Pozdravljeni forumasi. Vem da vecino zadev ki me zanimajo bi najdel na forumu ampak pomoje ne v enem dnevu
Na vas se obracam najprej z vprasanjem o serviserju
Pri mariborskem s kierviserju pooblascenem sem bil na prvem servisu, za katerega sem skoraj popolnoma preprican da je bil samo racunan servis dipli namazani pa na racunalnik priklopljen. Skoraj z zagotovostjo lahko trdim da olje ni bilo menjano ampak sem pac pozabil vzet ven sibko tam na licu mesta pa preverit ker v pol ure kaj me ni bilo je bil servis opravljen samo diple se je delavec namazal g. direktor pa je bil z racunalnikom priklopljen. 100% sem da filter ni bil menjan ker tistih treh vijakov na pokrovu ni pobozal kljuc od kar so v tovarni vgradili filter.
No tu je dilema z casom pa se ena druga, za prvi servis mi je rekel okrog 1000 km
ATV je takrat bil star nekaj vec kot leto dni,
naslednji servis mi je rekel da ne rabim klicat vozit itd da bo sam ATV pokazal da je potrebno na servis
do danes nobenega sporocila na ekranu
res je da ma atv okrog 3000 km in 116 ur ampak jas sem vmes zelo zbolel in se nisem nic vozil, in vrjetno razumete da je takrat vsamoja energija in skrb sla za druge skrbi kot pa ATV sedaj pa dilema
Vrjetno sem z poslusanjem nekoga ki mi je prodal atvja in pac sem nekako zaupal, saj je oz bil takrat pooblascen serviser zavrgel garancijo
ATV od novega tako mocno pojejo pogoni ulijo al kako naj opisem, da najprej vsi slisijo neko tuljenje potem pa komaj motor in izpuh, ali je to NORMALNO. Na servisu sem takrat zahteval, da se napise v opombe, da sem opozoril na napako, ampak je gospod reko da se vleze umiri itd., da se je nov. Peljal se je po dvoriscu in rekel, da se njemu ne zdi nic narobe.
Tuli z orginal gumami tuli z drugimi gumami smo probali, tuli nad 30 km/h in se s hitrostjo stopnuje. Tulit neha ko spustis gas ko ni vec obremenjen pogon. Na mestu ne tuli na polnih obratih tako da more zvok prihajat izkljucno iz pogona.
Ali je to normalno ali ne ker kolega ma outlanderja 450, bratranec 650 pa tuli mogoce malo ampak nic v primerjavi z mano so pa na vseh treh razlicni kardani pogoni tako da teZko primerjam.
Ker je vrjetno garancija sla papa je najboljse da sam naredim servis.
Naredil bi komplet servis olje, filter zracni filter(sicer ga redno cistim ampak vseeno bi mu ga privoscil novega) olje v pogonih olje v getribih ce je posebej olje ali je pac to vse v motornem olju.
Pac ce je smoterno se kaj menjat bi prosil za nasvet, kaj se uredit.
Prosil bi tudi za kaksen nasvet katero olje, filtre kaj v pogone nalit, cena je drugotnega pomena najprej kvaliteta stroj je malo predrag da bi unicil kaj ker sem z servisom prisparal par everckov.
Brp 570 letnik 2016
- oberskitona
- Začetnik
- Reactions:
Brp 570 letnik 2016
Zadnjič spremenil oberskitona, dne 04 Jun 2020, 12:40, skupaj popravljeno 2 krat.
BRP Outlander 570
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: http://goeasttour.com/
- Kontakt:
Re: Brp 570 letnik 2016
Moj nasvet...ostali bodo pač povedali svoje. Tipoma ne bi komentiral...sem pa iz Mb in sem atv vozil na servis na Ski&Sea dokler je bil v garanciji....zakaj?...odgovor si podal sam v tvojem opisu.
Če si količkaj priročen tip si servis narediš najbolje sam.
Potrebuješ: najbolje original set za menjavo, ki ga dobiš na SkiSea in vsebuje olje, filer O-ring za filter ter podložke za vijak izpusta olja. Potrebuješ še (spet original) olje za prednji diff 75-90w, ki ga imaš za dve menjavi (vsakih 6000km..oz pogosteje če ga dosti jahaš po cesti). Potrebuješ še eno plastenko olja 75-140w za menjalnik (menjalnik je ločen od mašine in ima svoje olje)in zadnji diff. To olje ni primerno za prednji diff, ker je spredaj visco sklopka. Zračni filter si mogoče omisli kak Air-Twin in ga imaš za celo življenje.
Svečke enake kot so notri, ali iridium verzija....mast( priporočam Rnolit BFX od Fuchs-a) in mazalico za niple, eno do dve pivi, lepo popoldne, po možnosti prijetno ohlajeno garažo in radio, da ne slišiš ko te baba kliče, da ji nekaj prinesi iz avta.
Delaj počasi in precizno (napake so drage)...pazi na moment vijakov, da katerega ne pretegneš, ker boš imel velik problem.
Možno da bo zvok po menjavi v zadnjem diffu izginil oz. se vsaj zmanjšal. O tem zvoku je bilo že nekaj napisanega...kolikor pa sem zasledil...razen tega da je moteč ni bilo nekih mehanskih posledic. Prihajal pa naj bi iz zadnjega diff-a. Mislim, da so nekateri to reševali z nekimi podložkami...kaj in kako pa ne vem....ve pa verjetno google ali YouTube.
Če si količkaj priročen tip si servis narediš najbolje sam.
Potrebuješ: najbolje original set za menjavo, ki ga dobiš na SkiSea in vsebuje olje, filer O-ring za filter ter podložke za vijak izpusta olja. Potrebuješ še (spet original) olje za prednji diff 75-90w, ki ga imaš za dve menjavi (vsakih 6000km..oz pogosteje če ga dosti jahaš po cesti). Potrebuješ še eno plastenko olja 75-140w za menjalnik (menjalnik je ločen od mašine in ima svoje olje)in zadnji diff. To olje ni primerno za prednji diff, ker je spredaj visco sklopka. Zračni filter si mogoče omisli kak Air-Twin in ga imaš za celo življenje.
Svečke enake kot so notri, ali iridium verzija....mast( priporočam Rnolit BFX od Fuchs-a) in mazalico za niple, eno do dve pivi, lepo popoldne, po možnosti prijetno ohlajeno garažo in radio, da ne slišiš ko te baba kliče, da ji nekaj prinesi iz avta.
Delaj počasi in precizno (napake so drage)...pazi na moment vijakov, da katerega ne pretegneš, ker boš imel velik problem.
Možno da bo zvok po menjavi v zadnjem diffu izginil oz. se vsaj zmanjšal. O tem zvoku je bilo že nekaj napisanega...kolikor pa sem zasledil...razen tega da je moteč ni bilo nekih mehanskih posledic. Prihajal pa naj bi iz zadnjega diff-a. Mislim, da so nekateri to reševali z nekimi podložkami...kaj in kako pa ne vem....ve pa verjetno google ali YouTube.