ATV QUAD turce zima/pomlad 07/08

Vsa srečanja, prireditve, pikniki, dogodki,... in vse vaše avanture na terenu.
Odgovori
Uporabniški avatar
hurco
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: škofja loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a hurco » 02 Jun 2008, 17:51

Super tole Čivava!! a je bilo kaj vetra, ko sta bila na stolpu? Ali se je kaj guncal?? Ob močnejšem vetru se namreć ta stolp precej nagiba, tudi 2 metra!

Uporabniški avatar
cdflip123
Klubski šejk
Reactions:
Kraj: Poljane
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a cdflip123 » 02 Jun 2008, 20:01

hurco napisal/-a:Super tole Čivava!! a je bilo kaj vetra, ko sta bila na stolpu? Ali se je kaj guncal?? Ob močnejšem vetru se namreć ta stolp precej nagiba, tudi 2 metra!
Ne mu verjet! Precej verjetno se je on guncal po preveč laških, ampak on ni nikoli nič kriv- tokrat je našel izgovor v vetru ter konstrukciji stolpa :roll: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
hurco
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: škofja loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a hurco » 03 Jun 2008, 05:38

](*,) :butthead: :axe:

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Škofa Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 03 Jun 2008, 06:55

Ej pa se je res guncal sem ter tja , da sem se moral držati za ograjo.

Uporabniški avatar
jazbec
Začetnik
Reactions:
Kraj: Kobarid
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jazbec » 03 Jun 2008, 11:34

Civava napisal/-a: To nedeljo pa greva na Kobariški stol ali pa se kopat na morje odvisno od vremena. Lahko pa da kdo kak predlog in se nama pridruži
l.p.civava
Za Kobariški stol ti predlagam mal kasneje, ko bo bolj zakurlo pri nas - da izkoristiš še toplo Nadižo :roll: ..zaenkrat je še premrzla :cry:
Greš čez Kobariški stol, se zapelješ malo po Breginjskem kotu, se mal namočiš v zdravilni Nadiži, se ustaviš v kaki oštariji ( lahko pri meni - :lol: ), zaviješ na Kolovrat, si ogledaš ostanke prve svetovne vojne (kaverne) in se zapelješ proti domu, ali pa v Goriška brda na kozarček vina...sam potem ne govori, da je močno pihalo od brd do doma :D ...to je ena od variant...lahko jih najdem še.. ;)
[img]http://shrani.si/f/33/xX/3P7o4l6W/ ... .jpg[/img]

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 03 Jun 2008, 16:16

Zelo dober predlog. Ga bom upošteval, tako da to nedeljo greva do Portoroža. Če gre kdo zraven naj se javi. Kako pa je z vožnjo na Kobariški stol a se je dovoljeno tam voziti? Pa jagri in planinci a kaj pozelenijo ko vidijo atv ja? Če si iz tistih koncev se tudi ustaviva pri tebi ko se bova vozila tam okoli.

l.p.civava

Uporabniški avatar
Jure
Moderator
Reactions:
Kraj: Škofja Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure » 03 Jun 2008, 17:07

jazbec napisal/-a:
Civava napisal/-a: To nedeljo pa greva na Kobariški stol ali pa se kopat na morje odvisno od vremena. Lahko pa da kdo kak predlog in se nama pridruži
l.p.civava
Za Kobariški stol ti predlagam mal kasneje, ko bo bolj zakurlo pri nas - da izkoristiš še toplo Nadižo :roll: ..zaenkrat je še premrzla :cry:
Greš čez Kobariški stol, se zapelješ malo po Breginjskem kotu, se mal namočiš v zdravilni Nadiži, se ustaviš v kaki oštariji ( lahko pri meni - :lol: ), zaviješ na Kolovrat, si ogledaš ostanke prve svetovne vojne (kaverne) in se zapelješ proti domu, ali pa v Goriška brda na kozarček vina...sam potem ne govori, da je močno pihalo od brd do doma :D ...to je ena od variant...lahko jih najdem še.. ;)
[img]http://shrani.si/f/33/xX/3P7o4l6W/ ... .jpg[/img]
V bližnji prihodnosti imamo namen organizirati klubsko turo v bližine vaših parcel, če bi bil zainteresiran se lahko dogovoriva po ZS, ko bomo datumsko bližje, planiram nekje sredina julija. Lahko bomo skupaj eno urezal, prespali in še kaj dobrega pojedli. :P

http://www.r-parketi.si

Honda Hornet 900
SMC RAM 520 Racing Edition - in loving memory
KawaKit ZzK 49 (byboat edition)

