Prva tezava na Outlanderju 800 ?!

Odgovori
Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Re: Prva tezava na Outlanderju 800 ?!

Odgovor Napisal/-a BIF » 06 Okt 2013, 10:18

Žena je rekla, da jaz pa res ne rabim 1000-ke.... :mrgreen:
No zdaj pa resno...vzel sem 800-ko...namenoma in premišljeno. Če ne bi imel nekih konkretnih načrtov bi pa zagotovo vzel 650-ko. Ne bom zdaj našteval razloge in argumente...toda za moj namen in potrebe je preverjen agregat več kot dovolj..ostalo pa je itak vse enako!
Če bi dirkal (tekmoval) in če bi živel v Louisiani, bi se morda odločil drugače..tako pa...več ni nujno tudi boljše... :k:

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 06 Okt 2013, 11:32

Uporabna zadeva...pozna kdo še kakšno verzijo in kje bi se dala dobit?
http://www.youtube.com/watch?v=R2bVzyL8DAY

Uporabniški avatar
delorto1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a delorto1 » 06 Okt 2013, 12:58

BIF napisal/-a:Žena je rekla, da jaz pa res ne rabim 1000-ke.... :mrgreen:
No zdaj pa resno...vzel sem 800-ko...namenoma in premišljeno. Če ne bi imel nekih konkretnih načrtov bi pa zagotovo vzel 650-ko. Ne bom zdaj našteval razloge in argumente...toda za moj namen in potrebe je preverjen agregat več kot dovolj..ostalo pa je itak vse enako!
Če bi dirkal (tekmoval) in če bi živel v Louisiani, bi se morda odločil drugače..tako pa...več ni nujno tudi boljše... :k:
:D Daj pusti kaj še za nas saj boš vse pokupil.Krivica..ti dva jaz moram pa ženo za roko peljati.

rožle
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rožle » 07 Okt 2013, 07:41

Ups, modra žena ni kaj, pa tudi tvoje razmišlanje mi je všeč.

Tudi iz teh razlogov je moja 1000 odšla od doma.

lp

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Rakek
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a notranjc » 07 Okt 2013, 08:03

...
Meni je moja rekla, da ne rabim več kot 500 ccm, torej si na boljšem :D.
Bravo BIF, uživaj in upam, da ti bo brezhibno služila tako kot 650-ka.

AC 700 4x4

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 07 Okt 2013, 09:30

rožle napisal/-a: Tudi iz teh razlogov je moja 1000 odšla od doma.
lp
No če bi bila 1000-ka že doma, je verjetno ne bi dal proč, v kolikor za to ne bi obstajal nek konkreten razlog seveda.
A ker sem imel možnost izbire...glede na izkušnje, potrebe in opremo sem v prvi vrsti ciljal na XT-P opremo (zaradi specifičnega namena)...kubatura pa je bila le dodatek "za rezervo". Poleg tega ima 1000-ka nekaj specifike pri samem agregatu in vzdrževanju, kar je seveda razumljivo. 800-ka pa je v bistvu agregat, ki ga že poznam (zahteve, servisni intervali, količine olj...itd) pa so enake kot na 650-ki...pa tudi na tradicijo nekaj dam... ;) .
Max je seveda osnovna zahteva...in poleg še nekaj malenkosti, je bil to logičen zaključek.
Sicer pa je po mojem mnenju za povprečnega uporabnika, ki se želi udeležit tudi kakšnega Rellija, zelo konkretnega off-roada, ki se zaveda dolžine svojega uda, in ki ni ravno za Grobnik ali tekmovanje v SXC in, ki želi še nekaj "rezerve", 650-ka Max XT optimalen izbor. Ima vso opremo, udobna, preverjena, zmogljiva, enostavna za vzdrževanje...in z malo pogajalskih spretnosti za primerno ceno.
Je pa po drugi strani 1000-ka dobra izbira za tistega, ki želi več in, ki se ima namen udeležiti kakšnih tekmovanj, kjer sta navor in moč lahko odločilnega pomena...takrat pa seveda ni alternative. je pa treba vedeti, da je 1000ccm agregat narekovala tekma s konkurenco in pa predvsem Ameriški in vse bolj in bolj Ruski trg, kjer je več absolutno najboljše.
Ampak, da ne zaidemo preveč. Izbor znamke, kubature in nabor opreme, naj ostane izbor vsakega posameznika in naj ga vodijo njegove lastne, potrebe, želje in zmogljivosti.
Važno je, da se varno vozimo in uživamo na vozilih, ki smo si jih izbrali.

