Can am Renegade 800 xxc
Re: Can am Renegade 800
Naglo pospeševanje iz mesta, ko je jermen rahel in ga v trenutku zgrabi, skoki, skakanje preko ovir, ko jermen popusti in ponovno prime vozilo pa ima blokado pod kolesi...
Vse to se da prevozit a z predhodnim rahlim dodajanjem plina, da jermenice prvo primejo jermen in pol gasa.
Ko jermen samo enkrat zdrsi se na mestu zdrsa pregreje, otrdi in tukaj se potem začne lomit.
Vse to se da prevozit a z predhodnim rahlim dodajanjem plina, da jermenice prvo primejo jermen in pol gasa.
Ko jermen samo enkrat zdrsi se na mestu zdrsa pregreje, otrdi in tukaj se potem začne lomit.
- frm
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj:: Šmarje Sap
- Kraj: Šmarje-Sap
In tako se življenska doba lahko drastično poveča,to pomeni manj okvar,in posledično boljša zadovolitev,kar lahko tudi vela za več različnih vozil.
2012 Yamaha Raptor 700R
Razumem,kaj misliš...hvala za nasvete!
Temu atvju bo šlo kar lepo pri meni no:)
Skakanja,naglega pospeševanja iz mesta..skratka grdega ravnanja ne bo videl!
Morda kdo ve, kje lahko dobim navodila? Na spletu sicer je manual,ampak o mazalicah kje so,kako se menja jermen,kaj je treba podmazovati v variomatu pa ni duha ne sluha...
Rad bi imel vse poštimano tako kot mora biti,ampak brez točnih navodil,pač ne vem vsega.
Sem pa danes ugotovil,da nimam nožne zavore
Imam samo na krmilu-na levi strani zadnje bremze,na desni pa sprednje.
Temu atvju bo šlo kar lepo pri meni no:)
Skakanja,naglega pospeševanja iz mesta..skratka grdega ravnanja ne bo videl!
Morda kdo ve, kje lahko dobim navodila? Na spletu sicer je manual,ampak o mazalicah kje so,kako se menja jermen,kaj je treba podmazovati v variomatu pa ni duha ne sluha...
Rad bi imel vse poštimano tako kot mora biti,ampak brez točnih navodil,pač ne vem vsega.
Sem pa danes ugotovil,da nimam nožne zavore
Imam samo na krmilu-na levi strani zadnje bremze,na desni pa sprednje.
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: http://goeasttour.com/
- Kontakt:
To je ok. V vseh letih nožne zavore nisem uporabil praktično nikoli. Prav je prišla edino, če sem stal kje v bregu in sem si hotel prižgati čik. Tako da ...nič nisi izgubil brez nožne zavore. Če je sila je bolje bremzat z obema rokama.
Jaz imam service manual, ampak je prevelik file za pošiljat.
Jaz imam service manual, ampak je prevelik file za pošiljat.
Živjo! Najprej čestitke ob nakupu, veliko varnih in užitkov polnih kilometrov ti želim...
Nisem bil pozoren, kateri letnik imaš, tale je za 2007/2008:
http://quads.ddns.net/service-manuals/c ... negade.pdf
Mislim, da se sicer v variomatu ob menjavi jermena ne podmazuje ničesar, razen kak ležaj- če pride na ohišje oz. pokrov (tako je pri AC). Tudi sicer je potrebno paziti, da je okoli jermena čimbolj suho in čimbolj čisto.