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 03 Jun 2008, 19:18

Bravo Jure tako se dela :bravo: :bravo: :bravo:.

p.s.
Komaj čakam me že gume srbijo :D .

Uporabniški avatar
jazbec
Začetnik
Reactions:
Kraj: Kobarid
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jazbec » 03 Jun 2008, 19:44

Civava napisal/-a: Kako pa je z vožnjo na Kobariški stol a se je dovoljeno tam voziti? Pa jagri in planinci a kaj pozelenijo ko vidijo atv ja? Če si iz tistih koncev se tudi ustaviva pri tebi ko se bova vozila tam okoli.
l.p.civava
Gor leze vse, sam še avtobus manjka ;) ...je pa ob lepem vremenu nekaj kombijev , ki prevažajo padalce na vzletno mesto...tko, da takrat se je treba mal umikat - oni se bolj težko...nekako podobno Iranskim cestam - je drugačen režim vožnje - oni imajo prednost, ker to je njihova služba - euri....
Dobrodošel pri meni, sem vesel vseh, ki prenašajo pozitivno energijo - če ne jim pa jst kej ponudim...imamo od zelenih, preko rdečih do tagrenkih :lol:

Uporabniški avatar
žile
Podmorničar
Reactions:
Kraj: ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a žile » 03 Jun 2008, 20:25

Jure, zelo rad bi se vam pridružil na turi, vendar imam manjši problem. Planiran družinski dopust od 17. 07. Če boš oragniziral prej krasno, če pa ne , vam bom pač zavidal. Kaj hočemo, takšno je življenje.
Lp, Žile

Uporabniški avatar
Jure
Moderator
Reactions:
Kraj: Škofja Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure » 03 Jun 2008, 20:34

Bomo v Žireh malo glave skupaj staknili in dorekli kater vikend (upajmo da nam bo v večini uspelo) ali Kobarid ali pa Portorož.

http://www.r-parketi.si

Honda Hornet 900
SMC RAM 520 Racing Edition - in loving memory
KawaKit ZzK 49 (byboat edition)

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 03 Jun 2008, 20:38

Vsi se tako ali tako ne morejo uskladiti za vožnjo. Zatorej kakor pride pride.
Jaz osebno bom tudi v tistem obdobju verjetno v kampu pri Poreču vendar se za tako turo sigurno vračam za tiste par dni. Bo pa prikolica samevala.

Uporabniški avatar
žile
Podmorničar
Reactions:
Kraj: ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a žile » 03 Jun 2008, 20:43

Tebi Civava verjetno res ni problem priti s Hrvaške, naša družinica jo pa mahne z avtodomom na Škotsko in Irsko, pa je to malo težje izvedljivo. Avtodom je seveda najet, da ne bo pomote.
Lp, Žile

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 03 Jun 2008, 20:58

Saj obstajajo nizko cenovni avioprevozniki :adly.Dopust moraš preživljati aktivno :twisted: .

tanja
Začetnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a tanja » 03 Jun 2008, 21:08

Tudi naša družina se je v nedeljo odpravila do Kobarida. S Čivavo smo se verjetno za malo zgrešili na poti Grgar - Čepovan (oz. Čepovan - Grgar za Čivavo). Mimo Čepovana smo šli do Mosta na Soči in imeli
prvi postanek smo pri pranoni na Čiginju. Nato smo mimo Tolmina šli do Kobarida in Nadiže. Po postanku pri Nadiži smo malo naprej od Gostišča Jazbec, kjer smo se tudi ustavili (manjka parking za štirikolesnike) zavili proti Livku in proti Kolovratu. Tu smo si ogledali kaverne, šli do Volč, Čiginja (zopet postanek pri pranoni) in mimo Mosta na Soči, Čepovana in Nova Gorice prišli domov - 160 km.

