Outlander MAX 400 XT

Tukaj lahko postavite vprašanja o težavah, ki se pojavijo na vaših štirikolesnikih.

Moderator: jaka

Odgovori
outlander
Začetnik
Reactions:

Outlander MAX 400 XT

Odgovor Napisal/-a outlander » 22 Jan 2013, 14:00

Najprej en lep pozdrav vsem prijavljenim na tem forumu,
z motorjem imam en problem in sicer, pred parimi dnevi sem zjutraj vžgal motor(vžgal je v prvo pri okolo -1°C), počakal 2 minutki in se odpeljal do soseda, ko sem se ustavil in hotel prestavit v vzratno prestavo da bom parkiral motor, ampak je v trenutku ko sem se ustavil motor crknil, in ni nikakor hotel vžgati. Po večih poskusih verglanja je vmes za trenutek vžgal in ponovno crknil, enkrat je celo vžgal in potem zelo trokiral in spet crknil. Zelo je smrdelo po bencinu, svečka je bila črna in ko sem imel svečko zunaj sem jo nataknil na kabel ter preveril iskro in iskra je bila. Malo sem spihal svečko in jo dal nazaj v motor, kabel na svečko in spet poskušal verglati. V drugem poskusu je motor počaci spet vžgal, po parih kilometrih preganjanja je spet lavfal normalno, danes pa sem ga spet poskusal vžgati in med vožnjo , ko se ustavim spet hoče crknit.
Pa še na cevki ki je nataknjena na dnu vplinjača(fergazerja) za višek bencina, bencin ves čas malo curlja, ob prehodu iz majhnega v večji gas curlja manj, skoraj nič, ob prehodu iz velikega v majhni gaspa pa bolj curlja, ali ima to kakšne veze z zgornjo težavo?
pojma nimam kaj bi lahko bilo narobe, zelo dobrodožli bodo vaši nasveti ter vsaka pomoč in že v naprej se vam zahvaljujem,
Hvala in Lp.outlander
Zadnjič spremenil outlander, dne 22 Jan 2013, 19:33, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Re: Outlander MAX 400 XT

Odgovor Napisal/-a BIF » 22 Jan 2013, 14:19

Pozdravljen in dobrodošel.
Ker moje znanje avtomehanike ni na nivoju za podrobno debato....ampak tako iz prve, bi dejal da se tvoj problem nahaja v fergazerju ali črpalki.
Če nisi vešče teh zadev (kar pa glede na vprašanje predvidevam, da nisi) mislim, da je najbolje da se obrneš na enega od preverjenih mehanikov (npr. Jaka) in sem prepričan, da bo zadeva rešena.
Po moje nima smisla šarit preveč v solo varianti, ker lahko zadevo še bolj "zaštrikaš".
Tako bi se zadeve lotil jaz in to je tudi moj nasvet za rešitev "problema"!
Bi pa bilo lepo po rešitvi dobiti povratno informacijo, ki bo morda pomagala komu drugemu!
L.p.

Uporabniški avatar
sandii
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Škofja Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a sandii » 22 Jan 2013, 14:45

Zaliva ti uplinjač plovec neuravnava dotoka goriva oziroma nezapira.Probaj podret in očistit uplinjač bencin ti nesme puščati v nobenem primeru.

L.P.Sandii

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 22 Jan 2013, 16:07

Sandii ti je napisal, jaz ti bom narisal #-o

Slika Slika Slika
Slika Slika

outlander
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a outlander » 22 Jan 2013, 19:17

BIF - hvala za nasvet, vsekakor bom sporočil ko rešim problem.
sandii in jaka - takoj danes sem sel in razdrl uplinjač, ga očistil spihal, odvijačil se tudi tiste 3 vijake(dize) na sredini in vsako posebej spihal. Vse sem sestavil nazaj in vžgal motor, zaenkrat je lavfal normaln in na cevki ki je nataknjena na dnu uplinjača ni priteklo niti kapljice bencina, že to je velik napredek, jutri pa bom naredil še par kilometrov in ponovno poročam stanje. Jaka hvala za slikovit prikaz, sam bom priložil slike malo kasneje.
Lp.

Odgovori