LTZ 400 Problem

Tukaj lahko postavite vprašanja o težavah, ki se pojavijo na vaših štirikolesnikih.

Moderator: jaka

Odgovori
Leon12345
Začetnik
Reactions:

LTZ 400 Problem

Odgovor Napisal/-a Leon12345 » 28 Apr 2012, 17:19

Lep pozdrav vsem,sem nov na forumu in sem na novo napisal temo ker nisem nikjer zasledil te napake za LTZ-je namreč,ko je motor hladen je v raztezni posodi vse normalno ,ko pa se nekaj časa vozim pa potem motor ustavim ,mi voda v raztezni vre naraste in jo meče čez iberlauf šlauhec ven,rdeča lučka se ne prižge tudi ventilator dela normanlno ,ker sem ga zvezau da se je skos vrtel in je isto v raztezni vrelo tak da termostikalo dela ,kar se tiče termostata sem ga uzel ven ga dau u posodo da zavre in ga je odprlo tudi cevi so vroče ,pumpa tudi mislim da ni ,ker so obe cevi vroče tak da voda kroži ,motor lepo zalaufa ,nikoli da bi ugasno al trokiro vode je skos isto v hladilniku je nič ne manjka tesnilo na glavi imam novo ker sem menjal bat ,motor ima še vedno moč ampak ko ustavim motor mi začne v raztezni voda vret in naraščat in jo potem vrže na onem šlufku vn ,uprašal sem mehanika kaj bi to bilo pa je rekel da je čisto možno da imam zanič pokrovček hladilnika da se mi zato nabere luft in s tem pritisk v hladilnem sistemu ,zato me pa zanima še vaše mnenje je imel kdo enako težavo z ltz-jem ?za bilo kakšo mnenje ali nasvet bi bil zelo hvaležen.

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Re: LTZ 400 Problem

Odgovor Napisal/-a freshslo » 01 Maj 2012, 09:13

Termostat pravis, da ti dela OK, se pravi, da se tudi vetilator vklaplja in izklaplja okrog 100 stopinj celzije.
Potem ti ostane se tesnilo na glavi, kjer ti kompresija hodi v hladilni sistem. Da bi cez pokrovcek na hladilniku prihajal zrak notri je malce bosa, tam gre zrak ven v kolikor je prevec pritiska v sistemu.

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Leon12345
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Leon12345 » 01 Maj 2012, 19:57

freshslo hvala za odgovor ija kr se tiče dihtunge ni mogla biti fuč,ker sem jo menjau pred kakimi 14 dnevi in je nova v motorju sem danes težavo rešil mi je kolega posodu pokrovček drugi in je zdej vredu nobenga metanja in vrenja vode več .

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 03 Maj 2012, 16:18

Kar se tesnila tiče, nemogoče izgleda mogoče. Moj primer sicer ni LTZ, se pa lahko zgodi vsem.
Voda izginja. Iz izpuha se ne kadi belo, voda se ne meša z oljem, vendar voda izgine vsakič, ko jo dotočim, itd...itd...
In glej ga "hudiča". Tesnilo je spustilo točno tako, da je voda izginjala skozi sesalni ventil. Ker se voda ni imela časa segreti - upariti itd...ni bilo značilnega belega dima pri izpuhu voda oz. hladilna tekočina je enostavno šla "pa, pa" :hoj:
In tako še vedno velja "celo življenje se učimo in neumni umremo".

Slika

Slika

Leon12345
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Leon12345 » 03 Maj 2012, 19:13

Jaka,najlepšaa hvala bom za drugič vedo če se mi bo kaj takšnega zgodilo,sem pa vsakega nasveta hvaležen od takšnih mojstrov,aja zanima me če ima mogoče doma kdo kakšen pokrovček odveč od hladilnika za LTZ-ja za prodat oz lahko tudi od KFX-a ali pa kakšnega drugega Japonca saj mislim da vsi pašejo no ali pa se motim,ker pride nov okoli 50 eur.

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 03 Maj 2012, 19:18

Eden se skriva tukaj. Je od baje 650, če bo dober daš za kofe. Na zs mi pošlji naslov da ga jutri pošljem.

Slika

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 06 Maj 2012, 09:45

Pokrovcek hladilnika imam tudi jaz kaksnega viska od yamahe. Vendar mi je tvoj problem se vedno malce cuden. Ponavadi je kiler namescen tako, da je pokrovcek v najvisji poziciji. Z najvisjo pozicijo pa prezracujes sistem in na tej poziciji ni variante, da bi srkalo notr zrak.

Me prav zanima do cesa bos prisel, ko bos zamenjal pokrovcek in naredil nekaj vozenj.

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Leon12345
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Leon12345 » 06 Maj 2012, 10:33

freshslo pozdravjlen,ija narobe sem se izrazil da zrak vleče nootr u resnici je bila hin oz.. že čist boga ona fedrca na pokrovčku in ko se je motor že čisto malo segrel je vrglo vodo prehitro u raztezno in potem jo je bilo takoj odveč no tak mi je reku mehanik zdj ne wem mi je pa kolega posodu pokrovček od kfxa in deluje brez problema pa sm se kr neki časa vozu ko prej sm se čisto malo pelu in že je voda naraščala u raztezni ker u hladilniku je bil skos mir

Odgovori