SFRJ

Moderator: jaka

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

SFRJ

Odgovor Napisal/-a jaka » 03 Avg 2012, 23:18

Dve leti zaporedoma sva letni dopust izkoristila za vožnjo po jadranski magistrali, zato sva se odločila, da letos morje izpustiva in se podava na potep po naši bivši skupni državi. 14 dnevna vožnja in 3912 prevoženih kilometrov, predvsem vročih.
Prvi daljši postanek je bil v Podravini, točneje, Kloštar Podravski, naselje je od Ptuja oddaljeno 120 km. Članica našega foruma in lastnica "oštarije" po duši motoristka se ni mogla upreti baji. :finga:

Slika

Letošnji pokrovitelj najinega potepanja bo sedaj znan tudi izven naše domovine.

Slika

Karkoli je prišlo na mizo, vse je bilo domače. Kdorkoli bo slučajno potoval po teh krajih mu priporočam "birtijo" z preprostim in kratkim imenom. 53

Slika

Ja, tudi tole je domače :mrgreen: :mrgreen:

Slika

Še ena "gasilska"

Slika

Sita, napojena nadaljujeva po podravski magistrali. Strogo se drživa omejitev, kajti opozorjena sva bila na fante, ki čakajo v zasedah. In res so čakali, midva pa sva se jim smejala in jih pozdravljala.
Vukovar, mesto heroj mu pravijo.

Slika

Simbol mesta, spomin na trpljenje in opomin da ne smemo pozabiti.

Slika

Ne daleč iz mesta še en opomin in spomin.

Slika

Ena redkih hiš, ki pokaže vse grozote. Drugače pa je sam Vukovar lepo obnovljen in prijetno mesto.

Slika

Na vsakem koraku pa je mogoče videti kaj se je tukaj dogajalo.

Slika

Nadaljujeva, po neskončnih poljih.

Slika

Osijek bo za ta dan končna postaja.

Slika

Slika

Pri iskanju prenočišč na netu in samem kraju, pa sva v glavnem izbirala mirna prenočišča malce izven mest, varovano ali ograjeno parkirišče, kje bo JLE na varnem pa je bilo seveda prvi kriterij.

Slika

Uporabniški avatar
Jure
Moderator
Reactions:
Kraj: Škofja Loka
Kontakt:

Re: SFRJ

Odgovor Napisal/-a Jure » 04 Avg 2012, 06:36

:popcorn :popcorn :popcorn

http://www.r-parketi.si

Honda Hornet 900
SMC RAM 520 Racing Edition - in loving memory
KawaKit ZzK 49 (byboat edition)

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 06 Avg 2012, 06:14

2. dan se voziva po ravnicah Vojvodine

Slika

Tudi naselja in vasi so značilne za to pokrajino

Slika

Brez kakršnih koli zapletov in napora sva hitro v prestolnici Vojvodine in njenem glavnem mestu. Novi Sad. V ozadju kraljuje Petrovaradinska trdnjava.

Slika

Rečni promet z raznimi splavi, plavajočimi restavracijami in hoteli na vodi.

Slika

Namestiva se v dobrem in poceni hotelčku. Samo ena kavica je bila potrebna in varnostnik je celo noč sedel na JLE :finga:

Slika

Iz hotela pa pogled na Donavo.

Slika

V večernih urah si ogledava Novi sad. Glavno sprehajališče in center dogajanja pa je v starem delu mesta.

Slika

In kaj nama je preostalo drugega, kot probati domače dobrote, značilno za to pokrajino.

Slika

In 2. dan potovanja, ki se šele dobro začenja, zaključiva. :supz:

Slika

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 06 Avg 2012, 07:37

3. dan. Po zajtrku se "napokava" in JLE naju pelje proti Beogradu.

Slika

Batajnica, največje danes Srbsko, nekoč Jugoslovansko vojaško letališče opremljeno predvsem z Rusko tehnologijo. Pred vhodom se razkazuje MiG 21, kaj več pa nisem želel slikati saj je letališče delujoče in slikanje tod okoli ni ravno priporočljivo.

Slika

Beograd živi svoje življenje. Preko dneva običajno, ponoči včasih zelo napeto in burno.

Slika

Malo starejša generacija tukaj na forumu, bo vedela, da je bila nekoč tu zvezni izvršni svet in ostali državni aparat. Danes zgleda vse skupaj bolj zapuščeno.

