New York City

Vsa srečanja, prireditve, pikniki, dogodki,... in vse vaše avanture na terenu.
Odgovori
XXXL
Poznavalec
Reactions:

New York City

Odgovor Napisal/-a XXXL » 04 Jul 2008, 00:49

Nekaj malega fotoreportaže iz New Yorka, kamor sem šel promovirati naš najnovejši film, Crevos Two in pa ATV-Quad klub Slovenije... 8)

Namestitev na frčoplanu iz Pariza do New Yorka (slike frčota, ki me je pripeljal iz Ljubljane do Pariza raje ne bom pokazal...)
Slika
En del izbire, kaj sem lahko počel naslednjih 7ur in 30 minut...
Slika
Že v New Yorku, NYPD v vsem svojem sijaju...
Slika
Vojni invalid, verjetno iz zalivske (za Vietnam je bil premlad)... ali pa iz prometne...
Slika
Pogled proti mestu iz Central Park-a. Dobro uro peš, pa še nisem prehodil celega. Na sredi jezero velikosti Blejskega in še ene par manjših.
Slika
Pravi biser sredi betonske džungle. Je tako dišalo po svežem, da sumim američane, da imajo po parku postavljene velikanske osvežilce zraka...
Slika
Prostor ua igro, piknike, ali pa samo poležavanje. V parku je tudi polno igrišč za (kaj pa drugega...) baseball...
Slika

XXXL
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a XXXL » 04 Jul 2008, 01:00

Hotel, v katem sem bil nameščen, spredaj pa limozine, s katerimi so me prevažali. Vsak dan druga...
Slika
Še slika mojega hotela od spodaj navzgor... če dobro pogledaš, se na 69 nadstropju vidi okno, ki sem ga pozabil zapreti. Sicer pa ni velike bojazni, da bi kdo splezal tja gor in vpadel v mojo sobo skozi okno...
Slika
Še ena luštna stavbica, vsa iz stekla... na zunaj seveda.
Slika
Broadway v vsej svojem blišču...
Slika
reklame in LCD panoji kamor ti seže oko...
Slika
Nekateri LCD-ji so tudi ovalni ali okrogli...
Slika
Blišč...
Slika
Dobr, da nisem bil z mulcem. Trgovina Toys''R''Us, na petih nadstropjih, v sredini pa pravo kolo iz zabavišnega parka, kjer si lahko na hitro pogledaš vsa nadstropja brez uporabe stopnic... Ode mi AmEx kartica, če bi mali to videl...
Slika
NYPD z eno konjsko močjo (koliko so jih imeli Pick up-i iz prejšnjega posta, nisem uspel zvedeti...)
Slika
Še ena nočna iz Broadway-a...
Slika
Pojačanje v obliki dodatnih dveh konjskih moči. Me zanima, če so tudi konjske iztrebke za seboj pospravili...
Slika

XXXL
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a XXXL » 04 Jul 2008, 01:11

Nato sem iz dolgčasa zlezel še na eno stolpnico, iz katere je bil dober razgled po New York City-ju. vsaj do kamor je segel pogled. Vreme je bilo krivo, da nisem videl dlje, pa še slike so slabe zaradi tega. Bil sem pa že tako visoko, da bi se na jasen dan videla Slovenija.
Slika
Pogled na Central Park...
Slika
Slika
V daljavi opazim še višjo stolpnico, Empire State Building. Že King Kong je plezal nanjo, pa jaz ne bom...
Slika
Slika
In pa že pogled iz najvišje točke NY... če sem iskren, me na anteno niso spustili, pa bi tako lahko dodal še kakih 50m...
Slika
Empire State Building je trenutno celo najvišja zgradba v NY, odkar je Osama porušil znamenita ''dvojčka''. Kot zanimivost še to: zgradili so ga v 11 mesecih, toliko Zidar in njegov SCT porabi samo za omet (ki nato na dan otvoritve odpade) v tunelu... Za čas gradnje tunela (pri Šentvidu), so tu verjetno postavili celo mesto...
Slika
Slika
Slika
Slika
Še pogled navzdol, na mravljice...
Slika

Slika

Slika

XXXL
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a XXXL » 04 Jul 2008, 01:21

Pri nas se s quadi ne smemo po cesti voziti, tam pa na ladjo dajo kolesa in luči, potem pa frajarijo po NY... Ima pa 4 zvezdice na crash testu...
Slika
Ugane mogoče kdo, katero je najbolj pogosto prevozno sredstvo v NY? In vsaj 2/3 jih je... če ne celo več... pa zelo urejeno vozijo in se postavljajo na razvrstilne pasove v križišču...
Slika
Še en manjši hotel. Tega sem imel za rezervo, če bi pri Donaldu zmanjkalo sob. Ampak sem iz patriotizma izbral Donalda Trumpa, mogoče bo kaj kapnilo še v Sevnico (od koder je njegova žena...)
Slika
En malček gneče, bi dejal človek ob pogledu na to sliko... pa to ni še nič... sem se peljal kake tri ure kasneje nazaj v hotel, sploh asfalta nisi videl, toliko gneče je bilo...
Slika
Še ena visoko pritlična zadeva...
Slika
Znameniti ''peglezen'', svoj čas najvišja stavba na svetu... kot tudi Empire State Building...
Slika
Nekaj za EnX-a...
Slika
Kva pa vem kaj, vem samo, da je bilo visoko...
Slika
Ta bik ima tudi eno legendo okoli sebe, samo sem nažalost pozabil katero. Je pa vseeno kul za pogledat...
Slika

