Zavore Jumbo 301

Tukaj lahko postavite vprašanja o težavah, ki se pojavijo na vaših štirikolesnikih.

Moderator: jaka

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Re: Zavore Jumbo 301

Odgovor Napisal/-a jaka » 29 Jan 2014, 20:43

Ni kaj, kapo dol, pa vendar ???? Sam imam hidravlično ročno zavoro (original tovarniško narejeno) in le ta počasi spusti. Pa sem se malce poglobil v te zadeve in povsod (tudi v zakonodaji) sem naletel na isto zadevo. Vse ročne zavore so mehanske. Očitno z razlogom.

Tomok
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Lj-Šentvid

Odgovor Napisal/-a Tomok » 29 Jan 2014, 22:34

Ja saj. To, da bo počasi popustila pričakujem. Bom pa testiral koliko časa drži ročna original mora pa itak tudi bit ispravna težava je samo v tem, da če prevozim tako kot prejšnjo soboto 80 km v močnem dežju in mi je originalna čisto odnehala in ko sem hotel parkirat v klanec sem bil brez. Res, da je bila čeljust iz linije in je bil to delno razlog za tako veliko obrabo vendar imam zdaj vsaj rezervo na katero se lahko zanesem brez, da bi pred parkiranjem s ključi okol motorja skakal in nastavljal.
Bom pa stvar itak dobro stestiral v garaži, da nebi bilo težav na cesti.
Moj prejšnji motorček takih težav ni poznal. Tale je pa na to temo pač težaven. Z nasveti prijateljev pa z veliko trme se marsikaj uredi.

L. P. Tomo

Smc ram 520 rr
Smc Jumbo 301
Ligier be four 220

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 29 Jan 2014, 22:42

Obstaja pa še ena preprosta rešitev :mrgreen: :mrgreen:

Slika

Tomok
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Tomok » 30 Jan 2014, 06:40

Imam ključavnico in jo imam namen uporabiti če bo motor parkiran kje dalj časa. Prejšnji lastnik ga je enkrat zaklenil in pozabil odklenit zato pa je skrivil disk in nosilec čeljust pa šponar verige tudi. Jaz pa napake odpravljam eno po eno.
Je že tako, da pri uporabi atv ja rabiš včasih malo več kot samo na palec pazit.
L. P.

Smc ram 520 rr
Smc Jumbo 301
Ligier be four 220

Tomok
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Tomok » 05 Maj 2014, 21:27

Oj Jaka tole danes je bilo svetovno. Jumbek naredil 350+km, vleče super sekanja čez auspuh ni več poraba pod šest gas pa skor na polno ves čas. Edin ročna pa spet po svoje. Ves čas je bila prisotna povsem normalna potem pa kratek postanek blizu doma in je ročka čist v prazno padla čez par km je bla pa spet z mano čist normalna. Brez, da bi se česarkoli dotaknil.
Govorim o originalni ročni. Moj ponaredek je skoz ok.
Kdo bi to zastopil?
V glavnem hvala dolgujem ti :drinkers: :drinkers: :drinkers: kmalu.

Smc ram 520 rr
Smc Jumbo 301
Ligier be four 220

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 05 Maj 2014, 21:46

Aha, sva "trofla" pravo nastavitev. Kontroliraj olje, da vidiva ali teorija drži.

Odgovori