Ja ,če bi se prikazal bi te zagotovo malo zaslišali glede tega najmaljšega člana družinejazbec napisal/-a:Hja, slišani, videni pa neCivava napisal/-a:Od tam pa do Jazbeca v Idrskosem imel popoldansko siesto ( beri - spanje z najmanjšim članom družinice )....vreme pa ste imeli in te dni ga boste tudi še imeli
...lp iz Posočja
SEVERNA PRIMORSKA - vožnje, dogovori za vožnje, dogodki ...
- Civava
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Škofa Loka
- Kontakt:
- Civava
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Škofa Loka
- Kontakt:
Danes smo se zopet potepali po Primorski. Cdflip , Igor in moja malenkost smo jo mahnili na Most na Soči noto pa proti Čepovanu in naprej proti Novi Gorici. Tam smo zavili proti Lokvam in na Predmejo do Ajdovščine. Nato pa čez kras do Sežane. Tam smo malo pomalicali nato pa nas je že priganjala nevihta , ki se je razvila okoli Nanosa in Postojne. Nekaj časa smo šibali proti Senožečam vendar smo obrnili in nazaj čez kras do Komna ,Branika , Presarji nazaj do Ajdovščine. Lepo smo obozili nevihto
. Nadaljujemo proti Colu in do Črnega vrha nad Idrijo. Tam zavijemo v Zadlog in se spustimo v Idrjisko Belo in čez Ledine do Žirov in naprej domov. Vožnja dimamična z nekaj GHD odseki. Nekaj slik bo jutri sedaj sem preveč utrujen
.
- Rogi
- Poznavalec
- Reactions:
- Kraj: Plave - Posočje
- Kontakt:
No ob 09.00 uri se je na dogovorjenem mestu zbralo 8 štirikolesnikov (4xsolo in 4xpar). Predvsem smo bili zelo veseli strugarja1, kateri se nam je pridružil kot edini neprimorec, veseli pa smo bili tudi njegovih trojanskih krofov. Po obvezni pijači in krofih pa štart. Prvi postanek na vrhu Korade.

Pregled ture dolge okroglih 150 km

presek

Lepo preživeta lepa nedelja - vroča, spoznali še nekaj novih prijateljev in upam da kdaj v prihodnosti še in v še večjem številu.
Link do več fotografij:
http://picasaweb.google.si/srogac/Voznj ... directlink

Pregled ture dolge okroglih 150 km

presek

Lepo preživeta lepa nedelja - vroča, spoznali še nekaj novih prijateljev in upam da kdaj v prihodnosti še in v še večjem številu.
Link do več fotografij:
http://picasaweb.google.si/srogac/Voznj ... directlink
- strugar1
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Dol pri Hrastniku
Še enkrat hvala vsem za lep sprejem in družbo še posebej Rogiju, za organizacijo. Res je bilo lepo med vami in lahko je žal ostalim, ki se nam niso pridružili.
Obenem pa vas vabim, da nas obiščete v Zasavju, kot smo se že pri vas nekaj dogovarjali. Po moje bi lahko bilo to naslednji vikend tj. 4 ali 5 september, če bo seveda vreme.
Lahko naredimo krožno turo po zasavju ali pa se dobimo pod Pohorjem pa naredimo krog tam ker tudi tam poznam skoraj vse poti.
Dogovorite se potem pa mi prosim javite kdaj in kam bi šli.
Obenem pa vas vabim, da nas obiščete v Zasavju, kot smo se že pri vas nekaj dogovarjali. Po moje bi lahko bilo to naslednji vikend tj. 4 ali 5 september, če bo seveda vreme.
Lahko naredimo krožno turo po zasavju ali pa se dobimo pod Pohorjem pa naredimo krog tam ker tudi tam poznam skoraj vse poti.
Dogovorite se potem pa mi prosim javite kdaj in kam bi šli.
- Rogi
- Poznavalec
- Reactions:
- Kontakt:
Danes sem se končno odločil za furco. Prej je vreme precej nagajalo, je zapadlo nekaj snega, naslednji dan pa dež in je šla fura. Danes zjutraj pa sneg cca 100m više od mene. Odločim se, da ne bom kompliciral in popoldan se zagrizem v hrib proti Vrtačam s ciljem Korada. Višje ko se vspenjam, več je snega. Tudi primorska burja me ni pustila pri miru, kar veselo je pihala. Pod Vrtačami, ko pridem iz gozda se začenjajo zameti, cesta pa tudi ni splužena. Do Vrtač pridem brez večjih problemov, nad Vrtačami pa naletim na plug. Ja dostop do Vrtač je potrebno splužiti pa čeprav samo z "vrha" oz ceste po Kolovratu. Cesta na Kolovratu je tudi splužena in močno posuta. Nadaljujem proti vrhu Korade in naletim na terensko vozilo s tremi fanti. Vidim, da imajo neke probleme in se že vračajo z vrha. Vendar kmalu doživim razočaranje. Zameti so vedno večji, opazim pa tudi da terenec ni prišel do vrha in je prej obrnil. Sam poskušam naprej, čez nekaj zametov se še uspem prebiti potem pa konec. Zamet je prevelik, štirikolesnik nasede, tako da mi ne preostane drugega kot da obrnem, kar pa tudi ni čisto lahko. nekako mi le uspe "zrikvercati" in obrnit. Ob povratku opazim, da je terenec poskušal tudi naravnost proti vrhu sosednjega hriba, zato ponovim vajo. Tudi tukaj opazim, da mu zaradi zametov in strmine ni uspelo priti na vrh, štirikolesnih pa še kar gre. Pridem do vrha. Pogledam proti Italiji, oblaki se za malenkost trgajo. Snamem čelado in rokavice. Mraz je za popi... .
K tem občutku pa pripomore še burja, ki kar brije. Naredim dva posnetka, pospravim fotoaparat in hitro nazaj do Vrtač, kjer se ustavim v okrepčevalnici na obvezni kavici. Seveda naletim na lovce. Povedo mi, da so imeli že kar nekaj problemov, da so do Vrtač prišli. Ob povratku pa v enem zametenem ovinku vidim, da so se kar precej trudili, da so prišli skozi, je bil pa meni povratek toliko lažji. Vsi ki ste to že prevozili z mano ali pa sami in to poznate, moram povedati, da je cesta takoj nad Zamedvejami tako blatna kot še ni bila nikoli, nato pa sneg in led ter zameti. Cesta do Vrtač ni bila do danes plužena. Mogoče jo bodo v naslednjih dneh.

