Motor trokira

Tukaj lahko postavite vprašanja o težavah, ki se pojavijo na vaših štirikolesnikih.

Moderator: jaka

Odgovori
Uporabniški avatar
Black_Racer
Začetnik
Reactions:

Motor trokira

Odgovor Napisal/-a Black_Racer » 13 Avg 2013, 09:48

Zanima me glede kitajčka egl motor 250 ccm letnik 2010 prevoženih 2000 km, servis olje in filter pravkar naredil in imam eno vprašanje.
Ko se peljem nekje v visokih obratih nad 80 km/h in pri tej hitrosti vožnje nekje po 1 km mi začne motor trokirati kot da primanjkuje bencinako pa držim čist rahlo gas se pa še kolk tolko pelje čeprav tudi trokira, ko pa spet dam gas ga kr duši. Ko motor ugasnem in nazaj prižgem pod prostim tekom laufa v malo višjih obratih ampak ko se odpeljem gre normalno dokler se spet ne peljem nad 80 km/h.

Sem se pa igračkal na uplinjaču in nastavljal pa nič pomagalo.
Mogoče to kakšna možnost ker imam na motorju vse blokade ven pobrane + v kratkem sm odprl odprl izpuh?
Ali da svečka več ne zdrži tiste toplotne vzdržnosti ali kakšna cinšpula?
Možnost da bi bilo kaj z uplinjačem?

Najlepša hvala za pomoč
Grega

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Re: Motor trokira

Odgovor Napisal/-a freshslo » 13 Avg 2013, 10:13

Pomoje se bos moral se malo poigrat z nastavitvijo zraka/bencina na vplinjacu.

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
Black_Racer
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Black_Racer » 13 Avg 2013, 13:34

To sm se igračkal čist not ga privil in ga pol po pol kroga ven vijačil pa vsakič nardil ene 5 km najmanj in nič boljše ni bilo tk da to ne bo to ...
Najbolj sumim svečko ker ko ga malo "nateram" in ko mi začne trokirati mi pol ugasne ko pa nazaj zaženem motor pa ima mal višji prosti tek samo pri 2k km da bi bla zanič?

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 14 Avg 2013, 09:00

Ce mislis, da je svecka jo zamenjaj, to je najhitrejsa resitev, drugace pa...

Nastavi plovcek, z njim korigiras koliko zaloge goriva je v vplinjacu. Ce ga bo prevec, ga bo zamorilo, ce ga bo premalo bo trokiral.

Skoraj vsaj vplinjac ima spodaj za priklop cevke in vijak, da spustis bencin v to cevko. Cevka mora biti prozorna, ki jo potem obrnes ob strani vplinjaca navzgor in odvijes vijak in potem vidis do kje imas bencin v vplinjacu. To deluje na isti princip kot vodni meter (zidarski foh). PONAVADI (ni pa nujno) mora biti bencin do vrha spodnje posodice, kjer je tesnilo. Najboljse, da poisces po netu specifikacijo za svoj vplinjac. Plovcke nastavljas tako, da prikrivis jezicek plovcka, vendar previdno in natancno.

Za boljso predstavitev si poglej service manual za raptor 660 in poisci rubriko za nastavitev plovckov. Navodila so objavljena tu na forumu.

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Odgovori