Rogi, ali lahko našteješ koliko jih je prešlo iz Grizzly-ja, KQ in AC. Od Kitajcev smo večina prešli na boljšeRogi napisal/-a:..in pa veliko jih je prišlo iz druge znamke na BRP..
Outlander 650 MAX XT
Re: Outlander 650 MAX XT
AC 700 4x4
malo. Recimo za kitajca si dal 5keur ga prodal in kupil ac za 9keur. Spet ac prodat za 5keur in kupit nov BRP ni mali zalogaj, ko si dal že za drug nakup 9keur. Kak se pa takšni nakupi splačajo pa... je pa to šolski primer na našem trgu. Jaz sem ga obšel.
2011 Shineray 300 xy hitro prodan..
2012 Can Am outy 800r max..... bo kr nekaj časa ostal...

jay886 napisal/-a:malo. Recimo za kitajca si dal 5keur ga prodal in kupil ac za 9keur. Spet ac prodat za 5keur in kupit nov BRP ni mali zalogaj, ko si dal že za drug nakup 9keur. Kak se pa takšni nakupi splačajo pa... je pa to šolski primer na našem trgu. Jaz sem ga obšel.
Šolski primer slovenskega trga je tudi to, da kupujejo rajši za 30% dražji VW kot npr.Opel ali Peogeot... in ja, ja, tudi oni povdarjajo vrhunsko kvaliteto
AC 700 4x4
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: http://goeasttour.com/
- Kontakt:
....ki pa je ne prepoznaš po prospektih....notranjc napisal/-a:.. in ja, ja, tudi oni povdarjajo vrhunsko kvaliteto.
- Rogi
- Poznavalec
- Reactions:
- Kraj: Plave - Posočje
- Kontakt:
Velika večina je te zgoraj naštete znamke oz. modele zaobšla in kupila direkt BRP, nekaj pa jih tudi poznam ki so prešli iz AC-jev, kawlnov in tudi KQ na BRP. Poznam tudi take primere ki so posedovali eno od zg. navedenih znamk in bili tako razočarani, da so zadevo prodali in se odrekli štirikolesniku za vedno. Iz BRP-ja da bi prišli na AC-ja, KQ ne poznam nobenega, razen iz BRP-ja na kawlna pa poznam dva oz. tri primere, pa še to je vprašanje zakaj. Pa ne trdim, da so to slabe znamke, še več, mislim da so vse te znamke dobre in če verjameš ali ne, mi je bilo vedno čudno, zakaj so iz teh znamk prešli na BRP. Jaz se držim načela, da se dobrega konja ne menja. Ampak to je dejstvo. Pridi na kakšno srečanje pa boš videl katerih je največ. Zakaj? Vprašaj jih sam. Je pa nekaj tudi res in sicer največ BRP-jev je Outlanderjev in to MAX, torej dvosedov. Ti se najbolje prodajajo in po moje so outlanderji najboljši dvosedi, Polaris in AC z dvosedi zaostajajo, Yamaha , KQ in kawlni pa sploh tega nimajo v ponudbi. Mogoče bi se stanje kaj spremenilo će bi jih imeli.notranjc napisal/-a:Rogi, ali lahko našteješ koliko jih je prešlo iz Grizzly-ja, KQ in AC. Od Kitajcev smo večina prešli na boljšeRogi napisal/-a:..in pa veliko jih je prišlo iz druge znamke na BRP..
Mogoče pa je marsikdo šel iz Yamahe, KQ ali Kawe,... na BRP zgolj in izključno zato,ker ima BRP MAX verzijo, je več prostora za boljšo polovico.
Res bi bilo zanimivo videti statistiko oseb-lastnikov, ki so kao šli iz Yamahe, KQ ali Kawe,... na BRP, kateri model so izbrali?Prepričan sem, da samo MAX
In verjemite, če bi oz. ko bo, če bo Yamaha, Suzuki,... nekoč ponudili možnost podaljšane verzije se bo razmerje več kot spremenilo!
120% sem prepričan, če bi KQ ali Yamahin
bila tudi MAX model, bi bila daleč najbolj prodajana mopeda!
