Napenjalec verige

Tukaj lahko postavite vprašanja o težavah, ki se pojavijo na vaših štirikolesnikih.

Moderator: jaka

Odgovori
steyr
Začetnik
Reactions:

Napenjalec verige

Odgovor Napisal/-a steyr » 15 Maj 2010, 14:13

Imam bashana 250ccm in ima nekaj čez 1000km. Predvčerjašnjem sem se peljal po ravni asfaltni cesti in kar naenkart je nekaj počilo. Domov sem v strahu, da je kaj narobe s kakim zobnikom v menjalniku peljal zelo zelo počasi. :?
Takoj sem mogle preveriti kaj je narobe, zato sem ga vzdignil od na stojalo za motorje in ga vžgal. Menjal sem v prvo brzino in opazil, da mi veriga tolče v nek aluminjast košček pokrova verige pod prednjim zobnikom.

Ali mogoče kdo ve, kako napeti verigo :?:

Rad bi naredil tudi napenjalec, da mi nebi tako tolklo tistega spodnejga dela pokrova verige, zato bi Vas prosil, če lahko kdo objavi kakšne slike, kako ima narejeno. :roll:
Če ste kupli tole reč, pa mi prosim povejte trgovino, pa kok :eur stane .

Hvala za odgovore.

Enx
Poznavalec
Reactions:
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Enx » 15 Maj 2010, 14:58

Eni motorji imajo narejeno tako, da "pesto", v katerem so ležaji in komplet vpetje zadnje akse v nihajni roki, lahko prestaviš za cca. 2 cm, s tem pa nategneš ali popustiš verigo. Poglej če ima tudi tvoj atv tako rešitev sicer bo res bolj primerna kakšna vzmetna napenjalka ...

steyr
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a steyr » 15 Maj 2010, 15:25

Hmm, nekaj sem še probal napet, vendar ni pomagalo, zato bi prosil za kakšne slike vaših vzmetnih napenjalcev...

steyr
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a steyr » 27 Jul 2010, 13:19

No, težava rešena že pred nekaj meseci, hvala vsem za pomoč. ;)

mvidnjevi
Obiskovalec
Reactions:

Re:

Odgovor Napisal/-a mvidnjevi » 25 Mar 2012, 15:17

steyr napisal/-a:No, težava rešena že pred nekaj meseci, hvala vsem za pomoč. ;)
Imaš mogoče kakšne slike kako si težavo rešil?

Odgovori