Preveč
Bom poskusil malo preračunati....
(Časi so zapisani, kot da bi delal brez prestanka)
- Zdaj vsi vemo, da se razdere stvar zelo hitro, seveda, če imaš orodja, ki pač stanejo... recimo 4h
- Čiščenje rok in ostalega, kar sem odmontiral... recimo 4h
- Dihtanje pokrova glave, ki je na tesnilu puščalo, pač da plastiko pa tank dol daš pa potem očistiš vse in nazaj skupaj spraviš... recimo 1h
- Iskanje ter nabava delov za obnovo... recimo z vožnjo skupaj 2h
- Čiščenje okvirja atvja predi in zadi ter difirencialov ter menjava vijakov, ki so bili zarjaveli od soli... recimo 3h
- Menjave potrošenih delov ter vgradnja obnovljenih zglobov in mazanje itd (še na delovnem pultu)... recimo 2h
- Vgradnja prednjih ter zadnjih delov podvozja... recimo 2h
- Čiščenje agregata... recimo 1h
- 1 klinčev vijak se je vtrgal na okvirju, ker je pač rja naredila svoje... vrtanje, vrezovanje novega navoja... recimo 30 min, ker je bilo težko dostopno...
- Odzračevanje vseh sklopov zavor, ter pač menjava zavornega olja... recimo 2h, toti povezani mehanizmi, da ti na nožno primejo vsa 4 kolesa so tudi neka evropska direktivna jajca, hvala bogu, da na svojem je bila to prva stvar, ki sem jo stran zabrisal...
- Mimogrede alvin... zavg se je zatikal, ker je bila pri vplinjaču rjava zajla, sem sčistil ter namazal... recimo 15 min, ker sem že ravnoimel vse narazen, da sem zraven prišel...
- Varjenje in barvanje počenih zaščitnih plehov... recimo 1h
Skupaj skoraj 23h če sem prav izračunal...
Morte vedet, da si raje čas vzamem pa stvar naredim tako kot se mora, pravilni momenti, pravilno mazanje...itd...
Moram še...
- Naliti olje v agregat.
- Naliti novo hladilno tekočino ter odzračit sistem, kar je pri tem konkretnem modelu prav zanimivo, še vseeno manj kot pri linhaju
- Naviti volno okoli izpušnega sistema, tisto za izolacijo temperature
- Spucati zračni filter (gobo)
- Optiko narest, tu bo šele fešta
- Variomat sčistit ter namazat ter sestavit
- Plastike nazaj pritrdit
- Par vijakov še za zamenjati
Verjetno še kaj za oba primera, pa se ne spomnem trenutno...