Outlander 650 MAX XT

Odgovori
Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Re: Outlander 650 MAX XT

Odgovor Napisal/-a jaka » 11 Maj 2012, 07:01

BIF napisal/-a:. Zdaj ko vem kaj je fajn me pa leta je**** #-o
BIF napisal/-a: mene pa že 4 dni noge bolijo....je*** ti EMŠO!
A imaš ti malo krze srednjih let, mogoče te celo tretja puberteta matra al, kaj ???? Jamraš kot kakšen dedek.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 11 Maj 2012, 11:14

Hehe...krizo imam ko je treba kaj delat...puberteta...ja mater vsako pomlad jo imam..ko začnejo "popki" brstet.. :D
Tebe nič ne matra :shock:

Uporabniški avatar
andrej.slovsa
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a andrej.slovsa » 11 Maj 2012, 12:30

BIF napisal/-a:Hehe...krizo imam ko je treba kaj delat...puberteta...ja mater vsako pomlad jo imam..ko začnejo "popki" brstet.. :D
Tebe nič ne matra :shock:
Ga, ga saj je vs čas v bifeju čez cesto hod kelnarce gledat =P~ pa mal :drinkers:

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 21 Apr 2013, 18:24

Prav pogrešam pokojnega G.Trontlja. Na njegove napovedi si se vedno lahko zanesel....kar je napovedal si le obrnil in je bilo prav. No očitno je poskrbel za podmladek..le navadil se jih še nisem. Kakorkoli napoved za nedeljo v naših koncih je bila slaba...torej kot nalašč za pomladansko "generalko" na 650-ki.
Po jutranji kavici so sledile akrobacije in valjanje pod motorjem, da sem po enem letu odstranil skid-plate. Kljub dobri pretočnosti in rednem ter temeljitem pranju je bilo kaj videti, ko sem jih odstranil #-o
Sledilo je temeljito pranje slehernega kotička. Nato pa segrevanje vseh gibljivih delov in menjava "juhic"...prednji in zadnji kotni prenos, menjalnik in motor. Vse "juhice" popolnoma b.p. Nobene ni manjkalo nič, kar pa je bilo razveseljivo...na magnetih izpustnih vijakov menjalnika in motorja nobenih nežljenih oblog....očitno originalne juhice le pomagajo pri trdoživosti materialov.
Menjava juhic je potekala b.p....seldil je "vročinski" test...vsa tesnila držijo.
Po pokosilnem obveznem počitku še rutinsko podmazovanje nipljev....na 650-ki jih je 11...pač precenjena znamka, ki zahteva podmazovanje za razliko od nekaterih izdelkov, ki tega ne potrebujejo...počakaš, da vse razpade in zamenjaš. Sicer pa pri tej znamki ne znajo izdelovati niti lastnih agregatov...čemu potem "drobnarije" kot so niplji.... :butthead:
Pa pustimo "malenkosti". Ob podrobnem pregledu križev kardana se mi je zazdelo da je v prednjem križu prednjega kardana, mogoče kakšnih 0,00001mm "lufta". Sicer kolikor se poznam...sem ga želel videti. No to se "dogaja" pri 25.000 prevoženih km. na precenjenih in visoko opevanih znamkah. #-o
Dober razlog za popoldansko "rundo" "generalke". Snamem prednji kardan in razstavim križ. Z veseljem ugotovim da je kljub mazanju celo nekaj rje.... [-o< Kontrola ozobljenja pokaže ničelno obrabo na "precenjenih" materialih.
Jutri menjava križa...še zadnje mazanje, montaža skid-plat...in veselo v sezono...aja pa tankat je treba, ko zmanjka goriva....za crknit.. :mrgreen:
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Da ne bo kdo rekel da na PRECENJENIH znamkah ni treba nič delat.... ;)
Trenutna cena tega motorja na trgu.....neprecenljivo.
Se pa močno bojim, da bo moral v začetku prihodnjega leta od hiše...ŽAL..... :(
Zadnjič spremenil BIF, dne 21 Apr 2013, 19:06, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 21 Apr 2013, 18:29

A nisi dobil polne sintetike?

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 21 Apr 2013, 18:53

Ne...glede na to, da je poletje...bo summer grade, kar v redu....pozimi pa winter grade....glavno da je znamka prava... ;)

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 21 Apr 2013, 18:59

Še malo, pa ti bo morda uspelo to kar je rdečemu medvedku. =D> =D>

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 21 Apr 2013, 19:02

jaka napisal/-a:Še malo, pa ti bo morda uspelo to kar je rdečemu medvedku. =D> =D>
Jamčim da bo! Le jermene moram pogosteje menjat...pač cena adrenalina.... ;)
Ne vem ali imam jaz res srečo ali pa le skrbim za motor kot je treba...ampak do sedaj...B.P.