Je pa zanimivo, da je naprimer v Nemčiji itak najbolj prodajani 4kolesnik Suzukijev KQ.
Le zakaj?
@Lakl zakaj že? 
Res bi bilo zanimivo videti statistiko oseb-lastnikov, ki so kao šli iz Yamahe, KQ ali Kawe,... na BRP, kateri model so izbrali?Prepričan sem, da samo MAX
In verjemite, če bi oz. ko bo, če bo Yamaha, Suzuki,... nekoč ponudili možnost podaljšane verzije se bo razmerje več kot spremenilo!
120% sem prepričan, če bi KQ ali Yamahin
Je pa zanimivo, da je naprimer v Nemčiji itak najbolj prodajani 4kolesnik Suzukijev KQ.
Le zakaj?
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Menges
- Kontakt:
@gomez13: da takoj ovrzem tvojo teorijo. Imel sem KQ750AXi in sedaj imam BRP Outlanderja 800XT (brez MAX oznake). Razlog za menjavo sta bila dva valja, najmocnejsi agregat v konkurenci in vzmetenje.
-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
Ali si preizkusil tudi AC 1000 in Polaris 850? V primerjalnih testih ni videti, da bi bila šibkejša, po vzmetenju pa itak(vsaj v ZDA) zmaga Polaris.freshslo napisal/-a: Razlog za menjavo sta bila dva valja, najmocnejsi agregat v konkurenci in vzmetenje.
AC 700 4x4
- gmajnar
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Bločice pri Blokah
Zanimiva debata. Tako zanimiva, da moram napisati še mojo izkušnjo:
Začel sem z Yamaha Grizzly 350. Po letu ali dveh se je izkazalo,da se je prijetno tudi z druščino in soprogami kam zapeljati. Če pa je gospa zadaj, se je treba izogibati strmih in razritih vlak ter se večinoma voziti po takih cestah, na katerih te lahko ustavijo plavi in povprašajo po registraciji. Stroj je bilo treba zamenjati in zaradi zelo dobrih izkušenj z Yamaho, bi takoj kupil takega, samo da bi ga lahko registriral za dva. Zdi se mi, da je bila na voljo samo 650ka, pa še ta predraga za mojo idejo, koliko dati. V igri so bili še AC, BRP in BF, ki je nakoncu zmagal, ker je ponujal največ za solde, ki so jih hoteli zanj. Pa še servis je blizu. Če sem pošten odločilni faktor, ker tudi jaz nisem šraufarske sorte.
V naši druščini so vse štiri zgoraj naštete mašine, zato lahko stalno testiram pravilnost izbire. Po vsem izkušenem bi jaz za svoj naslednji nakup izbral Yamaho. Ker ima pa odločilno glasovalno pravico žena, bo naslednji pa BRP. Po makadamu namreč najmanj trese. Meni sicer Max verzije niso všeč, ker je sopotnica predaleč zadaj ampak copata mora popustiti.
Začel sem z Yamaha Grizzly 350. Po letu ali dveh se je izkazalo,da se je prijetno tudi z druščino in soprogami kam zapeljati. Če pa je gospa zadaj, se je treba izogibati strmih in razritih vlak ter se večinoma voziti po takih cestah, na katerih te lahko ustavijo plavi in povprašajo po registraciji. Stroj je bilo treba zamenjati in zaradi zelo dobrih izkušenj z Yamaho, bi takoj kupil takega, samo da bi ga lahko registriral za dva. Zdi se mi, da je bila na voljo samo 650ka, pa še ta predraga za mojo idejo, koliko dati. V igri so bili še AC, BRP in BF, ki je nakoncu zmagal, ker je ponujal največ za solde, ki so jih hoteli zanj. Pa še servis je blizu. Če sem pošten odločilni faktor, ker tudi jaz nisem šraufarske sorte.
V naši druščini so vse štiri zgoraj naštete mašine, zato lahko stalno testiram pravilnost izbire. Po vsem izkušenem bi jaz za svoj naslednji nakup izbral Yamaho. Ker ima pa odločilno glasovalno pravico žena, bo naslednji pa BRP. Po makadamu namreč najmanj trese. Meni sicer Max verzije niso všeč, ker je sopotnica predaleč zadaj ampak copata mora popustiti.
