Na pot sma štartala v petek (8.7.) ob 7:20 zjutraj. 4 - kolesnik sem lepo otovoril zadaj v kovček orodje in rezervni jermen, nato pa gor hladilno torbo in dokumente itd.... Vso prtljago sma zložila v večji planinski nahrbtnik, še prej pa sma jo dala v vrečo za smeti. Za vsak slučaj, če bi naju presenetila kje kaka ploha. Nahrbtnik sem potem dal na prednji nosilec in ga pripel z gumami. čez sem dal še mrežo in jo spet zapel. Gor pa sem zapel še fotoaparat, da je bil pri roki.
Tako sma krenila na pot, k naju je vodila skozi Podlehnik, Žetale, Rogatec, Rogaška Slatina, Šmarje pri jelšah, Šentjur, Sevnica, Žužemberg, Kočevje, nato prehod meje, Delnice in potem skozi Fužine, pa spust proti mostu na otok Krk in v mesto Krk. Tako sma naredila dobrih 300km. Vmes sma naredila dva večja postanka po skoraj eno uro in še enega krajšega ko sma tankala.
V Krku sma vzela sobo kar preko agencije za 28€. Če kdo rabi kdaj mu dam kontakt. Lastnika sta starejši par iz Zagreba in se da z njima vredu dogovorit. Parking sem imel točno za 4 kolesnik po brajdami