Najprej morem pohvalit BIF-a, da se je lepo posvetil lubici

Sma se z Robijem čudila kako spucan je bil moped (ravno si je ogledoval skid plate)
Glede "šaraufanja" oz bi bolj rekli vzdrževanja... seveda ga je precej, ker mi tudi precej zahtevamo od mopeda. Imaš ga za izlet, delo, dirkanje, blato, oranje po snegu, pluženje... in zato tak stroj potrebuje "nego" in precej pozornosti. BRP hudičevo dobro prenaša maltretiranje s strani uporabnika, ampak ni vsemogočen. Ko ga lastnik tako močno zanemari se potem pojavijo teme o večjih okvarah... Od tukaj tudi izhaja BRP je DRAG za vzdrževanje... Poleg tega pa, ko odšteješ zajetno količino za nakup mopeda ti ravno ni vseeno .. (razn na balkanu) Tam je vseeno, zlamajo in kupijo novega.
Sam pa dosti vzdržujem, ker na mesec naredim tudi do 1000kilometrov in ne maram presenečenj. In pol hitro mine mesec, dva pa je že servis tu. Če bi letno naredil 3000 izletniških km še servisa nebi rabil naredit, ker bi olje in filter bila čista kot solza. Sicer pa tudi jaz šibam proti 15.000km (trenutno 12500km in 460h).

Tudi ostali člani ekipe vozijo brez nekih posebnosti.
Se pa še dobro spominjam občutka ob prvih vožnjah... v eno sem imel strah in čakal kdaj bo kakšna okvara ob vseh teh kablih in elektroniki, da moped le ni to kaj vsi pravijo. Sedaj? Se vsedem in grem lahko za celi teden na offroad. V kufru imam samo pijačo in gurtno (če crknne da ga spravim v dolino)
Čeprav... si moremo nalit čistega... BRP-ju v ATV industriji niti Polaris več ne sledi. Lep dokaz je to, da ne spreminjajo kaj dosti agregata in menjalnika. Na vseh dirkah, offroad tekmah, rallyih, uporabnikih, podatkov s servisov se je več kot dovolj dokazal, da si ljudje lahko ustvarijo dobro sliko, če le želijo. Vsekakor pa ima tudi vsemogočni ROTAX kakšno težavico.
Poleg redne menjave jermenov lahko eno izpostavim. To je "laufanje" motorja v prostem teku. Nekateri so verjetno opazili, da v prostem teku ima motor precej vibracij (striktno samo ob prostem teku) , kar povzroča na res dolgi rok "luft" na gredi. S tem sedaj ne mislim, da 5min prostega teka škodi. To so bili primeri, kjer je več kot 50% working hours motor delal na prostem teku( delo na kmetijah itd). Sicer pa tudi v avtomobilski industriji priporočajo čimmanj prostega teka. Vžgeš in ko si pripravljen odpelješ z normalnimi obrati in je to to. Recept za zdravo srce.
Če se še malo tekem dotaknem... Če Jagru serijski brp preživi dobesedno hardcore gonjenje... pol že imamo približno sliko kak normalnemu uporabniku služi
Vsekako pa si vsak privošči po svojih zmožnostih! Zase vem, če bi se vozil toliko kot moj kolega, bi si sigurno kupil kaj v nižjem rang. Njemu goes zadostuje za ribolov in kakšno kosilo na Pohorju
Upam, da se v Lembergu vidimo zeleni, rumeni, sivi

lokacija bo več kot odlična za obisk iz vseh smeri.