Motocross European Championship - EMX Quad

Profesionalni del foruma

Moderator: Enx

Uporabniški avatar
maier
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a maier » 20 Maj 2009, 20:50

3x 20 minut ?? :shock: :shock:

Andreas
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Andreas » 21 Maj 2009, 11:35

Andreas
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Andreas » 21 Maj 2009, 12:31

Here´s a detailed race report on Stefans homepage about the 3 motos. If you can´t read it (cause it´s in German language) ... I´ll try to translate the most important facts ...

http://www.stefan-schreiber.eu/
EM Danzig/Polen

Dieses Wochenende gings nach Polen zur Strecke Gdansk. Die Strecke besteht aus hartem Boden, wurde aber durch mehrere Regenschauer aufgeweicht.

Da die EM parallel mit der WM der Seitenwagen läuft und diese in den weichen Boden tiefe Rillen hinterlassen haben, musste der Bahndienst die Strecke häufig für die Quads herrichten. Aber erstmal alles von Anfang an: Donnerstag Abend ging die Anreise nach Polen los. Bei der Ankunft im Fahrerlager war klar, dass war ein wenig zu das spät dran waren: Das Fahrerlager war schon komplett voll. Wir fanden letztlich doch noch einen Platz, der nah an der Strecke lag. Samstag standen erstmal die beiden Trainings und das Zeittraining an. Das Fahrerfeld musste getrennt werden, da mehr als 30 Quads vor Ort waren und nur max. 30 Quads starten durften. Ich kam in die Gruppe A, die etwas schwächere Gruppe. Im Zeittraining hieß es, möglichst bald eine schnelle Runde zu fahren, da es leicht zum Regnen anfing. Ich drehte früh eine schnelle Runde und lag kurzzeitig auf Platz 1. Aber kurz danach war Paul Holmes doch noch schneller als ich und so blieb es auch bis zum Ende. Ich versuchte noch 2 Mal eine schnelle Runde zu fahren, doch durch den andauernden Regen war die Strecke einfach zu rutschig und eine schnelle Runde zu fahren war nicht mehr möglich.

1. Lauf

In der Nacht von Samstag auf Sonntag war der Regengott nicht auf unserer Seite. Es regnete und regnete, was bedeutete, dass es eine Matsch-Schlacht werden würde. Der Streckendienst versuchte nochmal alles, um ein gutes Rennen zu gewährleisten und schob den meisten Matsch von der Strecke, sodass man einigermaßen fahren konnte! Der Start verlief bis zur ersten Kurve für mich super, doch dann schob mich von hinten jemand quer und ich verlor einige Plätze, was sich bei diesem Matsch-Rennen als sehr schlecht herausstellte. Auf Position 10 liegend musste ich in der ersten Runde schon meine Brille abnehmen, da mein Sichtfeld durch die komplett verschmutzte Brille sehr beeinträchtigt war. Ich versuchte natürlich so viele zu Überholen wie möglich, doch durch denn Matsch war nur eine gute Spur herausgefahren und Überholen war nicht möglich. Daher versuchte ich ein ruhiges Rennen zu fahren und einfach keine Fehler zu machen, was sich als nicht schlecht herausstellte. Viele Fahrer vor mir machten einige Fehler, fuhren in den Matsch und blieben gnadenlos stecken, was mir am Ende vom Rennen einen 5. Platz einbrachte, womit ich eigentlich noch ganz zufrieden sein konnte!

2. Lauf

Im zweiten Lauf war die Strecke schon deutlich abgetrocknet, doch bei einer kleinen Streckenbesichtigung stellte sich heraus, dass es verdammt tiefe Rillen von den Seitenwagen gab, weshalb ich mich für größere Räder entschied, was sich nachher als nicht ganz vorteilhaft herausstellte. Während die Startaufstellung verlief, machte der Streckendienst gute Arbeit und schob die komplette Strecke eben - inklusive der Rillen. Der Start verlief diesmal super. Die gro§en Räder hatten enormen Grip und ich konnte einen Holeshot erzielen. Vorne weg konnte mir nur Paul Holmes folgen der sich für kleine Räder entschieden hatte und mich kurz darauf auch Überholte. Die gro§en Räder hatten nicht genug Grip in den Kurven und ich hatte einfach nicht den nötigen Kurven-Speed, wodurch mich Paul locker Überholen konnte. Ich fuhr weiterhin ein lockeres Rennen und sicherte meinen zweiten Platz bis ins Ziel.

