Zasavsko - Savinjska regija

Vsa srečanja, prireditve, pikniki, dogodki,... in vse vaše avanture na terenu.
Odgovori
Uporabniški avatar
strugar1
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Dol pri Hrastniku

Odgovor Napisal/-a strugar1 » 07 Jul 2011, 04:58

Bif, glede na to, da dobro poznaš zakone mi prosim povej če se nas bo recimo peljalo 5 normalno po cesti na tej relaciji, kaj lahko pokasiramo, vem samo da je pet vozil že skupina kar je prepovedano, a veš kolk je zato kazen? Pa kolk narazen moramo vozit, da nismo skupina?
Ja, res se spreminjamo v policijsko državo, sam še čipe dobimo pa bojo vedl tud kdaj grem srat. Veš Jaka zaradi takih stvari pa tud jaz včasih pozabim na pravilno slovenščino nimam bit na kaj ponosen. :evil:
LP

PS: Guma še drži, sam dva vulkanizerja sem že vprašal, če mi lahko dasta znotraj "fliko" pa pravta, da nebo držala, danes bom šel še v Skiro.
Zadnjič spremenil strugar1, dne 07 Jul 2011, 08:09, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Berti
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: brežice

Odgovor Napisal/-a Berti » 07 Jul 2011, 06:47

Koliko jaz vem še iz časa vožnje z terenskimi vozili,je bilo dovoljeno 7 vozil,da se ne smatra kot skupina(mogoče je že tukaj dobro imeti razmak 30 metrov). Če je pa več vozil,mora bit razmak 30 metrov. To je kar je ostalo v moji buči :?

CrnHudicek
Začetnik
Reactions:

wrf

Odgovor Napisal/-a CrnHudicek » 07 Jul 2011, 07:08

me veseli da vsaj še koga nasmejem......... :D

Uporabniški avatar
strugar1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a strugar1 » 07 Jul 2011, 07:41

Ko je bilo že pisanja o tem na forumu je pisalo "prepovedano organizirati skupinske vožnje", to bi pomenilo tri motorje in smo že skupina.
Glede razmaka pa verjetno nikjer nič ne piše tako , da si mi in policaj lahko vsak po svoje tolmačimo, kaj je vožnja v skupini.
A jih ni sram, da se spravljajo na nas, za tiste, ki pa so v tej državo pokradli miljone in dejansko naredili ogromno materialno škodo, pa nimajo dovolj ljudi. Za furat se po Pohorju z Octavijo sem ter tja jih pa imajo.
Tebi ki bereš to po uradni dolžnosti pa povem da sem za razliko od prej omenjenih pošteno plačal vse davke, ko sem si iz prihrankov kupoval štirikolesnik za razliko od prej omenjenih. In zdaj se boste spravljali name. A vas ni nič sram, da ste zaposleni v takem represivnem aparatu? Saj vem, da človek mora nekaj delat ampak načrtno je... sodržavljane, a nimate nič dostojanstva v sebi!?

Ma, ko bi se spravli iz cele SLO skup in šli na to vožnjo po Pohorju, me zanima če bi nas vse kaznovali. Saj kakih sto bi se nas hitro nabralo. Mogoče povabit zraven medije. Bo treba nekaj ukrent čene nas bojo slejkoprej še iz cest spravl!

CrnHudicek
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a CrnHudicek » 07 Jul 2011, 08:31

strugar1 napisal/-a:Ko je bilo že pisanja o tem na forumu je pisalo "prepovedano organizirati skupinske vožnje", to bi pomenilo tri motorje in smo že skupina.
Glede razmaka pa verjetno nikjer nič ne piše tako , da si mi in policaj lahko vsak po svoje tolmačimo, kaj je vožnja v skupini.
A jih ni sram, da se spravljajo na nas, za tiste, ki pa so v tej državo pokradli miljone in dejansko naredili ogromno materialno škodo, pa nimajo dovolj ljudi. Za furat se po Pohorju z Octavijo sem ter tja jih pa imajo.
Tebi ki bereš to po uradni dolžnosti pa povem da sem za razliko od prej omenjenih pošteno plačal vse davke, ko sem si iz prihrankov kupoval štirikolesnik za razliko od prej omenjenih. In zdaj se boste spravljali name. A vas ni nič sram, da ste zaposleni v takem represivnem aparatu? Saj vem, da človek mora nekaj delat ampak načrtno je... sodržavljane, a nimate nič dostojanstva v sebi!?

Ma, ko bi se spravli iz cele SLO skup in šli na to vožnjo po Pohorju, me zanima če bi nas vse kaznovali. Saj kakih sto bi se nas hitro nabralo. Mogoče povabit zraven medije. Bo treba nekaj ukrent čene nas bojo slejkoprej še iz cest spravl!
se podpišem..........jaz sem že nekje omenil da policaj mi žal ne more biti več dobr prijatu, ..........mogoče v drugem življenju.To kar počnejo je čist po domače povedan f...... lastnega naroda v glavo žal!!! pa ne zdej nabijat da niso vsi isti........jaz sem prepričan da so ko enkrat navleče tisto plavo blago nase misli da je chuck noris majke mi.

