sandihab napisal/-a:brinovc napisal/-a:Joško, ali se ti ne zdi da je poraba pri teh strojih zelo relativen pojem in bolj kot ne manj pomemben podatek.Joško napisal/-a:Mene tudi zanima koliko kaj porabi tale 700ccm mašinca na 100km?
100 km po asfaltu z cestnimi gumami ali pa 100 km sneženega off roada je hudo velika razlika v porabi goriva.
Samo za info: v mojega grizza 660 sem natočil 15 l. za slabih 80 km. ali pa tudi turistično cestnih 8l/100 km. ATV-ji z direktnim vbrizgom porabijo cca 1 do 1.5 l. manj od frgazarjev na kubaturno primerljivih mašinah. Seveda velja to za 4x4 stroje z variomatom z težo okoli 300 kg.
Torej je vse odvisno od naših misli in posledično izbire vozne podlage, oblike gum in tlaka v le teh in kako hitro želiš po posamezni podlagi priti od točke A do točke B.
LP!
popolnoma se strinjam z tabo Brinovc-drugač je sploh napačna trditev,ali debata o porabi.
Ma to definitivno ni res. Jaz gledam tudi na porabo. Če mate vi toliko keša, da se valjate v njem ga vsi definitvno nimamo. Glede na to, da mi avto papa cca 4,2L/100 (clio dci 1.5), mi je to precej veliiikko. Res, da mi je to sprostitev in lep hobi, vseeno pa je to pri trenutni ceni bencina kar veliko. Bomo vidli kaj bo čez pol leta

...saj vem kaj sledi, bedno je primerjat porabo avta in delovnega stroja, sm jbg*...