freshslo napisal/-a:
Definitivno pa se tezko strinjam s tabo in jayem glede zlorabe atvja, ker med servisnem intervalom ne popije popolnoma nic olja, kompresija na obeh cilindrih je enaka kot je napisano v servisni knjigi. Variomat je ok, tudi tista piramida, ki si jo takrat ti narocil je pri meni ok.
Koliko sem jaz debatiral z uporabniki nobenemu ne "pije" olje, tudi pri tekmovalcih ne. Sam sem na 3000km dolil slaba 2deci olja. Je pač motor dobro skonstruriran in narejen kot treba. Če ni bil večkrat pregret, vožen brez olja, tesnila OK ni skrbi za srce. Ampak, če to napišeš v kakšni temi, te OLUPAJO kako je to možno!?! pol pa tuhtanje katero olje dati noter, da ne "pije". Večne debate.
Drugače pa sej veš kaj pravijo: motor bo tukaj zadnji spustil dušo. Po eni strani je fajn, da ima BUDS, senzorje itd vse teče tipi topi dokler dela. Je več možnosti za male napake in redne obiske servisa, ampak boljše je vedet katera napaka je in jo pravočasno odpravit kot pa se vozit s tisto napako naprej (govorim za mopede brez možnosti diagnoze) Isto je pri avtomobilih, motor bo dalje še vedno BP delal na dolgi rok pa ima lahko to posledice ali pa tudi ne.
Drugače pa tvoj atv ni bil zlorabljen... JE pa bil precej vožen po "tapravem" terenu, zato bi sam tudi pričakoval več težav neglede na znamko. Dosti BRP-jev se vozi po izletih za vikende, ampak ta se vsekakor ni

. Še dobro, da nimaš dveh levih rok in znaš marsikaj sam porihtat
Če te je performance 800tke navdušil, dvomim da te KQ ponovno zamika. Vozil sem oba in je razlika kar precejšna. Brute Force pa se s kakšno dodelavo že lepo lepo na mm približa po performancu. Na terenu se res vse izniči, ampak moč je le moč. In iz več ponavadi ne greš na manj.
"literca" pa pohodi vse pod in nad seboj.
Glede sea doojev imaš pa prav. Vsak drugi je imel že generalko. Nisem v tistih vodah preveč, ampak vsi motorji v sea doojih so precej "naviti" turbo/supercharger itd in tu je vzdrževanje še kako pomembno. Glede na to kak eni že atv-je redno servsirajo si mislim, kako šele sea dooje.

Teraj 14 dni na morju potem pa parkiraj in drugo leto dalje.
In baje treba skuterja yamaho kupit, niste tega od mene slišali