Linhai in pluženje

Tukaj lahko postavite vprašanja o težavah, ki se pojavijo na vaših štirikolesnikih.

Moderator: jaka

Odgovori
Uporabniški avatar
gregor.dolenec
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Kamnik okolica

Linhai in pluženje

Odgovor Napisal/-a gregor.dolenec » 18 Jan 2017, 09:12

Pozdravljeni,
Že več let si lastim Linhaja 400, z njim sem zadovoljen pri delu v gozdu, pa tudi vožnja z njim po gozdu je prijetna in predvsem umirjena. Težava nastane, ko mu pripnem plug. Plug je sicer predelava mutinega pluga za motokultivator, sicer je težava že stara, a sem vedno krivca iskal drugod. Vse smo že skoraj probali, z nastavitvijo uplinjača, pa nov akumulator nikdar pa nisem pomislil na elektriko, le ta originalna oz. namontirana pri uradnem serviserju. Gre za to, da takoj ko začnem uporabljati vitel, začne motor neenakomerno teči in obrati v prostem teku mu padejo, posledično mi motor vsakič ugasne. Pri uporabi vitla mi tudi pomežiknejo lučke pri števcu. Sumim da je torej tu nekje napaka a z elektriko nimam bogve kakšnega znanja. Ali je imel kdo podobno težavo in kako jo je rešil.
Hvala

Uporabniški avatar
lucky009
Član kluba
Reactions:
Kraj:: ljubljana
Kraj: ljubljana
Kontakt:

Re: Linhai in pluženje

Odgovor Napisal/-a lucky009 » 19 Jan 2017, 11:02

pomeri akumulator pri obremenitvi, oz. koliko ti ga polni alternator. Močnejši akumulator vgraditi?

Uporabniški avatar
gregor.dolenec
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a gregor.dolenec » 19 Jan 2017, 11:12

Sem že razmišljal da bi poskusil za probo močnejši akumulator. Bom te dni poskusil.

Uporabniški avatar
kiwi
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Haloze
Kraj: Haloze
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a kiwi » 19 Jan 2017, 12:07

Ali je kakšna razlika če je vitel obremenjen ali ne? Poskušaj z tokovnimi kleščami za enosmerni tok (če jih lahko kje dobiš) izmeriti tok, ko je vitel neobremenjen ali obremenjen.

Lp Boštjan

Uporabniški avatar
gregor.dolenec
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a gregor.dolenec » 19 Jan 2017, 12:31

Oj, ma motor ne dela takoj ko plug ene dvakrat spustim in dvignem pa tudi težje vžge, čeprav pri vžiganju ne zasledim da bi se štarter težje zavrtel. Čudno se mi zdi vse skupaj. brez pluga dela ok. Ko bo čas se bom posvetil elektro črevesju ki je potreben za vitel. Vse skupaj izgleda nekak butasto a vendar motor nagaja le ko je vitel obremenjen, pa če tudi ni v pogonu.
#-o :-k :cry:

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 19 Jan 2017, 13:34

Dobro očisti kontakte na vitli in stikalu ter konektanju na aku-ju.
In ob uporabi vitle v leru malo dodaj gasa in dvigni obrate...pa povej kaj se dogaja.
Slab z leti oksidiran stik lahko dela precej težav z vitlo.

Uporabniški avatar
gregor.dolenec
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a gregor.dolenec » 19 Jan 2017, 13:59

Sporočim . :)

Uporabniški avatar
frm
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Šmarje Sap
Kraj: Šmarje-Sap

Odgovor Napisal/-a frm » 19 Jan 2017, 18:25

Nisem ne vem kaki mehanik,mislim,in menim da motor sam ne proizvede dovolj električnega toka niti za sebe,kaj šele vitel,vse skupi pa počepne.Po domače ne sfolga.

