servis can - ama

Odgovori
hirulupi
Obiskovalec
Reactions:

servis can - ama

Odgovor Napisal/-a hirulupi » 19 Nov 2009, 08:44

Kupil sem rabljen moped od can-ama. Vprašal bi tiste, ki jih imate že dlje čase, kako je s servisi? Jih kdo dela sam, ali samo uradni servis?

LP

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 19 Nov 2009, 09:48

Za dva vem, da jih delava sama .

Uporabniški avatar
andrej
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a andrej » 19 Nov 2009, 09:57

Jaz imam isti problem servisa za can am samo moj je se v garanciji in servisni interval je na 1500km. Kaj mi svetujete glede servisa da ga vozim na pooblascen servis ali ne.

lp

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 19 Nov 2009, 10:14

Smo že ugotovili, da je marsikateri vaški mojster večji strokovnjak od zlatarjev, tudi, da nekateri pooblaščeni serviserji ne servisirajo doma, temveč vozijo mopede na servis zlatarjem, se ve itd...Odločitev bo morala biti kar tvoja. Svetujem pooblaščen servis vsem, ki niso vešči "šraufanja". Garancija ima svojo ceno in neko varnost.

Uporabniški avatar
andrej
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a andrej » 19 Nov 2009, 18:22

Jaka hvala za odgovor očitno mi ne preostane drugega kot daga vozim na servis k zlatarjem doklerje je pod garancijo, ko mi pa garancija poteče pa upam da mi boš svetoval kam ga naj peljem na servis.

LP

Uporabniški avatar
RB ATV
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Domžale
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a RB ATV » 21 Nov 2009, 20:08

Ja nevem Jaka če si imel v mislih mene pa saj je vseeno, je pa res dragulji in zlatarji!!!!!!Mojega servisiram sam! Pa je še vedno v garanciji! Je pa dobro da zadeve vzame v roke kdor se spozna!

Lp.Robert
Outlander 800 MAX XT Kanarček

RB Atv/Quad Servis
rb040613913@gmail.com

Uporabniški avatar
Manuela
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Manuela » 23 Nov 2009, 10:27

jaka napisal/-a:Smo že ugotovili, da je marsikateri vaški mojster večji strokovnjak od zlatarjev, tudi, da nekateri pooblaščeni serviserji ne servisirajo doma, temveč vozijo mopede na servis zlatarjem, se ve itd...Odločitev bo morala biti kar tvoja. Svetujem pooblaščen servis vsem, ki niso vešči "šraufanja". Garancija ima svojo ceno in neko varnost.
Se strinjam. Še bolj pa servise pri zlatarjih priporočam iz vidika garancije. Če se ti kaj pokvari, samo upaj, da je v garanciji, ker so deli nenormalno dragi :lol: . Ko pa ni več garancije, pa kar poišči dobrega serviserja, ki bo bolj prijazen žepu. :D

Uporabniški avatar
czy
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Mežica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a czy » 23 Nov 2009, 11:04

Manuela napisal/-a:, ker so deli nenormalno dragi :lol: .

Mene pa zanima kateri deli konkretno so tako nenormalno dragi? V primerjavi s Kawasakijem je večima delov cenejših, vsaj tisto kar sem do zdaj rabil. Pa še vse je na zalogi.

Uporabniški avatar
Manuela
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Manuela » 23 Nov 2009, 11:18

Kaj ma pa zdaj tu Kawasaki? :lol:

Npr. variomat, ki je bil fuč po 9000km, stane cca. 1500€. Kar pa ni malo... ;)

Uporabniški avatar
czy
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a czy » 23 Nov 2009, 11:32

Manuela napisal/-a:Kaj ma pa zdaj tu Kawasaki? :lol:

Npr. variomat, ki je bil fuč po 9000km, stane cca. 1500€. Kar pa ni malo... ;)

Zanima me, v primerjavi s čim so deli pri can-amu tako nenormalno dražji? Jaz sem pač dal primerjavo s Kawasakijem.
Še vedno je opcija kupit poceni kitajca in ko crkne pač dobiš zopet za 1,5k€ novega.
Renomirane znamke so pač v osnovi dražje in temu primerno tudi rezervni deli.
Če pa imeš rešitev kako dobit po zmogljivostih in kvaliteti primerljiv ATV, za katrega bom lahko kupoval rezervne dele po normalnih cenah in bodo vsi na zalogi, sem takoj za nakup.