Ob priliki pa še proti Lokvam.
K tem občutku pa pripomore še burja, ki kar brije. Naredim dva posnetka, pospravim fotoaparat in hitro nazaj do Vrtač, kjer se ustavim v okrepčevalnici na obvezni kavici. Seveda naletim na lovce. Povedo mi, da so imeli že kar nekaj problemov, da so do Vrtač prišli. Ob povratku pa v enem zametenem ovinku vidim, da so se kar precej trudili, da so prišli skozi, je bil pa meni povratek toliko lažji. Vsi ki ste to že prevozili z mano ali pa sami in to poznate, moram povedati, da je cesta takoj nad Zamedvejami tako blatna kot še ni bila nikoli, nato pa sneg in led ter zameti. Cesta do Vrtač ni bila do danes plužena. Mogoče jo bodo v naslednjih dneh.

Ob priliki pa še proti Lokvam.
- Rogi
- Poznavalec
- Reactions:
- Kontakt:
http://www.motoklub-rihemberk.si/slo/mo ... hp?page=13Civava napisal/-a:Seveda je![]()
![]()
. Pridem jaz. To je tam na Braniku na tistem platoju al kako? Če kdo gre štartam ob 07:00.
- Rogi
- Poznavalec
- Reactions:
- Kontakt:
Da se nekaj dogaja tudi na primorskem koncu če ne prav severna primorska.
Z Galujem sva se z boljšima polovicama odzvala vabilu ORC Tornada in se udeležila njihovega srečanja z roadbookom.
Zbiranje v Novokračinah v nepreveč lepem jutru

Po dobrodošlici in okrepčilu smo krenili proti štartu roadbooka
malo navzgor

in navzdol

krajši postanek

čez manjše luže

in malo večje

pokrajina tam je čudovita

postanek za kosilo in izhodišče roadbooka

Roadbook je bil zelo hiter, tako da ni bilo dosti časa za fotografiranje, kljub temu ena fotografija kjer sva zašla, vendar kljub temu sva dobila vse kontrolne točke in tudi čas je bil soliden.

Na Sviščakih pa cilj in druženje

Še podelitev zahval

Nato pa slovo od prijetne družbe in nazaj po prelepi pokrajini do Zabič. Pot je bila prašna, bilo pa je tudi kar mrzlo, zato nič fotografiranja. V Zabičah pa še slovo od Jožice in Galuja in nato proti domu.
Številko pa sem imel kar lepo.

Nasvet forumašem: Malo manj dogovarjanja in več akcije.
Z Galujem sva se z boljšima polovicama odzvala vabilu ORC Tornada in se udeležila njihovega srečanja z roadbookom.
Zbiranje v Novokračinah v nepreveč lepem jutru

Po dobrodošlici in okrepčilu smo krenili proti štartu roadbooka
malo navzgor

in navzdol

krajši postanek

čez manjše luže

in malo večje

pokrajina tam je čudovita

postanek za kosilo in izhodišče roadbooka

Roadbook je bil zelo hiter, tako da ni bilo dosti časa za fotografiranje, kljub temu ena fotografija kjer sva zašla, vendar kljub temu sva dobila vse kontrolne točke in tudi čas je bil soliden.

Na Sviščakih pa cilj in druženje

Še podelitev zahval

Nato pa slovo od prijetne družbe in nazaj po prelepi pokrajini do Zabič. Pot je bila prašna, bilo pa je tudi kar mrzlo, zato nič fotografiranja. V Zabičah pa še slovo od Jožice in Galuja in nato proti domu.
Številko pa sem imel kar lepo.

Nasvet forumašem: Malo manj dogovarjanja in več akcije.
Zadnjič spremenil Rogi, dne 27 Mar 2011, 22:10, skupaj popravljeno 1 krat.