Zadnji dan je bilo treba itak spakirati za domov vendar ker sma se malo prej zbudila in ker ni bilo dosti za pakirati (ker sma bila brez otrok

)sma si privoščila še enega kratkega zjutraj v kafiču ob obali ter nato spakirala. Ker sma na Krku že večkrat videvala table za špiljo Biserujko sma rekal da grema še to spotoma pogledat. Tako sma štartala iz Krka proti Klimno in naprej Rudine ter do špilje. Vstopnina je bila 25 HRK na osebo. Je pa to podzemna jama z stalagmini in stalaktiti ki so jo včasih baje tuhotapci uporabljali za skrivanje blaga. Tam sem povprašal lokalca ki je prodajal sir če obstaja kakšna makedamska bližnjica proti Krčkemu mostu in nama je lepo razložil kako in kaj. Hitro sma bila zopet na makadamu ter potem asfalt do mosta. Iz mosta sma peljala do vasi Križišče. Ime je verjetno dobilo po tem ker je v centru vasi res eno smešno križišče z 5 ali 6 odcepi. In že sma peljala skozi ko sem zagledal tablo »OffRoad Staza na Vidikovac«. Itak da mi ni dalo mira in obrnema ter krenema na to stazo. Takoj sma bila na makadamu ter se dokaj intenzivno vzpenjala. Navigacija je celo preračunala pot kar je pomenilo da se nama ne bo treba vračati. Super. In peljema po makadamu vedno višje. Najdema lepo razgledno točko in naredima kar nekaj fotk. Krenema naprej. Sonce se je tako uprlo da je telefon pregrevalo in se je zaradi max nastavitve osvetlitve ekrana in nenehnega priklopa na polnilec tako pregreval da se je izklapljal.
Čez nekaj časa sma prišla na asfaltno stezo za Zlobin in nadaljevala pot. Začelo naju je konkretno hladiti, ker sma vozila ves čas po senci in sma se kar normalno oblekla za na pot. Nadaljevala sma do Fužin ter naprej po stari cesti za Delnice. Nekajkraj naju je sicer navigacija peljala čez neke bregove ker sem vnesel najkrajšo pot, drugače pa sma se vračala po poti kjer sma šla dol.
Klimno in zdravilno blato..... baje

....... na poti do špilje Biserujke...
Edina senca za parkiranje pri špilji
Slike so malo slabše ker ne dovolijo slikati z flešom
Makadam proti krčkemu mostu
OffRoad na Vidikovac
Vhod v zaliv Bakarac
Povratek domov - Žužemberk
Kratek postanek kjer se okrepčama
In seveda v večernih urah povratek domov.