Težava Loncin Desert Storm 250
Moderator: jaka
- Tevzy
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Črna na Koroškem
- Kontakt:
Težava Loncin Desert Storm 250
Imam sledeč problem. Atv mi je pri vožnji izgubil moč. Sedaj sem probal,bat hodi ampak nima kompresije. Olje je tudi čisto črno in ga je zelo malo-ga moram zamenjati. Kaj mislite da je narobe?
- Tevzy
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Črna na Koroškem
- Kontakt:
Bat je bil hin zaradi tega,ker motorja včasih nisem dovolj segrel pred vožnjo,enako tudi prejšnji lastnik. Hladen bat ima glede na celinder kakšen mm zračnosti,zato ga je treba segreti,da se razširi in pravilno deluje. Ker pa motor ni bil segret,je bat rahlo udarjal po steni celindra. Postopoma je rahlo napokal,zadnjič pa mi je počil.

Cena celindra je 90€,cena bata pa okrog 35€.

- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Menges
- Kontakt:
Ti se kar tolazi, da je to zaradi mrzlega tiscanja, saj nima 1mm zracnosti. Slaba kvaliteta materiala !Tevzy napisal/-a:Bat je bil hin zaradi tega,ker motorja včasih nisem dovolj segrel pred vožnjo,enako tudi prejšnji lastnik. Hladen bat ima glede na celinder kakšen mm zračnosti,zato ga je treba segreti,da se razširi in pravilno deluje. Ker pa motor ni bil segret,je bat rahlo udarjal po steni celindra. Postopoma je rahlo napokal,zadnjič pa mi je počil.
-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
U cilinder se da puša iz posebne zlitine- delajo v fabriki, dobi se đabe. Pol se zdreja in pohona. Cilinder je pol neuničljiv.
Nov je treba kupit sam bat.
Dela je res ene par ur, cca 2 uri da se podre, 2 za sestajt pa za cilinder zrihtat ene 3-4 ure. 8 ur=120 euro pa bat košta malo neki.
Majn ko 180 vse skupaj.
Pa še to- bat ni počil zaradi udarjanja ob cilinder pri hladnem motorju, ampak pol, ko je prijelo zgoraj. Lahko, da si kdaj bil brez olja, lahko, da si imel zamašeno dizo v fergazerju, lahko je 100 razlogov.
Hladnega pa vseeno ne smeš gonit, ker se prej znuca, ker olje še ni na mestu, kjer bi moralo biti.
Bat se razširi za kako desetinko, ne pa za milimeter!!!
lp
R
Nov je treba kupit sam bat.
Dela je res ene par ur, cca 2 uri da se podre, 2 za sestajt pa za cilinder zrihtat ene 3-4 ure. 8 ur=120 euro pa bat košta malo neki.
Majn ko 180 vse skupaj.
Pa še to- bat ni počil zaradi udarjanja ob cilinder pri hladnem motorju, ampak pol, ko je prijelo zgoraj. Lahko, da si kdaj bil brez olja, lahko, da si imel zamašeno dizo v fergazerju, lahko je 100 razlogov.
Hladnega pa vseeno ne smeš gonit, ker se prej znuca, ker olje še ni na mestu, kjer bi moralo biti.
Bat se razširi za kako desetinko, ne pa za milimeter!!!
lp
R