Pa še, da ne iščeš po pdf-ju, video kaj je potrebno namazati na podvozju:
https://www.youtube.com/watch?v=OKcZ6y9Gn5U
lP!
Nisem bil pozoren, kateri letnik imaš, tale je za 2007/2008:
http://quads.ddns.net/service-manuals/c ... negade.pdf
Mislim, da se sicer v variomatu ob menjavi jermena ne podmazuje ničesar, razen kak ležaj- če pride na ohišje oz. pokrov (tako je pri AC). Tudi sicer je potrebno paziti, da je okoli jermena čimbolj suho in čimbolj čisto.
Pa še, da ne iščeš po pdf-ju, video kaj je potrebno namazati na podvozju:
https://www.youtube.com/watch?v=OKcZ6y9Gn5U
lP!
Zadnjič spremenil RaptorR, dne 09 Dec 2018, 21:38, skupaj popravljeno 1 krat.
2008 Can-am DS 450X - sold
2014 Arctic Cat XC450i - sold
2017 Can-am Renegade 570 XXC
2014 Arctic Cat XC450i - sold
2017 Can-am Renegade 570 XXC
RaptoR-Hvala! Res je bomba stroj...najbolj me je presenetilo servo krmilo,in vzmetenje.
O moči pa nebom govoril
Zelo zadovoljen.
Je pa letnik 2011 xxc.
Imaš mogoče od tega tudi navodila?----Sem našel navodila.
Hvala
O moči pa nebom govoril
Zelo zadovoljen.
Je pa letnik 2011 xxc.
Imaš mogoče od tega tudi navodila?----Sem našel navodila.
Hvala
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Za mail je prevelik fajl...sicer ti bi ga že poslal. Edina verzija je, da ti ga posnamem na ključek in pošljem.zinko napisal/-a:Si me potolažil![]()
Bif,koliko hočeš za njega?
Po mejlu bi šlo poslati?
Service manual sem dobil zastonj zato ga ne prodajam. Pošlji mi svoje podatke v ZS.
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Menges
- Kontakt:
http://www.Wetransfer.com je za take stvari! Free verzija, ki je tudi brez registracije omogoca posiljanje do 2Gb. Lahko direktno na email ali preko linka, ki mu ga potem posljes.
-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Sem ti poslal mail:)
Sem pa včeraj opazil še nekaj..ko sem se peljal in potem obstal po par km,se iz leve strani pod pokrovom sliši rahlo cviljenje jermena(samo ko stojim) ko speljem še malo zacvili,in zvok izgine. Danes ko sem prižgal motor,ni več cvililo(morda bi začelo ko bi se motor segrel)
Je to normalno,ali je kaj narobe?
Sem pa včeraj opazil še nekaj..ko sem se peljal in potem obstal po par km,se iz leve strani pod pokrovom sliši rahlo cviljenje jermena(samo ko stojim) ko speljem še malo zacvili,in zvok izgine. Danes ko sem prižgal motor,ni več cvililo(morda bi začelo ko bi se motor segrel)
Je to normalno,ali je kaj narobe?
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Po vsej verjetnosti imas trde lezaje v onewayu v CVTju...Ce zelis to preveriti moras sneti prvo jermenico dol.