Slika

Pogled iz sprednje strani je drugačen vseeno pa ni več blišča, kot ga je poslopje z okolico dajalo v drugih časih.

Slika

Zapeljeva se na Dedinje. Želela sva si ogledati hišo cvetja, grob tovariša Tita. Neprijazna kustosinja muzeja se naju hitro reši. V ponedeljkih so muzeji v beogradu zaprti. Ampak midva se ne dava. Bova pa prišla jutri, jo presenetiva in se odpeljeva po Beogradu. Reklamni panoji na vrhu stolpnic ne dajo občutka, da sva ravno v glavnem mestu Srbije.

Slika

Tudi heliodromi na vrhu zgradb so kopija Ameriških velemest.

Slika

Nad sotočjem Save in Donave ( beograjčani kraj imenujejo "ušče" ) stoji prepoznavni Kalemegdan.

Slika

Ja, tudi midva sva si na sotočju privoščila skodelico.

Slika

Katedrala Sv. Save.

Slika

Slika

Zelo razočaran ugotovim, da letalski muzej Jugoslavije propada. Škoda saj v njem in izven njega hranijo veliko primerov za katere bi se nekateri Evropski muzeji "stepli".
Zelo redek primer Ruske kopije (LI- 2) Ameriškega legendarnega transportnega junaka 2. sv. vojne DC- 3 ( C-47)

Slika

Še en biser 2.sv. vojne. Nemški tri-motorni Junkers - 53, zasnovan že leta 1920.

Slika

To letalo je delovala tudi na področju znanega desanta na Drvar iz katerega so nemški padalci izvedli desant.

Slika

Prvo uspešno turbo-reakcijsko komercialno letalo, Francoskega proizvajalca Sud Aviation za srednje in kratke razdalje, takole sameva in čaka na boljše čase.

Slika

Slika

Ostale Ruske aviacije od helikopterjev, letal, balonov itd..pa je tako ali drugače na pretek, saj se je vojno letalstvo Jugoslavije opiralo predvsem na vzhodno vojaško silo.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Dan zaključiva v Zemunu, kjer sva našla prijeten hotel, katerega lastnik je v davnih časih služil domovini v Sloveniji ( na Blokah) in prijeten pogovor v noč je trajal. Zato sem pozabil na slikanje, dodajam pa link od hotela. Priporočam.

http://www.semlinbb.com/contact.html

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 06 Avg 2012, 10:58

Lahko si samo predstavljate pogled kustosinje, ko sva se naslednji dan res ponovno "narisala" pred hišo cvetja. In to 10 minut pred odpiralnim časom.

Komentarji k slikam starejši generaciji ni potreben, mlajši pa ??? no ja, saj jih tako ali drugače ne zanima. To je del mlajše zgodovine, ki bi jo nekateri v parlamentu in tudi nekateri člani tega foruma, najraje zbrisali ampak se je ne da. [-X [-X
K slikam dodajam samo komentar, ki smo ga pred leti videli napisanega v Titovi rojstni hiši :

"Druže Tito, bio sam ovdje, molim vrati se prvim avtobusom" :finga: :finga:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 06 Avg 2012, 12:05

Ko sva končala ogled "pri Jožeku" preko Donave zapustiva Beograd. Smer Pančevo - Kovin, po planu sva nameravala obiskati naravni rezervat" Deliblatska peščara" , vendar pogled na tole ne obeta nič dobrega.

Slika

In napovedi o nič dobrem so se uresničile. Poleg tega, pa je moja logistična veza ( beri dukimen) že zjutraj napovedal prihod fronte in slabega vremena v tem področju. Po dveh urah deževne in vetrovne vožnje se usmeriva proti Smederevu. Na petrolu malce "prevedriva".

Slika

Žal, Deliblatsko področje sva morala izpustiti se je pa odločitev izkazala za dobro, kajti kmalu sva slekla dežne kombinezone. Proti Djerdapu je bilo vse topleje in jasneje.

Slika

Nekaj časa nama ni bilo nič jasno od kod sem in tja takšne hiše. Daleč nookoli nobene industrije, nobenega turizma itd..Pa le povprašam nekega domačina, ki je sedel pred vaško trgovinico, kaj tole pomeni. Od srca se je nasmejal in mi obrazložil, da bogastvo nekaterih posameznikov leži pod zemljo. :shock:
Ja, prav pod zemljo, kajti v bližini se nahaja Majdanpek, rudnik zlata in bakra.