3. Lauf

Diesmal waren die tiefen Rillen bei der Streckenführung wieder da. Doch da die Arbeit vom Streckendienst im 2. Lauf super war, entschied ich mich diesmal für kleine Räder, was sich als Äußerst kritisch herausstellte. Durch die kurze Zeitspanne zwischen den Rennen der Seitenwagen und der Quads, konnte der Streckendienst diesmal nicht mehr schieben und es wurde die ersten paar Runden wirklich verdammt kritisch. Doch erstmal zum Start: Mit meinen Goldspeed kam ich vom Start super weg und lag auf Platz 2 hinter Matthieu Ternynck und vor Paul Holmes. In den ersten Runden war es ein reiner Überlebenskampf. Die Spurrillen waren so tief, dass man sofort auf der Strecke stecken geblieben wäre, wenn mann einen Fehler gemacht hätte. Nach kurzer Zeit waren die Rillen durch die breiten Reifen der Quads etwas geglättet und ich versuchte mich am Überholen. Doch dummerweise rutschte ich in eine Rille und blieb beinahe stecken und verlor dabei auch noch meinen 2. Platz an Paul. Doch Mitte des Rennens waren einige guten Spuren rausgefahren und ich griff nach vorne an. Paul lag zu der Zeit auf 1 und Ternynck auf Platz 2. Nach einem Fehler von Ternynck konnte ich ihn passieren und fuhr schnell einen deutlichen Vorsprung heraus. Paul fuhr ein super Rennen und hatte einen guten Vorsprung rausgefahren. Ich ging dann kein Riskio mehr ein und fuhr daher ein wenig langsamer, ohne zu bemerken, dass Joe Massen mit riesen Schritten näher kam und es die letzten drei Runden nochmal richtig eng wurde. Ich gab nochmal Gas und wurde nur durch einige Überrundete kurzzeitig in Gefahr gebracht, konnte aber mein Rennen sicher mit dem 2. Platz beenden und erreichte so noch einen Gesamtplatz. 2 - trotz meiner doch schlechten Platzierung im 1. Lauf.

Uporabniški avatar
MatejQMX
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Komenda

Odgovor Napisal/-a MatejQMX » 21 Maj 2009, 12:57

Tako je pretekli vikend sva se udeležila 1. letošnje evropske dirke, sicer z nekaj smole ampak sva sedaj vsaj videla kako to gre.
V petek so potekali tehnični pregledi, v soboto treningi ter kvalifikacije, v nedeljo pa ogrevanje in 3 dirke.
Naše tekmovanje je potekalo vzporedno s svetovnim prvenstvom prikoličarjev(cross motor+ prikolica), kateri so progo dobesedno preorali.

Quad-i smo bili razdeljeni na grupo A in grupo B. Od 50 prijavljenih nas je prišlo 35 in 30 se jih lahko kvalificira za dirko.
V soboto ko so se začele kvalifikacije nam jo je zagodel dež, ki nas je popolnoma namočil. Sama proga ni bila tako zahtevna, seveda če bi ostala tako kot je bila na začetku. Vendar ko so vozili prikoličarji je bilo stanje tako:
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika tako po skoku :shock:

V kvalifikacijah sem naredil 4 kroge za ogrevanje, tako da bi dobil neko linijo, v naslednjih krogih pa sem hotel narediti kvalifikacijski čas. A takoj po začetku petega kroga mi je quad na skoku ugasnil in ni več vžgal, vzrok smo našli pozneje v boksu( v rezerovarju mi je kontakt žice padel dol iz pumpice za gorivo) in zadovoljiti sem se moral z dokaj slabim časom. Pred mano je bilo uvrščenih 30 dirkačev, jaz sem bil rezerva 1 in oče rezerva 2.
Prve dirke nisem mogel voziti kar je bilo na štartu vseh 30 tekmovalcev, v drugi in tretji pa nama je to obema uspelo. Najbolj tragično v 2 in 3 dirki je bilo, da smo se takoj po štartu v prvem in drugem ovinku med seboj zapletli, zakopali.. Pa to ne govorim o enem ali dveh quadov. Ampak tudi po 10 komadov na ovinku.

V tretji vožnji pa smo se zapletli spet na prvem ovinku, in enemu tekmovalcu sem z mojo sprednjo levo gumo zadel v nek oster rob, saj sem celo zadnjo vožnjo pripeljal z počeno gumo po feltni. Seveda tudi zavijati nisem mogel in na skokih me je kar odnašalo. Na koncu pa so mi skoraj roke odpadle :lol: .