Ko bos oneway dol potegnil pazi na elemente pod 26 in 27, ker jih ob odneslo ven, da ne bos izgubil.
Pravis, da je 2011 letnik? To je se G1, na tvojem mestu bi preveril se vodila ketnic v cilindrih, so dostikrat pozrte (sploh zadnji cilinder je podvrzen) in v kolikor se ne zamenja, ti lahko ketnico odtrga na sponarju.
Zgleda pa tako:

Ko bos oneway dol potegnil pazi na elemente pod 26 in 27, ker jih ob odneslo ven, da ne bos izgubil.
Pravis, da je 2011 letnik? To je se G1, na tvojem mestu bi preveril se vodila ketnic v cilindrih, so dostikrat pozrte (sploh zadnji cilinder je podvrzen) in v kolikor se ne zamenja, ti lahko ketnico odtrga na sponarju.
Zgleda pa tako:

Zadnjič spremenil freshslo, dne 10 Dec 2018, 14:38, skupaj popravljeno 1 krat.
-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
Se pravi odstranim prvo jermenico,zadaj je pa ležaj ki se ga zamenja,ali podmaže? Potrebujem kakšno posebno orodje za to?
Glede vodil:
Motor ima 400ur in 11000km, bi pri teh urah in km že bile požrte?
Je treba sneti motor iz okvirja za to pregledati in zamenjati?
Si mi dal misliti sedaj z temi vodili..
Glede vodil:
Motor ima 400ur in 11000km, bi pri teh urah in km že bile požrte?
Je treba sneti motor iz okvirja za to pregledati in zamenjati?
Si mi dal misliti sedaj z temi vodili..
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Nobenega posebnega orodja ne potrebujes za sneti jermenico. Na onewayu imas dva lezaja. Nekateri so jih le namazali z krownom, jaz sem jih ponavadi zamenjal z SKF lezaji, ni nek strosek.
Glede vodil, za pregled moras sneti le pokrove ventilov, ker ce je znucan je le na vrhu in nekje do sponarja, nizje ni, ker potem ze ketnica zacne drgniti v kovinski del sponarja (to je ze zelo zadnja faza te tezave). Za menjavo pa moras sneti stranske pokrove agregata, odvisno v katerem cilindru je potrebna menjava.
Jaz sem imel pri obeh G1 obrabljene in outlander je imel cca. 450ur in 6000km, renegade pa okrog 200ur in 3000km. Ni odvisno od ur in km, bolj je odvisno kako so nastavljeni sponarji ketnice, bolj kot so nasponani hitreje se to naredi. Vzrok pa je slaba plastika vodil ketnice. Pri novi seriji vodil ni vec tezava, je tudi oblika vodil drugacna.
Nova serija:

Glede vodil, za pregled moras sneti le pokrove ventilov, ker ce je znucan je le na vrhu in nekje do sponarja, nizje ni, ker potem ze ketnica zacne drgniti v kovinski del sponarja (to je ze zelo zadnja faza te tezave). Za menjavo pa moras sneti stranske pokrove agregata, odvisno v katerem cilindru je potrebna menjava.
Jaz sem imel pri obeh G1 obrabljene in outlander je imel cca. 450ur in 6000km, renegade pa okrog 200ur in 3000km. Ni odvisno od ur in km, bolj je odvisno kako so nastavljeni sponarji ketnice, bolj kot so nasponani hitreje se to naredi. Vzrok pa je slaba plastika vodil ketnice. Pri novi seriji vodil ni vec tezava, je tudi oblika vodil drugacna.
Nova serija:

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
Freshslo...a si preprečil katastrofo?
Koliko se vidi,je zelo kritično? To je sprednji cilinder,zadaj sploh nisem pogledal.
Kje si nabavil nova vodila,in katera?
Si zadevo sam zamenjal?

Koliko se vidi,je zelo kritično? To je sprednji cilinder,zadaj sploh nisem pogledal.
Kje si nabavil nova vodila,in katera?
Si zadevo sam zamenjal?

- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Dobro poglej, ce je plastika naceta oz. poglodana od ketnice, vsekakor takoj menjat. Ko enkrat zacne zreti gre vedno hitreje naprej.
Zadaj je ponavadi slabse, ker se zadnji cilinder bolj greje. Jaz sem prej zamenjal, ce ti strga ketnico, bo pomoje nizji strosek dobiti kje drug rabljen celoten agregat kot popravilo le-tega.
Pri outlanderju sem menjal sam (mislim, da je v eni temi napisano), pri renegadu se mi ni dal vec s tem ukvarjat, ker je kar nekaj dela z menjavo in mi je RBATV zamenjal.
Vodila dobis pri vsakem BRP dealerju, ima jih pa tudi RBATV. Kataloska je 420436015

Zadaj je ponavadi slabse, ker se zadnji cilinder bolj greje. Jaz sem prej zamenjal, ce ti strga ketnico, bo pomoje nizji strosek dobiti kje drug rabljen celoten agregat kot popravilo le-tega.
Pri outlanderju sem menjal sam (mislim, da je v eni temi napisano), pri renegadu se mi ni dal vec s tem ukvarjat, ker je kar nekaj dela z menjavo in mi je RBATV zamenjal.
Vodila dobis pri vsakem BRP dealerju, ima jih pa tudi RBATV. Kataloska je 420436015