Slika

Slika

Slika

Donava pa postaja vse širša in širša. Na drugi strani je Romunija in veternice, ki očitno ne motijo ptičev, tako kot pravijo naši "modreci"

Slika

Prihajava v nacionalni park Djerdap.

Slika

Nad nekoč kanjonom Djerdap pa je bdela trdnjava Golubac.

Slika

Slika

Slika

Sama vožnja ob Donavi proti največji Jugoslovanski hidrocentrali Djerdap je lepa, če odmislim cesto.

Slika

Slika

Velja upoštevati nasvet motoristov, ki so se tukaj že potepali. Običajno se ob Donavi proti hidrocentrali vozijo po Romunski strani, kjer je cesta nova.

Slika

Nekoč ponos Jugoslavije in Romunije, ter propaganda, ki sem jo poslušal kot pionirček o razsežnosti tega projekta, na samem mestu ne daje takega videza.

Slika

Bilo pa je zanimivo videti in doživeti tudi to " v živo".

Slika

Kladovo, par kilometrov oddaljeno večje naselje od hidroelektrarne bo to noč gostilo JLE z dvema potnikoma.

Slika

Tudi ta večer naju Donava spremlja. In to je tudi najina zadnja skrajna vzhodna točka, ki sva jo dosegla. Naprej je samo še Romunjsko - Bolgarska meja. Jutri se začneva spuščati proti "jugu juge" #-o

Slika

Uporabniški avatar
Jure
Moderator
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure » 06 Avg 2012, 14:07

:popcorn :popcorn :popcorn :popcorn :popcorn :popcorn

Honda Hornet 900

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 06 Avg 2012, 14:34

Da se ne bodo kokice začele zatikati :mrgreen: , se 5. dan začneva ob Romunjsko - Bolgarski meji spuščati v tople kraje. Ob poti se da videti marsikaj.

Slika

Pusta pokrajina postaja vse bolj vroča.

Slika

Eden od postankov na soncu zabeleži tudi tole. #-o

Slika

Premočena, izmučena in za ta dan sita vožnje prispeva v Niš.

Slika

Medtem, ko JLE počiva sredi trga.

Slika

Se gospa prav tako sredi trga pogaja in baranta.

Slika

Pribarantala je eno pošten večerjo.

Slika

Da sem po večerji zaspal kot hrček mi ni potrebno pisati, ane ! 8-[

Uporabniški avatar
dukimen
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a dukimen » 06 Avg 2012, 15:31

jaka napisal/-a:Se gospa prav tako sredi trga pogaja in baranta.

Slika

Pribarantala je eno pošten večerjo.
sem mislu, da je barantala za belga bemflna :twisted:

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 06 Avg 2012, 18:45

dukimen napisal/-a:sem mislu, da je barantala za belga bemflna :twisted:
Z tvojo pomočjo bi mogoče šlo :finga:

Na NIš imam lepe spomine še iz nekih drugih časov a vseeno se je treba odpeljati naprej. Potegnilo naju je v Sičevačko klisuro, regionalna cesta gre proti Pirotu in Dimitrovgradu, ter dalje v Bolgarijo.

Slika

Slika

Slika

Pri Beli Palanki zavijeva desno v veri, da sva na stari rimski cesti, ki pelje do Vlasinskega jezera in Leskovca. "Kolobocije" so se začele. Na začetku nama je bilo lepo, prepustila sva se "vukojebinam" katastrofalno slabim cestam in prisrčno prijaznim domačinom. Sateliti so se zgubili, tista tam v črni škatlici pa je preračunavala in preračunavala. Domačini so kazali pot eden sem, drugi tja, tretji nazaj. Midva pa voziva in voziva.

Slika

Čas se je tukaj ustavil. Življenje teče mirno, počasi ! Tudi midva se z vse več postanki prepustiva temu tempu. Kjerkoli sva se ustavila, povsod nama je bila ponujena kavica in klepet.Večja je revščina, bolj primitivno je življenje, večje srce imajo ljudje. Še tako reven je pripravljen ponuditi in dati zadnje, kar ima. Vrlina, ki jo mi že davno ne poznamo več.

