Mešanica olja in bencina v posodi za zracni filter.

Tukaj lahko postavite vprašanja o težavah, ki se pojavijo na vaših štirikolesnikih.

Moderator: jaka

Odgovori
Uporabniški avatar
dimi333
Začetnik
Reactions:
Kraj:: Goriška Brda

Mešanica olja in bencina v posodi za zracni filter.

Odgovor Napisal/-a dimi333 » 22 Mar 2015, 00:37

Zdravo.
Nikjer tu nisem zasledil kaj napisanega o tem. :-k Danes sem nameraval spucati zračni filter od jumbota in na dnu posode naletel na to mešanico olja in bencina. #-o 8-[ Zanima me ali ve kdo kako je prišlo do tega da se je to znašlo v tej posodi. :?:

Hvala Lp :) :)

Tomok
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Lj-Šentvid

Re: Mešanica olja in bencina v posodi za zracni filter.

Odgovor Napisal/-a Tomok » 22 Mar 2015, 07:42

Da se tam znajde olje je meni normalno, ker je vsa ekologija tja speljana in če imaš mogoče malo veliko olja ali pa motor veliko na visokih vrtljajih dela potem skozi preduhe oljne pare meče v filter tam se zgostjo oziroma utekočinijo (kt bi šnops kuhal :lol: ) in spodaj se nabere olje. Tudi mal vode bi se znalo tam znajti ampak bencin pa nikakor. A si prepričan, da je bencin vmes?
za katerga Jumbota se gre?

Smc ram 520 rr
Smc Jumbo 301
Ligier be four 220

Uporabniški avatar
dimi333
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a dimi333 » 22 Mar 2015, 08:27

aha hvala za odgovor. Ja nekje sem zasledil da če natočiš preveč olja ga potem lahko vrže v obliki olne pare v ta prostor . aam. Ne nisem prepričan da je bencin lahko je res samo voda. :-k :-k je pa jumbo 302 :D

Uporabniški avatar
baron21
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: nm
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a baron21 » 22 Mar 2015, 09:26

Če imaš vse original, je to je normalno, da je malo mastno ali nekaj kapljic v tisti vdolbini, kaj kmalu pa tudi to izgine.

Tomok
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Tomok » 22 Mar 2015, 10:06

Koliko ima pa motor km za sabo?
Bencin je nemogoče, da bi metal nazaj ker bi to pomenilo, da je z sesalnim ventilom nekaj čisto narobe in posledično moped sploh nebi delal.
Torej vtakni nos pod filter če se ti pa ne da si pa s prstom pomagaj :lol: je čist lažje.

Smc ram 520 rr
Smc Jumbo 301
Ligier be four 220

Uporabniški avatar
dimi333
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a dimi333 » 22 Mar 2015, 10:53

hvala vama :) sem preveril in ni bencin je voda. Je pa kar nekaj tega olaj tu not :O no motor ma 6300 za enkrat pa motor dela povsem normalno. haha ja ja ni bilo treba nikamor nos utikat ;) :D

Tomok
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Tomok » 22 Mar 2015, 11:59

Fino.
če boš rabil pulyeve kocke imam jaz ene čisto malo rabljene so pa 24g tako, da so za manjše hitrosti super za visoke obrate pa ne. Ugodno.

Smc ram 520 rr
Smc Jumbo 301
Ligier be four 220

Uporabniški avatar
baron21
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: nm
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a baron21 » 22 Mar 2015, 12:18

Vode nebi smel imeti notri, razen, če je nisi natočil med pranjem ali vožnjo po vodi. Kondenzirana voda se iz olja izloča na separatorju, ki ga imaš pod krmilom in se nabira v prozorni cevki, naprej v air box gre lahko samo oljna para. Koliko jo je, je odvisno od kvalitete olja. Pri Motulu komaj sled mastnosti. Enkrat letno oz. odvisno od uporabe v hladnem vremenu se spusti ven, ko vidiš da se je nabralo. Če nisi prvi lastnik, poglej če je v separatorju filter, da ga ni kdo vzel ven, pa je zato več olja. Druga možnost pa je ta, da ti oljna para prihaja iz menjalnika, od koder je odduh enako speljan v air box. to je posledica malo preveč olja v menjalniku. Samo pusti in vozi.

separator:
Slika

Uporabniški avatar
dimi333
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a dimi333 » 22 Mar 2015, 12:56

hehe tomok hvala :D

Baron21. hvala za vse to napisano ;) ;) jaa to bo vrjetno ja natocil sem prevec olja in mi ga je poslalo k filtru.... :S :S

Odgovori