Zadnjič spremenil freshslo, dne 11 Dec 2018, 10:27, skupaj popravljeno 1 krat.
-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
Si menjal samo vodila ali ketnice tudi?
Mi lahko zaupaš kolikšen je bil strošek popravila pri servisu? (lahko zs)
Sam bi tudi sam zamenjal,če ni preveč zakomplicirano,in ne rabim posebnega orodja.
Saj glav ni potrebno sneti,samo stranska pokrova in pokrova ventilov?
Mi lahko zaupaš kolikšen je bil strošek popravila pri servisu? (lahko zs)
Sam bi tudi sam zamenjal,če ni preveč zakomplicirano,in ne rabim posebnega orodja.
Saj glav ni potrebno sneti,samo stranska pokrova in pokrova ventilov?
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Samo vodila. Ketnice so bile pri meni vredu, lahko pa jih preveris, ko bos imel razstavljeno. V service manual imas specifikacijo lufta med glidi in izmeris. Ampak v mojih primerih je bila ketnica vedno OK.
A ves, da se stroska res ne spomnim, ce bi bilo veliko bi se verjetno spomnil. Rabil bos za vsak cilinder eno vodilo in tesnilo za blok, ki ga bos dol potegnil, antifreze in olje. Ce bos sam delal si prej se preberi v service manual odzracevanje hladilnega sistema, ker imam v spominu, da je nekaj na vrhu cilindra?!
A ves, da se stroska res ne spomnim, ce bi bilo veliko bi se verjetno spomnil. Rabil bos za vsak cilinder eno vodilo in tesnilo za blok, ki ga bos dol potegnil, antifreze in olje. Ce bos sam delal si prej se preberi v service manual odzracevanje hladilnega sistema, ker imam v spominu, da je nekaj na vrhu cilindra?!
Zadnjič spremenil freshslo, dne 11 Dec 2018, 10:32, skupaj popravljeno 1 krat.
-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
A ne potrebujem za vsak cilinder dve vodili? Se menja samo vodilo na statrani kjer je španer?
Lahko še kdo kaj pove kako je servis tipom maribor? Ta mi je najbližje.
Drugače pa hvala ti!
Drugače pa hvala ti!
Zadnjič spremenil zinko, dne 11 Dec 2018, 10:34, skupaj popravljeno 1 krat.
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Sprednje vodilo ni treba menjati, ker se ketnica le plazi in ni unicen. Menja se le tistega, ki ga tisci sponar.
-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
Torej,kam peljati atv na servis na koroškem?
Ve kdo kako je z tem:
AVTOSERVIS FRANJO ŠTERN s.p.
BRP DEALER (prodaja, najem in servis)
Šmartno pri Slovenj Gradcu 204
2383 Šmartno pri Slovenj Gradcu
M: +386 41 332 805
Ali se lotiti menjave doma,če ni preveč zahtevno opravilo?
Ve kdo kako je z tem:
AVTOSERVIS FRANJO ŠTERN s.p.
BRP DEALER (prodaja, najem in servis)
Šmartno pri Slovenj Gradcu 204
2383 Šmartno pri Slovenj Gradcu
M: +386 41 332 805
Ali se lotiti menjave doma,če ni preveč zahtevno opravilo?
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Ce bos peljal, pelji vsekakor k nekomu, ki je to ze delal na tem tipu atvja, drugace je vseeno, ce sam doma sprobas 
Jaz bi ti priporocal RBATV, saj 1 urca tudi ni tako veliko za prevoz.
Jaz bi ti priporocal RBATV, saj 1 urca tudi ni tako veliko za prevoz.
-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
K tipomu jaz ne bi peljal. Štern je bojda ok...nimam pa izkušenj. A kot pravi Freshslo...saj to ne delaš ves čas....nova vodila so ok. in jih načeloma ne boš več menjaval. Odpelji tja, kjer so to že delali pa bo mir.zinko napisal/-a:A ne potrebujem za vsak cilinder dve vodili? Se menja samo vodilo na statrani kjer je španer?
Drugače pa hvala ti!