Zdaj pa k temi! Na Nissanu imam prevoženih nekaj čez 100K km in po nagovoru nekega kolega, ki je mimogrede še dober mehanik sem vlil v rezervoar za gorivo Cyclo Max 44 diesel (ni reklama)! Sicer sam nisem videl neke potrebe po tem dodatku, ki ima funkcijo čiščenja vodov, šob, ventilov, bata...skratka tistega dela črevesja o katerem nisem ravno expert, vendar sem menil, da verjetno ne škodi. Rezultat je bil več kot očiten....motor teče bistveno bolj uglajeno in nekako imam občutek, da se je tudi poraba zmanjšala (nisem meril zato je možno, da je ocena subjektivna). vsekakor pa vse skupaj teče....kako naj povem...dosti bolj "gladko"!
No in ker tak dodatek obstaja tudi za bencinske motorje se poigravam z mislijo, da bi ga preizkusil na hišnem ljubljenčku BRP. Po 17.000 km verjetno je že kakšna "garež" na ventilih ali batu...kakšno čiščenje vodov goriva ipd., pa tudi ni odveč.
Dodatek, ki sem ga uporabil ni klasični aditiv za diesel-e (za pozimi), temveč je namenjen za (prepisujem iz deklaracije) zmanjšuje emisije, odlično čistilo pri tune-up, očisti injektorje, uplinjače in ventile, odstranjuje vodo in zmanjša kajenje!
Je pa diesel sintetično čistilo za celotni gorivni sistem!
In sedaj me zanima ali je kdo že takšno zadevo uporabil, preizkusil na atv/quadu...učinek, mnenje.....najbolj pa bi apeliral na Jakatovo mnenje in mnenje še koga, ki mu globine motornih otrobov niso tuje. Je to uporabno, predvsem ali lahko škodi...se lahko uporabi pri EFI-ju in "klasiki...skratka vse kar bi utegnilo biti koristno.
Osebno bi ga uporabil le za čiščenje "mašinskih otrobov" od naslag, ki verjetno sčasoma nastanejo tudi v naših motorjih!
To bi bilo to:
http://www.cyclo.com/system/images/Techdata/C44TDS.pdf