Fantje, saj je bila ena res hard enduro enourna dirka v Labinu, kjer je bilo veliko blata, nekaj skokov, nekaj ravnin za v peti do konca, mnogo globokih kolesnic, strmih klancev tudi z bočnim naklonom in šviganja par cm mimo dreves v tretji do konca, pa nisem videl niti enega tekmovalca z delovnim ATVjem iz Slovenije. Zakaj tako ku*****e na forumu, ko je pa v praksi toliko dobrih priložnosti.
Od 10.-12.7. greva s Terriblom ponovno v Bolgarijo, kjer imajo precej močno tudi 4x4 grupo, prav tako 20.-21.6. v Nemčiji, pa greste lahko zraven in se pomerite s tujci ali po časih z 2 WD skupinami.
Ah kje pa, Enx, cvikamo. Sem vedel da bo iz heca prešlo v tekmovanje kdo ma...tanjšega
Itak vsa čast vam tekmovalcem. Za dosežke in nenazadnje tud za vztrajnost in zagnanost, ker kolikor berem in slišim je ta šport zelo v "nemilosti". Vsi pač niso za tekmovanja, nekatrim pa tud ni do tega. (imam skor 20 tekmovalnih let za sabo, sicer v popolnoma drugem športu, in sem naveličaaaan vseh teh "pred&po"ceremonij, ki so skoraj v vseh športih enake. Da o treningih sploh ne govorim).
Čeprav never say never. Morda pa se kdaj zgodi kakšna udeležba.
Btw.- slišal sem govorice, da bi naj v Orehovi vasi kazali določen interes da bi progo odprli tud za quade. Baje je zanimanje tud za organizacijo tekme. A je kaj na tem? V tem primeru bi morda celo lahko kaj pomagal pri "pospeševanju zanimanja"....
Ah, glede tega mora pa bolj naša štejerska sekcija povedat, mislim da so Chris, David, morski ... že bili tam, tako da trenirat se sigurno da. Saj vsake toliko časa se nek interes pokaže tudi pri slovenskih organizatorjih, tako da tekem letos nekaj bo.
Glede teh tekmovanj v tujini pa sem mislil bolj tako, da mogoče bi lahko šli na kako tako enduro tekmovanje, že zaradi tega, da se malo vidi kako se peljete v primerjavi s tujci ... Glede na izkušnje iz Madžarske se mi je zdelo da se Avstrijcev ne bi bilo potrebno bati Sicer pa je res to, da včasih malo pozabljamo na "tisto vmes" med dirkanjem in samo užitkom v vožnji, potem pa pride do kakih "trenj"
Hvala lepa najprej za čestitke za osvojene prve točke.
Proga je bila pa odlično pripravljena, skoraj po vsaki vožnji(sidecar-ov ali quad-ov) so jo ravnali.Zato ker so v mivki luknje velike že po nekaj krogih. Drugače pa proga ubijalska skoki prek 20 m, whopsi pa taki kot da bi se z vodnim jet-om vozil...
Na račun takih skokov je bilo tudi kar nekaj padcev.
Prvo vožnjo sem dobro odpeljal vse do 4 kroga, ko sem na enem skoku predaleč skočil. Preskočil sem celo mizo ampak na progi so bile že velike luknje od doskokov in me je malo zmetal in končal ob progi. Potem pa sem rabil 3 kroge da sem ugotovil zakaj mi quad ne vžge, ko sem že skoraj obupal sem opazil da se mi je staknila ena žička od stikala za start. Nekako sem žičko vtaknil nazaj in potem gas naprej.
Druga vožnja je potekala brez večji težav, malo je bilo prerivanja med očetom in menoj
Ja potem pa je tukaj tretja vožnja. Do tretjega kroga je bilo vse ok, nato mi kar naenkrat začne leva noga meko delovati. Ni bilo 10 sekund ko pridem na whopse in zlomim levo stopalko in nerf bar. Nadaljeval sem še en krog in sem videl da tako ne bom nikamor prišel. Ustavil sem se v padock-u in kasneje odpeljal še zadnje tri kroge.Da sem zaključil tretjo vožnjo.
Na koncu je bil trud poplačan s prvimi točkami.
Skratka vrnila sva se z vožnjo po odlični progi, vesela in zdrava