prerezana guma na atv
Moderator: jaka
prerezana guma na atv
Pri vožnji sem naletel na oster kamen in prerezal gumo približno 2cm na strani, sedaj me pa zanima če je mogoče da jo popravim sam, ker mi jo vulkanizer ne more vsaj tako je rekel. Premišljeval sem tudi da bi preprosto vstavil zračnico ali pa če se da mogoče kupiti kakšen kit za popravilo. Guma je dimenzije 20x10 R9-športni štirikolesnik.
Tudi jaz sem pred leti presekal gumo na avtomobilu, približno 3 cm na bočni strani gume, guma je bila stara 2 dni!!! Šel sem do vulkanizerja, ki mi je rekel, da se da vsaka guma na strani zakrpati,, vendar je na strani problem, ker se preseka tudi žica in je nato na tem mestu guma bulasta, sploh pri avtomobilskih gumah, kjer so tlaki od 1,8 do 2,5 bara ali pa še več. Pri 4 ciklih so pritiski v gumah majhni, zato bi bilo po moje vredno poizkusiti gumo zvulkanizirati na presekanem mestu in dati noter zračnico. Brez krpanja presekanega dela ti zračnica ne bo dolgo držala, saj jo bo na tistem mestu porivalo ven, čez čas pa jo bo pregriznilo. Če ti nihče ne bo zvulkaniziral gume, daj iz notranje strani na presekan del krpo za zračnico in jo prilepi z lepilom za krpanje. Kot mulc sem to velikokrat prakticiral na gumah od APN 6, ATX-a in CTX-a, zadeva se je dobro obnesla.gedafi napisal/-a:zadnji 2 gumi imate še min 70% profila in zato bi jo rad zakrpal.
Kamor ne prideš peš-
prideš z ATV-jem
Arctic Cat Cruiser 700 4x4
Gladiator Quad Riders
prideš z ATV-jem
Arctic Cat Cruiser 700 4x4
Gladiator Quad Riders