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 21 Apr 2013, 19:08

BIF napisal/-a:No to se "dogaja" pri 25.000 prevoženih km. na precenjenih in visoko opevanih znamkah...

...da ne bo kdo rekel da na PRECENJENIH znamkah ni treba nič delat.... ;)
Zagotovo drži, da na precenjenih znamkah je res treba zgoraj opisano občasno opraviti, ker je pač tako, da vse kar se vrti, se tudi vzdržuje. Samo kako pogosto? To je sedaj vprašanje?

Da se teh opravil po večini izogneš, pa kupiš malo manj cenjeno toda zaneslivejšo znamko ATV-ja. ;)

Mal špikam pač...dejstva pa to...

...važno, da nam nikoli ni treba skrbeti, ali sploh bomo če bomo in kako bomo prišli domov, temveč zgolj kdaj bomo prišli domov. Del tega pogoja je zagotovo tudi vsebina Bifove objave.

Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 21 Apr 2013, 19:21

@:
...važno, da nam nikoli ni treba skrbeti, ali sploh bomo če bomo in kako bomo prišli domov, temveč zgolj kdaj bomo prišli domov. Del tega pogoja je zagotovo tudi vsebina Bifove objave.

=D>

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Rakek
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a notranjc » 22 Apr 2013, 07:35

BIF napisal/-a: Da ne bo kdo rekel da na PRECENJENIH znamkah ni treba nič delat.... ;)
Pred kratkim sem se odločil, da ne bom več delal primerjav, ker vsak od nas hoče dokazati kako pravilna je bila njegova odločitev pri nakupu mopeda. Ampak ko berem ta forum vidim, da lastniki BRP (Bif, Jay886, Freshslo, Civava, Jaka...) kar precej vzdržujete oziroma šraufate svoje mopede. Zdaj pa ne razumem dobro, ali je toliko šraufanja res potrebno ali to večinoma delate iz hobija in veselja do tega. Lakl in Brinovc na primer, bistveno manj šraufata. Jaz imam na svojem AC 11.000 prevoženih, pa razen menjave olja in filtrov, nisem nič naredil. Zadnjič sem odprl pokrov variomata in ga takoj nazaj zaprl, ker je vse kot novo, vsaj meni se je tako zdelo. Do 400 ur oz. cca 16.000 nimam namena kar koli šraufati, potem ga bom peljal na pregled h Batotu v Trzin. Pa upam, da ne bo vse v razsulu, pa se bom potem ](*,)

Bif, zakaj bo šel moped od hiše? Ali imaš kaj drugega v mislih?

AC 700 4x4

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 22 Apr 2013, 07:56

Vzdrževanje je eno, popravila drugo, montaža dodatne opreme spet tretje itd...Za sebe pa lahko rečem, da vzdržujem in po določenem času tudi menjam (ne glede na to, da so še dobri) določene dele, ki so pomembni za mojo varnost na vožnjah. In kljub temu, še vedno ni garancije, da bo vse držalo, delovalo itd...
Tudi ko sem bil lastnik Sym-a, E Tona, sem kar precej vzdrževal.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 22 Apr 2013, 09:08

notranjc napisal/-a:
BIF napisal/-a: Da ne bo kdo rekel da na PRECENJENIH znamkah ni treba nič delat.... ;)
Pred kratkim sem se odločil, da ne bom več delal primerjav, ker vsak od nas hoče dokazati kako pravilna je bila njegova odločitev pri nakupu mopeda. Ampak ko berem ta forum vidim, da lastniki BRP (Bif, Jay886, Freshslo, Civava, Jaka...) kar precej vzdržujete oziroma šraufate svoje mopede. Zdaj pa ne razumem dobro, ali je toliko šraufanja res potrebno ali to večinoma delate iz hobija in veselja do tega. Lakl in Brinovc na primer, bistveno manj šraufata. Jaz imam na svojem AC 11.000 prevoženih, pa razen menjave olja in filtrov, nisem nič naredil. Zadnjič sem odprl pokrov variomata in ga takoj nazaj zaprl, ker je vse kot novo, vsaj meni se je tako zdelo. Do 400 ur oz. cca 16.000 nimam namena kar koli šraufati, potem ga bom peljal na pregled h Batotu v Trzin. Pa upam, da ne bo vse v razsulu, pa se bom potem ](*,)