2012 Yamaha Raptor 700R

Uporabniški avatar
kiwi
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Haloze
Kraj: Haloze
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a kiwi » 20 Jan 2017, 08:40

Poskusi priklopit še V-meter na akumulator in motor vžgi. Potem glej napetost in začni dvigovat plug. Da vidiš če ti počepne napetost. Če ti motor potem še težje vžge kot praviš je možno da ti regler ne polni dovolj akuja. Mogoče je tudi akumulator že opešal in še kakšni slabi kontakti kot pravi BIF, pa se vse skupaj sešteje in imaš na koncu pravo štalo.
Ker praviš da ti potem motor tudi težje vžge bi rekel da je napaka že nekje pred samo vitlo. Vitla potem samo še poslabša vse skupaj ker potegne precej štroma. Preveri kleme na akumulatorjih, spucaj in zategni nazaj.

Lp Boštjan

Uporabniški avatar
gregor.dolenec
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a gregor.dolenec » 20 Jan 2017, 10:47

Fantje hvala za nasvete. Bom kot prvo spucal kontakte pa vitel priklopil na svoj akumulator, pa da vidimo kaj bo. Bom pa tudi premeril vse a predvidevam da četudi je vse ok motor pri uporabi vitla ne zadosti porabi štroma.
Bom poročal kaj sem uspel, upam, da me sneg ne prehiti.

Uporabniški avatar
Jam
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Selnica ob Dravi

Odgovor Napisal/-a Jam » 20 Jan 2017, 14:47

Preveri tudi ce so kontakti dovolj zategnjeni, sploh tisti na releju. S tem mislim kontakte ki gledajo iz releja, kamor ti potem pritrdis kable.

Uporabniški avatar
Berti
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: brežice

Odgovor Napisal/-a Berti » 20 Jan 2017, 20:22

Preveri prvo sploh koliko Watov ti da agregat. Vem da sportsman 500 da samo 250w, koliko pa vitla porabi štroma pa nimam pojma. Zmeraj pa po pluženju pustim nažgan moped,da se malce akumulator napolni. Verjetno tudi ti enako narediš.

Uporabniški avatar
gregor.dolenec
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a gregor.dolenec » 23 Mar 2017, 09:40

Oj, dolžen sem kakšen odgovor glede linhajčka. Kot prvo moram priznati svojo površnost in prehitro diagnozo ter za vse obdolžiti elektriko. Te dni sem našel luknjo v času in se malce poglobil v atv. pri podrobnejšem pregledu sem ugotovil vzrok neenakomernega teka motorja. Ponovno se mi je snela povezava med filtrom in fergazarjem in to na spodnji strani komaj opazno. Po popravilu sedaj dela ok. Moram pa še preveriti vso ele.inštalacijo glede vitla. Sedaj imam vse izklopljeno in ni problemov.

Uporabniški avatar
gregor.dolenec
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a gregor.dolenec » 24 Maj 2017, 08:12

Pozdravljeni, ponovno se sprašujem ali mi je treba riniti v težave, a očitno to obvladam. Za svojo mularijo sem kupil star zanemarjen otroški atv ki kar kliče po šraufanju. Pa to še ni vse, motor oz atv ima korenine od znanega trgovca ? kvalitete. Počasi ga spravljam v vozno stanje a brez problemov ne sme biti. Motor mi namreč ne vžge. Svečka iskro ima štarter normalno vrti stikalo na zavori sem popravil a ne zalaufa. Mogoče dobim od vas kakšen koristen nasvet.
Hvala

Uporabniški avatar
frm
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a frm » 24 Maj 2017, 19:42

Dotok goriva,sklepam da,če ima iskro,bi mogel dati vsaj katero koli štimo,da je vsaj živ agregat.

2012 Yamaha Raptor 700R

Uporabniški avatar
gregor.dolenec
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a gregor.dolenec » 25 Maj 2017, 05:32

Oj, dotok goriva imam in odstranil sem filter za gorivo. Na sprednji zavori sem začasno namestil nadomestno stikalo na zadnji zavori pa zvezal skupaj, ker sta oba stikala zanič. Svečka je mokra torej bencin dobi. Torej iskra je bencin je kompresijo ima ,kaj mi še ostane.

