR » 19 Nov 2016, 21:22

Zanimivo, to pa res nism vedu. Bi pričakoval da majo vsaj tile večji modeli, recimo Outlander, diff zadi. Ker nekateri se res veliko po cesti vozijo z temi 4 cikli, kar recimo ni lih idelano glede na pogon potem...

2008 Can-am DS 450X - sold
2014 Arctic Cat XC450i - sold
2017 Can-am Renegade 570 XXC

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 19 Nov 2016, 21:40

RaptorR napisal/-a:Zanimivo, to pa res nism vedu. Bi pričakoval da majo vsaj tile večji modeli, recimo Outlander, diff zadi. Ker nekateri se res veliko po cesti vozijo z temi 4 cikli, kar recimo ni lih idelano glede na pogon potem...
Problem je v tem, da je vožnja po cesti veleumna pogruntavščina v Evropi. Ta vozila so narejena za vožnjo izven cest.
Tako da bi bila pravilnejša tvoja navedba..." bi pričakoval da imajo vsaj tile večji modeli, recimo Outlander tehnično bolj izobražene lastnike".
Drugače pa imajo tale vozila zadaj kotni prenos, ker je zadaj diff. katastrofa za off-road vožnjo...enako kot je kotni prenos katastrofa za cestno vožnjo.
In ko zadnji kotni prenos gre u pizdu mater...za kurac material je kriv...sploh nisem grdo delal z motorjem...lepo nežno po cesti sem ga vozil... ](*,)

Tomok
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Tomok » 20 Nov 2016, 18:33

Za off road bi bil diff z blokado čist ok vendar pa diferencial brez zapor kot jih imajo avtomobilski diferenciali za tako lahko vozilo kot so štircikli pomeni, da si oba kolesa stalno podajata pogon sem in tja glede na obremenitev zaradi oprijema , voznik pa bi moral stalno popravljati oziroma loviti smer z balanco. Presenečenja bi se vrstila po tekočem traku nesreče pa tudi.
Zato nimamo diffa ampak kotni prenos ker je ceneje, enostavneje, bolj predvidljivo in zato tudi bolj varno.
Kar se pa kotnega prenosa tiče je pa tako, da mu cesta res dvigne temperaturo zaradi obratov kar pa ni problem. Če vzame konec je to zato ker je material oziroma izdelava in obdelava delov mehanska in termična za en k.....
Za toliko denarja kot stanejo naše igračke bi mogla bit kvaliteta neuničljiva.

Smc ram 520 rr
Smc Jumbo 301
Ligier be four 220

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 20 Nov 2016, 19:06

Tomok napisal/-a:Za off road bi bil diff z blokado čist ok vendar pa diferencial brez zapor kot jih imajo avtomobilski diferenciali za tako lahko vozilo kot so štircikli pomeni, da si oba kolesa stalno podajata pogon sem in tja glede na obremenitev zaradi oprijema , voznik pa bi moral stalno popravljati oziroma loviti smer z balanco. Presenečenja bi se vrstila po tekočem traku nesreče pa tudi.
Zato nimamo diffa ampak kotni prenos ker je ceneje, enostavneje, bolj predvidljivo in zato tudi bolj varno.
Kar se pa kotnega prenosa tiče je pa tako, da mu cesta res dvigne temperaturo zaradi obratov kar pa ni problem. Če vzame konec je to zato ker je material oziroma izdelava in obdelava delov mehanska in termična za en k.....
Za toliko denarja kot stanejo naše igračke bi mogla bit kvaliteta neuničljiva.
=D>

Dvig temperature v zadnjem kotnem prenosu od mojega grizzlyja sem uspešno uredil z pravim oljem. Sem pred leti nekaj eksperimetiral (beri šparal) z raznimi olji in izkušnja ni bila ravno dobra. Pri enem olju se je nenormalno grel, spet drugo olje je začelo rahlo solzeti na semeringih pri poloseh...Torej tako, ali original ali pa ravno tako od tiste firme ki dobavlja izdelovalcu motorjev. Itak vse piše v navodilih za uporabo.
Do sedaj na grizzu še nisem menjal zadaj na kotnem prenosu razen manšet nič. Je tudi precej asfaltnih km naklepal z dvema gor in prtljago za več dni. Takole iz glave se je nabralo asfaltno makadamskih oz. turističih za ene 35000. Torej lahko naredijo kvalitetno, če se jim le zahoče. Žal pa to niso več cilji izdelovalcev vseh firm vseh sort vozil. Da kupiš in imaš ob rednem vzdrževanju vsaj 10 let mir? Je treba vsaj še pol cene novega v tem času zagont za rez. dele in mehankarske usluge. Zmeraj bolj nas pa stiskajo v kot z to prekleto elektroniko, katera sicer ima dobre lastnosti, toda predvsem za serviserje.

LP!

Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

Odgovori