Bif, zakaj bo šel moped od hiše? Ali imaš kaj drugega v mislih?
verjetno me nisi dobro razumel...ali pa sem jaz napisal dvoumno.
Na kratko...1x letno se ga "generalno lotim...torej kot napisano, gre predvsem za temeljito čiščenje in ker običajno izberem ta termin skladno z redno menjavo olja, takrat naredim še to. In ker so odstranjene plastike še vse prekontroliram...in tako sem letos našel ta "luft" v križu prednjega kardana....kdor me pozna ve, da 99,9% lastnikov tega še niti slučajno ne bi menjavala....in ker je strošek 20 EUR...naredim še to. Pri 25.000 km je to res nična zadeva.
Torej ne gre za nikakršne okvare ali karkoli resnega.
Servis, pranje, in preventivna menjava poceni dela....torej vse skupaj nič...870 delovnih ur....mislim, da je v Slo zelo malo motorjev, ki se lahko s tem pohvalijo.
Imam pa zelo podoben način razmišljanja kot Jaka.
Ko je čas se vse pregleda in po potrebi preventivno sanira. Tako lahko voziš in voziš in voziš!
Od hiše pa bo ta motor moral verjetno silom prilike....ŽAL...bom pa naredil vse da ostane....dvomim, da bom še kdaj imel tako srečno roko. :(
Bomo videli in ko bo čas bom poročal!

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a notranjc » 22 Apr 2013, 09:22

BIF napisal/-a:[Od hiše pa bo ta motor moral verjetno silom prilike....ŽAL...bom pa naredil vse da ostane....dvomim, da bom še kdaj imel tako srečno roko. :(
Bomo videli in ko bo čas bom poročal!
:( :( :( :(

AC 700 4x4

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 22 Apr 2013, 09:30

BIF napisal/-a:....in ker je strošek 20 EUR...naredim še to...
Vidiš, v tem je poanta. Redno pregledaš, zato pravočasno opaziš majčken >luft<, ki te košta 20 €. Ga odpraviš ter greš b.p. spat ali na vožnjo. Če ga ne opaziš. ker ne pregledaš...zna ta luftek kmalu dodati k 20 € še eno ničlo ali pa lahko tudi dve.

To je mene tudi že izučilo. Pač nisem pregledal valjčkov na variomatu (ne vem iz glave) do nekje 25000 km. Pa se je kasneje izkazalo, da bi jih moral vsaj 1x letno.
Grafitno mast sčasoma centrifugalna sila izrine povsem na obod variomata (predvsem zaradi veliko cestnih voženj pod visokimi obrati) in valjčki ostanejo na suhem. Sledila je poškodba ovoja 2. valjčkov in posledično neenakomerno delovanje variomata.

Torej sem svojo površnost oz. tovrstno malomarnost namesto 1 ure dela in vrnitve masti na svoje mesto zamenjal z stroškom cca. 100 €, kolikor so stali novi valjčki ter vodila plošče.
Od tedaj vsako leto enkrat vrnem mast na svoje mesto in zadeva deluje b.p.

Pri letošnjem tovrstnem početju sem pregledal tudi jermen in opazil, da bo treba počasi misliti na drugega, saj je ta že drugi v grizzu. Za letos bo še, jeseni pa bo treba drugega. No, zdržal je :-k cca 21000 km.

Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 22 Apr 2013, 09:38

Res je. Zanimiv je namreč odnos do teh naših "igrač". Pri avtu je vse jasno...servisi, popravila, vzdrževanje, pranje....to mora bit.
Pri 4ciklu pa ima večina občutek, da je to zadeva narejena za neskončno uporabo in uničevanje. "Malenkosti" se spregledajo, "saj je še v redu"...."mah to ni nič"...rezultati pa se običajno manifestirajo v obliki nejevolje, visokih stroškov in gordnjanja.
Pa vendar so to nič drugega kot tehnične zadeve, ki zahtevajo svoj ritem vzdrževanja in takrat ni težav.
Sicer pa....koliko med vami si je podrobno prebralo knjižico o vzdrževanju za vaše vozilo...???? No in tu se vse začne in konča!

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a notranjc » 22 Apr 2013, 10:03

brinovc napisal/-a:
in valjčki ostanejo na suhem. Sledila je poškodba ovoja 2. valjčkov in posledično neenakomerno delovanje variomata.
Ali tega pri vožnji ni zaznati oz. kakšen nenavaden zvok...? :-k

AC 700 4x4

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ruše

Odgovor Napisal/-a jay886 » 22 Apr 2013, 11:05

Najprej morem pohvalit BIF-a, da se je lepo posvetil lubici =D> Sma se z Robijem čudila kako spucan je bil moped (ravno si je ogledoval skid plate)

Glede "šaraufanja" oz bi bolj rekli vzdrževanja... seveda ga je precej, ker mi tudi precej zahtevamo od mopeda. Imaš ga za izlet, delo, dirkanje, blato, oranje po snegu, pluženje... in zato tak stroj potrebuje "nego" in precej pozornosti. BRP hudičevo dobro prenaša maltretiranje s strani uporabnika, ampak ni vsemogočen. Ko ga lastnik tako močno zanemari se potem pojavijo teme o večjih okvarah... Od tukaj tudi izhaja BRP je DRAG za vzdrževanje... Poleg tega pa, ko odšteješ zajetno količino za nakup mopeda ti ravno ni vseeno .. (razn na balkanu) Tam je vseeno, zlamajo in kupijo novega.