Skratka rezultati so dokaj slabi, vtisi in dogodki pa nepozabni :D

Uporabniški avatar
cheeroke
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a cheeroke » 21 Maj 2009, 13:19

Tudi z moje strani enako svaka čast.....(tukaj na tej progi bi rabil tank ne pa quoda poden od podna ...če tako pogledaš je brnik lepota proti tej progi :lol: :lol: )aja xxxl jest bi šel pa še na čevape plus 4xpivo.. 8)

Uporabniški avatar
Branko
Ižanc
Reactions:
Kraj: IG
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Branko » 21 Maj 2009, 13:24

@Cheeroke kakšno vejico pa lahko ponucaš ... če ne zgleda, kot da imata Petka quade poden od podna .... :twisted:

@Petek&co.... vsaka čast. :D

WWW.COLN.SI
Kaj nej pa jest napišem? ....
Moped ni. Žival ni.
Ima štiri kolesa in gas na palec - se pravi, da je to to! :twisted:

Enx
Poznavalec
Reactions:
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Enx » 21 Maj 2009, 19:41

Jebenti, tole je pa Brnik x 100! Vsaka čast da sploh narediš krog po progi!!!

Uporabniški avatar
Gladiator
Član kluba
Reactions:
Kraj: Podplat
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Gladiator » 21 Maj 2009, 21:54

Tale proga je po mojem dobra za delavne atv-je. ;)

Uporabniški avatar
MatejQMX
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Komenda

Odgovor Napisal/-a MatejQMX » 22 Maj 2009, 12:52

Ja se kar leti, leti :lol:

Uporabniški avatar
C-RAY
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a C-RAY » 22 Maj 2009, 17:44

Svaka čast !!

da mi je videti prikoličare na skoku!! ;)

Uporabniški avatar
C-RAY
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a C-RAY » 22 Maj 2009, 22:36

XXXL napisal/-a:
C-RAY napisal/-a: da mi je videti prikoličare na skoku!! ;)
Ču te jednom ja staviti na moj desni nerf bar i ideva u Ribniku na ''tricu''... da i doživiš ''prikoličara'' u skoku... :lol:
si siguran da bumo skočili!?!?
:lol:

Uporabniški avatar
ork
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Styria
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ork » 23 Maj 2009, 08:05

XXXL napisal/-a:
mičo napisal/-a:Tale proga je po mojem dobra za delavne atv-je. ;)
Brez zamere, samo tu ni smisel vitlanja in podobnega mečkanja... :lol:
Tu čez se leti na polno, kar lahko MatejQMX pove...
Bi bilo zanimivo eno Quad vs. Atv dirko naredit:

2x kroga na mx progi
2x kroga na hm... atv "progi" brez uporabe vitle

Primerjajo se zaostanki

WEB Racer

Uporabniški avatar
maier
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a maier » 23 Maj 2009, 11:31

zakaj 2 kroga? Raje 20 :lol:

Uporabniški avatar
ork
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ork » 23 Maj 2009, 12:21

maier napisal/-a:zakaj 2 kroga? Raje 20 :lol:
2 kroga je za obe kategoriji najbolj sprejemljivo .

Po 3,4 MX krogih podleže večina (netreniranih! da ne bo kdo užaljen) ATV voznikov. Po 3,4 atv krogih podleže večina quadov :mrgreen:

WEB Racer

hirulupi
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a hirulupi » 23 Maj 2009, 21:36

[/quote]Bi bilo zanimivo eno Quad vs. Atv dirko naredit:

2x kroga na mx progi
[quote]

Ne vem kakšno ATV progo imaš v mislih, pomoje ATV nima velko možnosti proti 450 quadu

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 23 Maj 2009, 22:08

hirulupi napisal/-a:
Ne vem kakšno ATV progo imaš v mislih, pomoje ATV nima velko možnosti proti 450 quadu
Ti dam čisto prav. Sploh če je taprav na zicu.

Me spominja tole na basen o štorklji in lisici.

LP!

Uporabniški avatar
Jure
Moderator
Reactions:
Kraj: Škofja Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure » 24 Maj 2009, 07:21

Je veliko bolj zdravo da je ostalo pri besedah... 8)

PS: Če boste rabli kej video materiala za Črevos, bomo kmalu imeli nekaj brzincev za uvrstitev v Črevos :D

http://www.r-parketi.si

Honda Hornet 900
SMC RAM 520 Racing Edition - in loving memory
KawaKit ZzK 49 (byboat edition)

Uporabniški avatar
ork
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ork » 24 Maj 2009, 07:45

hirulupi napisal/-a:
Bi bilo zanimivo eno Quad vs. Atv dirko naredit:

2x kroga na mx progi

Ne dvomim o superiornosti športnega quada na mx progi in na kakšni lažji enduro progi.
@XXXL - tud renegade nima šans v primerjavi s kakšnim tekmovalnim quadom, se strinjam. Ni potrebno bit posebej bister, da to ugotoviš, rezultati na tekmovanjih so najboljši dokaz.