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ruše

Odgovor Napisal/-a jay886 » 07 Okt 2013, 16:11

Glede ročke se obrni na groepla... vem, da je nekaj na fb objavljal.. :)

Kar se tiče razlike med 800 in 1000 si tak objasnil, vendar je najbolj zanimiva cena in ravno tu je catch... razlika je minimanla in na koncu je kot je :)

Upam, da ti bodo FOX-I služili. Meni se to čudo tehnologije ni najbolj dopadlo na terenu (makadam OK), drugim so dobesedno zaštekali in škripali kot stara lada. (nov xtp 800 na croline) :oops:

javi, kak se ti bo obneslo podvozje, za ostalo pa tak ni DVOMA :drinkers:
Zadnjič spremenil jay886, dne 07 Okt 2013, 16:13, skupaj popravljeno 1 krat.

2011 Shineray 300 xy hitro prodan..
2012 Can Am outy 800r max..... bo kr nekaj časa ostal...

Slika

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 07 Okt 2013, 16:12

Thx!

rotis
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rotis » 07 Okt 2013, 18:58

BIF napisal/-a:Uporabna zadeva...pozna kdo še kakšno verzijo in kje bi se dala dobit?
http://www.youtube.com/watch?v=R2bVzyL8DAY
Zanimiva stvar! \:D/

rotis
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rotis » 07 Okt 2013, 19:23

http://www.aussiepowersports.com.au/atv ... y-throttle

Tale napravica niti ni prov poceni glede na to, da kombiniran gas pride okrog 150 eur. :-k :-k

Tole pa sem našel na ebay-u -
http://www.ebay.com/itm/New-ATV-Thumb-T ... ff&vxp=mtr

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 19 Okt 2013, 21:02

Po dolgem in tehtnem premisleku (cca 5 min), narocena CV Tech sklopka.
Slika

Kmalu bo na voljo Daltonova sklopka (valjcki in utezi), ce bo kdo nadgradil svojega kanarcka.

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 20 Okt 2013, 06:27

To pa je res odlično. Do sedaj le dobri komentarji o tej zadevi...ampak zdaj jo bo imel vsaj nekdo, ki bo znal povedat kako zadeva funkcionira v praksi..realno!
Komaj čakam!
Malo sem že pozabil, ampak mislim da je maintenance free...ni valjčkov, drsnikov, kladivc itd.... :-k

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jay886 » 20 Okt 2013, 07:16

eno že imamo doma, ampak za literco.
Slika

Slika

Zase pa... ko bo božiček kaj prinesel.. :oops: Se je pa "težko" odločit, ker tudi qsc bi bil pošten nakup.

Javi kako se ti bo obnesla :arrow:

mimogrede @bif... hondina manšeta paše tudi na zunanjo stran? (pri kolesu) :oops:

Slika

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 20 Okt 2013, 08:44

Ja ravno ta odlocitev me je begala med cvtech in qsc. Ko sem prebral can-am forum o sklopkah je veliko uporabnikov zamenjalo cvtech za qsc (quadshopcustoms). Vendar vecina zaradi po prodajne podpore, ki jo nudi QSC. Potem pa sem sel brati se polarisov forum, ker je naceloma QSC skoraj identicna sklopka, kot jo ima Polaris ze tovarnisko vgrajeno pa vecina uporabnikov prisega na CVTech zaradi vecjega prirastka moci. Torej vecna dilema... Je pa res, da je QSC bolj napredna sklopka zaradi freeflyweighta, tudi dosti bolj podrobno se jo lahko nastavi kot CVTechovo. Odlocitev pri meni za CVTech je padla zaradi vecjega prirastka, daljse dobe na trziscu in konec koncu tudi zaradi lazje dostopnosti.

