Da se malo javim,po dolgem času...glede mojih vseh težav, zaradi katerih ima tema 9 strani,o skoraj samih problemih.
Kot se vidi iz postov,sem imel na apaču počen nosilec,na katerega pride nihajka...iz te razpoke je teklo olje,zato sem dal agregat varit.
Vsi vemo,da sem imel po varjenju agregata probleme z motorjem...Še enkrat...upam da zadnjič
Ker je bilo rečeno da je agregat 100% ok,sem seveda iskal težavo na uplinjaču sam...bilo kaj sem naredil je bilo drugače..vendar nikoli tako kot bi moralo biti!
Po vaših nasvetih sem motor vozil od sevisa do servisa,plačeval velike € dobival odgovore da je v motorju vse ok,motor ne gre. Ja pa kaj hudiča ste zmešani?
Prvi servis je bil (ne vem ali lahko objavim*****) kjer so mi zamenjali dizo za prosti tek(dali so večjo dizo za prosti tek) motor ne gre...spet obupan domov, motor je šel še slabše....se peljem proti domu,voham benin...obstojim in gledam v motor...vidim fergazer da čudno stoji..ja vtrgali so mi novo gumo med fergazerjem in cilindrom(prerezali z objemko,ker jo je serviser tako zategnil da me čudi da ni vtrgal objemke! spravim motor domov,pogledam kaj so čarali,pol vijakov je manjkalo za plastiko,vijaki za tank priviti za en obrat....mislim pop*****!
Naročim novo gumo,peljem drugemu mehaniko,zamenja tisto kapico ki jo potem natakneš na svečko(NGK) očisti tank,nastavi plovec..motor dela za mene dokaj ok,proti temu kako je delal pred tem...še vedno ni bilo to to,ampak sem bil že toliko sit tega sranja,da sem si mislil waw sej je super!
Prejšni teden sem dobil novo dizo za prosti tek (original 45) sem mislil,da dam nazaj tako kot je bilo ko sem kupil motor (
na servisu naj bi jo zamenjali z večjo) in ko grem zamenjati dizo...sem videl da je notri originalna diza,torej je sploh niso zamenjali! (Luknje niso bile povrtane če bi kdo mislil da so jo povrtali)
Nastavim vijak za gorivo/zrak na tovarniške nastavitve(prej je bil skoraj 3 ali več obratov ven,če je bil manj je sekalo nazaj v airbox)...sestavim nazaj in seveda seka v airbox...ja jebat ga,kaj sem pa pričakoval,glede na to da sem že v enem in pol letu vse 1000x poskusil.
In včeraj ZAGNJAVIM
In mi reče prvo mi povej če ste preverili ventile...odgovor je bil ja seveda kar nekaj mehanikov in so ok!!!
Nakar me prosi naj še sam preeverim ventile...in mi pošlje sliko,točen opis..skratka vse kar moraš vedeti..in naj SAM preverim!
Pridem domov,in takoj grem šravfati....ja krigl....bil sem presenečen....ko zareze na magnetu in na ventilih nikakor niso štimale glede na sliko....ja kaj hudiča....Krigl....ne štima mi to tukaj....dobim nove informacije kako naprej....porihtam cajhne,parkrat preverim če je ziher OK..sestavim vse nazaj...in ja...
Naj povem,da sem agregat poslal Jaku,brez pokrova ki pride na magnet,ker je bila elektronika not,in nisem odklapljal. In seveda je bila to največja napaka,ker ni mogel točno trofiti cajhne na magnetu( zamaknjeno je bilo za dva zoba)
Tako,v tej zgodbi sem se marsi česa naučil in marsi kaj novega izvedel...in to mi veliko pomeni,in tudi v prihodnje mi bo zelo pomagalo!
Prejšni teden sem zamenjal olje in filter,agregat je sedaj TOP,tako da semo tankam in vozim!
Krigl,in vsi ostali ki ste mi svetovali in me prenašali
Upam da gremo sedaj skupaj na kakšno turo:)
Pravopis pa ja...je že kaj narobe
Lep pozdrav:)