Mitjag napisal/-a:Torej kot pravijo več glav več ve zato najbolje da tukaj opišem težavo.
Gre za težavo, ki sicer ne vpliva na funkcionalnost moje zverince ampak je pa zelo moteča zato je morda kdo na njo že naletel in jo rešil.
Težava je pri zadnjem nosilcu zavor oz zavorne "čeljusti", ki s pritiskom na zadnjo zavoro med vožnjo naprej začne zelo grdo ropotat in vibrirat(tako glasno da preglasi zvok motorja in ga sliši tudi tisti ki se pelje na quadu nekaj 10m za mano.glede na to da imam športni filter veste da motor ni ravno tih). Po dolgem iskanju smo skupaj s mojim serviserjem našli težavo ki je bila v tem nosilcu in sicer je ta vpet med objemko in med aluminijasti del ki drži zadnjo os. Najprej je bilo videti kot da je luft pri tisti objemki ki bi morala zelo lepo sesti v zato namenjen kanalček, kar se je po razdrtju tega dela pokazalo da tudi lepo sede in težava ni tam. Težava je na drugi strani torej tisti rob ob katerega se nosilec z objemko pritisne je zelo nizek in posledično pri bremzanju nosilec skače čez rob zato to povzroči vibriranje in posledično grozen zvok. Težavo sem sicer delno rešil da sem nosilec spredaj fiksiral z kosom lesa vendar to ni rešitev.
Za lažjo predstavo dodajam sliko. Torej zdaj poizkušam najti najboljšo rešitev vendar kljub večkratnem odpravljanju pri servisu se težava vedno spet pojavi že pri vožnji domov.

Če prav razumem potem je v bistvu na nosilcu zavor nekoliko prevelika luknja in ta nosilec po pritisku na zavoro"zajaha" tisti aluminijasti del, ki drži zadnjo os. Če je temu tako in če je napaka serijska in ni mogoče dobiti novega nosilca za manjšo loknjo za naleganje na os, bi bila mogoče rešitev v doma narejenem nosilcu pri kakšnem lokalnem mojstru, ki se ukvarja z kovinarstvom, ali pa, če poznaš koga, ki vari aluminij, da ti na aluminijasti del dovari cev z notranjim premerom, ki je isti, kot sedaj zunanji in ti potem ne bi mogel nosilec skakati čez ta del. Če je možno na tisti aluminij vrezati navoj, pa naredi to, gor privij matico do zunanjega roba, kjer nosilec naseda na to os in dodaj kontra matico, vmes lepilo za kovino in zategni.
Če je nosilec kovinski, pa mislim, da bi se dala zadeva rešiti najpreprosteje s tem, da bi na tisto stran, kjer se nosilec pritiska do aluminija navaril cev z takšnim premerom, da bi se tesno nalegala na aluminij, pred tem pa bi moral namestiti nosilec točno tako kot mora biti

Mislim in upam, da če bi kaj dodajal na os ali nosilec ne bo nič v napoto za montažo zavorne čeljusti

.
Upam, da sem prav razumel tvojo težavo in da ti je kakšen nasvet prišel prav.
Želim ti malo zapravjenih

za ta problem in čimprejšnjo rešitev težave

.
Poročaj, kako si rešil problem. Lep pozdrav!