Slika

Zapustiva Babušnico, po slabi uri vožnje pripeljeva v Vlasotince. Naletiva na nek vaški semenj. Ja, tukaj pa bova baranrtala si rečeva. In res sva. Za ceno enih spodnjih gat (7 eur), pri nas, sem tam dobil kar štiri gate. :supz:
Ne, ne, v gatah se nisem slikal [-X [-X

Slika

Ojoj, ob tej tabli sva se začela zavedati, da je šlo 3/4 dneva v "vukojebinah".

Slika

Poiščeva najbljižjo in najboljšo cesto proti Makedoniji in desni palec se je naslonil na plin.

Slika

Slika

Čakanje na Srbsko - Makedonski meji nama je vzelo slabo uro časa. Pri pregledu dokumentov sem "zdrdral" že znana vprašanja. Koliko kubikov, koliko gre, koliko konjev itd... presenetila pa me je Makedonska carina. Ženska vpraša "koliko košta ta quadisto" :shock: :shock: :shock:

Slika

Narava je poskrbela, da sva imela občutek, kod da v naju nekdo piha z vročim fenom. Pogled na levo - nič.

Slika

Na desno - nič.

Slika

Pogled naravnost - vročeee. In tudi to se, tako kot mnogo stvari, enkrat neha.

Slika

Utrujena, premočena, izčrpana prideva v Prilep. Več kot pol Makedonije je za nama.

Slika

Tudi tokrat najdeva prijeten hotel, kjer je JLE pod ključem, najin pogled iz sobe pa je bil videti takole.

Slika

Slika

Jaz pa sem uspel videti le še to :welcome: :welcome: :welcome:

Slika

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 06 Avg 2012, 19:17

7. dan in vsaj del te vožnje je poznan tudi Rogiju. Kruševo. Lepo urejeno naselje na nadmorski višini 1350 m, ki premore smučišča z umetnim zasneževanjem. Naselje pa postaja tudi nekakšna romarska pot na grob in muzej pevca, dobrotnika, ki je premlad tragično preminil. Todor (Toše) Proeski, kateremu je posvečen prelep muzej v katerem ni dovoljeno fotografiranje. Po muzeju naju je popeljal Tošetov najboljši prijatelj in ob vodenju sva izvedela res veliko iz življenja in odraščanja Tošeta in njihovih sovaščanov.

Slika

Slika

Grob vsakodnevno obišče nekaj deset ljudi, ki prinašajo vse sorte spominke. Te spominke se sproti odstrani in jih shranjujejo v posebni sobi oz objektu, ki se gradi na sosednjem hribu. Žal slik, tega objekta, kjer bodo apartmani, poleg njih pa manastir nimam (zmanjkalo mi je spomina na kartici). V čast pa nama je bilo spoznati očeta in najbljižje svojce, ki so bili na objektu. Ob tem je potrebno tudi povdariti, da je bil Toše izredno veren in da je mnogo svojih sredstev prispeval v dobrodelne namene.

Slika

Slika

Slika

Slika

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 06 Avg 2012, 19:56

Po Kruševu sledi vožnja mimo Bitole na Prespansko jezero in skok na Gličico v Ohrid.

Slika

Iz Galičice se na en istrani razteza Prespansko jezero sredina pa že meji na sosednjo Albanijo.

Slika

Pogled na drugo stran pa razkrije Ohridsko jezero.

Slika

Na vrhu pa informacijska tabla.

Slika

Ohrid. Po planu sva začela iskati prenočišče.

Slika

Slika

Iščeva, iščeva, voziva voziva, sem in tja, do Struge, malce navzgor ob Albanski meji, še malo naprej,pa še malo in spet sva "zakvačkala". No, sem "zakvačkal".

Slika

Slika

Slika

Joj, joj, pa kam sem spet prišel. [-( [-(

Slika

Bolj sem "plezal" v neznano bolj svinjsko je bilo ob cesti, vse več ljudi je nosilo odrezano fuzbalsko žogo na glavi, nikjer ta pravega prenočišča itd... Sprašujem ljudi, čudno me gledajo, še bolj čuden jezik govorijo.
Ne preostane mi nič drugega, kot da se zapeljem v vas. Bom pa še jaz po vaše "užgal" . "Mir dita šok" rečem ta prvemu taksistu po šiptarsko, kar pomeni, "dober dan prijatelj". Debelo me pogleda, pogleda tablico in končno eden, ki zna "po naše". A seveda, zdaj je pa povsem vse drugače, prijaznosti ni konca ne kraja. Usmeri naju do " Banja Diber" 8-[ 8-[
In to je to. Neka čudna bela voda, močno smrdi po sulfidu, kot da bi pljunil v karbit.

