Na yamahi mi je čep za izpust olja pobral navoj M10x1,25. Najenostavneje je luknjo povrtat in vrezat M12x1,5, ker pa je takoj zadaj mrežica (oil strainer) so navojni vrezniki malo problem: moral bi iti skoraj direkt s tretjim (prvi in drugi bi komaj kaj prijela). Če boljše bi pa bilo uporabiti helicoil (http://www.helicoil.in/helicoil.htm) če ima kdo za posodit (seveda za v zameno za kak ) ?
Vijak 3, mrežica 5
Mrežica 11
Pozabi na helicoil, to je preziveto in se je uporabljalo bolj za popravljanje novojev sveck pri kosilnicah. Uporabi timesert, to je prava stvar za tvoj problem. Jaz imam sicer oboje doma, ampak sem do 8.7. na Pagu. Pa tudi posojati tako orodje je malce neugodno.
Rešil sem tako da sem povrtal na 10,5 in urezal navoj M12x1,25. Vmes skozi sesal, da se sučajno nebi zgodilo da bi kaše košček notri ostal, potem pa še en liter olja skozi stočil, da bi spralo karkoli bi lahko ostalo. Zdej samo še M12x1,25x20 vijak rabim, kdo ve kje ga dobit (sicer ga imam vrezanega s čeljustjo, vendar je malo natrgan navoj, pa bi ga kupil z navojem do glave)?