Uporabniški avatar
strugar1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a strugar1 » 07 Jul 2011, 09:05

K svojemu pisanju maloprej dodajam: V telefonskemu pogovoru z gospo inšpektorico ,ki je potekal pred petimi minutami, za okolje in prostor v Ljubljani, katera je tudi podpisana pod odgovor, ki ga je objavil el.presidento na tem forumu, je izpostavila, da išpektorat ni dal takšnih navodil policajem ampak izgleda, da so si ta pravila oz. način kot opisuje BIF kar sami prikrojili. Gospa pravi, da če se normalno peljemo po cesti, kjer se vozijo tudi vsi drugi udeleženci v cestnem prometu tudi če je natura 75888, nam tega nebi smeli onemogočati oz. nas nadlegovati.
Skratka gospa pravi, da to kar se počne s strani policije NI BIL NJIHOV NAMEN (inšpektorata).

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 07 Jul 2011, 09:29

Torej kolikor jaz vem je tako kot si opisal....vožnja ni prepovedana po kategoriziranih cestah...tudi če vas je več....in tudi mislim, da s tem ne bo nobenega problema. Tudi v sami policiji ni "težava"...njim se namreč ne ljubi tega počet pa tudi financ ni za takšne izlete po Pohorju. Težava je v nekaj zelenjavarskih bučah, ki se čez teden valjajo po foteljih v blokih čez viken pa si lastijo vse kar ima pridih po zelenem. In ti pritiskajo na policijo, ki pa po zakonu pač mora ukrepat. In če te ustavi policaj čigar žena in doma namesto "štrumfpantlov" obuvala z Vibram podplati je težava tukaj. Saj do sedaj ni bilo nekih večjih težav...trenutno je pač zadeva takšna.....pojavili so se neki novinci v planinskih društvih, ki mislijo, da bodo spremenili in rešili svet in ker so jih ravno spustili iz verige pač sedaj besno lajajo po vseh vogalih.
Trenutno je pač tako. Država se zaveda tega problema vendar nima vzvodov (in volje ter denarja), da bi uredila tovrstno problematiko in v trenutnem zakonsem vakuumu (kakor tudi vakuumu v nekaterih glavah) smo se znašli v neki čudni situaciji, ko ne veš kdo, koga, kam in kdaj.
Pač v izogib neprijetnim zadevam sem vam opisal trenutne razmere na "našem koncu"...seveda to ne pomeni da vas bo sploh kdo pogledal....vendar ni izključeno, da boste naleteli na težave in če že....je bolje, da ste na njih pripravljeni!

Uporabniški avatar
strugar1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a strugar1 » 07 Jul 2011, 10:25

Hvala ti za opozorilo. :lol:
Sranje pri vsem skup je samo, da ti tistih 10 min z tem ](*,) , pokvari ves dan.
Zadnjič spremenil strugar1, dne 07 Jul 2011, 10:32, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 07 Jul 2011, 10:30

Ni problema! Sicer pa če ste primerno opremljeni in se kolikor toliko normalno vozite (za nas je pač tako da ima pojem "normalno" nek drug pomen) vam itak nihče nič ne more. Je pa to lep konec za vožnjo!
Vsekakor kamorkoli boste šli....lepo in varno vožnjo želim!

Uporabniški avatar
strugar1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a strugar1 » 07 Jul 2011, 10:34

Te bomo povabli zraven, če se zmenmo, da gremo, ker se mislim še ne poznamo. :oops:

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 07 Jul 2011, 10:57

Sporočite termin in traso in v kolikor bo možnost se vam pridružim...vsaj na enem delu...in seveda za kakšno :drinkers:

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 07 Jul 2011, 11:06

BTW na našem koncu ni to nič neobičajnega!
"Zelenjava", ki jo sadijo paličarji :twisted: :evil:
Slika
Zadnjič spremenil BIF, dne 07 Jul 2011, 20:51, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Škofa Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 07 Jul 2011, 11:21

strugar1 napisal/-a:Bif, glede na to, da dobro poznaš zakone mi prosim povej če se nas bo recimo peljalo 5 normalno po cesti na tej relaciji, kaj lahko pokasiramo, vem samo da je pet vozil že skupina kar je prepovedano, a veš kolk je zato kazen? Pa kolk narazen moramo vozit, da nismo skupina?
Ja, res se spreminjamo v policijsko državo, sam še čipe dobimo pa bojo vedl tud kdaj grem srat. Veš Jaka zaradi takih stvari pa tud jaz včasih pozabim na pravilno slovenščino nimam bit na kaj ponosen. :evil:
LP

PS: Guma še drži, sam dva vulkanizerja sem že vprašal, če mi lahko dasta znotraj "fliko" pa pravta, da nebo držala, danes bom šel še v Skiro.
Pri nas imamo pregovor , ki pravi kar ni pokvarjeno ne popravljaj :D

golavsek65
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a golavsek65 » 07 Jul 2011, 15:35