Slika

Ona pravi, "da za silo bo" in "eno noč bova že potrpela", samo jedla pa ne bova, dokler sonce ne zaide. :-k

Slika

Aha, sva na območju, ki kljub novogradnji strogo upošteva svoj praznik ramadan in da tudi midva, tujca, gosta ne dobiva večerje pred sončnim zahodom. No ja, na taki poti se zgodi tudi alahova božja volja.

Slika

Po dobri uri že veselo klepetava z osebjem (častil sem kavico) in dano nama je bilo celo videti to "banjo" . Ona je videla žensko, jaz pa moško. :k: Tako zahteva alah. In tako je bilo le rutke ona ni hotela oviti okoli glave :twisted:

Slika

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 06 Avg 2012, 22:35

Zaplezana, zapeljana, zgubljena v hribovju Albansko - Makedonske meje želim prečkati Albanijo in se zapeljati v Črno Goro." Čez ta prehod (Debar) greš lahko ampak boš do Ulcinja potreboval vsaj tri dni, kajti ceste so iste, kot nič. Kolovozi, rečne struge in podobno so tam čez ceste, edina možnost je nazaj do Ohrida in preko Tirane do Ulcinja po AC."
Tako so govorili domačini, taksisti, vozniki kamionov. Ne, nazaj pa ne grem, kam pelje ta cesta. "na Mavrovo, potem pa greš lahko na Kosovo in preko Kosova v Črno Goro". Aha, tako bom naredil.

Slika

Evo, ga Mavrovo, še en biser, ki ga obkroža Šar planina, Popova Šapka in ostalo hribovje.

Slika

Slika

Hidroelektrarna in jezero Mavrovo

Slika

Videti je tudi mnogo manastirov.

Slika

Na Makedonsko - Kosovski meji je ohcet.

Slika

Prečkava Makedonsko mejo, pred menoj čudne registracije. Na Kosovski meji stroga kontrola.

Slika

Še bolj čudna tale bodeča meja, še Berlinski zid manjka, pa smo tam !!!! :shock:

Slika

Na Kosovski meji policajka pregleduje ženin potni list, mojo osebno izkaznico, jo obrača, me pogleda in reče "pasporto". Ma kakšen pasporto, to je moja osebna. Ona pa "pasporto, pasporto". Spet uporabim finto in jaz njej po šiptarsko " čka pa sue ", kar v prevodu pomeni, kaj pa hočeš. "Pasporto, pasporto". Nimam pasporta. In JLE sem moral obrniti nazaj proti Makedoniji. Od tega trenutka dalje, kupujem sladoled samo še od Ljubljanskih mlekarn, tako sem jezen.
Po Makedoniji nazaj do Srbske meje in v Vranju nama je dovolj. 8 dan najinega potepanja zaključiva v Motelu Vranje. Za nameček je bila v motelu ohcet in dolgo v noč sva poslušala cigu-migu, cigu - miguuuuu. : :toimonster:

Slika

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 06 Avg 2012, 22:55

Še naslednji dan oz 9.dan v sedlu mi je cigu-migu odmeval med vožnjo. Bila sva na poti proti Kopaoniku izogibala sva se glavnih cest in spet vozila po krajih zapuščenih od boga in alaha.

Slika

Po dolgih letih spet na Kopaoniku, Srbskem "mondenem" smučarskem centru. In bil sem prijetno presenečen, nad novo zgrajenim centrom, ki se mirne duše lahko postavo ob bok kakšni naši Kranjski Gori. Ugodne so predvsem cene in po videnem in slišanem so te cene vsaj polovico nižje od naših.
Midva sva npr. za eno noč dobila kompletno opremljen apartma za 6 oseb, pri tem pa odštela borih 25 eur.

Slika

Slika

Slika

Slika

JLE pa je počivala pod budnim očesom oskrbnika apartmajev.

Slika

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 07 Avg 2012, 00:01

10. dan zjutraj ob odhodu. Nisva mogla dojeti, da sva za tole vse skupaj odštela 5 eur.