Uporabniški avatar
Branko
Ižanc
Reactions:
Kraj: IG
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Branko » 23 Nov 2009, 11:40

V primerjavi z dobavitelji originalnih Can-am delov po Europi. ;)

WWW.COLN.SI
Kaj nej pa jest napišem? ....
Moped ni. Žival ni.
Ima štiri kolesa in gas na palec - se pravi, da je to to! :twisted:

Uporabniški avatar
czy
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a czy » 23 Nov 2009, 11:43

Branko napisal/-a:V primerjavi z dobavitelji originalnih Can-am delov po Europi. ;)

Ko prišteješ vse pripadajoče stroške iz tujine in si pri nas izboriš nekaj popusta, je cena zelo podobna.
Tudi za vse ostale znamke so cene v tujini bistveno nižje.

Uporabniški avatar
Branko
Ižanc
Reactions:
Kraj: IG
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Branko » 23 Nov 2009, 11:45

czy napisal/-a:Ko prišteješ vse pripadajoče stroške iz tujine in si pri nas izboriš nekaj popusta, je cena zelo podobna.
Če ti tako praviš, bo že držalo. :twisted:
czy napisal/-a:Tudi za vse ostale znamke so cene v tujini bistveno nižje.
To ne velja za Suzuki-jeve dele. V Sloveniji so cenovno primerljive, če ne celo nižje kot v EU.

WWW.COLN.SI
Kaj nej pa jest napišem? ....
Moped ni. Žival ni.
Ima štiri kolesa in gas na palec - se pravi, da je to to! :twisted:

Uporabniški avatar
Manuela
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Manuela » 23 Nov 2009, 11:55

czy napisal/-a:
Zanima me, v primerjavi s čim so deli pri can-amu tako nenormalno dražji? Jaz sem pač dal primerjavo s Kawasakijem.
Še vedno je opcija kupit poceni kitajca in ko crkne pač dobiš zopet za 1,5k€ novega.
Renomirane znamke so pač v osnovi dražje in temu primerno tudi rezervni deli.
Če pa imeš rešitev kako dobit po zmogljivostih in kvaliteti primerljiv ATV, za katrega bom lahko kupoval rezervne dele po normalnih cenah in bodo vsi na zalogi, sem takoj za nakup.
S tabo se debata vedno razvije v neko čudno smer. ;)

Govora je o servisih. In kot sem napisala, v času garancije priporočam servise pri pooblaščenih serviserjih in tako dobiš dele v garanciji, kot plačati nekoliko manj za servis in si dele kupovati. Pozneje bi pa tudi jaz razmislila o cenejših (a kvalitetnih) servisih. Je pa res, če si privoščiš BRPja, se moraš zavedati, da vzdrževanje ni poceni. :lol:

Opcija "poceni kitajček" pa ne pride v poštev, vsaj jaz jih ne priporočam.

Glede dragih delov za Kawasakija pa boš moral pojamrati na drugem podforumu. :D

Uporabniški avatar
czy
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a czy » 23 Nov 2009, 12:02

Branko napisal/-a: To ne velja za Suzuki-jeve dele. V Sloveniji so cenovno primerljive, če ne celo nižje kot v EU.

Uredi to še za Kawasaki. ;)

Uporabniški avatar
Jure
Moderator
Reactions:
Kraj: Škofja Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure » 23 Nov 2009, 14:21

Czy, si ti že razmišljal, da bi se začel profesionalno ukvarjat s dobavo/prodajo štirikolesnikov.

Znanje, zaupanje in nizke cene - to bi bile vsekakor tvoje vrline in ne dvomim da ti nebi uspelo.

http://www.r-parketi.si

Honda Hornet 900
SMC RAM 520 Racing Edition - in loving memory
KawaKit ZzK 49 (byboat edition)

Uporabniški avatar
czy
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a czy » 23 Nov 2009, 14:25

Jure napisal/-a:Czy, si ti že razmišljal, da bi se začel profesionalno ukvarjat s dobavo/prodajo štirikolesnikov.

Znanje, zaupanje in nizke cene - to bi bile vsekakor tvoje vrline in ne dvomim da ti nebi uspelo.

A si ti že razmišlal, da bi včasih prebral še kak post nazaj in bi lažje ugotovil v čem je debata in ne bi pisal bedarij. ;)

Uporabniški avatar
czy
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a czy » 23 Nov 2009, 14:34

Manuela napisal/-a: Glede dragih delov za Kawasakija pa boš moral pojamrati na drugem podforumu. :D

Pa saj jaz ne jamrm, dal sem le primer. Kvaliteta ima pač svojo ceno. ;)

Uporabniški avatar
RB ATV
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a RB ATV » 23 Nov 2009, 14:38

