dinli centhor 700

Odgovori
Uporabniški avatar
Joško
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Dragatuš

Odgovor Napisal/-a Joško » 25 Jan 2010, 14:16

sandihab napisal/-a:
brinovc napisal/-a:
Joško napisal/-a:Mene tudi zanima koliko kaj porabi tale 700ccm mašinca na 100km? :roll:
Joško, ali se ti ne zdi da je poraba pri teh strojih zelo relativen pojem in bolj kot ne manj pomemben podatek.
100 km po asfaltu z cestnimi gumami ali pa 100 km sneženega off roada je hudo velika razlika v porabi goriva.

Samo za info: v mojega grizza 660 sem natočil 15 l. za slabih 80 km. ali pa tudi turistično cestnih 8l/100 km. ATV-ji z direktnim vbrizgom porabijo cca 1 do 1.5 l. manj od frgazarjev na kubaturno primerljivih mašinah. Seveda velja to za 4x4 stroje z variomatom z težo okoli 300 kg.

Torej je vse odvisno od naših misli in posledično izbire vozne podlage, oblike gum in tlaka v le teh in kako hitro želiš po posamezni podlagi priti od točke A do točke B.

LP!

popolnoma se strinjam z tabo Brinovc-drugač je sploh napačna trditev,ali debata o porabi.

Ma to definitivno ni res. Jaz gledam tudi na porabo. Če mate vi toliko keša, da se valjate v njem ga vsi definitvno nimamo. Glede na to, da mi avto papa cca 4,2L/100 (clio dci 1.5), mi je to precej veliiikko. Res, da mi je to sprostitev in lep hobi, vseeno pa je to pri trenutni ceni bencina kar veliko. Bomo vidli kaj bo čez pol leta :evil: Glede na to, da 100km naredimi v danu ali dveh kot "keks" :P
...saj vem kaj sledi, bedno je primerjat porabo avta in delovnega stroja, sm jbg*...

SEBA
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Kamnik-Stahovica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SEBA » 25 Jan 2010, 15:07

Kakšna panika bi bla če bi delal 500-600km na dan. ;)

Uporabniški avatar
slavkofpvv
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a slavkofpvv » 25 Jan 2010, 15:28

Sploh ne razmišljam koliko porabi. :roll: Ko je prazen ga natankam in šibam dalje... Se je pač treba sprijaznit s tem, ker če bi mi bilo škoda goriva si ga tudi kupil ne bi. :twisted: No vsaj zaenkrat tako razmišljam, dokler je situacija taka kot je!

Uporabniški avatar
Jam
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Selnica ob Dravi

Odgovor Napisal/-a Jam » 25 Jan 2010, 15:38

Joško zakaj potem nisi kupo artic cat dizla,mogoce bi pa manj pil:)

Tudi jaz ne gledam koliko porabi,tankaš pa veselje naprej.

sandihab
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Murska Sobota
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a sandihab » 25 Jan 2010, 18:10

Jaz ne gledam na potrošnjo-mi je res zadnja stvar,saj je to hobi-užitek,če bi se vozil po cesti bi si umislil kaki večji skuter.Tvoj clio pa tudi ne papca te omenjene litre,sprijazni se in tudi priznaj,ali pa pošteno še prej izmeri.Tast ima 3-jega cliota zmeraj novega kupi,uporablja ga za avtošolo,letno 90.000 km in zelo dobro ve porabo,navidezne litre 4,6 pa kar pozabi edino če je noga od sneguljčice.
Sam vozim avto z 3 literskim motorjem avtomatic(kupil sem novega,kar ne pomeni da sem gledal na ceno) in ne govorim o porabi 8,5l ker je 10 -11l.
Nekoč smo bili šolarji in smo gledali na naše mopede(tomose)kot na požrešne kripe,tudi lade in zastave so nam žrle 14l pa še kaj več.
Danes se vrti vse okrog litrov(saj vem ekologija in oh in stok...)pa vseeno pes na sprehodu v naravi ustvari več toplogrednih plinov kot en terenec z 2,8 l motorjem in???O tem se je že dosti debatiralo samo je treba malo pobrskat po arhivu.fantje gas pod palec :volan:

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 25 Jan 2010, 18:24

Joško napisal/-a: Ma to definitivno ni res. Jaz gledam tudi na porabo. Če mate vi toliko keša, da se valjate v njem ga vsi definitvno nimamo...
Če si pri tako hudem tempu življenja, kot ga živimo danes, ne privoščiš tistih par "ojrov" veselja in užitkov za dušo, ti ostane le to, da prodaš moped, se uležeš pred TV in uživaš življenje.