Slika

Zapuščava Kopaonik. Ja, Škofjeloški drseči, tudi tukaj so ride :mrgreen:

Slika

Levo, bo treba. Novi Pazar eno redkih področji, kjer v sožitju živijo vse tri vere, samo mesto pa je že od nekdaj veljalo za "tržnico balkana". Slaščičarna z imenom Jagoda, gostilna Kamnik in Gams, ter še mnogo podobnih slovenskih imen, pa nakazuje, da so tod okoli tudi ljudje, ki jim je Slovenija dala kruh.

Slika

Slika

Ogledalce, ogledalce, povej ???? Čakava na Srbsko- MNE meji jaz pa se dolgočasim.

Slika

Obmejni organ pride iz kontejnerja ven, pobere dokumente in se vrne nazaj v kontejner za kakšnih 5 minut. In to ponovi tudi pri naslednjem in naslednjem in spet naslednjem. ](*,) ](*,) In ne boste verjeli, po petih avtomobilih se vsede pred kontejner in si prižge cigaret. Naju pa prav tako prižiga sonce. Čakamo, da pokadi, postopek se začne ponavljati.

Slika

MNE, prihajamo, hvala obmejnemu policaju, da ni prižgal cigareta ravno pred nama. [-( [-(

Slika

Slika

Sem vesel, da mi tale "krokodilica" ali kar koli že je, ne dela težav. :banana: Berane.

Slika

Zdaj pa je potreben še skok v hribe.

Slika

Po Makedonski vročini se prav priležejo malo zmernejše temparature. Narava je lepa, predvsem pa je opaziti skrb za okolje. Smeti ne ležijo več ob cesti, košov za smeti je povsod dovolj, kot da se za razliko od ostalih narodov bivše juge, Črnogorci zavedajo lepote svoje domovine.

Slika

Znameniti most nad Taro.

Slika

Moj fotografski talent se vidi, ane!!! Ni slike, da ne bi ujel "telegrafarce". :haha :haha

Slika

Slika

Tako, pa sva tukaj na nadmorski višini 1450 m. Žabljak je uradno najvišje ležeče urbano središče na Balkanu, leži pod Durmitorjem in ostalimi vrhovi (23 jih je), ki dosegajo višino okoli 2200m/nm, obkroža ga 18 planinskih jezer, nedaleč stran pa se nahaj kanjon reke Tare, ki spada med najglobje kanjone v Evropi.

Slika

Povprečna letna temparatura je med 2 in 8 stopinj, 120 dni na leto pa je snega več kot 15 cm.

Slika

Še ena izmed značilnosti je, da so jesenski dnevi tukaj toplejši od spomladanskih. Pri nas je ravno obratno.

Slika

Tole pa je bil najin dom za dva dni. Naselje je last načelnika gorske reševalne zveze Črne Gore.

Slika

Z to Slovaško družino smo si imeli mnogo za povedat in ne upam si trditi, da se naslednje leto ne dobimo nekje v Visokih Tatrah. :whistle: :whistle:

Slika

In če se ne motim, sta v sosednjem kampu lani bila tudi Rogi in Vera.

Slika

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 07 Avg 2012, 00:06

Sem pa opazil, da je med letom 1983 in 2012 nekdo zamenjal vrata na tem objektu. Pridni so tile Črnogorci !
:prayer: :prayer:

SlikaSlika

Uporabniški avatar
andrej.slovsa
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a andrej.slovsa » 07 Avg 2012, 06:40

Jaka bravo. A se mi sam zdi al je res da tega regruta ko sneg kida od nekje poznam

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 07 Avg 2012, 08:33

He, he, v teh barakah sem preživel čudovitih 14 dni pozimi l. 87.

Jaka, si me tolk zrajcal z temi slikami, da bom moral še enkrat obiskati črnogorski sever. Mogoče že čez 2 tedna.

LP!

Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Škofa Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 07 Avg 2012, 10:58

Jaka samo kapo dol :bravo: :bravo: :bravo:

Uporabniški avatar
Rogi
Poznavalec
Reactions:
Kraj: Plave - Posočje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rogi » 07 Avg 2012, 11:53

brinovc napisal/-a:He, he, v teh barakah sem preživel čudovitih 14 dni pozimi l. 87.

Jaka, si me tolk zrajcal z temi slikami, da bom moral še enkrat obiskati črnogorski sever. Mogoče že čez 2 tedna.