Civava napisal/-a:
strugar1 napisal/-a:Bif, glede na to, da dobro poznaš zakone mi prosim povej če se nas bo recimo peljalo 5 normalno po cesti na tej relaciji, kaj lahko pokasiramo, vem samo da je pet vozil že skupina kar je prepovedano, a veš kolk je zato kazen? Pa kolk narazen moramo vozit, da nismo skupina?
LP

Pri nas imamo pregovor , ki pravi kar ni pokvarjeno ne popravljaj :D

Civava ma prav. Ti se raje k meni na :drinkers: oglas, bo bol pametno 8)

krigl
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Kamnik

Odgovor Napisal/-a krigl » 07 Jul 2011, 20:32

OK fantje...

Danes sem imel čas in sem zato šel pogledat načrtovano turco...

Moram priznati, da lepšega makedama skoraj nisem še nikjer videl... :D

No v glavnem... Približno 3/5 je makedama, ostalo je asfalt, okolje je zelo lepo za pogledat, še celo 2 mareli (gobi) sem sproti našel :D, sicer sem malo skrenil s poti :twisted: ampak sem se potem kmalu vrnil (pač vlaka je vlaka :D, kdo bi pa priložnost izpustil, nisem pa uspel vseh sprobat :D). Same poti skoraj ne moreš sfaliti, saj de dosti dobro markirana na kakšnem drevesu med potjo.

Predlagam, da če se imaste namen zbrati, da bi bili na kupu okoli 10.00 v gornjem gradu na bencinski črpalki. Če bi pa prej je še pa boljše, vsaj zame.

Spremljal bi vas skoraj do kraja Luče (končna točka na zgornjem zemljevidu), nato pa me na žalost pot vodi drugam. Z veseljem bi pa še rad spoznal še ostale voznike 4ciklov, ki se uspejo prebiti v naše konce :D.

LP

Uporabniški avatar
Berti
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: brežice

Odgovor Napisal/-a Berti » 08 Jul 2011, 12:11

Potem ob 10 uri v gornjem gradu?

krigl
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Kamnik

Odgovor Napisal/-a krigl » 08 Jul 2011, 12:43

Ostali se zmenite, ter mi lahko kar tukaj ali na ZS povejte vsaj do sobote večer ali pridete ali ne ter kdaj...toliko da vem načrtovati nedeljo potem...

Zaenkrat je ura zbora 10.00

LP

Uporabniški avatar
strugar1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a strugar1 » 10 Jul 2011, 05:16

grre kdo kako lokalno ( Šmohor, kal , Mrzlica ...) danes?

Uporabniški avatar
Sivc
Začetnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Sivc » 10 Jul 2011, 05:29

Res bi blo potrebno mal "prluftat" riti v tej vročini, ampak verjetno proti zgornji savinjski...

Uporabniški avatar
strugar1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a strugar1 » 10 Jul 2011, 07:03

Kam, malo bolj konkretno, ni treba detajlov.

Uporabniški avatar
strugar1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a strugar1 » 16 Jul 2011, 04:50

Ima kdo kak plan, za danes - jutri?
:sanke1:

Uporabniški avatar
strugar1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a strugar1 » 17 Jul 2011, 06:30

a bo kdo danes na Gorjancih - Trdinov vrh ... ali pa vsaj kak nasvet kje štartat ...
:lol:

Uporabniški avatar
baron21
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: nm
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a baron21 » 17 Jul 2011, 07:04

strugar1 napisal/-a:a bo kdo danes na Gorjancih - Trdinov vrh ... ali pa vsaj kak nasvet kje štartat ...
:lol:
Imaš tri izhodišča: iz vasi Cerov log, iz Jugorja ali iz Vahte - odcep z ceste NM -Metlika. Lahko ti pokažem kje in kam, vendar s teboj ne grem ;)

Uporabniški avatar
strugar1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a strugar1 » 17 Jul 2011, 07:14

Je vseskupaj padlo pod vprašaj, ker je žena vstala z bolečinami v križu :cry: . Bomo še videli, kaj bo. Hvala za nasvet.

Uporabniški avatar
strugar1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a strugar1 » 17 Jul 2011, 19:55

No pa smo navkljub nekaj zdravstvenim težavam zjutraj uspeli zadevo izpeljati. Berti naju je prijazno pospremil pol poti po makadamu od Brežic pa po hribih do Kostanjevice in potem zopet po makadamu v hrib do tiste kapelice sredi gozdov, tisti pravi off road del poti do Trdinovega vrha pa sva potem opravila sama. Super teren - priporočam, zlasti Sivcu, ki vem, da uživa v pravem terenu. Bom jutri dodal še kakšno sliko. Še enkrat hvala Bertiju, ker če bi šla sama bi verjetno šla gor po navadni cesti.
Lp !

Odgovori