Prvi postanek pri pranoni na Čiginju
Slika

Pri Nadiži
Slika

Moja malenkost v japonkah
Slika

Kolovrat
Slika

Slika

Naša motoristka Laura in pranona
Slika

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 03 Jun 2008, 22:20

Bravo Tanja!
Zelo lepa turca, naju z ženo pa taka še čaka. Prav škoda da se nismo kje srečali sigurno bi padla kaka :drinkers: pa kakšno bi rekli. Pa drugič. Drugače pa nismo bili sami sva srečala na poti od Čepovana do Tolmina še tri atv je. Z vsakim dnem nas je več.

l.p.civava

halls
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a halls » 04 Jun 2008, 05:48

Tanja,zdaj pa reci,da se je babica tut z vami furala? Če se je,kapo dol pred njo!!! :4x:

tanja
Začetnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a tanja » 04 Jun 2008, 07:55

Ne, se ni z nami furala, je pa malico pripravila.

Uporabniški avatar
stojko
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Kras

Odgovor Napisal/-a stojko » 04 Jun 2008, 22:53

Boljše dobra malica, kot slaba fura. :D :D :D

_Adly_300_XS_
Slika

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Popoldanska turca

Odgovor Napisal/-a Civava » 04 Jun 2008, 23:03

Danes popldne smo se dobili trije piloti in se odločili, da se gremo malo peljat po naših grapah. Bilo je precej delavno. Na neki točki nas je presenetila blatna strmina na kateri sta omagala adly in artic cat no resnici na ljubo je kasneje omagal tudi cofko zaradi prevelikega nagiba naprej, je uplinjač prenehal funkcionirati. Sama sreča je bila da sem prej potegnil artic cata tako da je lahko potem on potegnil cofkota in adlya drugače bi se precej klavarno končalo. Tukaj je nakaj slik:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Pa še video kjer se jasno vidi da tam kjer se ostalim neha cofko šele začenja :twisted: :twisted: :twisted:

XXXL
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a XXXL » 05 Jun 2008, 06:42

Dobri ste. S cestnimi, gladkimi gumami, pa še mokro je... Sicer pa še nisem videl takega nagiba, da bi vplinjač nehal delati. Meni se je to zgodilo samo pri Extremu 300, ko sem se vozil po zadnjih, ampak čistp pokonci, z uporabo sklopke in zadnje zavore, je bil skoraj grab bar na tleh. Nekje 10s take vožnje in je bilo konec. Tak naklon pa dvomim, da ste imeli... :lol:

Enoslednik
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Enoslednik » 05 Jun 2008, 07:34

Ekstremisti bravo. Tole se pa že po slikah vidi, da je orng strmo. Dobre grape . . . .

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 05 Jun 2008, 07:57

Kaj pa jaz vem, najprej mi je zmankalo bencina , ko sem natankal mi je pa začel ugašati in na koncu je popolnoma mrknil. Šele ko smo ga spravili na bolj raven teren je spet začel delati brez problema. Pa še nekaj na sliki ne zgleda toliko klanca kot ga je v resnici. Če bi pa meli terenske gume pol pa sploh ne bi imeli problemov. Tukaj je še link do videa:
http://uk.youtube.com/watch?v=VnTqpYxYvKM
http://uk.youtube.com/watch?v=8UDdctB0iBg

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 05 Jun 2008, 08:38

XXXL
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a XXXL » 05 Jun 2008, 08:59

Za primer, kakšen je bil naklon quada, ko mu je začelo zmanjkovati, enostavno ni dobil dovolj bencina...
http://www.atv.si/upload/XXXL/360.wmv

Odgovori