Uporabniški avatar
jerebtomy
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Žiri

Odgovor Napisal/-a jerebtomy » 25 Maj 2017, 12:47

Meni diši po kakšnem slabem stiku v kolikor je zadeva stara,
ali pa razštelanem timingu vžiga. :?
Ko je meni jaka šraufal kitajca je reku da je bilo nekaj na elektriki za naštelat
ravno kontra kot pri vseh ostalih ne vem pa točno kaj,in se je j.... par dni. :evil:
Upam da ti kaj pomaga

Lp

2011-2013 Shineray XY 300 STE- z veseljem prodan :P
2014-2015 KTM 640 LC4 SM -na žalost prodan :cry:
2013-2017 Access SP 450 R - žal prodan :cry:
2018-2021 BRP BAJA DS650X - tudi žal ni več v moji lasti ](*,)

Uporabniški avatar
gregor.dolenec
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a gregor.dolenec » 25 Maj 2017, 13:03

Oj mi pomaga če ne drugače se bom psihično pripravil na kitajsko nočno moro. Ja motor je 2008 l pa zdaj je tri leta sigurno stal. Bom še ostale kontakte preveril.
Hvala ti.

Uporabniški avatar
gregor.dolenec
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a gregor.dolenec » 01 Jun 2017, 06:11

Motor spravil v pogon, agregat dela lepo . Mi je pa kar nekaj živcev pojedel preden je zapel. Na motorju ni bilo nobenega problema, problem je bil v rezervarju. V njem je bila nekakšna plastična kuglica ki je enkrat bolj enkrat manj ovirala pretok bencina . Vsakič ko sem malo premaknil motor se je nateklo nekaj bencina a ravno dovolj ,da se je videlo na svečki.
No zadeva sedaj deluje.

Uporabniški avatar
jerebtomy
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Žiri

Odgovor Napisal/-a jerebtomy » 01 Jun 2017, 07:06

No pa se je spet pokazal da se vztrajnost izplača. 8)
Ponavad je najraje kakšna banalna napaka.
Zdej pa sam bencin v rezervar namest kuglc, pa gasa.

2011-2013 Shineray XY 300 STE- z veseljem prodan :P
2014-2015 KTM 640 LC4 SM -na žalost prodan :cry:
2013-2017 Access SP 450 R - žal prodan :cry:
2018-2021 BRP BAJA DS650X - tudi žal ni več v moji lasti ](*,)

Uporabniški avatar
gregor.dolenec
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a gregor.dolenec » 01 Jun 2017, 07:14

Ampak ti pritisk dvigne. Ene 6x sem snel frgazar pa vedno je pritekel bencin po cevki. Potem mi je pa cev usla med prsti, bencin pa od nikoder. No zadeva deluje je pa še kup dela, da bo vse ok.
Iščem še otroško čelado in želvo.

Uporabniški avatar
frm
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a frm » 01 Jun 2017, 18:25

Drugo ne more biti,ima iskro,in pred tem je najverjetneje delal.Pri kitajskih motorjih,pa niso tako slabi,prvo mora biti iskrica življenja,potem se rešuje še ostalo.in vedno se bo v tem primeru odkrila ,ali pokazala napaka.

2012 Yamaha Raptor 700R

Uporabniški avatar
gregor.dolenec
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a gregor.dolenec » 01 Jun 2017, 19:56

Frm res je tako in tako nekak sem sel po vrsti. A za popizdit bencin je tudi bil ker je vedno mal steklo preden sem cev nataknil na frgazer. A ocitno sem vedno toliko motor guncal da ga ni takoj zamasilo. Cisto po naklucju sem pravi cas staknil cev in nic ni teklo. Takrat se mi je sele posvetilo kaj bi se lahko bilo. Sedaj mali kitajski stvor dela in presenetljivo dobro 100 kg osla v hribcek pelje. V podukt ostalim ki se lotijo starih kitajcov prvo ocistite kestl.

Odgovori