XXXL
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a XXXL » 04 Jul 2008, 01:30

Glede na ime ladje sklepam, da se že bližamo China Town-u...
Slika
Kot kaže se nisem motil... sicer ne vem, kaj pomeni, samo podobne napise imajo lastniki hond na zadnjem steklu...
Slika
Spet ene dve drobtinici... nobenega smisla za oblikovanje, se vidi, da Plečnika ni bilo v New Yorku. Bi jim takoj naredil ene Križanke...
Slika
Slika
Avtoportret... če pogledate naravnost po sredini, vidite enega navdušenega turista v sivo beli karirasti majici. Po fotoaparatu (Canon..) bi dejal, da je japonec, vedar je trikrat njihove velikosti (in teže)...
Slika
Še dokaz, da je lahko tudi izlet s City-Sight avtobusom nevaren...
Slika
Za slabovidne so table in semaforji v New Yorku postavljeni malo nižje kot ponavadi...
Slika
In pa že na poti domov... smo imeli eno uro zamude, pa je šofer malo bolj pritisnil. Sem se že pripravljal na prebitje zvočnega zidu...
Slika

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 04 Jul 2008, 06:48

Mc Donalds ????... :oops: ne mi rečt, da si lačen naokoli hodu. :lol:

XXXL
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a XXXL » 04 Jul 2008, 07:25

To so pa že cenzurirane slike. V Kitajski četrti je bil en na 5 nadstropij. S Kitajskimi podnapisi seveda.

rookie
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Gradac

Odgovor Napisal/-a rookie » 04 Jul 2008, 08:36

Odlična fotoreportaža!!!!
Moral bi delat v kakšni slovenski potopisni reviji, bi bile vsaj malenkost bolj berljive.
Čestitke na film in reportažo!

Uporabniški avatar
Spasky
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Spasky » 04 Jul 2008, 08:40

Dobre fotke še boljši komentarji...no zdaj pa že končno povej kaj si mi prinesu iz NY... :lol:

2006 Barossa 250 SH tuning - prodano
2007 Arctic Cat DVX 400 - prodano
2008 - Darth Vader - LTR - prodano
2010 - ?

XXXL
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a XXXL » 04 Jul 2008, 09:59

Komentarjev je še veliko. Sem jih ob pivu pripravljen pšripovedovati cel dan... 8)
Še dobro, da sem šel samo za 5 dni... kaj bi šele bilo, če bi zginil za en mesec...

Enoslednik
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Enoslednik » 04 Jul 2008, 10:45

Krasen potopis.
Sem pa pričakoval še kakšno sliko Avstralske udeležbe v Ameriki.

XXXL
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a XXXL » 04 Jul 2008, 10:49

Cenzura... sem poskusil, pa ima forum blokado na določene zvrsti slike in teksta... Slika

Uporabniški avatar
cheeroke
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a cheeroke » 04 Jul 2008, 13:11

A žensk ni blo nič :D :D :D

Uporabniški avatar
xXx
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Koroška
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a xXx » 04 Jul 2008, 14:10

Odlična reportaža...

Enx
Poznavalec
Reactions:
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Enx » 04 Jul 2008, 14:30

Ja, tistega Blazerja bi kar posvojil 8) 8)

XXXL
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a XXXL » 04 Jul 2008, 15:03

cheeroke napisal/-a:A žensk ni blo nič :D :D :D
Nobene nisem srečal v celem New Yorku... :---) :whistle:

Sem pa v Central parku, ko sem ravno slikal vietnamskega veterana brez noge zaslišal za seboj znano govorico: po slovensko sta čebljali dve čebelici... se takoj obrnem in vprašam: ''Can I take One picture please?''
Onidve: '' No, no,...''
Jaz: ''OK, potem pa drugič...'' in odracam naprej.
Sta gledale za menoj kot bi bil iz Slovenije... 8)

Uporabniški avatar
Nataša
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Šentlovrenc
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Nataša » 06 Jul 2008, 12:15

XXXL napisal/-a: Sem pa v Central parku, ko sem ravno slikal vietnamskega veterana brez noge zaslišal za seboj znano govorico: po slovensko sta čebljali dve čebelici... se takoj obrnem in vprašam: ''Can I take One picture please?''
Onidve: '' No, no,...''
Jaz: ''OK, potem pa drugič...'' in odracam naprej.
Sta gledale za menoj kot bi bil iz Slovenije... 8)
:smeeeh: model :lol:
Super spravljeno skupaj vse tole :klapklap

Uporabniški avatar
Jure
Moderator
Reactions:
Kraj: Škofja Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure » 08 Jul 2008, 14:10

XXXl, upam da v Tržiču še žanjejo kavico, kajti v bližnji prihodnosti imam oglede na vašem koncu, ti si bil pa tam, kamor si želim že več let, tako da predlagam soočenje :twisted:

http://www.r-parketi.si

Honda Hornet 900
SMC RAM 520 Racing Edition - in loving memory
KawaKit ZzK 49 (byboat edition)

XXXL
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a XXXL » 10 Jul 2008, 09:30

Soočenje dogovorjeno, samo prej pokliči... :drinkers:

Odgovori