Samo Freshslo, včasih pa še pomisliš na KQ, in kako jefreshslo napisal/-a:@gomez13: da takoj ovrzem tvojo teorijo. Imel sem KQ750AXi in sedaj imam BRP Outlanderja 800XT (brez MAX oznake). Razlog za menjavo sta bila dva valja, najmocnejsi agregat v konkurenci in vzmetenje.
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Seveda se pomislim in to z dobrimi spomini, ker je bila edina "igraca", katero mi ni bilo treba popolnoma nic popravljati. Enostavno ni bilo nic narobe.gomez13 napisal/-a:Samo Freshslo, včasih pa še pomisliš na KQ, in kako jefreshslo napisal/-a:@gomez13: da takoj ovrzem tvojo teorijo. Imel sem KQ750AXi in sedaj imam BRP Outlanderja 800XT (brez MAX oznake). Razlog za menjavo sta bila dva valja, najmocnejsi agregat v konkurenci in vzmetenje.![]()
-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
AC1000 sem sel sprobat, pa mi ni bil vsec, ker je bil enako trd in neudoben kot KQ. Tudi zivahnost agregata je pri BRP boljsa oz. je ATV bolj zivcen na dotik gasa. Polarisa 850 nisem sel preizkusiti, ker v tistem casu, ko sem kupoval ni bilo nic ponudbe oz. je bila le v slikah in na papirju, no pa tudi oblika polarisa mi ni prevec vsec. Ceprav sportsman 850 mora definitivno biti top izbira in bi bil v izboru takoj za outlanderjem.notranjc napisal/-a:Ali si preizkusil tudi AC 1000 in Polaris 850? V primerjalnih testih ni videti, da bi bila šibkejša, po vzmetenju pa itak(vsaj v ZDA) zmaga Polaris.freshslo napisal/-a: Razlog za menjavo sta bila dva valja, najmocnejsi agregat v konkurenci in vzmetenje.
Na vse zadnje pa hudica, ce bi ze kupil AC ali Polaris...ja spet bi bil v manjsini na forumu in vsi bi pljuvali cez moj moped
-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
freshslo napisal/-a:
AC1000 sem sel sprobat, pa mi ni bil vsec, ker je bil enako trd in neudoben kot KQ.
AC 700 4x4
Na max-a se hitro navadiš... ko snameš sedež je pa pravi enosed. Tak, kot more pravi atv zgledat, masivagmajnar napisal/-a: Po vsem izkušenem bi jaz za svoj naslednji nakup izbral Yamaho. Ker ima pa odločilno glasovalno pravico žena, bo naslednji pa BRP. Po makadamu namreč najmanj trese. Meni sicer Max verzije niso všeč, ker je sopotnica predaleč zadaj ampak copata mora popustiti.
Udobje pa je res top... naprimer na x8 ali pa goes 800 je že sedež tako trd, kot bi na športaku sedel... Da o servu ne govorim pri teh dimenzijah, ki jih imamo na teh strojih.
Vikend bo lep.... oz je že danes dan za pognat.. se vidimo kje na asfaltu

Kako pogosto pa demontirate spodnjo zaščito na vaših mopedih? (zaradi pranja)
- Rogi
- Poznavalec
- Reactions:
- Kraj: Plave - Posočje
- Kontakt:
Po potrebi. Večina blata se tako spere, če pa hočeš temeljito sprat, potem jo moraš sneti, vsaj sredinsko. Ker pa mi vozimo precej tudi po kamenju jo je potrebno včasih sneti da jo tudi "uglihaš".
Ne vem kako je na vaših za odvijačit spodnjo plato, na mojem imajo vijaki z zgornje strani matico (ni privarjena) , ki bi bila lahko. Zaradi bolj enostavne demontaže.
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Si jih pa pripikaj zraven, da bos hitreje snel.
-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
brez muje se še čevelj ne obujegalu napisal/-a:Se lepse bi bilo ce bi bilo ze pripikano....
-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
zapelji ga v potok, boš prej opral in boljše 

Kaj ne bo nobeden rekel: Res lahko bi bilo pripikano. Bi bilo polovico manj dela za snet plato. Bodimo realni.