Uporabniški avatar
bostjanby
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bostjanby » 25 Jan 2010, 18:32

Glede porabe res nesmiš gledat ko je pač prazen ponovno natankaš in to je to.Jaz pri avtu tudi negledam kolk troši in kolk km naredim ko je prazno je potrebno napolnit.

sandihab
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a sandihab » 25 Jan 2010, 18:43

jaka napisal/-a:
Joško napisal/-a: Ma to definitivno ni res. Jaz gledam tudi na porabo. Če mate vi toliko keša, da se valjate v njem ga vsi definitvno nimamo...
Če si pri tako hudem tempu življenja, kot ga živimo danes, ne privoščiš tistih par "ojrov" veselja in užitkov za dušo, ti ostane le to, da prodaš moped, se uležeš pred TV in uživaš življenje.
:kolo: :bravo:

sandihab
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a sandihab » 25 Jan 2010, 18:44

bostjanby napisal/-a:Glede porabe res nesmiš gledat ko je pač prazen ponovno natankaš in to je to.Jaz pri avtu tudi negledam kolk troši in kolk km naredim ko je prazno je potrebno napolnit.
Tako se dela... :lol:

golavsek65
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a golavsek65 » 26 Jan 2010, 00:35

jaka napisal/-a:
Ja, pa veš koliko piva bo popil pred televizorjem. To bo šele drago :eur :lol:

Uporabniški avatar
Joško
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Joško » 26 Jan 2010, 07:56

No tk škrt spet nisem ko eni mislite,...če je prazen ga pa dafinitivno natankam z veseljem :twisted:

Uporabniški avatar
Joško
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Joško » 26 Jan 2010, 08:01

jaka napisal/-a:
...da bi ga prodal ne razmišljam, razmišljam le o menjavi v močnejšo kubaturo, to nekateri že vedo 8) ...
...tv-ja pa ne maram in ne vem, če pol ure na dan preležim pred njo npr;ko je dnevnik in kakšno EP ali kaj podobnega... :)

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Škofa Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 26 Jan 2010, 08:10

Joško napisal/-a:No tk škrt spet nisem ko eni mislite,...če je prazen ga pa dafinitivno natankam z veseljem :twisted:
Jaz pa kar z bencinom :twisted:

sandihab
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a sandihab » 26 Jan 2010, 14:03

Joško napisal/-a:
jaka napisal/-a:
...da bi ga prodal ne razmišljam, razmišljam le o menjavi v močnejšo kubaturo, to nekateri že vedo 8) ...
...tv-ja pa ne maram in ne vem, če pol ure na dan preležim pred njo npr;ko je dnevnik in kakšno EP ali kaj podobnega... :)
kolko bo pa žrl z večjo kubaturo se pa tudi dobro pozanimaj:pozor da neboš kasneje ne vozil ali bo večino stal v garaži...lp [-o<

u-r-o-s
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a u-r-o-s » 26 Jan 2010, 16:00

Joško napisal/-a:
jaka napisal/-a:
Za kolk prodaš Linhaja? :)

Uporabniški avatar
trunkelj
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: šentvid pri stični

poraba

Odgovor Napisal/-a trunkelj » 26 Jan 2010, 21:26

kaj pa če bi ga dal predelati na plin.... :D

Uporabniški avatar
RB ATV
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Domžale
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a RB ATV » 26 Jan 2010, 22:26

Ja tako je to moja AR166 JTD tudi popapca dosti man kot BRP tako da dobro vzdržujem povpreče porabe 11L derivatov !!Ja vsak Adrenalin in Luxus stanejo!! :evil: :lol: :lol:

Lp.Robert
Outlander 800 MAX XT Kanarček

RB Atv/Quad Servis
rb040613913@gmail.com

Uporabniški avatar
slavkofpvv
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a slavkofpvv » 26 Jan 2010, 22:37

Slika

Predlagam kaj takega! Ta gre na špricer! :lol:

Uporabniški avatar
RB ATV
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Domžale
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a RB ATV » 26 Jan 2010, 22:44

:4x: Še dobro da ne na Pivo potem bi imel večjo in dražjo porabo od BRP-ja

slavkofpvv :dober

Lp.Robert
Outlander 800 MAX XT Kanarček

RB Atv/Quad Servis
rb040613913@gmail.com

Uporabniški avatar
energie
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a energie » 28 Jan 2010, 20:41

Dinli je american ?! www.dinliusa.com

Uporabniški avatar
trunkelj
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: šentvid pri stični

poraba

Odgovor Napisal/-a trunkelj » 28 Jan 2010, 22:17

a niste nekje omeni da je mel en kmet griza predelanga na plin a mogoče veste kje bi dobil info. koliko to stane pa kje je to možno izvršit ....HVALA

golavsek65
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Prebold

Re: poraba

Odgovor Napisal/-a golavsek65 » 28 Jan 2010, 22:58

trunkelj napisal/-a:a niste nekje omeni da je mel en kmet griza predelanga na plin a mogoče veste kje bi dobil info. koliko to stane pa kje je to možno izvršit ....HVALA
Ja js bi meu takega , da prdnem u frgazer pa gremo :sanke1: 8)

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 28 Jan 2010, 23:24

energie napisal/-a:Dinli je american ?! www.dinliusa.com
Zal ne ;)

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
energie
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a energie » 29 Jan 2010, 08:48

freshslo kaj pa je ? taiwanc ?

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 29 Jan 2010, 08:53

energie napisal/-a:freshslo kaj pa je ? taiwanc ?
ja

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Odgovori