Bravo Jure (Prosim izbriši mojo celotno Temo 800O bnova Valčkov in drsnikov,ker je škoda vsakršnih besed).Sem hotel pomagati z določenimi testi lastnikom BRP v prejšni temi pa se najde VSEVED CZY tko da rajši.....
Skratka deli so pač dragi,da ne omenjam delovne ure za BRP-ja ki je razdeljena v tri dele Lahko delo(35 :eur ) srednje zahtevno(50 :eur ) ter zahtevna ura(70 :eur ) :cry: Ja take tarife so na servisih za BRP! Zato pa je konkretno za razmislit o pooblaščenem servisu !
Konkretno Servis za BRP na 1500km se giblje cena med 280....400 :eur ,Kontrola zglobov,mazanje,menjava olja,filtra,reset računalnika....če je pa potrebno kaj menjat je po vprašanje če je stvar pod garancijo! Zadnji pogon od kardana nazaj ima samo 6 mesecev garancije

Lp.Robert

RB Atv/Quad Servis
rb040613913@gmail.com

Uporabniški avatar
czy
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a czy » 23 Nov 2009, 14:47

rbnet napisal/-a: Skratka deli so pač dragi,da ne omenjam delovne ure za BRP-ja ki je razdeljena v tri dele Lahko delo(35 :eur ) srednje zahtevno(50 :eur ) ter zahtevna ura(70 :eur ) :cry: Ja take tarife so na servisih za BRP! Zato pa je konkretno za razmislit o pooblaščenem servisu !
Konkretno Servis za BRP na 1500km se giblje cena med 280....400 :eur ,Kontrola zglobov,mazanje,menjava olja,filtra,reset računalnika....če je pa potrebno kaj menjat je po vprašanje če je stvar pod garancijo! Zadnji pogon od kardana nazaj ima samo 6 mesecev garancije

:shock: In ti si Španov partner na področju 4-kolesnikov. Res si vreden zaupanja.
Za servis pri 1500 km pa je kolega plačal 185€. Seveda ti lahko prilimam račun, ker ne klobasam nekaj na pamet. ;)

Uporabniški avatar
RB ATV
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a RB ATV » 23 Nov 2009, 14:53

Jure mislim da je čas da zapreš temo ..... :lol: Czy je spet na pohodu!! :bravo:
Nima več časa za zajebancije ....Gremo šraufat!! ;) ;)

Lp.Robert

RB Atv/Quad Servis
rb040613913@gmail.com

Franc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Prlekija
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Franc » 23 Nov 2009, 14:57

czy so ti že menjali pleničko,ker moj malček se tudi tako obnaša ko ma polno :haha ,pa je star 14 mesecev,ti pa zgleda si samo malo starejši.
Skratka ne pametuj.

can-am 800efi max xt
Speed is just a question of money. How fast you wanna go?

Uporabniški avatar
RB ATV
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a RB ATV » 23 Nov 2009, 15:00

To mi deli Franc :smeeeh: :smeeeh: :smeeeh: :bravo: :4x: :dober

Lp.Robert

RB Atv/Quad Servis
rb040613913@gmail.com

Uporabniški avatar
Jure
Moderator
Reactions:
Kraj: Škofja Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure » 23 Nov 2009, 15:22

czy napisal/-a:
Jure napisal/-a:Czy, si ti že razmišljal, da bi se začel profesionalno ukvarjat s dobavo/prodajo štirikolesnikov.

A si ti že razmišlal, da bi včasih prebral še kak post nazaj in bi lažje ugotovil v čem je debata in ne bi pisal bedarij. ;)
Czy, jaz težko razmišljam, ker me ob tem boli. Precej stvari delam nagonsko.

Ampak še vseeno (bom posploševal), ga ni štirikolesnika, da ga ti nebi poznal. Ga ni terena, ki ga še nisi videl. Ga ni izdelka, katerega cena bi bila primerna, je ni storitve, ki je nebi ti in tvoji partnerji naredili boljše.....

Zato sem ti tudi svetoval, da se UČINKOVITO vključiš v ta svet.

Določene tvoje prispevke, pa z velikim veseljem berem na forumu, ker si strokovnjak na nemalo področjih, ampak vsega pa res ne znaš, mar ne.
Zato mogoče lažje in večkrat spregledam tvoje "pohode".

Tako da resnično ne želim da se to ponavlja, ali pa da komu pride v navado!

http://www.r-parketi.si

Honda Hornet 900
SMC RAM 520 Racing Edition - in loving memory
KawaKit ZzK 49 (byboat edition)

Uporabniški avatar
ork
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Styria
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ork » 23 Nov 2009, 15:23

Opažam, da je deminatiranje ali nestrinjanje z določenimi člani povod za zaklepanje teme, oz. celo žaljivi komentarji. Iščem v pravilih foruma, pa nikjer ne najdem spiska članov s katerimi se je prepovedano nestrinjat. A ga lahko kdo objavi, bo vseskupaj veliko lažje.

WEB Racer

Odgovori