Imam eno vprašanje glede vezave dodatnih LED luči in sicer sem jih zvezal glede na shemo in opis vendar zadeva ne deluje tako kot bi morala.

Te LED luči so namenjene le za vožnjo podnevi ob prižganem motorju, ko alternator deluje in je napetost v sistemu vozila nad cca. 13V. Na ta način se te LED luči avtomatsko prižgejo takoj po zagonu motorja in same tudi ugasnejo, ko motor zaustavimo. Da dnevne LED luči ne gorijo ponoči skupaj z zasenčenimi ali dolgimi lučmi pa zagotavlja signal preko oranžne žice, ki jo priključimo na (+) pol originalnih pozicijskih luči.
Do tukaj vse v redu in prav,le da luči tudi ko je napetost 12,7 V (izmerjeno z voltmetrom)še vedno gorijo.Očitno zaščita pred izpraznitvijo akumulatorja ne deluje.Vem da je rešitev montaža stikala na + pred relejem ampak to ni predvideno,
zato me zanima če je imel kdo podoben problem in ga je rešil kako drugače.Ker če moram imeti stikalo potem ne vidim razloga da bi to vezal na obstoječe luči za signal kdaj naj se luči ugasnejo ali pač.
2011-2013 Shineray XY 300 STE- z veseljem prodan
2014-2015 KTM 640 LC4 SM -na žalost prodan
2013-2017 Access SP 450 R - žal prodan
2018-2021 BRP BAJA DS650X - tudi žal ni več v moji lasti
](./images/smilies/eusa_wall.gif)