Ampak - kot atv "progo" imam v mislih extremni teren:
- globoko blato, razrite vlake
- viosko skalovje
- hlodovje
- strmine

za takšen teren pa so šprotni quadi preprosto prenizki, preširoki in samo z zadnjim pogonom ne prideš nikamor. Če mi kdo dokaže nasprotno mu rade volje plačam gajbo piva + večerjo.
Zato si tud upam trdit da je ATV hm...bolj "univerzalen". MX progo prevozi skoraj vsak ATV, resda z velikim zaostankom, ampak jo prevozi. Extremni teren, kot sem ga opisal pa ne prevozi noben športak. Bi se pa z veseljem rad prepričal v nasprotno, če mi želi to kdo dokazat.
In moj predlog ni bila nobena provokacija, pač fina neresna dirka - zajebancija ob pivu ali dveh, treh, petih ;)

WEB Racer

Uporabniški avatar
czy
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Mežica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a czy » 24 Maj 2009, 08:38

Še tukaj nimajo za burek. Pa je avtocesta. :D

http://www.youtube.com/watch?v=pyMVyY70M6c

Enx
Poznavalec
Reactions:
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Enx » 24 Maj 2009, 09:55

Mislim, da vas bo par kmalu "zrelih" za na Vodiško. :D :D :D

hirulupi
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a hirulupi » 24 Maj 2009, 10:27

- viosko skalovje
- hlodovje
- strmine
Razen globokega blata, kjer z ATV in quad-om ostaneš notri in brez vitle ni rešitve je hitrejši quad. ATV ma druge prednosti: udobnejša vožnja, boljša zaščita pred blatom, z njim lahko opravljaš še druga dela...

Uporabniški avatar
ork
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ork » 24 Maj 2009, 11:15

hirulupi napisal/-a:
- viosko skalovje
- hlodovje
- strmine
Razen globokega blata, kjer z ATV in quad-om ostaneš notri in brez vitle ni rešitve je hitrejši quad. ATV ma druge prednosti: udobnejša vožnja, boljša zaščita pred blatom, z njim lahko opravljaš še druga dela...
Vljudno vabljen na naš "krog", res bi rad to v živo videl. ;) Sicer je res, da je dost odvisno od voznika, ampak en moder (blond :lol: ) mož je nekoč na tem forumu modro dejal da je fizika *urba ki se ne pusti =bat.
Pa ne zdaj jemat vsega tega kot prepucavanje, pol bolje da se zbrišejo vsi ti posti. Ampak res me zanima kako pri vragu bi se samo z zadnjim pogonom in 10 cm nižjim quadom prebil skoz ta teren. Do sedaj so še vse raptorce in ltz-ji obstali...No, morda XXXL če si stroj oprta na hrbet in ajmo pešaka. :lol:

WEB Racer

Uporabniški avatar
ork
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ork » 24 Maj 2009, 13:23

No jaz ne govorim o progi, urejeni dirkaški progi. Pač s konfiguracijo primerno za atv. V takšnem primeru (proga prevozna za obe kategorije) je Quad brez dvoma hitrejši. Jaz govorim o terenu. Ozkih prehodih, strmih vlakah z globokimi koloteki, blatu, hitri odseki brez izletnih con, dreves ki ti švigajo par cm od koles. Dvomim da je hitrost stroja tu relevantna. Tud Kragelj je dejal da je to popolnoma druga zgodba. Sicer je primerjal MX in downhill, ampak je precej podobna primerjava.
Ampak naj bo. 1:0 za športake. Ob kakšni priliki pa poskusmo izenačit ;)

WEB Racer

Uporabniški avatar
Boris
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Boris » 24 Maj 2009, 14:34

XXXL napisal/-a: Pri vseh ostalih prvinah pa bo ATV na slabšem... In če bi šli v ekstreme, kakor imenujete vaš ''krog'', lahko tudi mi naredimo cross progo, ki jo ne bo možno prevoziti, ampak bo na nekaterih delih potrebno preskočiti...
Kaj misliš,da se z ATV ji ne da skočit? <object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Isjp43YJ48Q&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Isjp43YJ48Q&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object> ;)

Uporabniški avatar
sebastjans
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Motocross European Championship - EMX Quad

Odgovor Napisal/-a sebastjans » 24 Maj 2009, 14:50

Odgovori