Sam pa dosti vzdržujem, ker na mesec naredim tudi do 1000kilometrov in ne maram presenečenj. In pol hitro mine mesec, dva pa je že servis tu. Če bi letno naredil 3000 izletniških km še servisa nebi rabil naredit, ker bi olje in filter bila čista kot solza. Sicer pa tudi jaz šibam proti 15.000km (trenutno 12500km in 460h). :drinkers: Tudi ostali člani ekipe vozijo brez nekih posebnosti.

Se pa še dobro spominjam občutka ob prvih vožnjah... v eno sem imel strah in čakal kdaj bo kakšna okvara ob vseh teh kablih in elektroniki, da moped le ni to kaj vsi pravijo. Sedaj? Se vsedem in grem lahko za celi teden na offroad. V kufru imam samo pijačo in gurtno (če crknne da ga spravim v dolino) :finga:

Čeprav... si moremo nalit čistega... BRP-ju v ATV industriji niti Polaris več ne sledi. Lep dokaz je to, da ne spreminjajo kaj dosti agregata in menjalnika. Na vseh dirkah, offroad tekmah, rallyih, uporabnikih, podatkov s servisov se je več kot dovolj dokazal, da si ljudje lahko ustvarijo dobro sliko, če le želijo. Vsekakor pa ima tudi vsemogočni ROTAX kakšno težavico.
Poleg redne menjave jermenov lahko eno izpostavim. To je "laufanje" motorja v prostem teku. Nekateri so verjetno opazili, da v prostem teku ima motor precej vibracij (striktno samo ob prostem teku) , kar povzroča na res dolgi rok "luft" na gredi. S tem sedaj ne mislim, da 5min prostega teka škodi. To so bili primeri, kjer je več kot 50% working hours motor delal na prostem teku( delo na kmetijah itd). Sicer pa tudi v avtomobilski industriji priporočajo čimmanj prostega teka. Vžgeš in ko si pripravljen odpelješ z normalnimi obrati in je to to. Recept za zdravo srce.

Če se še malo tekem dotaknem... Če Jagru serijski brp preživi dobesedno hardcore gonjenje... pol že imamo približno sliko kak normalnemu uporabniku služi ;)

Vsekako pa si vsak privošči po svojih zmožnostih! Zase vem, če bi se vozil toliko kot moj kolega, bi si sigurno kupil kaj v nižjem rang. Njemu goes zadostuje za ribolov in kakšno kosilo na Pohorju ;)

Upam, da se v Lembergu vidimo zeleni, rumeni, sivi :drinkers: =D> lokacija bo več kot odlična za obisk iz vseh smeri.

2011 Shineray 300 xy hitro prodan..
2012 Can Am outy 800r max..... bo kr nekaj časa ostal...

Slika

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 22 Apr 2013, 12:36

Hmm!
Tudi sam sem kar veliko v garaži! Predvsem zaradi veselja,kontrole vitalnih delov in seveda servisov in nadgradenj. Če drugega ni potem pač spreminjam modificiram in tudi kaj počistim [-X .
Pač-to mi je hobby,veselje... in potem,ko se zapeljem čez ograjo razmišljam le o svojih sposobnostih in užitkih,saj lahko motorju popolnoma zaupam.
Lepo je,ko se družba zapelje je skrb le,da se peljemo in ni potrebno skrbeti o okvarah ,katere so pa po večini že na meji malomarnosti pri marsikaterem vozniku 4cikla :-#

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 22 Apr 2013, 13:04

notranjc napisal/-a:
brinovc napisal/-a:
in valjčki ostanejo na suhem. Sledila je poškodba ovoja 2. valjčkov in posledično neenakomerno delovanje variomata.
Ali tega pri vožnji ni zaznati oz. kakšen nenavaden zvok...? :-k
Nič ni bilo nenavadnega do tedaj, ko se je delno olupljen valjček zagozdil v svoje vodilo in se ni več premikal. Tako sti polovički jermenice ostali vsaksebi na določeni točki. Grizz je speljeval kot bi bil stalno npr. v tretji.

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 22 Apr 2013, 20:56

Jaz BRP skoz popravljam, ker so preprosto jajca :smeeeh:

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R