Poudarim pa naj, da pri DS650 ni važna samo moč, temveč ogromen navor, ki ga razvija (skoraj) skozi celotno območje vrtljajev in zato ponavadi izpade še močnejša kot v resnici je. Podobno kot Adly v svoji kategoriji seveda...

Ampak, kar je preveč je pa preveč!Quadoid napisal/-a:Za prvo potešitev firbca pa si lahko predstavljaš približno takole: ko postopno dodajaš gas, občutiš, da vleče približno tako kot Adly-nič bolje, ampak to samo nekje do 3000 obratov (glej upad moči na diagramu). Potem začne "orenk" vleči in tam nekje na 1/2 plina (4500-5000 obratov) vleče že tako kot Adly na "ful gasu". Zatem pa se ji "strga" (največji navor ima šele pri 5500 obratov) in vleče kot podivjana nekje do 7500 obratov, zatem pa začne moč počasi upadati....

Evo spet mal zamujam :-)Quadoid napisal/-a:el.presidento, vidim da tale Alba zelo motivirajoče deluje nate, saj si kar naenkrat postal redno pisoči gost tega (lastnega) foruma...![]()
Težko ti opišem občutke. To moraš enostavno probat (tako kot tudi druge dobre stvari v življanju) potem pa že veš kako je....![]()
![]()
Za prvo potešitev firbca pa si lahko predstavljaš približno takole: ko postopno dodajaš gas, občutiš, da vleče približno tako kot Adly-nič bolje, ampak to samo nekje do 3000 obratov (glej upad moči na diagramu). Potem začne "orenk" vleči in tam nekje na 1/2 plina (4500-5000 obratov) vleče že tako kot Adly na "ful gasu". Zatem pa se ji "strga" (največji navor ima šele pri 5500 obratov) in vleče kot podivjana nekje do 7500 obratov, zatem pa začne moč počasi upadati....
Upam da sem ti dovolj dobro opisal vsaj za prvo silo...
Terena z globokim blatom, kjer bi lahko nasedel pa se raje izogibam. Moje izkušnje namreč so, da ko športak enkrat nasede,ti tudi vzratna prestava ne bo pomagala prav veliko. Reši te samo 4x4 pogon, reduktor in po možnosti še vitel, kar pa je domena delavcev, ki so tudi za to narejeni. S športakom pa si raje poiščeš drugo zabavo... Omenjenih 4 kolesnikov ne poznam, ampak splošno pravilo je, da manj cilindrov pri enaki kubaturi da večji navor. Z enim batom ne morejo iti samo v večji premer, da dobijo na volumnu in največji delež kubature prinese daljši hod. In posledično je ročica na gredi daljša, kar prinese navor.mb1298 napisal/-a:zanima me, če ima single več navora ozr v čem je bistvena razlika?