Dizel

Tukaj lahko postavite vprašanja o težavah, ki se pojavijo na vaših štirikolesnikih.

Moderator: jaka

Odgovori
Uporabniški avatar
luksislo
Obiskovalec
Reactions:

Dizel

Odgovor Napisal/-a luksislo » 27 Nov 2010, 14:05

Lp!

V kymcota sem po pomoti natočil dizla!
peljal sem se približno 500m od pumpe, nakar je začel kašljat. odvlekli so me domov, nafto sem potegnil ven iz kestla (ni dobrega okusa!) nalil notri 98 oktanca (nekaj nafte je sigurno še v kestlu, zato sem raje več oktanov) ampak motor še vedno noče vžgati, razen pod štart šprejem (kar pa ni dobro)

premišljujem o menjavi svečke - bi bilo to smiselno, ali je kakšna večja škoda na motorju samem?

Uporabniški avatar
DavidMX
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Zagorje ob Savi
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a DavidMX » 27 Nov 2010, 16:58

Napačno gorivo ne uniči motorja, je pa res, da to motorju ne koristi. Veliko večja škoda nastane, če v dizelski motor nalijemo bencin.

Postopek:
Očisti vse cevi do uplinjača z filtrom vred. Razstavi uplinjač in ga daj v posodo z bencinom. Sestavi v obratnem vrstnem redu kot si razstavil. Priporočam tudi menjavo svečke ;)

Yamaha YFM Raptor Akrapovič ATV Series Offroad :snakeman:
Yamaha Grizzly 660 :snakeman:
Hit the clutch, hit the gear, hit the gas and I'm gone!

Uporabniški avatar
luksislo
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a luksislo » 27 Nov 2010, 18:33

Filter očiščen, cevi pravtako. svečka je veni, žal še nimam nove tak da to bo še počakalo malo.

fergazer pa nevem če bi odklapljal, ker mi ne uspe dol dobiti zajle za čok (zaug)

Uporabniški avatar
DavidMX
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Zagorje ob Savi
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a DavidMX » 27 Nov 2010, 20:12

luksislo napisal/-a:Filter očiščen, cevi pravtako. svečka je veni, žal še nimam nove tak da to bo še počakalo malo.

fergazer pa nevem če bi odklapljal, ker mi ne uspe dol dobiti zajle za čok (zaug)
Potem pa uplinjač odvijači na kolenu in ga obrni in očisti dize.

Primer na YFM:
Slika

Yamaha YFM Raptor Akrapovič ATV Series Offroad :snakeman:
Yamaha Grizzly 660 :snakeman:
Hit the clutch, hit the gear, hit the gas and I'm gone!

Uporabniški avatar
luksislo
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a luksislo » 01 Dec 2010, 18:45

Projekt dizel uspešno zaključen!
zamenjal danes svečko, a ni vžgal.

ker je svečka postavljena tako glupo da si lahko sam roko zlomiš ko jo dol odvijaš, sem odstranil tank za gorivo (zdaj že poln bencina, seveda) in tako pridobil dostop do mašine z zgornje strani. odstranim novo svečko, jo je isto zapacalo + še kar precej smeti je bilo zraven, na navoju gor (se moram malo bolj po čistem vozit :D ) in začnem verglat mašino brez svečke. verglam pet minut, dam svečko noter, kestel zasilno priklopim na fergazer, zadeva kresne iz prve. dam kestl normalno gor, sestavim skupaj in zadeva laufa. ene 10 minut sem še potem "čistil" mašino, ker so bile dize kar precej zamašene, ampak zdej je vredi.

hvala vsem, ena ornk lekcija v življenju je bla tole. k sreči me je stala samo 6€ in par urc dela, ne pa orenk generalne kake ajnšpric mašine.

Odgovori