Trenutno me le se malce najeda sekundarna jermenica ali razkirati dodatnih $500 za STM, ali pocakati in sprobati najprej z stock jermenico, ki naj bi bila v nekaterih primerih prepocasna.

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jay886 » 20 Okt 2013, 08:55

sedaj pa še samo 840 big bore z elektroniko in imaš gncc bombnik =D> Ni nobene potrebe po literci.

Marsikdo tukaj bere in se sprašuje, čemu vse te predelave na že tako močnem motorju... ampak veselje je veselje :oops:

Slika

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 20 Okt 2013, 11:46

Kako glasna je cvtech na 1000 proti stock sklopki?

Kaj tako mocnem? Presvoh je, vsake stvari se navadis in dobis obcutek, da se nikamor ne premakne. Najboljs feling je takoj ob nakupu, ko se mal cvikas z pritiski na gas.

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Škofa Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 21 Okt 2013, 15:43

Čisto brez vzdrževanje že ne more biti kajti tisti drsniki se tudi znucajo. Me pa zanima kaj stisne jermenico če nima uteži, valjčkov itd..?

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 21 Okt 2013, 18:54

Civava napisal/-a:Čisto brez vzdrževanje že ne more biti kajti tisti drsniki se tudi znucajo. Me pa zanima kaj stisne jermenico če nima uteži, valjčkov itd..?
??? Utezi ima! Drugace ne vem kako bi jo stisnilo skupaj in tudi kako bi delal nastavitve glede velikosti gum in terena.

O sami sestavi pa si lahko pogledas tukaj:
http://www.youtube.com/watch?v=Tu1wHxevyOQ

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 29 Okt 2013, 17:20

Sklopka, danes koncno prispela na carino v LJ in seveda je bilo treba delo v pisarni nemudoma pustiti in iti takoj ponjo. Po malce zapletih na carini, sem cez dobro uro in pol ze doma klecal v garazi pred CVTjem. Vgradnja je popolnoma simpl, samo staro jermenico z konusa dol in CVTech gor. Zaenkrat sem pustil stock CVTech utezi v njej in po prvi testni voznji lahko recem samo WAAAAAW! Ce bi to prej vedel, da je taka razlika, bi se ta nakup zgodil pred Daltonovo. Sklopka je veliko tisja kot original, lepse prime, speljevanje z malo gasa je enako mehko oz. BRPjevsko trdo kot z original. EBS se tudi nic ne spremeni. Ce pa na hitro odpres gas, pa je obcutek na suhem asfaltu tak, kot z original na mokrem. Sprobat sem sel se na kolovozno pot, kjer je bil boljsi oprijem in ce pri 10km/h stisnem gas, gre prvi konec brez tezav v luft in ce ne spustis, gres na hrbet.

Edino kar je, jermen je tudi treba zamenjati z novim. Najprej sem poizkusil z starim (prevozenih cca. 500km) in je cvilil k hudic, potem sem namestil popolnoma novega, enako Dayco XTX in je bila tisina. Malce sem raziskoval in opazil, da ima CVTECH drugacen naklon jermenic, star jermen pa je bil ze obrabljen po original jermenici in se je med vrtenjem se vedno plazil po oneway sklopki, kar je ustvarjalo cvilez.

Skratka, NORO DOBER NAKUP ! MOCNO PRIPOROCAM!

Slika
Zadnjič spremenil freshslo, dne 29 Okt 2013, 17:27, skupaj popravljeno 1 krat.

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jay886 » 29 Okt 2013, 17:27

=D> videoooooooo

je pa res, da imajo naši mopedi ogromno izgub z cvt-ji.... z "majhinimi" predelavami ga spremeniš v stvor :finga:
Zadnjič spremenil jay886, dne 29 Okt 2013, 17:28, skupaj popravljeno 1 krat.

Slika

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 29 Okt 2013, 17:28

Hehehe, a kako gre po zadnjih kolesih:) Ali kako me peljejo v bolnico z poskodovanim hrbtom :lol: ...teh imas dovolj na youtube od redneckov ;)

Tukaj glede CVTja lahko BRPjevci zelo zavidajo Polarisu!