LP!
He,he fazani. V teh barakah sem jaz bil junija 1972. \:D/ \:D/ \:D/

Uporabniški avatar
Jure
Moderator
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure » 07 Avg 2012, 12:02

Jaka si že tolk časa kidal da so ti vmes še vrata zamenjal..... =D>

Od ljubljanskih mlekarn, do rid in veselja ko se Jaka izgubi na poti...... Kakorkoli, foušije je dovolj za kakšne 14 dni, ko pa se poleže pa gas na Grossglockner!!! \:D/ \:D/

Honda Hornet 900

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 07 Avg 2012, 12:18

Hvala za pohvale. Ja, MNE se mi zdi od vseh bivših republik še najbolj urejena, čista in celo Evropsko usmerjena, plačilno sredstvo je euro, skratka je vredna ogleda in bivanja. Tudi sama sva se odločila dva dni ostati na Žabljaku, k temu je prispevala utrujenost, kot brinovc imam lepe spomine na 1 mesečno bivanje, ter lepota same narave. Naslednji dan sva bolj počivala in si privoščila kakšno vožnjico po okoliških hribčkih.
Tukaj se je JLE počutila, kot da bo glavni dobitek 8)

Slika

Počasna panoramska vožnja, prijetno hladna temparatura, prelepa okolica, ja vse skupaj je prav lepo "sedlo".

Slika

Slika

Slika

Iz bližnjih hribčkov, visokih cca 1800- 2000 m/nm pa prelepi razgledi.

Slika

Slika

Slika

Sem in tja sem JLE privoščil kakšen makadam.

Slika

Slika

Opss, no ja, slike so, ne bom pa izzival 8) 8). Sem pa te točke, ki so mi poznane še iz tistega eno-mesečnega bivanja obiskal in poslikal, tako, da bo arhiv doma popoln.

Slika

Tele sedežnice je malce škoda, kajti smučišče sploh ni tako nedolžno.

Slika

Slikano z telefonom, zato je pogled slabši v živo pa čudovit.

Slika

Počasi se spuščava v dolino z ugasnjenim mopedom, da ja ne bi vznemirjal živalc

Slika

Ampak vseeno se da razbrati DOK- torski pogled " kva pa vidva tukaj težita"
:smeeeh:

Slika

Še en lep dan je za nama. \:D/

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 07 Avg 2012, 12:21

Ja, barakarji, kaj če bi mi zbrali "ojre" in bi odkupili tele naše barake. :twisted:

Slika

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 07 Avg 2012, 12:42

Rogi napisal/-a:
He,he fazani. V teh barakah sem jaz bil junija 1972. \:D/ \:D/ \:D/

Srečko, vsaj snega nisi kidal. #-o

Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 07 Avg 2012, 12:53

12. dan. Odhod iz Žabljaka.

Slika

Nekje v ozadju kanjon Pive

Slika

Dva motorista z KP registracijo. Nekaj časa smo takole lepo vozili nato se ona dva (oz. on in ona spredaj) odpeljeta proti nekemu etno selu, midva pa nadaljujeba proti BiH.

Slika

Slika

In že sva v kanjonu Pive, ki je v bistvu akumulacijsko jezero.

Slika

Slika

Kreslin pravi, "od višine se zvrti"

Slika

Po jezu na drugo stran.

Slika

Tunelov, tunelčkov, mostičkov, viaduktov sploh ne štejeva več.

Slika

Slika

Ene 5x sva zašla se znašla v Bih, se ene 3x zgubila in se znašla v Sarajevu. :oops: :oops:

Slika

Slika

Privoščiva si Mc Donalda

Slika

Baščaršijo

Slika

V Konjicu pa sem jaz JLE privoščil senčko. Da ne bi ravno tale zvezda izstopala in se bahala, parkiram JLE zraven, da jo bodo občudovali.

Slika

No, kaj pa je zdaj to ????? :shock: :shock: :shock:

Slika

Kaj pa ti tukaj delaš ????

Slika

In prav nesramno parkira zraven JLE. Z dvema zvezdama pa res ne morem. [-( [-(

Slika

Še pri ženi nisem bil več aktualen. Prodam JLE in kupim zvezdo, če kdo ve za kaj uporabnega. Možne tudi menjave . :evil:

Slika

Odgovori