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 29 Okt 2013, 18:34

Kot berem so prvi vtisi zelo dobri, kar je odlično. Malce me le "skrbi" brutalnost, kar bi znalo povzročat še dodatne težave na že tako nervoznem BRP-jev agregatu pri vožnji na terenu. Ampak verjetno stvar navade.
Kar pa me bolj zanima pa je, ali se zadeva pozna tudi na obratih...npr. pri 5000 obratih voziš z 800-ko cca. 75km/h (dva na motorju)...z klasičnim BRP variomatom. Kako bi to izgledalo z CVTECH sklopko?...Enaka hitrost pri kakšnih obratih...morda z to sklopko pridobiš kaj tudi na ekonomiji porabe... :-k
V glavnem poročaj tvoja opažanja...zadeva zna bit kar zanimiva.
Eeee....Polarisu pa ne zavidam NIČ...glede na položaj sklopke in demontažo polovice motorja, da zamenjaš jermen...lahko vgradijo tudi zlato.... :mrgreen:

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 29 Okt 2013, 19:11

BIF napisal/-a:Kot berem so prvi vtisi zelo dobri, kar je odlično. Malce me le "skrbi" brutalnost, kar bi znalo povzročat še dodatne težave na že tako nervoznem BRP-jev agregatu pri vožnji na terenu. Ampak verjetno stvar navade.
Kar pa me bolj zanima pa je, ali se zadeva pozna tudi na obratih...npr. pri 5000 obratih voziš z 800-ko cca. 75km/h (dva na motorju)...z klasičnim BRP variomatom. Kako bi to izgledalo z CVTECH sklopko?...Enaka hitrost pri kakšnih obratih...morda z to sklopko pridobiš kaj tudi na ekonomiji porabe... :-k
V glavnem poročaj tvoja opažanja...zadeva zna bit kar zanimiva.
Eeee....Polarisu pa ne zavidam NIČ...glede na položaj sklopke in demontažo polovice motorja, da zamenjaš jermen...lahko vgradijo tudi zlato.... :mrgreen:
Prvi vtisi so SUPER! Brutalnost je in ce bi imel gas samo pozicijo 0 in 1 potem bi verjetno trpel material, ce pa vse skupaj delas malce z obcutkom, pa mislim, da ne bi smelo biti kaksne panike.

Pri 75km/h se stvar ne opazi vec. Razlika se pozna do cca. 55km/h. Koncne hitrosti se nisem sprobal, ker je notri nov jermen in se skusam vsaj v malce raztegnjenih okvirjih drzati navodil za utekanje jermena, ampak mislim, da koncna hitrost ne bo nic drugacna.

Hehe, nisem rekel polozaja sklopke, pravim, da je Polaris svetlobno leto pred CanAmom glede pogonske jermenice v CVTju. Ze to je dosti zgovoren podatek, da je QSC firma skopirala polarisovo sklopko in jo priredila za BRPja, kupci pa so navduseni, veliko o tem je napisanega na canam-forumu.

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 29 Okt 2013, 19:23

Torej če prav razumem je CVTECH res brutalen v začetku...kasneje se zadeva izenači. Pa vseeno...ko utečeš jermen in če bo priložnost...res me zanima št. obratov pri 75km/h...pa če je možno se peljita dva...kaj toplega na hrbtu te gotovo ne bo motilo... :mrgreen:
Fajn da se končno dogaja nekaj zanimivega.... ;)

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 29 Okt 2013, 19:35

Tako je, vecja kot je brzina manj je opazna razlika v trenutni konfiguraciji. Ce bi spremenil utezi, bi lahko prisel do obratnega rezultata. Vendar zal razlicnih utezi ne dobis zraven, ampak jih je treba posebej kupiti, zato bo ta varianta do nadaljnega pocakala, ce ne zaradi drugega, ker sem imel v zadnjih 5 dneh prevec tezav z carino :)

V kolikor jutri ne bo dezja bom sprobal obrate pri 75km/h.

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Odgovori